Podržite nas!

Pariški „Marš za život“

21.01.2014 09:00

Povijest prosuđuje civiliziranost neke epohe ne prema tehnološkim i znanstvenim dostignućima, već  prema tome kako se društvo odnosi prema svojim članovima, posebice nemoćnima. Naša epoha ostat će nažalost zapamćena kao najbarbarskije razdoblje u povijesti čovječanstva i to ne zbog milijunskih žrtava u ratovima koji su se vodili u posljednjih 100 godina. Povijest će nas pamtiti zbog okrutnosti koju društvo tolerira i potiče prema nerođenj djeci. Kako bi se ta praksa opravdala pred ljudima, izmišljeni su i kroz obrazovni sustav u svijest ljudi ucijepljeni eufemizmi kao što je „prekid trudnoće“ (kao da je trudnoća sama sebi svrha), „pravo žene da odlučuje o svom tijelu“ (kao da žena postaje majka tek po rođenju djeteta ili da je dijete, ma koliko maleno bilo – ženino tijelo) itd. Međutim, koliko god se trudili da zataškamo ili opravdamo takve postupke, svaki namjerni „prekid trudnoće“, „pobačaj“ ili „abortus“ je ništa drugo nego okrutno (komadanjem, trovanjem, gušenjem), barbarsko ubojstvo ljudskog bića.

Opširnije »

Hrastovci poručuju: „Pretvorimo minus u plus“

21.01.2014 08:03

U subotu, 18. siječnja, po cijeloj su Hrvatskoj članovi stranke HRAST – pokreta za uspješnu Hrvatsku promovirali akciju pod nazivom „Pretvorimo minus u plus“ kojom se željelo skrenuti pažnju javnosti na gorući problem s kojim se već duže vrijeme suočava Hrvatska, a to su izrazito negativni demografski pokazatelji za našu zemlju i problem dubokog starenja stanovništva. Niti jedna vlast ne želi se suočiti s ovim pitanjem i sa svakom novom političkom garniturom problem postaje sve dublji. Demografski procesi postajati će sve veći problem države zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na što većina političkih stranaka ne nudi nikakav odgovor već samo registrira postojeće probleme.

Opširnije »

Sifilis - još jedna velika opasnost za homoseksualce

20.01.2014 09:57

Osim što s američkog kontinenta stalno stižu vijesti o epidemijskim razmjerima HIV-a među homoseksualnom populacijom, sve su češći izvještaju o epidemiji sifilisa u homoseksualnoj zajednici Sjeverne Amerike. Ta je smrtonosna bolest već više od pola stoljeća bila zdravstveni problem isključivo zemalja u razvoju jer je široka dostupnost penicilina u zapadnom svijetu dramatično smanjila proširenost ove bolesti. Međutim, bolest koja se nekad najčešće povezivala uz rizične odnose s prostitutkama, u novom se mileniju ponovno širi u razvijenim zapadnim zemljama, često udružena sa zarazom HIV-om, i to gotovo isključivo u homoseksualnoj zajednici.

Opširnije »

„Ako spasimo samo jedan fetus – spasili smo jedan ljudski život“

19.01.2014 10:15

„Ako spasimo samo jedan fetus – spasili smo jedan ljudski život“ – rekao je u intervjuu Večernjem listu prof. dr. Ante Ćorušić, pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Bio je član Etičkog povjerenstva bolnice u Petrovoj kada je to povjerenstvo moralo dati odgovor na pitanje Ustavnog suda o tome kada počinje život. Ustavni sud je 2009. godine takav upit poslao KBC-u Zagreb, vezano uz zahtjeve za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji bivšeg ministra Darka Milinovića. Ministarstvo zdravstva tada je u svom očitovanju objasnilo da je zabranilo zamrzavanje zametaka jer je zametak živo biće i ima pravo na život, koje mu Ustavni sud mora zaštititi. I odgovor Etičkog povjerenstva Petrove bolnice bio je jednoglasan – život počinje začećem.

Opširnije »

Potpišimo peticiju za spas Imunološkog zavoda!

19.01.2014 09:00

Vijest da Imunološki zavod ide u stečaj izazvala je veliko zgražanje javnosti. Bivši zaposlenici upozoravali su na brojne nelogičnosti u poslovanju zavoda no sada politika, koja je godinama takvo poslovanje protežirala, ne želi pomoći Imunološkom zavodu, ustanovi od velikog nacionalnog interesa koja proizvodi lijekove od krvnih pripravaka za liječenje najtežih bolesti.

Opširnije »

Hoće li Španjolska ukinuti pobačaj?

18.01.2014 18:00

Udruge koje se bore za obranu prava na život u Španjolskoj su postigle naočigled nemoguće. Svojim upornim pritiskom na novu konzervativnu vladu dovele su do toga da će na izglasavanje u parlament biti poslan novi prijedlog zakona koji će ukinuti pobačaj na zahtjev Španjolskoj. Međutim, napadi s lijeva ne prestaju i sve su žešći. Upravo su španjolski socijalisti ponovo doveli do toga da se raspravlja o novoj verziji izvješća Estrela u EU parlamentu kako bi pobačaj bio proglašen „pravom“ na nivou Europske unije. Također rade pritisak na premijera Rajoya da promijeni prijedlog zakona na gore. U znak potpore kolegama iz Španjolske, ove nedjelje u Parizu se organizira Marš za život na kojem će se nositi transparenti 'Viva España!'.

Opširnije »

Gay lektira za djecu

17.01.2014 08:55

Svi se sjećamo Bum Tomice, lektire za 4. razred osnovne škole upitne književne vrijednosti čiji su ulomci šokirali roditelje zbog hiperseksualiziranog vokabulara i sadržaja. Knjiga je ostala na popisu lektire i Povjerenstvo Agencije za odgoj i obrazovanje nije joj pronašlo nikakvu zamjerku.Vjerojatno povjerenstvo takve razine stručnosti ne bi pronašlo nikakve zamjerke ni u naslovima koji su prošle godine uvršteni na popis preporučene školske lektire u Kaliforniji. Radi se o lektiri u kojoj se djeci od 1. razreda osnovne škole otvoreno promiče lezbijstvo, homoseksualnost i transeksualnost, a iz samih sažetaka je vidljivo da se radi o plitkim pričama čiju književnu vrijednost primjećuje jedino homoseksualna zajednica.

Opširnije »

Bravo, Ruža Tomašić!

17.01.2014 08:00

Dana 16. siječnja ponovno je na inzistiranje španjolskih socijalista izvješće Estrela o spolnom i reproduktivnom zdravlju i pravima na mala vrata i u malo drugačijem pakiranju vraćeno na dnevni red Europskog parlamenta. Naime, neki članovi Europske komisije pokušavaju otvoriti put k usvajanju Estrela izvješća putem nametanja Izjave o nediskriminaciji u kontekstu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava.

Opširnije »

I Italija kreće u boj za obitelj

16.01.2014 11:55

I Italija od nedavno ima svoju „La Manif Pour Tous“ organizaciju! Organizacija je nastala u uskoj suradnji s istoimenom organizacijom u Francuskoj s ciljem mobiliziranja talijanskih građana, bez obzira na njihovu političku pripadnost, vjeroispovjest, rasu ili kulturu iz koje potječu. Cilj je probuditi savjest Talijana u odnosu na problematiku koja se pojavila s nedavnim zakonima o homofobiji i transfobiji, rodnom teorijom, „istospolnim brakom“ i posvajanjem djece od strane istospolnih partnera. Namjera ove organizacije je braniti pravo na slobodu izražavanja, sačuvati nepovredivost braka između muškarca i žene te pravo djeteta na oca i majku.

Opširnije »

Pobuna u južnoj Njemačkoj protiv „ideologije duginih boja“

15.01.2014 13:34

Više od 80 000 stanovnika južne Njemačke potpisalo je internetsku peticiju protiv programa mejnstrimiziranja homoseksualnosti među školskom djecom. Program spolnog odgoja kojim se promiče homoseksualni životni stil u škole se uvodi pod političkim pokroviteljstvom Zelenih i socijaldemokrata čiji su čelnici već dali izjave o tome da se neće osvrtati na peticiju i prigovore roditelja.

Opširnije »