Podržite nas!

Posljedice referenduma na kojem je vladajuća većina u manjini, a oporba u većini

16.11.2013 15:30

„Priča se da je dekadencija braka neumitan proces, ali mnoge nekada samorazumljive modernizacijske vrijednosti su naknadno napuštene i vratilo se tradicionalnim obrascima. Prije nekoliko desetljeća smatralo se da je dojenje passe, nosila se sintetika, koristila instant hrana.

Pa se relativno brzo počelo vraćalo na staro. Tako danas u mnogo čemu, od ishrane do odnosa prema okolišu, nastojimo biti bliži djedovima nego roditeljima. Nema jedinstvenog pravocrtnog progresa koji bi samorazumljivo važio za sva društva. Pitanje definicije braka je političko-filozofsko pitanje. Jesmo li apsolutni gospodari svijeta koji mogu sve što im se prohtije ili smo ograničeni obzorom kulture, jezika, baštine, tradicije u kojem smo se zatekli i s kojima nemamo pravo eksperimentirati bez jasne potrebe i širokog konsenzusa?“

Opširnije »

Jovanović zbog referenduma prijeti učiteljima

15.11.2013 11:20

Ministar Jovanović je u svom priopćenju zatražilo od učitelja da "se suzdrže od iznošenja osobnih stajališta i rasprave o navedenom pitanju", te da ravnatelji spriječe svaki oblik mogućeg agitiranja i nametanja tuđeg svjetonazora učenicima". Suprotno ponašanje će se smatrati "...bitnom povredom radne obveze". Drugim rječima, tko tako ne postupi, dobit će otkaz.

Na stranu komunistička terminologija ("agitiranje") i ton (pod prijetnjom otkaza), ministra Jovanovića. Ovaj dopis problematičan je i sadržajno jer se nigdje ne ograničava na prostor škole. Dakle, svi odgopjno-obrazovni djelatnici (po Jovanovićevom "radnici"), pod cijenu otkaza, ne smiju nigdje javno iznositi svoj stav. Jer bi se u publici uvijek mogao naći neki sadašnji ili bivši učenik.Te bi po Jovanovićevom "proglasu u ime naroda", takav učitelj automatski dobio otkaz. Jer ima stav suprotan Jovanovićevom i partijskom. 

Opširnije »

I papa Franjo bi na referendumu bio ZA

15.11.2013 08:57

Sve vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj ujedinile su se u želji da se Ustavom zaštiti definicija braka kao zajednice žene i muškarca, ali zbog nedopustivog manipuliranja medijskim prostorom tiha većina mora se sramiti svog stava da ne bi bila izložena napadima agresivne manjine.  

Opširnije »

Goebelsova propaganda u Hrvatskoj

14.11.2013 19:40

Predstavnica građanske inicijative „U ime obitelji“ Željka Markić nedavno je gostovala u emisiji Veto na Jabuka TV-u. Većina građana Hrvatske nije vidjela emisiju jer se ne radi o jednoj od gledanijih televizijskih postaja, ali su zato svi veći mediji izvukli iz konteksta neke rečenice Željke Markić i plasirali ih putem bombastičnih naslova publici kako bi gospođu Markić predstavili u što negativnijem svijetlu. Gospođa Markić odala je priznanje ogromnoj žrtvi koju podnose samohrani roditelji kako bi svojoj djeci što više nadoknadili drugog roditelja, a mediji su njene riječi izvrnuli do besvijesti kako bi ju predstavili kao osobu koja te iste roditelje vrijeđa i omalovažava.

Ovako prljava i pristrana kampanja još nije viđena u povijesti neovisne Hrvatske.  Međutim, građanstvo na primjeru medijske komunikacije lako može utvrditi koja strana je u pravu ,a koja u krivu. Ona strana koja svoje ciljeve ostvaruje lažima, podmetanjem i agresivnošću, ne može biti u pravu. Mudra izreka kaže: "Pravi put mora biti ispravan u svakom svojem dijelu".

Opširnije »

LGBT organizacije unose mržnju u društvo!

13.11.2013 18:30

Agresivnost nastupa LGBT udruga otkriva pravu pozadinu njihovih namjera. Uz takav nastup jasno je da se tu ne radi o borbi za toleranciju i prava ugroženih, već ogrčevitoj borbi za nečije partikularne interese, nespojive s interesima homoseksualnih osoba niti sa interesima društvene zajednice. Takav agresivni pristup ne dovodi do boljeg razumijevanja potreba i zahtjeva homoseksualnih osoba već isključivo do polarizacije društva i pojave refleksne reakcije.

Ali, takav agresivni pristup pokazuje još jednu zanimljivu stvar. LGBT osobe u svojoj emocionalnoj nesigurnosti traže apsolutno prihvaćanje od društvene zajednice. Međutim, takvo prihvaćanje ne nudi niti zajednica, niti društvo, niti istospolni partner pa čak niti roditelj. Apsolutno prihvaćanje, u cijeloj povijesti čovječanstva, nudi samo jedna osoba - Isus Krist. I upravo svjedočanstva velikog broja homoseksualaca koji su prihvatili tu vrstu "terapije", doživjeli su i prihvaćanje samoga sebe, promjenu ponašanja (a ne osobe) i posljedično, prihvaćanje od strane društva. Vjerujemo da nikakva zakonska regulativa neće i ne može trajno pomoći LGBT osobama već samo produbiti podjele u društvu i nerazumijevanje suprotstavljenih strana. Stoga, dragi LGBT aktivisti, zapitajte se: čije vi to interese u stvari zastupate i za koga se zapravo borite?

Opširnije »

Zbog čega homoseksualni „brak“ znači ukidanje heteroseksualnih prava?

13.11.2013 15:40

U sljedećem tekstu autor se pita da li i na koji način homoseksualni brak znači ukidanje heteroseksualnih prava. Da nema ove silovite i do sad neviđene antireferendumske kampanje, da imamo normalne medije koji su u službi građana a ne upereni protiv njih, ovo bi bilo središnje pitanje o kojem bi se vodila rasprava čitavih mjesec dana pred referendum.

Opširnije »

LGBT propaganda Jutarnjeg zlorabi čak i Svetog Oca

12.11.2013 23:45

Referendumsko pitanje „Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“ izazvalo je nevjerojatne prijepore u hrvatskom društvu iako se do nedavno činilo kako je potreba za ustavnom zaštitom braka i obitelji suvišna jer nitko od političara nema namjeru promijeniti definiciju braka. Međutim, uvidjeli smo i da je samo održavanje referenduma bilo upitno te da su postojale i još uvijek postoje ozbiljne namjere da se referendum spriječi. Razlog tome je vjerojatno to što se unaprijed zna rezultat referenduma i što bi unošenje takve odredbe u Ustav uistinu spriječilo da se u Hrvatskoj u dogledno vrijeme dogodi promjena civilizacije koju zahtijevaju dekadentni liberalni lobiji sa zapada.

Opširnije »

Demokracija košta... Račun, molim!

11.11.2013 12:10

Kako je većina argumenata potrebnih za demokratsku javnu raspravu na strani onih koji su za referendum, a ogroman broj njih očitovao je to svojim potpisom za njegovo pokretanje, drugoj strani ostaje manipulirati, plašiti i optuživati.  Do referenduma, dakle, ne bi ni došlo da su Vlada i Sabor osjetili i poslušali bilo većine hrvatskih građana, svih nacionalnosti i vjera i da su postupili u skladu sa svojom ulogom. Jednostavno rečeno, da se htjelo, moglo se poslušati građane. Radi se jednostavno o općegrađanskom i ljudskom konsenzusu koji je povezao i ljevicu i desnicu, i Hrvate i Srbe, i vjernike i nevjernike, obiteljske ljude i rastavljene, čak i homoseksualce koji su potpisivali inicijativu. Žalosno je da se ljudi referendumom moraju brinuti i braniti nešto oko čega vlada plebiscitarni konsenzus.

Opširnije »

Seksom opsjednute nacije nasrću na UN

10.11.2013 23:30

Gospođa Sharon Slater, predsjednica međunarodne organizacije Family Watch International, poslala je svojem članstvu emocionalno pismo  u kojem izvještava o burnim događajima u UN-u proteklih mjesec dana gdje seksom opsjednute zapadne liberalne zemlje pokušavaju zemljama u razvoju nametnuti  kontroverzna „seksualna i reproduktivna prava“ za mlade i djecu. Kontroverzni spolni odgoj, LGBT seksualna prava i pravo na pobačaj, pa čak i pravo na prostituciju – sve se to pokušava podmetnuti kao nešto što mladi i djeca navodno zahtijevaju od svojih vlada, kako bi se države članice obvezale na prihvaćanje različitih destruktivnih obveza i programa. Sve ovo iz nekog neobjašnjivog razloga promiču iste one zemlje među kojima se nedavno našla Hrvatska, protivno svojoj volji, kada nas je ministrica Pusić priključila „LGBT Core Grupi“ od 11 zemalja.

Svoje pismo, gospođa Slater završava riječima: „Djeci svijeta bi se zasigurno moglo bolje služiti i pomoći kada bi liberalne države i prevarantske agencije UN-a prestale gurati LGBT prava i seksualizaciju djece kao odgovor na sve svjetske probleme, i kada bi se umjesto toga fokusirale na stvarne potrebe djece.“

Opširnije »

Roditelji tvrde: ZO je i dalje protuustavan!

09.11.2013 20:40

Iako se činilo da se prijepor oko nasilno uvedenog Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja stišao, danas se pokazalo kako to nije točno. 600 roditelja iz cijele Hrvatske podnjelo je novi prijedlog za ocjenu njegove ustavnosti. Osim očite farse kojom je Ministarstvo pokušalo fingirati kako poštuje odluku Ustavnog suda kojom je krajem prošle školske godine ZO proglašen neustavnim, ništa se u njegovom sadržaju nije promijenilo. On je i dalje ostao ideološki, neznanstven i nestručan. Nevjerojatno je koliko je aktualna Kukuriku koalicija spremna progurati svoje ideološke ciljeve, gazeći pri tome preko svih civilizacijskih normi, demokracije, znanosti, stručnosti... 

U privitku prilažemo i Prezentacija Prijedloga za ocjenu ustavnosti Nastavnog plana i programa zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama (Teo Klarić i drugih 627 predlagatelja).

Opširnije »