Podržite nas!

Rješenje za izlazak iz krize: veća seksualna prava?

09.11.2013 18:04

Jedan zanimljiv tekst preuzet i sastavljen s internetskog foruma stigao je na našu adresu. Kako se obraniti od standardnih prigovora da se bavimo nečim nevažnim time što želimo zaštititi brak kao zajednicu žene i muškarca? Prigovori bi zapravo trebali biti upućeni na drugu adresu, na one koji fokus s problema nezaposlenosti, propasti gospodarstva i smanjenja radnih prava prebacuju na ideološke teme. 

Ove i mnoge druge tekstove na istu temu možete pročitati na http://psiha.org/pilana/Q.pdf

Opširnije »

Poznati njemački književnik protiv gay brakova

09.11.2013 17:35

Njemačka je 2001. dozvolila registrirano partnerstvo za istospolne parove čime su istospolnim parovima omogućena slična, ali ne sva prava koja uživaju bračni parovi. Pošto je registrirano partnerstvo, koje se u Hrvatskoj pokušava uvesti putem Zakona o životnom partnerstvu, uvijek samo međukorak koji vodi potpunom izjednačavanju, sada je kampanja za gay brakom u Njemačkoj sve snažnija. Jedan njemački dječiji književnik istupio je protiv izjednačavanja braka sa istospolnom zajednicom, protiv podizanja homoseksualnosti na razinu heteroseksualnosti.

Opširnije »

Napredak ili najgori zločin u povijesti čovječanstva?

08.11.2013 23:50

Je li Gay propaganda i hiperseksualizacija djece i odraslih uz promicanje kontracepcije i abortusa ima za cilj jedino ostvariti planove depopulacijske politike, pročitajte u sljedećem članku u kojem se između ostalog kaže:  „Granice rasta su jezivo točne ... povećanja ljudske populacije i potrošnje kreću se prema razinama koje potkopavaju održivost ljudskom društvu. Mi znamo kako zaustaviti problem prenapučenosti povećanjem znanja za planiranje obitelji i kontraceptivima za više od 100 milijuna žena koje ih nemaju u zemljama u razvoju."

Opširnije »

Istospolni brak nije ljudsko pravo

07.11.2013 15:35

U tijeku je propagandni rat političara, medija i LGBT udruga protiv referendumskog odlučivanja o braku kao životnoj zajednici žene i muškarca jer se navodno radi o diskriminaciji prema istospolnim parovima. Da li je moguće da i Ustavni sud na ovaj način protumači Ustav, ukoliko dobije zahtjev za ocjenom ustavnosti? Postoje dvije bitne presude Europskog suda za ljudska prava koje tvrde da u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava nema utemeljenja da je brak ljudsko pravo.

Opširnije »

Novi totalitarizam?

07.11.2013 9:00

Jedno od najuzvišenijih ljudskih prava u demokraciji je pravo glasa. Svako ograničavanje ovog prava je put u totalitarizam. Već više od 5 mjeseci pokušava se građanima onemogućiti ovo pravo jer vladajuća garnitura želi svim načinima spriječiti održavanje referenduma, uključujući i organizirane akcije protiv volontera koji su prikupljali potpise na štandovima. Nemoguće  je vjerovati ljudima kojima su usta puna ljudskih prava, a koji istovremeno žele ograničiti ili ukinuti pravo glasa o cijelom nizu pitanja, poručujući da o njima samo oni imaju pravo odlučivati. Nemoguće je vjerovati da takvi ljudi istinski žele dobro društvu kao cjelini.

Nova analiza aktualne političke situacije Lidije Paris.

Opširnije »

Gay parovi dobili veća prava od izvanbračnih zajednica!

05.11.2013 18:00

Svi se sjećamo kako su predstavnici vlasti na najavu prikupljanja potpisa za održavanje referenduma o tome da se u Ustav unese odredba da je brak životna zajednica muškarca i žene govorili kako se radi o bespotrebnoj inicijativi i kako nam nije potreban skupi referendum jer nitko nema namjeru dozvoliti istospolni brak. Međutim, već se nacrtom Zakona o životnom partnerstvu pokazalo da je inicijativa „U ime obitelji“ bila u pravu i da vladajuća koalicija želi izjednačiti bračna prava s pravima istospolnih zajednica. O tome kako je to samo jedan nužan međukorak koji je priprema za istospolne brakove govorilo se na tribini u Booksi u organizaciji Zagreb pridea. Predstavnici vlasti na tribini bili su pomoćnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec i zastupnik HNS-a u Saboru Igor Kolman.

Snimka s tribine naročito je zanimljiva s obzirom na današnji istup Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić zajedno s pučkom pravobraniteljicom Lorom Vidović protiv inicijative „U ime obitelji“. Pravobraniteljice zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem vrše pritisak na Ustavni sud provodeći upute LGBT udruga koje su pokrenule peticiju prema zastupnicima Sabora da se referendumsko pitanje pošalje na ocjenu Ustavnog suda. Taj je zahtjev posve legitiman, ali zašto se to radi u zadnjem trenutku kada je proteklo više od pet mjeseci od predaje potpisa Saboru? Njihovi istupi o tobožnjoj neustavnosti referendumskog pitanja naročito su licemjerni kada se zna da se radi o samo još jednom pokušaju da se spriječi volja naroda koju bi trebali poštivati i služiti joj iznad svega. Umjesto toga, otvoreno se stavljaju na raspolaganje radikalnim skupinama u društvu i štite samo njihove interese.

Opširnije »

Referendum je skup, argument je glup

04.11.2013 22:10

Evo još jednog odličnog osvrta na argumente protivnika referenduma kako je referendum skup, kriza je i imamo 370.000 nezaposlenih. U usporedbi s mnogim drugim projektima koje kroz proračun financiramo kao porezni obveznici, trošak referenduma je ipak više nego isplativa investicija od koje će buduće generacije profitirati, ukoliko se naravno odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca stavi u Ustav. Članak je objavljen još u lipnju, na dan predaje potpisa inicijative „U ime obitelji“, ali se je još uvijek vrlo aktualan.

Opširnije »

Pismo majke: Glasajte ZA, u ime naše djece

02.11.2013 23:40

Blogerica Nikolina Nakić objavila je post u kojem raskrinkava patetične napise o navodno skupom i bespotrebnom referendumu, kojim se navodno ništa ne rješava. Da tome nije tako i da je referendum itekako potreban, pročitajte u ovom odličnom pismu koje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Gay aktivisti napali hrvatsku Wikipediju!

02.11.2013 16:20

Nakon ukidanja Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika, nametanja obaveznog Zdravstvenog odgoja uz protivljenje roditelja, provođenja nezakonite javne rasprave u vezi obrazovnog programa koji je ukinut odlukom Ustavnom suda, izvlašćivanja Vijeća roditelja zakonskim smicalicama u postupku ponovnog uvođenja identičnog Zdravstvenog odgoja u novoj školskoj godini, te nakon brojnih drugih gafova i protuzakonitog postupanja ministar Jovanović odlučio se na uništavanje dugogodišnjeg projekta enciklopedijskog sadržaja zasnovanog isključivo na trudu volontera – hrvatske inačice Wikipedije. Ovaj najdestruktivniji ministar u povijesti Hrvatske najvjerojatnije će uspjeti i u ovoj akciji, koja je samo jedna u nizu rušilačkih akcija protiv svega hrvatskog i protiv svega što stoji na putu njegovom uvođenju pseudoznanosti na velika vrata u hrvatsko društvo i obrazovanje. O svemu pročitajte u sljedećem tekstu.

Opširnije »

Pedofilija je kao i homoseksualnost postala seksualna orijentacija :-(

01.11.2013 11:30

Ono što smo najavljivali samo kao mogućnost, sada se na žalost i dogodilo... Kao što je u ne tako davnoj prošlosti homoseksualnost preglasavanjem psihijatara skinuta s popisa poremećaja, tako se sada događa i sa pedofilijom. U najnovijem izdanju Priručnika za diferencijalno dijagnosticiranje koje je objavljeno u svibnju ove godine, Američko udruženje psihijatara proglasilo je pedofiliju seksualnom orijentacijom. Točnije, DSM-5 razlikuje pedofiliju od pedofilnog poremećaja. Jedno je poremećaj, a drugo normalnost.

Donosimo dva osvrta na novu definiciju pedofilije iz stranih medija. 

Opširnije »