Podržite nas!

I Italija kreće u boj za obitelj

16.01.2014 11:55

I Italija od nedavno ima svoju „La Manif Pour Tous“ organizaciju! Organizacija je nastala u uskoj suradnji s istoimenom organizacijom u Francuskoj s ciljem mobiliziranja talijanskih građana, bez obzira na njihovu političku pripadnost, vjeroispovjest, rasu ili kulturu iz koje potječu. Cilj je probuditi savjest Talijana u odnosu na problematiku koja se pojavila s nedavnim zakonima o homofobiji i transfobiji, rodnom teorijom, „istospolnim brakom“ i posvajanjem djece od strane istospolnih partnera. Namjera ove organizacije je braniti pravo na slobodu izražavanja, sačuvati nepovredivost braka između muškarca i žene te pravo djeteta na oca i majku.

Opširnije »

Pobuna u južnoj Njemačkoj protiv „ideologije duginih boja“

15.01.2014 13:34

Više od 80 000 stanovnika južne Njemačke potpisalo je internetsku peticiju protiv programa mejnstrimiziranja homoseksualnosti među školskom djecom. Program spolnog odgoja kojim se promiče homoseksualni životni stil u škole se uvodi pod političkim pokroviteljstvom Zelenih i socijaldemokrata čiji su čelnici već dali izjave o tome da se neće osvrtati na peticiju i prigovore roditelja.

Opširnije »

LGBTIQ + Pedo-ofenziva u Njemačkoj

15.01.2014 10:18

U kulturološkom ratu koji provode homoseksualne udruge jedna od najvažnijih uporišnih strategija je kvirizacija obrazovanja. U prijašnjem tekstu prenijeli smo samo dio skandaloznih događanja u američkom školstvu, dok je sljedeći tekst analiza brošure koju je objavio berlinski Senat za ravnatelje i nastavno osoblje u Njemačkoj. Radi se o krajnje uznemirujućoj brošuri u kojoj se nastavnom osoblju nalaže da učenicima daju informacije o tome koja su i gdje se nalaze lokalna sastajališta za homoseksualce, lezbijke i transrodne osobe, uključujući i barove za homoseksualce u kojima redovito dolazi do usputnog seksa s nepoznatim osobama.

Opširnije »

Kvirizacija obrazovanja

14.01.2014 14:20

Na Vladimira Putina srušio se val kritika i poziv na bojkot ZOI u Sočiju zbog stroge zabrane homoseksualne propagande maloljetnicima, u što spadaju i gay parade. Zbog čega je zabrana homoseksualne propagande u Rusiji bila sasvim logičan potez i što se to godinama događa u američkom školstvu pod utjecajem gay lobija pročitajte u sljedećem tekstu. 

Opširnije »

Njemačka bi mogla uskoro zabraniti eutanaziju

14.01.2014 13:35

Skroz suprotni politički vjetrovi ovog trenutka pušu u Francuskoj i Njemačkoj. Dok se u Francuskoj okuplja ekipa od 18 'mudraca' – stručnjaka, liječnika i predsjednika raznih liberalnih udruga - kako bi pronašli načine kako do ljeta legalizirati eutanaziju, u Njemačkoj se u  Bundestagu organizira skupina zastupnika koja će krenuti sa zakonskom inicijativom zabrane eutanazije. U ovom trenutku u Njemačkoj eutanazija nije do konca legalizirana, ali postoje organizacije koje pružaju “pomoć u umiranju” i već djeluju dulje vrijeme.

Opširnije »

Udruga „Zviždač“ zviždi ministru Jovanoviću

14.01.2014 12:45

Ministar Jovanović ne prestaje biti u žiži političkih skandala. I ovog puta se radi o njemu omiljenom djelovanju – progonu nepodobnih nastavnika i ravnatelja. Javnosti su već poznata njegova prijeteća pisma ravnateljima i drugim prosvjetnim djelatnicima ukoliko ne budu provodili njegov zdravstveni odgoj ili pokažu bilo kakav stav suprotan stavu vladajuće koalicije u vezi proteklog referenduma o braku. Međutim, ovog puta ministar zloupotrebljava svoju funkciju da bi zajedno s vrhom svoje stranke proveo političku odmazdu nad ravnateljicom osnovne škole u Vukovaru Marijom Budimir koja je tajnim snimanjem razgovora s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom otkrila nevjerojatan političko-korupcijski skandal, zbog čega Sabo sada iščekuje suđenje, a SDP i SDSSB gube vlast u tom gradu.

Opširnije »

Estrela napada po treći put!

13.01.2014 10:45

Zvuči nevjerojatno ali kontroverzno Estrela izvješće opet se vraća u Europski parlament, i to zaobilaznim smicalicama. Prilikom prvog glasovanja o ovom izvješću Neven Mimica, član SDP-a i član Europske komisije, obrazložio je zastupnicima da Europska unija nema ovlasti da zakonski regulira pitanja kao što su pobačaj, spolni odgoj itd., te da su ta pitanja isključivo u nadležnosti država članica.

Opširnije »

Izlaz iz slijepe ulice rodne teorije 2/2

12.01.2014 10:30

Slijedi drugi dio pokušaja izlaska iz slijepe ulice u kojoj smo se našli slijedeći premise koje su postavili rodni teoretičari. „Kod rodne teorije susrećemo se s filozofijom koja podcjenjuje tijelo, a time i identitet subjekta.“ Multidisciplinarna znanstvena istraživanja pokazala su da se razlike u ponašanju između muških i ženskih beba javljaju već od prvog dana njihova rođenja te da su tijekom prve dvije godine života razlike u ponašanju i interesima između curica i dječaka već toliko jasno izražene da ne odudaraju previše od onoga po čemu se razlikuje ponašanje odraslih žena i muškaraca. Rodna teorija je prema tome odavno raskrinkana kao neznanstvena.

Opširnije »

Eksplicitni program spolnog odgoja za petogodišnjake šokirao roditelje u Novom Zelandu

12.01.2014 10:15

Programi eksplicitnog spolnog odgoja za vrtićku i školsku djecu javljaju se istovremeno svuda po svijetu, a roditelji ostaju šokirani nastavnim sadržajima potpuno neprilagođenima uzrastu njihova djeteta. Zbog čega se žuri s nametanjem škakljivih tema djeci nekoliko godina ranije od dobi u kojoj djeca uopće pokazuju interes za te sadržaje? Priča o novoj uzbuni roditelja ovog puta dolazi s Novog Zelanda.

Opširnije »

Cjepivo protiv HPV-a - nepotrebno, beskorisno i štetno

10.01.2014 09:30

„Živimo u svijetu dezinformacija i poluinformacija“ – piše doktorica Lidija Gajski u tekstu koji je namijenjen objavi u znanstvenom časopisu, a prethodno je objavljen na portalu H-Alter. Veliki je problem što je područje medicine, pa tako i zdravstvenog odgoja u školama, postalo uvelike zagađeno dezinformacijama i poluinformacijama u svrhu provođenja nedopuštenih kampanja kroz medicinske asocijacije, javnozdravstvene ustanove, stručna društva, institute, škole, sveučilišta, plaćene PR članke u medijima, pa čak i putem školske lektire. Takve marketinške aktivnosti plasiraju farmaceutske kompanije, ali se one plaćaju jedino kroz lukrativne ugovore o lobiranju s korumpiranim stručnjacima dok se javni prostor i javne institucije zloupotrebljavaju kao besplatan oglasni prostor, a javnost je uvjerena kako iza svega toga ne stoji korporacijski novac već nesebični interes države za zdravlje pojedinaca i društva.

Opširnije »