Podržite nas!

Novi totalitarizam?

07.11.2013 9:00

Jedno od najuzvišenijih ljudskih prava u demokraciji je pravo glasa. Svako ograničavanje ovog prava je put u totalitarizam. Već više od 5 mjeseci pokušava se građanima onemogućiti ovo pravo jer vladajuća garnitura želi svim načinima spriječiti održavanje referenduma, uključujući i organizirane akcije protiv volontera koji su prikupljali potpise na štandovima. Nemoguće  je vjerovati ljudima kojima su usta puna ljudskih prava, a koji istovremeno žele ograničiti ili ukinuti pravo glasa o cijelom nizu pitanja, poručujući da o njima samo oni imaju pravo odlučivati. Nemoguće je vjerovati da takvi ljudi istinski žele dobro društvu kao cjelini.

Nova analiza aktualne političke situacije Lidije Paris.

Opširnije »

Gay parovi dobili veća prava od izvanbračnih zajednica!

05.11.2013 18:00

Svi se sjećamo kako su predstavnici vlasti na najavu prikupljanja potpisa za održavanje referenduma o tome da se u Ustav unese odredba da je brak životna zajednica muškarca i žene govorili kako se radi o bespotrebnoj inicijativi i kako nam nije potreban skupi referendum jer nitko nema namjeru dozvoliti istospolni brak. Međutim, već se nacrtom Zakona o životnom partnerstvu pokazalo da je inicijativa „U ime obitelji“ bila u pravu i da vladajuća koalicija želi izjednačiti bračna prava s pravima istospolnih zajednica. O tome kako je to samo jedan nužan međukorak koji je priprema za istospolne brakove govorilo se na tribini u Booksi u organizaciji Zagreb pridea. Predstavnici vlasti na tribini bili su pomoćnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec i zastupnik HNS-a u Saboru Igor Kolman.

Snimka s tribine naročito je zanimljiva s obzirom na današnji istup Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić zajedno s pučkom pravobraniteljicom Lorom Vidović protiv inicijative „U ime obitelji“. Pravobraniteljice zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem vrše pritisak na Ustavni sud provodeći upute LGBT udruga koje su pokrenule peticiju prema zastupnicima Sabora da se referendumsko pitanje pošalje na ocjenu Ustavnog suda. Taj je zahtjev posve legitiman, ali zašto se to radi u zadnjem trenutku kada je proteklo više od pet mjeseci od predaje potpisa Saboru? Njihovi istupi o tobožnjoj neustavnosti referendumskog pitanja naročito su licemjerni kada se zna da se radi o samo još jednom pokušaju da se spriječi volja naroda koju bi trebali poštivati i služiti joj iznad svega. Umjesto toga, otvoreno se stavljaju na raspolaganje radikalnim skupinama u društvu i štite samo njihove interese.

Opširnije »

Referendum je skup, argument je glup

04.11.2013 22:10

Evo još jednog odličnog osvrta na argumente protivnika referenduma kako je referendum skup, kriza je i imamo 370.000 nezaposlenih. U usporedbi s mnogim drugim projektima koje kroz proračun financiramo kao porezni obveznici, trošak referenduma je ipak više nego isplativa investicija od koje će buduće generacije profitirati, ukoliko se naravno odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca stavi u Ustav. Članak je objavljen još u lipnju, na dan predaje potpisa inicijative „U ime obitelji“, ali se je još uvijek vrlo aktualan.

Opširnije »

Pismo majke: Glasajte ZA, u ime naše djece

02.11.2013 23:40

Blogerica Nikolina Nakić objavila je post u kojem raskrinkava patetične napise o navodno skupom i bespotrebnom referendumu, kojim se navodno ništa ne rješava. Da tome nije tako i da je referendum itekako potreban, pročitajte u ovom odličnom pismu koje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Gay aktivisti napali hrvatsku Wikipediju!

02.11.2013 16:20

Nakon ukidanja Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika, nametanja obaveznog Zdravstvenog odgoja uz protivljenje roditelja, provođenja nezakonite javne rasprave u vezi obrazovnog programa koji je ukinut odlukom Ustavnom suda, izvlašćivanja Vijeća roditelja zakonskim smicalicama u postupku ponovnog uvođenja identičnog Zdravstvenog odgoja u novoj školskoj godini, te nakon brojnih drugih gafova i protuzakonitog postupanja ministar Jovanović odlučio se na uništavanje dugogodišnjeg projekta enciklopedijskog sadržaja zasnovanog isključivo na trudu volontera – hrvatske inačice Wikipedije. Ovaj najdestruktivniji ministar u povijesti Hrvatske najvjerojatnije će uspjeti i u ovoj akciji, koja je samo jedna u nizu rušilačkih akcija protiv svega hrvatskog i protiv svega što stoji na putu njegovom uvođenju pseudoznanosti na velika vrata u hrvatsko društvo i obrazovanje. O svemu pročitajte u sljedećem tekstu.

Opširnije »

Pedofilija je kao i homoseksualnost postala seksualna orijentacija :-(

01.11.2013 11:30

Ono što smo najavljivali samo kao mogućnost, sada se na žalost i dogodilo... Kao što je u ne tako davnoj prošlosti homoseksualnost preglasavanjem psihijatara skinuta s popisa poremećaja, tako se sada događa i sa pedofilijom. U najnovijem izdanju Priručnika za diferencijalno dijagnosticiranje koje je objavljeno u svibnju ove godine, Američko udruženje psihijatara proglasilo je pedofiliju seksualnom orijentacijom. Točnije, DSM-5 razlikuje pedofiliju od pedofilnog poremećaja. Jedno je poremećaj, a drugo normalnost.

Donosimo dva osvrta na novu definiciju pedofilije iz stranih medija. 

Opširnije »

Beskrajno sam ponosan!

01.11.2013 0:50

Puno prašine podigla je objava na Facebooku izvjesne Maje Mačković. Kao reakciju na medijski prostor koji je ta objava dobila, javio nam se naš čitatelj sa svojim viđenjem. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Što je transseksualnost?

31.10.2013 09:13

Nedavno izmijenjeni Zakon o državnim maticama koji dozvoljava promjenu spola bez kirurške operacije (koja često podrazumijeva i sterilizaciju) LGBTIQ zajednica smatra humanim postignućem jer se od transeksualnih i interseksualnih osoba više ne traži da se podvrgavaju sakaćenju vlastitog tijela. Međutim, s druge strane, ta ista zajednica traži da država omogući promjenu spola hormonalnom terapijom ili kirurškim putem (najčešće oboje) osobama koje to žele, na teret poreznih obveznika. Kako to da je u jednom slučaju sakaćenje poželjno i neophodno za zdravlje osobe dok u drugom predstavlja surovost i argumentaciju za promjenu društvenih zakona kojima se daje prostor za razne zlouporabe identiteta?

Lidija Paris ovaj put je istražila pozadinu poremećaja vezanih uz transeksualnost.

Opširnije »

Njemačka uvodi spol X!

30.10.2013 18:40

U Njemačkoj se 1. studenog uvodi novi spol pri rođenju djeteta: spol X! Isto je 2011. godine napravila Australija, a nedavno i Novi Zeland. Naime, roditelji beba s nejasnim spolnim karakteristikama pri rođenju mogu izostaviti izjašnjavanje o spolu djeteta i samo staviti križić u treću opciju koja označava 'prazan spol'. Isto roditelji mogu napraviti ako vjeruju da se njihovo dijete treba  samo kasnije opredijeliti da li će imati određen spol ili ne.

Opširnije »

GROZD: Jovanovićev ZO i dalje loš

29.10.2013 15:45

Stručni tim udruge GROZD izradio je analizu izmijenjenog i od ove godine uvedenog 4. modula programa zdravstvenog odgoja.

Djeca imaju pravo na informaciju. Informacija mora biti prilagođena uzrastu, znanstveno utemeljena, točna i potpuna. Međutim, autori 4. modula ne poštuju niti jedno od ovih pravila. Zbog toga je ovaj program loš, a u nekim dijelovima i štetan. Najvjerojatnije će biti osporen novom ustavnom tužbom.

Opširnije »