Podržite nas!

Koliko djece je – previše djece?

25.01.2014 17:15

Ispričavamo se ako ćemo u ovoj preteškoj gospodarskoj situaciji za Hrvatsku kada mnogi strahuju od gubitka posla i hoće li moći platiti sljedeću ratu lihvarskog stambenog kredita ili prehraniti i obući svoje dijete ovim tekstom možda ponekog iznervirati. Da, država je ta kojoj nije stalo do djece, političari su ti koji ne vide i nije ih briga za demografsku propast Hrvatske, ali možda i naši komoditeti i konzumeristički mentalitet ipak imaju nekakve veze s tim? Pročitajte predivna iskustva kolumnistice Nikoline Nakić o tome kako joj se bogatstvo, i duhovno i materijalno, povećavalo sa svakim novim djetešcem. Nije u šoldima sve….

Opširnije »

Spolni odgoj u Francuskoj

25.01.2014 17:10

U Francuskoj je trebalo proći dosta godina da bi ideolozi rodne teorije skinuli svoje maske. U Hrvatskoj smo ih odmah pročitali zahvaljujući iskustvima sa Zapada. Prvi poticaj za uvođenje spolnoga odgoja u škole u Francuskoj dao je 29. studenog 2001. tadašnji ministar Jack Lang (socijalist) pod izgovorom borbe protiv AIDS-a. U brutalniji napad na škole u Francuskoj LGBT udruge i aktivisti rodne teorije krenuli su krajem 2011. Milijuni Francuza koji su godinu dana kasnije izišli na ulice da bi se pobunili protiv istospolnog braka sasvim su sigurno velikim dijelom pokazivali otpor i gnušanje prema rodnoj teoriji u školama i zabrinutost za francusku mladež. 
Opširnije »

Zakon o životnom partnerstvu izigravanje je volje naroda!

24.01.2014 18:00

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ poslala je pismo saborskim zastupnicima i svim medijima u vezi  prijedloga Zakona o životnom partnerstvu koji će se uskoro naći na Dnevnom redu 12. sjednice Hrvatskog sabora pod točkom 60.  U pismu se ističe: „ovim prijedlogom Zakona namjerava se uvesti „brak između osoba istog spola“, odnosno tzv. „životno partnerstvo“ koje je u svemu izjednačeno s brakom, samo što ne nosi taj naziv, a što predstavlja apsolutno kršenje volje birača iskazane na referendumu 1. prosinca 2013. godine te stvara nepovjerenje građana u pravnu državu i vladavinu prava!“ Posebno je nedopustivo što prijedlog zakona uvodi institut partnerske skrbi. „Samom analizom izraza stječe se dojam da se radi o „skrbi za partnera“, međutim, izraz „partnerska skrb“ zapravo se odnosi na skrb za djecu. Sadržajno, i roditeljska i partnerska skrb odgovaraju posvojenju, samo se rabi drukčiji naziv.“- ističe se u pismu Građanske inicijative „U Ime Obitelji“.
Pismo zastupnicima Građanske inicijative UIO prenosimo u cijelosti.
 
 
 
Opširnije »

Treba li djetetu otac?

24.01.2014 10:00

U američkoj saveznoj državi Indijani napravljen je prvi korak da se u ustav te države unese odredba o definiciji braka kao zajednice muškarca i žene te da se zabrani izjednačavanje braka s vanbračnom i istospolnom zajednicom, kao i priznavanje bračnog statusa istospolnom paru koji se vjenčao u drugoj državi. Istospolni brak već je zakonom zabranjen u toj državi, a potreba za ustavnom zaštitom  nastala je zbog straha od samovolje sudaca da sudskim presudama u korist istospolnih parova dovedu do legalizacije istospolnog braka. Prije negoli je parlamentarni odbor za pravosuđe glasovao u korist ustavnog amandmana, čulo se niz zanimljivih svjedočenja, a jedno od njih prenosimo u nastavku.

Opširnije »

Zaustavimo Izvješće Lunacek!

22.01.2014 15:30

Dokument koji predlaže lezbijska eurozastupnica Ulrike Lunacek naći će se 4. veljače na glasovanju pred Europskim parlamentom. Zastupnicu podupire isti lobi koji je gurao izvješće portugalske zastupnice Edite Estrela. Socijalisti, liberali i zastupnici zelenih stranaka udružili su se da zajedno promiču interese homoseksualnih aktivista, liberalnih feministkinja i industrije abortusa. Pozivamo vas da zajedno zaustavimo i ovo izvješće!

Opširnije »

Ljudski život od začeća je biološka datost

22.01.2014 12:30

Liječnica specijalistica ginekologije i porodništva dr. sc. Mirjana Radan nedavno je obranila disertaciju iz bioetike pod naslovom  »Metode pomognute oplodnje (MPO) - etička prosudba«.  U intervjuu koji prenosimo objašnjava zbog čega je sa stajališta etike neprihvatljivo surogat majčinstvo i medicinski potpomognuta oplodnja. Zamrzavanje i uništavanje ljudskog zametka (bacanje u otpad, korištenje za različite pokuse, dobivanje matičnih stanica, korištenje zametaka za kreme protiv starenja...) samo su neki negativni aspekti proizvodnje djece u laboratoriju. Na taj se način neminovno stvaraju nova društvena zla o kojima nitko ne želi razmišljati, kamoli govoriti. Tko će snositi posljedice slučajnog incesta, reproduktivne prostitucije, genetičkog primitivizma, eugenike, korupcije i kriminala povezanih sa sve moćnijom industrijom medicinski potpomognute oplodnje, čija se vrijednost procjenjuje na oko 3,3 milijarde dolara?

Opširnije »

Pariški „Marš za život“

21.01.2014 09:00

Povijest prosuđuje civiliziranost neke epohe ne prema tehnološkim i znanstvenim dostignućima, već  prema tome kako se društvo odnosi prema svojim članovima, posebice nemoćnima. Naša epoha ostat će nažalost zapamćena kao najbarbarskije razdoblje u povijesti čovječanstva i to ne zbog milijunskih žrtava u ratovima koji su se vodili u posljednjih 100 godina. Povijest će nas pamtiti zbog okrutnosti koju društvo tolerira i potiče prema nerođenj djeci. Kako bi se ta praksa opravdala pred ljudima, izmišljeni su i kroz obrazovni sustav u svijest ljudi ucijepljeni eufemizmi kao što je „prekid trudnoće“ (kao da je trudnoća sama sebi svrha), „pravo žene da odlučuje o svom tijelu“ (kao da žena postaje majka tek po rođenju djeteta ili da je dijete, ma koliko maleno bilo – ženino tijelo) itd. Međutim, koliko god se trudili da zataškamo ili opravdamo takve postupke, svaki namjerni „prekid trudnoće“, „pobačaj“ ili „abortus“ je ništa drugo nego okrutno (komadanjem, trovanjem, gušenjem), barbarsko ubojstvo ljudskog bića.

Opširnije »

Hrastovci poručuju: „Pretvorimo minus u plus“

21.01.2014 08:03

U subotu, 18. siječnja, po cijeloj su Hrvatskoj članovi stranke HRAST – pokreta za uspješnu Hrvatsku promovirali akciju pod nazivom „Pretvorimo minus u plus“ kojom se željelo skrenuti pažnju javnosti na gorući problem s kojim se već duže vrijeme suočava Hrvatska, a to su izrazito negativni demografski pokazatelji za našu zemlju i problem dubokog starenja stanovništva. Niti jedna vlast ne želi se suočiti s ovim pitanjem i sa svakom novom političkom garniturom problem postaje sve dublji. Demografski procesi postajati će sve veći problem države zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na što većina političkih stranaka ne nudi nikakav odgovor već samo registrira postojeće probleme.

Opširnije »

Sifilis - još jedna velika opasnost za homoseksualce

20.01.2014 09:57

Osim što s američkog kontinenta stalno stižu vijesti o epidemijskim razmjerima HIV-a među homoseksualnom populacijom, sve su češći izvještaju o epidemiji sifilisa u homoseksualnoj zajednici Sjeverne Amerike. Ta je smrtonosna bolest već više od pola stoljeća bila zdravstveni problem isključivo zemalja u razvoju jer je široka dostupnost penicilina u zapadnom svijetu dramatično smanjila proširenost ove bolesti. Međutim, bolest koja se nekad najčešće povezivala uz rizične odnose s prostitutkama, u novom se mileniju ponovno širi u razvijenim zapadnim zemljama, često udružena sa zarazom HIV-om, i to gotovo isključivo u homoseksualnoj zajednici.

Opširnije »

„Ako spasimo samo jedan fetus – spasili smo jedan ljudski život“

19.01.2014 10:15

„Ako spasimo samo jedan fetus – spasili smo jedan ljudski život“ – rekao je u intervjuu Večernjem listu prof. dr. Ante Ćorušić, pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Bio je član Etičkog povjerenstva bolnice u Petrovoj kada je to povjerenstvo moralo dati odgovor na pitanje Ustavnog suda o tome kada počinje život. Ustavni sud je 2009. godine takav upit poslao KBC-u Zagreb, vezano uz zahtjeve za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji bivšeg ministra Darka Milinovića. Ministarstvo zdravstva tada je u svom očitovanju objasnilo da je zabranilo zamrzavanje zametaka jer je zametak živo biće i ima pravo na život, koje mu Ustavni sud mora zaštititi. I odgovor Etičkog povjerenstva Petrove bolnice bio je jednoglasan – život počinje začećem.

Opširnije »