Podržite nas!

ČESTITAMO - Odbačen Estrela report!

10.12.2013 22:00

Masovna mobilizacija građana širom Europe, ponajviše putem društvenih mreža poput Facebooka i Twittera, porazila je najmoćnije komercijalne organizacije za pružanje usluga abortusa kao što su Planirano roditeljstvo, Marie Stopes International i mnoge druge iza kojih stoje moćne nevladine interesne organizacije poput ILGA Europe i Amnesty Internationala. I jedni i drugi primaju izdašna sredstva upravo od strane Europske unije, stoga je njihov poraz koji se dogodio danas u Europskom parlamentu uistinu prekretnica u europskoj demokraciji i načinu funkcioniranja same Europske unije.

Opširnije »

Apstinencijski programi su vrlo djelotvorni

10.12.2013 12:25

Iako Obamina administracija u Americi uz presudni utjecaj abortivno-homoseksualnog lobija snažno podržava tzv. cjelovite programe spolnog odgoja s eksplicitnim seksualnim sadržajima u najranijoj dobi, apstinencijski programi također imaju svoje mjesto u školama koje se za njih uspiju izboriti. Obamina administracija bori se protiv takvih programa uskraćivanjem financiranja i anti-apstinencijskim kampanjama, pa čak i skrivanjem podataka o djelotvornosti takvih programa. Sljedeći tekst bavi se studijom koja nepobitno dokazuje da apstinencijski programi odgađaju spolnu aktivnost kod tinejđera, čak i nakon samo godinu dana primjene, i bitno utječu na formiranje zdravih stavova tinejđera o spolnom zdravlju.

Opširnije »

Feministice nasrću na priziv savjesti

10.12.2013 11:43

Paralelno s novom ofenzivom portugalske zastupnice Edite Estrela na živote nedužne djece koja se upravo odvija u Europskom parlamentu, slična ofenziva pokrenuta je i u Hrvatskoj, i to od strane feminističkih udruga i jedne navodno roditeljske udruge pod imenom RODA. Roda inače simbolički označava biće koje donosi djecu, male zamotuljke sreće, njihovim roditeljima. U ovom slučaju RODA se pretvorila u nekog tko želi ubijati djecu i zajedno s još 16 udruga (CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Babe – Budi aktivna, budi emancipirana, Centar za ženske studije, Centar za građansku hrabrost i druge) zahtijeva od ministra zdravlja Ranka Ostojića uvid u evidenciju medicinskog osoblja u Hrvatskoj koje se poziva na pravo na priziv savjesti i ne želi sudjelovati u namjernom pobačaju.

Opširnije »

Britanski premijer Cameron žali zbog uvođenja gay braka

09.12.2013 11:25

Premijer Cameron koji je u Veliku Britaniju ove godine uveo istospolne brakove ističe se po tome što je za razliku od većine političara koji su napravili sličan potez on vođa Konzervativne stranke, jedne od najstarijih političkih stranaka s velikim brojem dugogodišnjih vjernih članova. Sada se njezino članstvo i podrška birača zbog nesmotrenog poteza premijera strahovito osipa. Stranku je napustilo na tisuće Torijevaca i kao razlog navelo podršku premijera gay braku.

Opširnije »

Pravna analiza prijedloga Zakona o životnom partnerstvu

09.12.2013 10:35

Ministarstvo uprave raspisalo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o životnom partnerstvu koja je zaključena s datumom 6. prosinca 2013. Taj bi zakon trebao regulirati odnose među partnerima u istospolnoj zajednici.  Međutim, svima koji su imalo upoznati s njegovim sadržajem jasno je da Nacrt prijedloga zakona ne regulira samo imovinske odnose među istospolnim partnerima već i skrbništvo nad djecom te posvojenje. Nacrtom se zapravo uvodi tzv. istospolni brak u Republiku Hrvatsku i to nakon što se 66% birača izašlih na referendum 1. prosinca izjasnilo protiv izjednačavanja braka s istospolnom zajednicom, odnosno da brak i sadržaj braka u Republici Hrvatskoj može biti rezerviran samo za odnose između muškarca i žene. 

Opširnije »

Zamke Zakona o životnom partnerstvu

09.12.2013 10:25

Još jedna odlična, ali krajnje zabrinjavajuća analiza prijedloga Zakona o životnom partnerstvu, kojim vlada premijera Milanovića želi istospolnim partnerima zaobilaznim putem dati jednaka prava i obveze kao i bračnim partnerima, stigla je od Krešimira Miletića i udruge BAS. Izigravanjem volje naroda na referendumu, na kojem je odlučeno da brak može biti samo zajednica muškarca i žene, putem najliberalnijeg oblika registriranog partnerstva kojim se praktički ozakonjuje rodna ideologija i isti totalitarni društveni odnosi kao u zemljama gdje su legalizirani istospolni brakovi.

Opširnije »

Govor razuma proglašen govorom mržnje

06.12.2013 09:00

Biste li mirno spavali da vam maloljetno dijete mora izdržavati zatvorsku kaznu u ćeliji sa starijim homoseksualcem? Govor razuma bivšeg upravitelja zatvora u Osijeku Tomislava Cvitanušića ovih je dana od strane Vrhovnog suda proglašen govorom mržnje i diskriminacijom na temelju Zakona o suzbijanju diskriminacije. Gospodin Cvitanušić samo je savjesno obavljao svoj posao štiteći maloljetnike dok njegovu izjavu nije pročitao netko iz lezbijske udruge Kontra. Cvitanušić je tužen na Županijskom sudu koji je tužbu odbio kao neosnovanu, ali se Kontra žalila na Vrhovnom sudu i dobila spor.

Opširnije »

I Taiwan traži referendum o braku!

05.12.2013 15:30

Na red za ozakonjenje istospolnog braka stigla je i azijska zemlja Taiwan. Ta je namjera prouzročila revolt stotina tisuća ljudi koji su sa svojim obiteljima, opremljeni plavim i rozim balonima i transparentima, izašli na ulice i prosvjedovali protiv takvog zakona. Prosvjednici sve žele riješiti demokratskim putem, odnosno referendumom, no predlagatelji zakona - LGBT udruge, se tome protive.

Opširnije »

Lažima i pravnim manipulacijama Vlada želi izigrati rezultate referenduma

05.12.2013 09:45

Premijer Milanović želi po hitnom postupku progurati prijedlog Zakona o životnom partnerstvu kao osvetu što je morao dopustiti izražavanje volje naroda na referendumu o tome kako u Republici Hrvatskoj treba biti uređen brak i bračna pitanja. O svemu se danas očitovala i Komisija HBK „Iustitia et pax“ koja od zakonodavca očekuje da se zaštite prava djece te da odbiju uvesti „pravo na dijete“ koje ne poznaje niti jedan međunarodni dokument o ljudskim pravima.

Opširnije »

Što mediji skrivaju o homoseksualnosti?

04.12.2013 11:19

Nema nikakvih znanstvenih dokaza da je homoseksualnost urođena ili da postoji genetska uvjetovanost ka homoseksualnoj orijentaciji. To je bezočna manipulacija medija od koje najviše štete imaju upravo homoseksualci. Jedan od glavnih argumenata homoseksualnog lobija je taj da su homoseksualci takvi rođeni tj. da ih je "Bog takve stvorio" i tome nema pomoći. Radi toga ih društvo jedino može prihvatiti takve kakvi jesu. Međutim, radi se o još jednoj manipulaciji na štetu homoseksualaca i osoba koje imaju poremećaj spolnog identiteta jer im se na taj način automatski zatvaraju vrata prema svim, vrlo efikasnim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju kako bi promijenili ili neutralizirali svoje seksualne sklonosti. Manje je poznata činjenica koju prenosimo iz usta jednog homoseksualca: "Kada bi to bilo moguće, većina homoseksualaca bi odmah 'potpisala' da žele biti 'normalni', tj. da se riješe svoje homoseksualne sklonosti".
O ovim i još mnogim drugim činjenicama o homoseksualnosti koje nam mediji prešućuju, doznajte iz odličnog članka kojeg je pripremila Lidija Paris.
Opširnije »