Podržite nas!

GROZD-ova analiza 4. modula ZO

29.12.2013 23:45

Stručni tim udruge GROZD izradio je analizu 4. modula programa zdravstvenog odgoja.

Autori 4. modula nameću djeci kontracepcijski pristup spolnosti pri čemu prešućuju relevantne znanstvene podatke želeći današnju djecu i mlade pretvoriti u poslušne korisnike proizvoda farmaceutske industrije. Takozvani znanstveni temelj 4. modulu  nažalost predstavlja znanstveno upitna struja pod nazivom "seksologija", na osnovu čega se djeci na više mjesta plasiraju postavke svjetskog Kongresa seksologa kao njihova „seksualna prava“ koja predstavljaju podlogu za „znanstveno“ opravdanje svih seksualnih poremećaja, uključujući pornografiju i pedofiliju. Tzv. dječja seksualna prava način su djelovanja promotora pedofilije koji se upravo putem spolnog odgoja u školama bore za ostvarivanje svojih podlih ciljeva.

Opširnije »

Još jedan prijedlog za ocjenu ustavnosti Jovanovićevog ZO

29.12.2013 0:50

Ministar Jovanović je u samo pola mandata zaslužio ocjenu najgoreg ministra u povjesti RH! Ne samo da mu je Ustavni sud već ukinuo 3 protuustavne odluke, da se po školama potpisuju peticije za njegovom smjenom, nego se prijedlozi za ocjenu ustavnosti i dalje nižu. Još jedan prijedlog za ocjenom ustavnosti Odluke o uvođenju Zdravstvenog odgoja podnesen je prekjučer Ustavnom sudu. Uz već podneseni prijedlog Darija Čehića, o čemu smo pisali ovdje i ovdje, novu ustavnu tužbu sada podižu udruge roditelja GROZD i REFORMA.

Opširnije »

Izlaz iz slijepe ulice rodne teorije 1/2

29.12.2013 0:20

Objavljujemo prvi dio referentnog članka kojega je pripremila Lidija Paris. Ovaj članak trebao bi pročitati svatko koga zanima što je to rodna teorija, kako je nastala i koje su njene zamke. Posebice je važan za one koji zagovaraju rodnu teoriju kao marksističku ideju koja bi navodno trebala dovesti do konačnog ukidanja svih klasnih razlika. Hoće li to biti baš tako ili će rezultat biti upravo suprotan od onoga što se željelo, neka svatko procijeni sam.

Opširnije »

Betlehem

28.12.2013 23:50

Udruga koja prihvaća majke koje se nalaze pod pritiskom okoline ili obitelji da pobace svoje nerođeno dijete i koja vodi duhovnu brigu o majkama i očevima žrtvama abortusa zove se „Centar za nerođeni život –Betlehem“. Njezin osnivač, pavlinac pater Marko Glogović, kaže da je naziv dobila jer se danas priča o djetetu koje se nema gdje roditi ponavlja oko 200,000 puta dnevno: zatvorena vrata trudnici, mladom tati i nerođenom Isusu. Zato smo ovu prekrasnu priču i video dokumentarac o svećeniku koji na stražnjem sjedalu auta nosi pričvršćenu dječju sjedalicu odlučili podijeliti s čitateljima upravo na Božić. U udruzi „Betlehem“, koja ima svoje centre širom Hrvatske, Božićno se čudo događa tijekom čitave godine.

Opširnije »

U tri dana po školama prikupljeno više od 13 tisuća potpisa za smjenom ministra Jovanovića

24.12.2013 17:32

Preporod, sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu, predstavio je rezultate potpisivanja peticije za smjenom Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Prikupljeno je 13.135 potpisa zaposlenika u osnovnim i srednjim školama. Peticija pod imenom "Mijenjajte ga", krenula je u utorak, 17. prosinca, a Jovanovićevo razrješenje "Preporod" traži "zbog isplate smanjene plaće za studeni, zbog neisplate putnih troškova za prosinac te zbog nekvalitetnog obnašanja dužnosti ministra".

Opširnije »

Supruge koje „bratski“ dijele muža

24.12.2013 12:55

Prvi korak ka legaliziranju poligamije je njena dekriminalizacija i u Americi je upravo postignuta ovih tjedana u saveznoj državi Utah. Da bi se javnost pripremila za tako nešto, prikazivao se popularan reality show koji se emitirao iz Las Vegasa. Putem njega američkoj javnosti su javnosti svoju „ljubav“ prikazivali Kody Brown, njegove četiri žene i 17-tero djece. Na slici s naslovnice Kody Brown, u sredini, pozira sa svoje četiri supruge (s lijeva) Robyn, Christine, Meri and Janelle. Kody Brown je legalno vjenčan samo s Meri, svojom prvom suprugom.

Opširnije »

Moj tata se zove donator sperme

24.12.2013 12:50

Novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji u Hrvatskoj koji je donijela Kukuriku koalicija dozvoljava MPO na trošak HZZO-a i ženama bez partnera. Ne treba puno pogađati za koga je SDP-HNS koalicija donosila ovaj zakon. Tekst koji prenosimo govori o problemu odrastanja osoba koje nemaju pravo na oca, koje nemaju čak ni pravo saznati tko je i kako izgleda njihov otac. Zabrinjava činjenica da se praksa začeća putem donatora sperme sve više širi te da se radi o industriji vrijednoj 3,3 milijarde dolara. Tekst je rezultat bloga napisanog na temu dva dokumentarca koji se bave ovom problematikom.

Opširnije »

Homoseksualni brakovi kao uvod u poligamiju

23.12.2013 14:15

Počelo je i prije no što smo mislili. U američkoj saveznoj državi Utah dekriminalizirana je poligamija, što se smatra potrebnim prvim korakom za uvođenje poligamnih brakova. Zajednice koje već žive poligamno presretne su i kažu kako slijedi nova bitka za službeno priznanje njihovih zajednica. „Ukoliko dakle postoji pravo na službeno priznanje homoseksualnih veza kroz redefiniciju braka, koja bi tada uključivala istospolne parove, tada ne postoji nikakav razlog za tvrdnju kako brak ne može biti zajednica više od dvoje ljudi, uz uvjet da se radi o odraslim osobama koje mogu dati pristanak.“
Opširnije »

Španjolska nadomak zabrane abortusa

23.12.2013 14:08

Posljednjih 50 godina u kojima se dnevno, na najsuroviji način ubija na tisuće nerođenih beba, povijest će zacijelo pamtiti kao najmračnije doba u povijesti čovječanstva. Naša „moderna“ civilizacija okrutno napada upravo one najmanje, koji samo zato što još nemaju osobne dokumente, nemaju nikakva prava, pa ni pravo na život. Na sreću, diljem svijeta niču različiti pro-life pokreti, koji potpomognuti najnovijim znanstvenim spoznajama o prenatalnom životu, ipak uspijevaju potaknuti svoje vlade na promjenu okrutnih zakona. Zadnji pozitivan primjer je Španjolska.

Opširnije »

Feministice divljački napadaju muškarce koji tijelima brane katedralu

22.12.2013 11:16

U katoličkoj Argentini nedavno se dogodio gotovo dijaboličan napad feministica na muškarce koji su molitvama i krunicama branili katedralu. Šokantna snimka događaja odonda kruži internetom, a neki od muškaraca koji su napravili živi zid pred katedralom ispričali su medijima što su proživljavali.

Opširnije »