Podržite nas!

Izlaz iz slijepe ulice rodne teorije 2/2

12.01.2014 10:30

Slijedi drugi dio pokušaja izlaska iz slijepe ulice u kojoj smo se našli slijedeći premise koje su postavili rodni teoretičari. „Kod rodne teorije susrećemo se s filozofijom koja podcjenjuje tijelo, a time i identitet subjekta.“ Multidisciplinarna znanstvena istraživanja pokazala su da se razlike u ponašanju između muških i ženskih beba javljaju već od prvog dana njihova rođenja te da su tijekom prve dvije godine života razlike u ponašanju i interesima između curica i dječaka već toliko jasno izražene da ne odudaraju previše od onoga po čemu se razlikuje ponašanje odraslih žena i muškaraca. Rodna teorija je prema tome odavno raskrinkana kao neznanstvena.

Opširnije »

Eksplicitni program spolnog odgoja za petogodišnjake šokirao roditelje u Novom Zelandu

12.01.2014 10:15

Programi eksplicitnog spolnog odgoja za vrtićku i školsku djecu javljaju se istovremeno svuda po svijetu, a roditelji ostaju šokirani nastavnim sadržajima potpuno neprilagođenima uzrastu njihova djeteta. Zbog čega se žuri s nametanjem škakljivih tema djeci nekoliko godina ranije od dobi u kojoj djeca uopće pokazuju interes za te sadržaje? Priča o novoj uzbuni roditelja ovog puta dolazi s Novog Zelanda.

Opširnije »

Cjepivo protiv HPV-a - nepotrebno, beskorisno i štetno

10.01.2014 09:30

„Živimo u svijetu dezinformacija i poluinformacija“ – piše doktorica Lidija Gajski u tekstu koji je namijenjen objavi u znanstvenom časopisu, a prethodno je objavljen na portalu H-Alter. Veliki je problem što je područje medicine, pa tako i zdravstvenog odgoja u školama, postalo uvelike zagađeno dezinformacijama i poluinformacijama u svrhu provođenja nedopuštenih kampanja kroz medicinske asocijacije, javnozdravstvene ustanove, stručna društva, institute, škole, sveučilišta, plaćene PR članke u medijima, pa čak i putem školske lektire. Takve marketinške aktivnosti plasiraju farmaceutske kompanije, ali se one plaćaju jedino kroz lukrativne ugovore o lobiranju s korumpiranim stručnjacima dok se javni prostor i javne institucije zloupotrebljavaju kao besplatan oglasni prostor, a javnost je uvjerena kako iza svega toga ne stoji korporacijski novac već nesebični interes države za zdravlje pojedinaca i društva.

Opširnije »

Homoseksualnost = Smrt. Biram Život

08.01.2014 08:15

Ove je riječi napisao nekadašnja ikona gay pokreta u Americi Michael Glatze jednoga dana u redakciji utjecajnog časopisa za gay mladež Y.G.A. kojeg je pokrenuo zajedno sa svojim tadašnjim dečkom. Zapravo, Michael je bio urednik dva utjecajna američka gay časopisa, bio je fasciniran queer teorijom kojom je zarazio i svoje čitatelje, utjecao na tolike mlade da se outaju, mrzio kršćanski fundamentalizam i sve konzervativno da bi se jednog dana dogodio značajan preokret. Njegov život krenuo je potpuno drugim smjerom, a homoseksualnost mu se zgadila nakon što je pogledao smrti u oči i odlučio – živjeti.

Opširnije »

Biste li vlastitom djetetu predložili eutanaziju?

06.01.2014 23:00

U svakoj normalnoj zemlji pomisao na eutanaziju djece izaziva jezu i podsjeća na eutanaziju na tisuće djece u nacističkoj Njemačkoj radi mentalnih ili fizičkih hendikepa. U Belgiji, međutim, gornji je dom njihova parlamenta premoćnom većinom krajem prošle godine usvojio prijedlog zakona kojim bi se legalizirala eutanazija djece za koje liječnici utvrde kako „nema nade za izlječenje“ i koja trpe „konstantnu i nepodnošljivu fizičku bol“. Zakon će stupiti na snagu ukoliko se izglasa u donjem domu, vjerojatno negdje prije sljedećih izbora u svibnju. To je nastavak zakona kojim je Belgija 2002. legalizirala eutanaziju za odrasle prema kojem se godišnje ubije i do 1000 ljudi, kako izvještava New York Times.

Opširnije »

Nove zamke zakona o životnom partnerstvu

05.01.2014 21:30

O prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu koji je sredinom prosinca upućen u Sabor sukobili su svoja mišljenja u emisiji „U mreži prvog“ Hrvatskog radija član radne skupine za izradu prijedloga Zakona Marko Jurčić iz Zagreb Pridea i bivša članica iste radne skupine profesorica obiteljskog prava Aleksandra Korać Graovac, predstavnica Hrvatske biskupske konferencije. Ona je istaknula samo neke problematične točke prijedloga Zakona, kao što su potpuno izjednačavanje u pravima formalnih i neformalnih istospolnih zajednica i partnerska odnosno roditeljska skrb za trećeg roditelja (po uzoru na Kaliforniju) kakvu trenutno ne uživaju ni maćehe ni očusi u heteroseksualnim zajednicama gdje majka ili otac žive s novim partnerom.

Opširnije »

Nova epidemija AIDS-a razbuktala se među homoseksualcima u Kanadi i SAD-u

03.01.2014 15:30

Već smo pisali o epidemiološkim studijama u Kanadi koje upozoravaju na 20 godina manji životni vijek homoseksualaca zbog upražnjavanja homoseksualnih spolnih odnosa. Bolesti koje nesrazmjerno više pogađaju mušku homoseksualnu populaciju su sifilis, analni rak, hepatitis B i C. Međutim, na prvom mjestu nalazi se opaka bolest AIDS odnosno infekcija HIV virusom. Ovogodišnji podaci američkog Centra za kontrolu bolesti su alarmantni i upozoravaju na novu epidemiju AIDS-a koja bukti među homoseksualcima u toj zemlji posljednjih godina. Prva velika epidemija bila je u 80-tim godinama prošlog stoljeća kada je nakon seksualne revolucije prvi put došlo do širenja, a zatim i do otkrića te bolesti unutar homoseksualnih krugova.

Opširnije »

Ja sam "ONA"

03.01.2014 14:40

Zbog pritiska LGBT udruga Ministarstvo uprave izbacilo je uvjet promjene spola kirurškim putem za dobivanje novog identiteta u suprotnom spolu. Novi Pravilnik o promjeni spola u potpunosti izbacuje ulogu Nacionalnog zdravstvenog vijeća i sve veću važnost daje osobnom mišljenju samog pacijenta koji pati od poremećaja koji se još uvijek klasificira kao težak psihijatrijski problem. Za očekivati je da bi uskoro cijeli postupak mogao biti još jednostavniji te će zahtijevati manje papirologije i vremena negoli što je potrebno primjerice kod uvoza automobila.

Opširnije »

Homoseksualci žive 20 godina manje od prosjeka!

30.12.2013 10:58

Zdravstveni odgoj ministra Jovanovića, suprotno svom nazivu, djeluje protiv zdravlja djece jer u svom 4. modulu promovira homoseksualno ponašanje i ne upozorava na rizike homoseksualnog odnosa u smislu širenja spolnih bolesti te brojnih drugih zdravstvenih i psihičkih problema. Studije, međutim, otkrivaju da homoseksualci žive i do 20 godina manje od prosjeka, upravo zbog upražnjavanja homoseksualnih odnosa.

Opširnije »

GROZD-ova analiza 4. modula ZO

29.12.2013 23:45

Stručni tim udruge GROZD izradio je analizu 4. modula programa zdravstvenog odgoja.

Autori 4. modula nameću djeci kontracepcijski pristup spolnosti pri čemu prešućuju relevantne znanstvene podatke želeći današnju djecu i mlade pretvoriti u poslušne korisnike proizvoda farmaceutske industrije. Takozvani znanstveni temelj 4. modulu  nažalost predstavlja znanstveno upitna struja pod nazivom "seksologija", na osnovu čega se djeci na više mjesta plasiraju postavke svjetskog Kongresa seksologa kao njihova „seksualna prava“ koja predstavljaju podlogu za „znanstveno“ opravdanje svih seksualnih poremećaja, uključujući pornografiju i pedofiliju. Tzv. dječja seksualna prava način su djelovanja promotora pedofilije koji se upravo putem spolnog odgoja u školama bore za ostvarivanje svojih podlih ciljeva.

Opširnije »