Podržite nas!

Hoće li Španjolska ukinuti pobačaj?

18.01.2014 18:00

Udruge koje se bore za obranu prava na život u Španjolskoj su postigle naočigled nemoguće. Svojim upornim pritiskom na novu konzervativnu vladu dovele su do toga da će na izglasavanje u parlament biti poslan novi prijedlog zakona koji će ukinuti pobačaj na zahtjev Španjolskoj. Međutim, napadi s lijeva ne prestaju i sve su žešći. Upravo su španjolski socijalisti ponovo doveli do toga da se raspravlja o novoj verziji izvješća Estrela u EU parlamentu kako bi pobačaj bio proglašen „pravom“ na nivou Europske unije. Također rade pritisak na premijera Rajoya da promijeni prijedlog zakona na gore. U znak potpore kolegama iz Španjolske, ove nedjelje u Parizu se organizira Marš za život na kojem će se nositi transparenti 'Viva España!'.

Opširnije »

Gay lektira za djecu

17.01.2014 08:55

Svi se sjećamo Bum Tomice, lektire za 4. razred osnovne škole upitne književne vrijednosti čiji su ulomci šokirali roditelje zbog hiperseksualiziranog vokabulara i sadržaja. Knjiga je ostala na popisu lektire i Povjerenstvo Agencije za odgoj i obrazovanje nije joj pronašlo nikakvu zamjerku.Vjerojatno povjerenstvo takve razine stručnosti ne bi pronašlo nikakve zamjerke ni u naslovima koji su prošle godine uvršteni na popis preporučene školske lektire u Kaliforniji. Radi se o lektiri u kojoj se djeci od 1. razreda osnovne škole otvoreno promiče lezbijstvo, homoseksualnost i transeksualnost, a iz samih sažetaka je vidljivo da se radi o plitkim pričama čiju književnu vrijednost primjećuje jedino homoseksualna zajednica.

Opširnije »

Bravo, Ruža Tomašić!

17.01.2014 08:00

Dana 16. siječnja ponovno je na inzistiranje španjolskih socijalista izvješće Estrela o spolnom i reproduktivnom zdravlju i pravima na mala vrata i u malo drugačijem pakiranju vraćeno na dnevni red Europskog parlamenta. Naime, neki članovi Europske komisije pokušavaju otvoriti put k usvajanju Estrela izvješća putem nametanja Izjave o nediskriminaciji u kontekstu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava.

Opširnije »

I Italija kreće u boj za obitelj

16.01.2014 11:55

I Italija od nedavno ima svoju „La Manif Pour Tous“ organizaciju! Organizacija je nastala u uskoj suradnji s istoimenom organizacijom u Francuskoj s ciljem mobiliziranja talijanskih građana, bez obzira na njihovu političku pripadnost, vjeroispovjest, rasu ili kulturu iz koje potječu. Cilj je probuditi savjest Talijana u odnosu na problematiku koja se pojavila s nedavnim zakonima o homofobiji i transfobiji, rodnom teorijom, „istospolnim brakom“ i posvajanjem djece od strane istospolnih partnera. Namjera ove organizacije je braniti pravo na slobodu izražavanja, sačuvati nepovredivost braka između muškarca i žene te pravo djeteta na oca i majku.

Opširnije »

Pobuna u južnoj Njemačkoj protiv „ideologije duginih boja“

15.01.2014 13:34

Više od 80 000 stanovnika južne Njemačke potpisalo je internetsku peticiju protiv programa mejnstrimiziranja homoseksualnosti među školskom djecom. Program spolnog odgoja kojim se promiče homoseksualni životni stil u škole se uvodi pod političkim pokroviteljstvom Zelenih i socijaldemokrata čiji su čelnici već dali izjave o tome da se neće osvrtati na peticiju i prigovore roditelja.

Opširnije »

LGBTIQ + Pedo-ofenziva u Njemačkoj

15.01.2014 10:18

U kulturološkom ratu koji provode homoseksualne udruge jedna od najvažnijih uporišnih strategija je kvirizacija obrazovanja. U prijašnjem tekstu prenijeli smo samo dio skandaloznih događanja u američkom školstvu, dok je sljedeći tekst analiza brošure koju je objavio berlinski Senat za ravnatelje i nastavno osoblje u Njemačkoj. Radi se o krajnje uznemirujućoj brošuri u kojoj se nastavnom osoblju nalaže da učenicima daju informacije o tome koja su i gdje se nalaze lokalna sastajališta za homoseksualce, lezbijke i transrodne osobe, uključujući i barove za homoseksualce u kojima redovito dolazi do usputnog seksa s nepoznatim osobama.

Opširnije »

Kvirizacija obrazovanja

14.01.2014 14:20

Na Vladimira Putina srušio se val kritika i poziv na bojkot ZOI u Sočiju zbog stroge zabrane homoseksualne propagande maloljetnicima, u što spadaju i gay parade. Zbog čega je zabrana homoseksualne propagande u Rusiji bila sasvim logičan potez i što se to godinama događa u američkom školstvu pod utjecajem gay lobija pročitajte u sljedećem tekstu. 

Opširnije »

Njemačka bi mogla uskoro zabraniti eutanaziju

14.01.2014 13:35

Skroz suprotni politički vjetrovi ovog trenutka pušu u Francuskoj i Njemačkoj. Dok se u Francuskoj okuplja ekipa od 18 'mudraca' – stručnjaka, liječnika i predsjednika raznih liberalnih udruga - kako bi pronašli načine kako do ljeta legalizirati eutanaziju, u Njemačkoj se u  Bundestagu organizira skupina zastupnika koja će krenuti sa zakonskom inicijativom zabrane eutanazije. U ovom trenutku u Njemačkoj eutanazija nije do konca legalizirana, ali postoje organizacije koje pružaju “pomoć u umiranju” i već djeluju dulje vrijeme.

Opširnije »

Udruga „Zviždač“ zviždi ministru Jovanoviću

14.01.2014 12:45

Ministar Jovanović ne prestaje biti u žiži političkih skandala. I ovog puta se radi o njemu omiljenom djelovanju – progonu nepodobnih nastavnika i ravnatelja. Javnosti su već poznata njegova prijeteća pisma ravnateljima i drugim prosvjetnim djelatnicima ukoliko ne budu provodili njegov zdravstveni odgoj ili pokažu bilo kakav stav suprotan stavu vladajuće koalicije u vezi proteklog referenduma o braku. Međutim, ovog puta ministar zloupotrebljava svoju funkciju da bi zajedno s vrhom svoje stranke proveo političku odmazdu nad ravnateljicom osnovne škole u Vukovaru Marijom Budimir koja je tajnim snimanjem razgovora s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom otkrila nevjerojatan političko-korupcijski skandal, zbog čega Sabo sada iščekuje suđenje, a SDP i SDSSB gube vlast u tom gradu.

Opširnije »

Estrela napada po treći put!

13.01.2014 10:45

Zvuči nevjerojatno ali kontroverzno Estrela izvješće opet se vraća u Europski parlament, i to zaobilaznim smicalicama. Prilikom prvog glasovanja o ovom izvješću Neven Mimica, član SDP-a i član Europske komisije, obrazložio je zastupnicima da Europska unija nema ovlasti da zakonski regulira pitanja kao što su pobačaj, spolni odgoj itd., te da su ta pitanja isključivo u nadležnosti država članica.

Opširnije »