Podržite nas!

Samo jedan promil nevažećih potpisa!

02.09.2013 22:45

U Jutarnjem listu je izašao članak, koji je sa portala brzo otpremljen u arhivu, a u kojem se iznosi činjenica da je Inicijativa U ime obitelji prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma. Ali, ne samo to. Iznosi se i podatak o upravo zapanjujućoj kvaliteti prikupljenih potpisa, tj. da je na slučajnom uzorku od 21.300 provjerenih potpisa utvrđen samo jedan promil nevažećih ili neispravnih podataka! To znači da su volonteri koji su prikupljali potpise bili izvrsno obučeni i da su izuzetno savjesno odradili vrhunski posao.

To isto tako znači kako je gotovo 750.000 osoba, odnosno preko 20% registriranog biračkog tijela prepoznalo ovo referendumsko pitanje kao izuzetno važnu temu o kojoj se građani Hrvatske trebaju izjasniti putem referenduma. Ovo isto tako znači da Vlada i Sabor nemaju više nikakvog izgovora za daljnje odugovlačenje sa raspisivanjem referenduma jer je očito da je Inicijativa mogla prikupiti i više od milijun potpisa da je zakonski rok za prikupljanje potpisa duži, kao što je to praksa u zemljama EU.

Ovo isto tako znači da je Inicijativa kao "nusprodukt" referendumskog zahtijeva potaknula određene demokratske procese koje nikakva propagandna mašinerija obilno financiranih i od privatnih i državnih medija podržavanih snaga, više ne može zaustaviti. Bit će tu sigurno još podmetanja, izigravanja i obmanjivanja, ali to će samo još više osnažiti zahtjeve za neposrednim demokratskim izjašnjavanjem

Opširnije »

Jovanovićevo znanje radi moći

02.09.2013 22:00

Iz Osijeka smo primili pismo kao reakciju na Jovanovićevo medijsko obraćanje učiteljima i učenicima uz početak nove školske godine. Jovanovićeve izjave su očito imale isključivo marketinšku svrhu, za popravljanje očajno lošeg imidža ministra koji je svoju titulu najgoreg obrazovnog ministra stekao za manje od pola svoga mandata.

Ministar je u svojim izjavama iznio vlastiti vrijednosni credo, doslovno ovim riječima: „Znanje je moć – dakle učite da budete moćni.“ Dakle, ministru je bitna moć, u što smo se već mogli nebrojeno puta uvjeriti. Ali, ministar zaboravlja da osim znanja (radi moći), obrazovanje mora sadržavati odgojnu komponentu koja je puno važnija i koja je preduvjet da se znanje i moć ne bi zloupotrijebili ni na koji način.

U nastavku vam prenosimo ovu reakciju u cijelosti.

Opširnije »

Prisjetimo se spornih elemenata ZO

29.08.2013 11:00

Lidija Paris objavila je odličan pregled svih spornih točaka onom pristupu spolnom odgoju kakvog silom nameću Jovanović i njegova ekipa. Preporučamo da svakako pročitate ovaj članak i podsjetite se što je sve sporno u Jovanovićevom ZO.

Opširnije »

Jovanović: ZO - to sam ja!

29.08.2013 10:30

Nakon jučerašnjeg predstavljanja novog-starog ZO, dobili smo više reakcija čitatelja potaknutih novim Jovanovićevim "ispadima". Jednu od tih reakcija objavljujemo u nastavku.

Opširnije »

2.500 primjedbi na Jovanovićev ZO

28.08.2013 23:30

Prema službenim podacima o provedenoj javnoj raspravi, pristigla su očitovanja (mišljenja, iskustva, primjedbe i prijedlozi) iz 564 odgojno-obrazovne ustanove (od vijeća učenika, vijeća roditelja i učiteljskih i nastavničkih vijeća) i od 1967 predstavnika zainteresirane javnosti (pojedinaca, roditelja, predstavnika civilnog sektora, strukovnih udruga...). To je više od 2.500 različitih primjedbi! A da je svaka od 564 primjedbe odgojno-obrazovne ustanove predstavljala stav samo 100 osoba (a taj podatak MZOS sigurno ima), to bi značilo da je više od 50.000 osoba posredno ili neposredno iznijelo svoju kritiku na račun Jovanovićevog ZO.

Opširnije »

Sanja Musić-Milanović promovira Nestle

25.08.2013 13:15

Što zajedničko imaju Sanja Musić-Milanović, članica stručnog povjerenstva za izradu Kurikuluma zdravstvenog odgoja i Nestle? Premijerova supruga, zaposlena u HZJZ kao voditeljica Odjela za promociju zdravlja,  u svojim izjavama i nastupima žarko se zalaže za promjenu prehrambenih navika kod djece, koja u Hrvatskoj sve češće i u sve ranijoj dobi imaju problema s prekomjernom težinom. Nestle je multinacionalna prehrambena kompanija poznata po svojim proizvodima koji najviše utječu na stvaranje upravo takvih, loših prehrambenih navika, koje doprinose pojavi pretilosti kod djece.

Stoga je upravo skandalozno da Sanja Musić-Milanović, direktno zadužena za izradu modula „Živjeti zdravo“ , sudjeluje na tzv. „stručnom skupu“ pod nazivom „Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra„  u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nestlé žitarica, a u stvari promidžbenoj kampanji jedne multinacionalne kompanije.

Opširnije »

Jovanović opet podvaljuje mačka u vreći

25.08.2013 1:45

Čini se kako je i ove godine Jovanović odlučio čekati zadnji čas i onda tjedan dana prije početka nastave uz pompozno mahanje sa skriptom od dvjestotinjak stranica najaviti ponovno uvođenje ZO-a kao najboljeg poteza njegovog ministarstva i njega osobno. Međutim, poučenim dosadašnjim gorkim iskustvom, ne preostaje nam drugo nego se zapitati o kakvom se "mačku u vreći" radi ovoga puta?

Opširnije »

Slobodno recite: homoseksualnost je izlječiva bolest

19.08.2013 22:45

Sada, kada smo i formalno dio europske unije, presude sudova u drugim članicama EU, svakako imaju odjeka i na zakonodavni okvir i kod nas. Međutim, neke presude se oglašavaju na sva zvona, a neke se prešućuju ili čak skrivaju od naše javnosti. Tako na primjer, slučaj presude u Francuskoj, gdje je gradonačelnik odbio vjenčati homoseksualni par i bio osuđeni na drakonsku novčanu kaznu, promovirana je na stranicama T-portala, Jutarnjeg ili Indexa kao senzacionalna vijest. S druge strane, presuda iz Njemačke kojom je obustavljen postupak protiv predsjednice jedne malene političke stranke, a koja je izjavila da je "Homoseksualnost izlječiva bolest", prošla je potpuno nezamijećeno.

Zbog slične izjave, kod nas je profesor Poljaković sa Zadarskog sveučilišta dobio otkaz i bio žrtvom pravog medijskog linča. Stoga, ako želimo biti dio Europe, možemo slobodno izjaviti "homoseksualnost je izlječiva bolest!"

Opširnije »

Jutarnji list širi neistine o Inicijativi U ime obitelji

19.08.2013 22:00

Jutarnji list i T-portal prednjače u širenju dezinformacija i diskreditiranju Inicijative "U ime obitelji". Posljednji u nizu je članak koji se poziva na "izvore iz Vlade" o provjeri potpisa koje je Inicijativa prikupila i predala Saboru RH radi provedbe referenduma kojim bi se u Ustav RH ugradila definicija braka kao zajednice žene i muškarca. Sličan "tretman" imali su svi protivnici nametnutog Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja koji je ukinut odlukom Ustavnog suda.

Ova sprega medija i vlasti još više zabrinjava kada se zna da vlasnik Jutarnjeg lista, Europa press holding duguje vjerovnicima preko 600 milijuna kuna, ali je Fina odlučila deblokirati njihove račune i obustaviti ovrhu. Ovakav postupak još je skandalozniji u uvjetima kada Linićevi inspektori zatvaraju ugostiteljima njihove lokale zbog viška od 10 kn u blagajni. Čini se da podobni imaju poseban status, kojega ostvaruju pisanjem ovakvih, tendencioznih i potpuno neprovjerenih članaka.

U nastavku prenosimo reakciju Inicijative na pamflet iz Jutarnjeg.

Opširnije »

Kninska babica vraćena na posao!

15.08.2013 22:50

Pravda i savjest su ovaj puta pobijedili! Primalja Jaga Stojak iz kninske bolnice Hrvatski ponos, vraćena je na posao nakon što je dobila izvanredni otkaz ugovora o radu jer je odbila sudjelovati u obavljanju abortusa zbog priziva savjesti. U razriješenje skandala oko nezakonitog otkaza primalji Jagi Stojak uključile su se građanska udruge, katolički mediji, europarlamentarci, biskupi pa čak i inozemne pro-life organizacije.

Međutim, nekolicina medija koji podržavaju abortuse, odnosno brutalno prekidanje života nerođene djece, nastoje pokrenuti procs preispitivanja instituta priziva savjesti. Npr. iznosi se prijedlog da bi se već prilikom zapošljavanja trebalo izjasniti o tome ima li netko namjeru pozivati se na institut priziva savjesti. Naravno da bi takav postupak zapošljavanja automatski doveo do diskriminacije. Osim toga, zaposlenik nikada ne može unaprijed znati što mu se u radnom vijeku može dogoditi i na kakav postupak bi ga njegov nadređeni eventualno mogao prisiljavati. Tako bi se moglo dogoditi da ono što je danas nezamislivo i ilegalno, u budućnosti postane dozvoljeno. Prisjetimo se samo toga da je u ne tako davnoj prošlosti abortus bio ilegalan, a danas se prijeti otkazom onima koji razumiju što se tom prilikom događa i koji u tome ne žele sudjelovati.

Opširnije »