Podržite nas!

Hrvatska i Crna Gora će biti lideri u promicanju homoseksualnosti

09.10.2013 18:40

Hrvatska iz dana u dan sve više gospodarski propada, ali zato smo postali neprikosnoveni lider u borbi za homoseksualna prava u svijetu i u regiji. Priključenje Hrvatske LGBT Core Grupi od strane ministrice Pusić nije jedina takva odluka za koju ministrica sasvim sigurno nije dobila mandat hrvatskog naroda na izborima. Slabašno povjerenje građana dobila je isključivo za izvlačenje zemlje iz duboke i sveobuhvatne gospodarske krize. Ministrica vanjskih poslova nažalost nastavlja s potpisivanjem obvezujućih izjava u pogledu LGBT prava dok ministar Bauk pušta u proceduru zakon kojim se u pravima, a u velikoj mjeri i formalno, izjednačavaju bračne i istospolne zajednice, pa čak i neregistrirane istospolne zajednice u trajanju od najmanje dvije godine.

U kontekstu najava o novom rebalansu proračuna, i s obzirom na probleme koje ministar financija Linić, doživljava prilikom novih zaduživanja na američkom tržištu, nije li sve ovo cijena koju država Hrvatska radi nesposobnih političara mora platiti na način da osim preostale nacionalne imovine rasprodaje i svoje iskonske tradicionalne vrijednosti?

Opširnije »

Ministrica vanjskih ili LGBT poslova?

08.10.2013 0:20

Prenosimo tekst sa portala Lifesitenews.com u kome inozemni stručnjak za praćenje događanja u međunarodnim organizacijama analizira nedavno održavanje čudnog sastanka nove međunarodne „LGBT Core Grupe“ čija je članica, bez znanja Sabora i ukupne hrvatske javnosti, postala Hrvatska, i to činom samovolje ministrice Vesne Pusić. Tješi nas što taj događaj po mišljenju nekih ima „malo veću važnost od običnog priopćenja za medije“, no i dalje nije jasno zašto ministrica vanjskih poslova zemlje u kojoj je prema podacima Eurostata zaposleno manje od polovice stanovništva, od čega je bez posla točno svaka druga mlada osoba, ide okolo i potpisuje deklaracije o posebnoj zaštiti LGBT osoba umjesto da privlači strane investicije ili popravlja ono što je premijer Milanović pokvario.

Opširnije »

Yogyakarta: LGBT zajednica želi posebna prava

07.10.2013 17:00

Na zatvorenom sastanku 11 zemalja, Vesna Pusić je 26. rujna u New Yorku samovoljno priključila Hrvatsku asocijaciji 11 zemalja tzv. "LGBT Core Group". Iako nije dobila mandat od Hrvatskog sabora, Vesna Pusić je Hrvatsku priključila grupama koje zahtijevaju uvođenje posebnih međunarodnih mehanizama koji bi štitili LGBT prava. Takve grupe zemalja nastaju kao rezultat propalih napora da se unutar međunarodnih institucija, odlukom većine zemalja, ustanove mehanizmi koji bi obvezivali sve zemlje članice da jamče posebnu zaštitu određenim skupinama koja ide dalje od onoga što međunarodni zakon već jamči svim pojedincima, neovisno o spolnoj orjentaciji.

U nastavku pročitajte o kojim se točno pravima radi i trebaju li zaista LGBT osobama posebna prava.

Opširnije »

Rezultat stručne analize: Kurikulumu fali mozak!

06.10.2013 0:30

Eminentni neuropedijatar iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj doktor Tomislav Gojmerac sudjelovao je u javnoj raspravi o Zdravstvenom odgoju koja je trajala od 1. lipnja do 12. srpnja ove godine. Utvrđeno je da Kurikulum i nastavne jedinice vrve stručnim neistinama i obmanama, da je znanstveno neutemeljen te da je njime nemoguće  postići ciljeve zbog kojih je zdravstveni odgoj upravo uveden u škole. Naprotiv, svaki od modula, ukoliko se nastavi s njegovom primjenom u školskoj praksi, polučiti će još gore rezultate: „realno je očekivati povećanje broja djece koja će posegnuti za sredstvima ovisnosti“, “povećanje broja slučajeva nasilja, kao i agresivnosti u cjelini“, „znatno povećanje pobola (morbiditeta), kako u naraštaju polaznika, tako i u naraštajima njihovim potomaka“. Još je jednom istaknuto kako 4. modul otvoreno promiče promiskuitetno ponašanje, a posredno i ostale oblike nepoželjna ponašanja, koji se navodno tim istim Kurikulumom žele prevenirati.

Sve su ove štetnosti moguće upravo stoga što Kurikulum ne priznaje cjelovitost ljudske osobe već ju svodi velikom većinom samo na tjelesni aspekt. Time školski sustav izravno pridonosi razaranju osobe umjesto da podržava njezin razvoj. U Kurikulumu je između ostalog očita i nesrazmjerna zastupljenost sadržaja o prehrani, a zanimljivo da su u modulu Živjeti zdravo prilikom objašnjavanja učenicima na koji način funkcionira ljudskog tijelo i organski sustav autori potpuno zaboravili spomenuti kako funkcionira temeljni organ ljudskog bića – mozak. Možda to vrlo znakovito najviše govori o njima samima.

Opširnije »

Prof. dr. sc. Marušić: ZO je kvaziznanstven

05.10.2013 23:45

Na svojim predavanjima protiv 4. modula profesor Marušić naročito raskrinkava rodnu teoriju koja je kvaziznanstvenicima poput Amira Hodžića i Aleksandra Štulhofera bila potrebna da bi učenicima nametnuli novu paradigmu spolnosti prema kojoj su heteroseksualni i homoseksualni čin jednako prirodni i jednakovrijedni. Budući da je takva paradigma u kontradikciji sa samom srži znanosti biologije, odnosno sa teorijom evolucije, potrebna im je rodna teorija koja negira spol i različitost jedinki: „Rodna teorija kaže da nema žena ni muškaraca nego da je rod kontinuum, a seksualna orijentacija multidimenzionalno varijabilna. Fluidnost rodova ne poznaje ni granice niti pravila; čovjek može slobodno i svjesno za sebe izabirati određeni rod ili neograničeni broj rodova, mijenjajući ih kako i koliko hoće.“

U nastavku pogledajte prezentaciju s predavanja profesora Marušića pod nazivom „Osnovne istine o 'znanstvenoj' osnovi spolnog odgoja“.

Opširnije »

Vesna Pusić samovoljno priključila RH međunarodnoj skupini

04.10.2013 09:20

Na zatvorenom sastanku 11 zemalja, Vesna Pusić je samovoljno priključila Hrvatsku, asocijaciji 11 zemalja tzv. "LGBT Core Group". Sastanak se održao 26. rujna, a na njemu su sudjelovali ministri vanjskih poslova i visoki dužnosnici 11 država, među kojima i ministrica Vesna Pusić. Iako nije dobila mandat od Hrvatskog sabora, Vesna Pusić je potpisala tzv. Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta. 

Opširnije »

Velika opasnost za javno zdravstvo

03.10.2013 23:15

Prenosimo tekst objavljen na internetskim stranicama poznate njemačke novinske kuće Deutsche Welle u srpnju ove godine koji je prošao nezapaženo u našim medijima. Na inicijativu Njemačke liječničke komore i pod pritiskom homoseksualnih udruga razmatra se prijedlog komore o novim definicijama rizičnih skupina kod doniranja krvi. Prema tom prijedlogu ukinula bi se rizična skupina MSM (muškarci koji se seksaju sa muškarcima)

 Izgleda da se i drugdje u svijetu događa ono najgore, a to je da pod utjecaj ideologije nakon medija, obrazovanja i sudstva može pasti i javno zdravstvo što bi u konačnici moglo predstavljati zdravstvenu opasnost za sve ljude. Ograničenje koje u javnom zdravstvu priječi homoseksualcima da budu darivatelji krvi, a postoji već desetljećima, nije uvedeno zato da bi se diskriminiralo homoseksualce već radi zašite svih ljudi, pa tako i homoseksualaca.

Homoseksualne udruge zabrinute su da „se time društvu upućuje pogrešna poruka“, ali darivanje krvi ne postoji radi odašiljanja društvenih poruka već radi spašavanja a ne ugrožavanja ljudskih života. U cijeloj priči nisu važni darivatelji krvi već oni koji će tu krv primiti, uključujući malu djecu i bebe.

Opširnije »

Alarmantni podaci iz SAD: Gay (ipak) nije OK!

03.10.2013 9:40

„Budući je učestalost zaraze HIV-om među muškarcima toliko nedvojbeno čvrsto povezana s homoseksualnim odnosom, zar ne bi vlada kao i svi zainteresirani sudionici te sve zabrinute odrasle osobe morale upozoravati mladiće i tinejđere da nipošto ne ulaze u homoseksualne odnose ili eksperimentiraju s opasnim homoseksualnim ponašanjem?“ – pitaju se u tekstu koji donosi alarmantne podatke o velikom porastu zaraze HIV-om kod američke mladeži. Godine sustavne promidžbe gay životnog stila kroz medije i obrazovanje dovele su do poraznih rezultata: čak 95 posto slučajeva HIV-a kod mladih muškaraca povezano je s homoseksualnim odnosom uz koji se vezuje i nesrazmjerno velika vjerojatnost za brojna druga rizična ponašanja. Dugogodišnji izgovor da je opasan životni stil homoseksualaca povezan s neprihvaćanjem okoline i nasiljem više „ne drži vodu“ u SAD-u, zemlji u kojoj u školama otvoreno postoje gay klubovi i ostale aktivnosti koje afirmiraju ponosno homoseksualno 'outanje'.

Opširnije »

Putin: Odricanje od moralnih načela je izravan put u primitivizam

02.10.2013 22:35

Ruski predsjednik Putin već je nekoliko puta oštro kritizirao odricanje od tradicionalnih vrijednosti i ukazivao na moralno propadanje euroatlanskih zemalja. Nažalost, te zemlje misle da su zbog toga "napredne" i svoje stavove žele silom nametnuti ostaku svijeta. Srećom, čini se kako se potaknuti tim težnjama, sve više spontano rađa jedan novi globalni pokret, koji u svoj fokus stavlja upravo tradicionalne vrijednosti: obiteljske, nacionalne, kulturne, vjerske... Među zemljama EU, u borbi za zaštitu tradicionalnih vrijednosti posebice se ističu Mađarska, Poljska, Francuska, Slovenija, ali i Hrvatska sa inicijativom "U ime obitelji".

Opširnije »

Smrtonosne posljedice promjene spola

02.10.2013 17:30

Rodna ideologija zadobila je još jedan težak udarac kao posljedicu tragične smrti Belgijanca Nathana Verhelst-a koji je na svoj zahtjev ubijen (eutanazija), nakon što je upao u tešku depresiju nakon, po njegovom mišljenju neuspješne, promjene spola. Zagovornici rodne ideologije trude se dokazati kako spol ne znači ništa i kako su spolne razlike isključivo posljedica društvenih normi. Međutim, osobe koje imaju osjećaj da su zarobljene u tijelu suprotnog spola, očajnički žude za njegovom promjenom pa čak i po cijenu kompliciranog kirurškog zahvata s neizvjesnim ishodom.

Oficijelna medicina danas pristupa svim osobama sa homoseksualnim sklonostima na isti način. Ukoliko takva osoba nije zadovoljna sa svojom homoseksualnošću, medicinsko rješenje nudi pomoć samo u smjeru prihvaćanja vlastite homoseksualnosti kao nečega što je samo po sebi normalno i sa čime osoba mora biti zadovoljna. Takvo stajalište onemogućava većini osoba s homoseksualnim sklonostima medicinski tretman koji bi im omogućio prevladavanje takvog poremećaja. Naprotiv, medicina neselektivno gura sve osobe u istom smjeru - potpunom prihvaćanju homoseksualnosti, iako bi mnogi od njih željeli upravo suprotno. Takav stav dovodi i do ovakvih tragičnih posljedica za koje medicina u Belgiji ima rješenje - medicinski potpomognuto samoubojstvo.

Opširnije »