Podržite nas!

Beskrajno sam ponosan!

01.11.2013 0:50

Puno prašine podigla je objava na Facebooku izvjesne Maje Mačković. Kao reakciju na medijski prostor koji je ta objava dobila, javio nam se naš čitatelj sa svojim viđenjem. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Što je transseksualnost?

31.10.2013 09:13

Nedavno izmijenjeni Zakon o državnim maticama koji dozvoljava promjenu spola bez kirurške operacije (koja često podrazumijeva i sterilizaciju) LGBTIQ zajednica smatra humanim postignućem jer se od transeksualnih i interseksualnih osoba više ne traži da se podvrgavaju sakaćenju vlastitog tijela. Međutim, s druge strane, ta ista zajednica traži da država omogući promjenu spola hormonalnom terapijom ili kirurškim putem (najčešće oboje) osobama koje to žele, na teret poreznih obveznika. Kako to da je u jednom slučaju sakaćenje poželjno i neophodno za zdravlje osobe dok u drugom predstavlja surovost i argumentaciju za promjenu društvenih zakona kojima se daje prostor za razne zlouporabe identiteta?

Lidija Paris ovaj put je istražila pozadinu poremećaja vezanih uz transeksualnost.

Opširnije »

Njemačka uvodi spol X!

30.10.2013 18:40

U Njemačkoj se 1. studenog uvodi novi spol pri rođenju djeteta: spol X! Isto je 2011. godine napravila Australija, a nedavno i Novi Zeland. Naime, roditelji beba s nejasnim spolnim karakteristikama pri rođenju mogu izostaviti izjašnjavanje o spolu djeteta i samo staviti križić u treću opciju koja označava 'prazan spol'. Isto roditelji mogu napraviti ako vjeruju da se njihovo dijete treba  samo kasnije opredijeliti da li će imati određen spol ili ne.

Opširnije »

GROZD: Jovanovićev ZO i dalje loš

29.10.2013 15:45

Stručni tim udruge GROZD izradio je analizu izmijenjenog i od ove godine uvedenog 4. modula programa zdravstvenog odgoja.

Djeca imaju pravo na informaciju. Informacija mora biti prilagođena uzrastu, znanstveno utemeljena, točna i potpuna. Međutim, autori 4. modula ne poštuju niti jedno od ovih pravila. Zbog toga je ovaj program loš, a u nekim dijelovima i štetan. Najvjerojatnije će biti osporen novom ustavnom tužbom.

Opširnije »

Peđa Grbin nije u pravu, odluka na referendumu je obvezujuća

28.10.2013 20:14

Vladajućoj koaliciji srušena je i posljednja nada da će se uspjeti uprotstaviti želji naroda koja bude izglasana na referendumu. Ustavni sud poslao je danas jasno upozorenje u kojem stoji da je odluka donesena na narodnom referednumu konačna: „Odluka kojom Ustavni sud potvrđuje da je konkretan narodni ustavotvorni referendum, na kojem se narod većinski izjasnio ZA, proveden u skladu s Ustavom ujedno znači i da je Ustav promijenjen na dan održavanja tog referenduma s trenutačnim pravnim učinkom, koji datum Ustavni sud deklaratorno utvrđuje u svojoj odluci koju objavljuje u "Narodnim novinama".

Opširnije »

GROZD-ova tiskovna konferencija: Hoće li Ustavni sud ponovno ukinuti zdravstveni odgoj?

28.10.2013 18:50

Pročitajte izvješće sa tiskovne konferencije GROZD-a povodom uvođenja Zdravstvenog odgoja u novoj školskoj godini koji je u svom 4. modulu gotovo identičan prošlogodišnjem programu koji je provođen na neustavan način. Uloga roditelja u potpunosti je ignorirana novim izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju. 

 

Opširnije »

Djeci će mijenjati spol već sa 8 godina!

28.10.2013 14:46

U državama u kojima je homoseksualni lobi vrlo jak sve više se koristi pristup u liječenju poremećaja rodnog identiteta na način da se maloj djeci hormonalnom terapijom zaustavlja ulazak u pubertet kako bi dijete sa 14 ili 15 godina odlučilo da li želi biti muško ili žensko. Kao i kod homoseksualnosti, politički aktivisti su ti koji odlučuju i vrše pritisak na medicinske stručnjake da se poremećaj skine s popisa mentalnih oboljenja. U ovom tekstu pročitajte kako se dečko kojeg su u dobi od dvije godine posvojile dvije lezbijke iz Kalifornije sprema na proces spolne tranzicije u odraslu ženu.

Opširnije »

Konačno datum referenduma!

25.10.2013 9:30

Nakon 4 i pol mjeseca odugovlačenja konačno smo dobili datum referenduma. Referendum će se održati 1. prosinca 2013. godine. Odluku još treba potvrditi Sabor. No vladajući i dalje pokušavaju izigrati volju naroda i stvaraju mogućnost za nastanak ustavne krize.  

Opširnije »

LGBT aktivisti pojačavaju pritisak na Hrvatsku

25.10.2013 8:45

Što se događalo iza zatvorenih vrata na sastancima pomoćnice američkog državnog tajnika Johna Kerrya s čelnicima hrvatskih LGBT udruga i hrvatskim dužnosnicima? Da li će radikalni stavovi koji su se mogli čuti na konferenciji Međunarodne Lezbijske i Gay asocijacije, koja se pod visokim pokroviteljstvom Ive Josipovića i Milana Bandića upravo održava u Zagrebu, imati prednost pred stavovima 750.000 građana koji žele odlučivati o braku i obitelji? Treba li zadnje izjave hrvatskih dužnosnika i LGBT aktivista tumačiti u tom kontekstu? 

Opširnije »

Poraz abortivno-homoseksualnog lobija u EU parlamentu

24.10.2013 12:45

Donosimo još jedan osvrt o tijeku glasovanja na sjednici Europskog parlamenta od 22. listopada kada se glasovalo o nacrtu rezolucije o seksualnim i reproduktivnim pravima. Prema mišljenju autora ovo može biti vrlo važan znak da su se zastupnici, inače previše naklonjeni liberalnoj opciji, napokon trgnuli te da je vrijeme lakih pobjeda za abortivno-homoseksualni lobi sada gotovo. Pogledajte i zanimljivu video snimku s glasovanja!

Opširnije »