Podržite nas!

Peđa Grbin nije u pravu, odluka na referendumu je obvezujuća

28.10.2013 20:14

Vladajućoj koaliciji srušena je i posljednja nada da će se uspjeti uprotstaviti želji naroda koja bude izglasana na referendumu. Ustavni sud poslao je danas jasno upozorenje u kojem stoji da je odluka donesena na narodnom referednumu konačna: „Odluka kojom Ustavni sud potvrđuje da je konkretan narodni ustavotvorni referendum, na kojem se narod većinski izjasnio ZA, proveden u skladu s Ustavom ujedno znači i da je Ustav promijenjen na dan održavanja tog referenduma s trenutačnim pravnim učinkom, koji datum Ustavni sud deklaratorno utvrđuje u svojoj odluci koju objavljuje u "Narodnim novinama".

Opširnije »

GROZD-ova tiskovna konferencija: Hoće li Ustavni sud ponovno ukinuti zdravstveni odgoj?

28.10.2013 18:50

Pročitajte izvješće sa tiskovne konferencije GROZD-a povodom uvođenja Zdravstvenog odgoja u novoj školskoj godini koji je u svom 4. modulu gotovo identičan prošlogodišnjem programu koji je provođen na neustavan način. Uloga roditelja u potpunosti je ignorirana novim izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju. 

 

Opširnije »

Djeci će mijenjati spol već sa 8 godina!

28.10.2013 14:46

U državama u kojima je homoseksualni lobi vrlo jak sve više se koristi pristup u liječenju poremećaja rodnog identiteta na način da se maloj djeci hormonalnom terapijom zaustavlja ulazak u pubertet kako bi dijete sa 14 ili 15 godina odlučilo da li želi biti muško ili žensko. Kao i kod homoseksualnosti, politički aktivisti su ti koji odlučuju i vrše pritisak na medicinske stručnjake da se poremećaj skine s popisa mentalnih oboljenja. U ovom tekstu pročitajte kako se dečko kojeg su u dobi od dvije godine posvojile dvije lezbijke iz Kalifornije sprema na proces spolne tranzicije u odraslu ženu.

Opširnije »

Konačno datum referenduma!

25.10.2013 9:30

Nakon 4 i pol mjeseca odugovlačenja konačno smo dobili datum referenduma. Referendum će se održati 1. prosinca 2013. godine. Odluku još treba potvrditi Sabor. No vladajući i dalje pokušavaju izigrati volju naroda i stvaraju mogućnost za nastanak ustavne krize.  

Opširnije »

LGBT aktivisti pojačavaju pritisak na Hrvatsku

25.10.2013 8:45

Što se događalo iza zatvorenih vrata na sastancima pomoćnice američkog državnog tajnika Johna Kerrya s čelnicima hrvatskih LGBT udruga i hrvatskim dužnosnicima? Da li će radikalni stavovi koji su se mogli čuti na konferenciji Međunarodne Lezbijske i Gay asocijacije, koja se pod visokim pokroviteljstvom Ive Josipovića i Milana Bandića upravo održava u Zagrebu, imati prednost pred stavovima 750.000 građana koji žele odlučivati o braku i obitelji? Treba li zadnje izjave hrvatskih dužnosnika i LGBT aktivista tumačiti u tom kontekstu? 

Opširnije »

Poraz abortivno-homoseksualnog lobija u EU parlamentu

24.10.2013 12:45

Donosimo još jedan osvrt o tijeku glasovanja na sjednici Europskog parlamenta od 22. listopada kada se glasovalo o nacrtu rezolucije o seksualnim i reproduktivnim pravima. Prema mišljenju autora ovo može biti vrlo važan znak da su se zastupnici, inače previše naklonjeni liberalnoj opciji, napokon trgnuli te da je vrijeme lakih pobjeda za abortivno-homoseksualni lobi sada gotovo. Pogledajte i zanimljivu video snimku s glasovanja!

Opširnije »

Problem rodnog feminizma

23.10.2013 19:00

Ne tako davno, u vremenima prije uvođenja Zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića, učenici hrvatskih škola učili su o spolnoj ravnopravnosti i poštivanju među spolovima, između ostalog i o poštivanju međusobnih razlika. Unatoč razlikama među spolovima, muškarci i žene su ravnopravni pri čemu se njihova ravnopravnost postiže i zakonskim uvažavanjem njihovih razlika odnosno različitih potreba. Uvođenjem rodne ideologije u škole i u javne politike situacija će se drastično promijeniti na gore.

U novom tekstu Dale O’Leary koji je priredila Lidija Paris daje se pregled suludih teza na kojima počiva rodni feminizam koji se s aktivističkih margina protivno svim obrazovnim standardima etablirao u hrvatskim školama pod ministarskom protekcijom Željka Jovanovića i mnogih drugih kadrova iz Kukuriku koalicije. 

Opširnije »

Šuica: Dogodila se tehnička pogreška

23.10.2013 8:30

Sa službene e-mail adrese Dubravke Šuice dobili smo objašnjenje njenog glasovanja o izvještaju Edite Estrella kojega u nastavku prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

SDP-ovi i neki HDZ-ovi EU parlamentarci glasali za sramotnu Estrela rezoluciju. Većina ipak protiv

22.10.2013 18:00

Velika pobjeda savjesti i razuma te brige za ljudska prava dogodila se danas u EU parlamentu kada je većina zastupnika odbila glasovati o prihvaćanju vrlo kontroverznog izvješća o ekstremističkim seksualnim i reproduktivnim pravima, tzv. „ ESTRELA Report“. Pogledajte kako su glasovali hrvatski zastupnici.

Opširnije »

Hitno - Potpišite apel za obitelj!

21.10.2013 20:40

Molimo poštovane čitatelje portala Zdravstveniodgoj.com da što hitnije i u što većem broju svojim potpisom pomognu naporima da se rezolucija portugalske zastupnice Edite Estrela NE usvoji na sutrašnjem glasovanju u EU parlamentu. Radi se o rezoluciji koja promiče pobačaj i umjetnu oplodnju, napada prigovor savjesti i pravo roditelja na odgoj djece, želi financirati kontracepciju, nameće rodnu ideologiju, novu seksualnost u škole te želi politički neutralizirati uspjeh inicijative „One of Us“. Apel protiv ove rezolucije možete potpisati na sljedećem linku.

Opširnije »