Podržite nas!

Sestra Jaga se ne predaje!

09.08.2013 23:30

O slučaju sestre Jage, primalje u kninskoj bolnici koja je nakon 27 godina uzornog rada dobila otkaz samo zato jer zbog priziva savjesti nije htjela sudjelovati u obavljanju pobačaja, pisali smo ovdje. Sa cijelim slučajem već je upoznata i svjetska javnost putem vrlo čitanog pro-life portala lifesitenews.com. Sestra jaga je u cilju obrane prava na priziv savjesti, angažirala odvjetnika s namjerom da se, ako treba i putem Međunarodnog suda u Strasbourgu, izbori za pravo svih medicinskih djelatnika koji zbog priziva savjesti ne žele sudjelovati u brutalnom prekidu života nerođene djece.

U nastavku prenosimo otvoreno pismo ministru zdravstva Rajku Ostojiću, kojim je udruga Vigilare od ministra zatražila žurno vraćanje sestre Jage na posao i prekid prakse šikaniranja velike većine zdravstvenih djelatnika koji zbog priziva savjesti ne žele sudjelovati u de facto ubojstvu nerođene djece.

Opširnije »

Putin (ni)je babaroga za homoseksualce

09.08.2013 22:20

Nedavni zakoni koje je ruska Duma donijela protiv homoseksualne propagande među maloljetnicima, održavanja gay parada i posvajanja djece od strane istospolnih parova izazvali su zgražanje i osudu navodno progresivnog zapadnog svijeta.

No, je li Putin stvarno babaroga za homoseksualce kako ga zapad želi prikazati ili jednostavno podvlači crtu preko koje se ne smije prijeći u homoseksualnim naletima na tradicionalni moral, obitelj i djecu, pročitajte u sljedećem članku.

Opširnije »

Pakao na radnome mjestu

04.08.2013 15:20

Iz Večrnjeg lista prenosimo članak o medicinskoj sestri koja ni po cijenu otkaza nije htjela sudjelovati u nasilnom prekidu života nerođene djece što se benevolentno naziva abortusom.

Svaki nasilni prekid života bespomoćne ljudske osobe je barbarski čin. Zato hrvatski Ustav ne dopušta smrtnu kaznu. Ubijanje djeteta u tijelu majke je jedan od najbarbarskijih postupaka u ljudskoj povijesti. Sama ideja da je dozvoljeno uništiti ljudski život samo zato što "nije ostvario svoje potencijale" zacijelo će biti osuđena kao jedna od najpogubnijih ideja u povijesti čovječanstva. Do tada, osobe koje iz vjerskih, znanstvenih ili čisto intuitivnih razloga već znaju da je to tako i ne žele sudjelovati u tome, herojski će podnositi žrtvu u obrani ljudskih života poput ove medicinske sestre.

Opširnije »

Članice UN već su umorne od LGBT zahtjeva

29.07.2013 16:45

LGBT zajednica obilato potpomognuta politički, organizacijski i financijski od krugova kojima LGBT prava služe samo kao paravan za instalaciju nekih novih vrijednosti, pokušava homoseksualcima zajamčiti posebnu zaštitu koja ide dalje od onoga što međunarodni zakon već jamči svim pojedincima. Većina članica UN-a je umorna od tih zahtjeva koje traže socijalne povlastice za istospolne zajednice, posebnu pravnu zaštitu u kaznenom zakonu, zakonsko priznanje transseksualaca i druge kontroverzne zahtjeve.

Posebice u nerazvijenim zemljama uočava se rastuća nelagoda zbog inzistiranja Zapada na posebnim novim pravima za pojedince temeljem njihove seksualne preferencije ili osobno doživljene rodne pripadnosti. Zbog svega toga, novi prijedlog za otvaranje posebnog LGBT ureda pri UN je glatko odbijen.

Opširnije »

OSS odbio deklaraciju o gay pravima

22.07.2013 16:20

Snažan udarac homoseksualnom lobiju zadale su članice OESS-a koje su u omjeru 24:3 odbile tekst deklaracije poznatije pod imenom „načela Yogyakarte“. Ova odluka pokazuje da postoji izražen sukob između predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, a posebice se to očituje na primjeru SAD-a gdje Obamina administracija "gura" prava LGBT osoba kao glavni prioritet, a predstavnici zakonodavne vlasti upozoravaju na opasnosti takve politike. Slična situacija događa se i kod nas, gdje je zbog 70 parova koji žive u istospolnoj zajednici vlada odlučna pogaziti demokratsku volju naroda i građanima uskratiti pravo da se na referendumu izjasne o definiciji braka.

To samo govori u prilog tome da iza ovih težnji nikako ne stoji potreba homoseksualaca da zakonski urede svoje odnose (jer im nitko ne odriče to pravo) već se radi o težnji nekih drugih snaga, za dekonstrukcijom postojećih i instalacijom novih vrijednosti.

Opširnije »

Kako nam mediji lažu

22.07.2013 15:00

Da nam mediji sustavno lažu ili barem uskraćuju informacije, odavno smo znali. Da je medijski prostor širom otvoren za jedne političke i svjetonazorske opcije, a za druge, često puta većinske, potpuno zatvoren - i to smo znali. Međutim, da je objektivno novinarstvo palo na tako niske grane i da u nekim medijima novinari pišu naručene članke i vode naručenne intervjue koji sa činjenicčnim stanjem nemaju gotovo nikakve veze, to je bilo teško povjerovati. Ali, na primjeru tribine Večernjeg lista koja je najvljena s jednim naslovom, a održana s drugim, koja je navijački vođena od strane moderatorice i koja je na kraju potpuno neobjektivno prikazana u medijima - nismo mogli slutiti. Uređivačkom politikom, odabirom naslova i slika te montažom video priloga, ovi mediji uporno žele ogromnu većinu hrvatskih građana prikazati kao homofobne, diskriminirajuće i nazadne.

U nastavku prenosimo snimku cijelog Okruglog stola pa zaključite sami o vjerodostojnosti izvješća i intervjua izašlih na T-portalu ili objavljenih u Dnevniku HTV-a.


Opširnije »

Kad je ljevica otišla predaleko - seksualna revolucija i djeca

22.07.2013 14:20

Sa portala fizzit.net prenosimo članak koji opisuje kako se na temeljima studentskog pokreta iz 1968 i tadašnje "seksualne revolucije" krenulo sa rušenjem svih dotadašnjih normi ponašanja, uključujući i one koji se tiču seksualnih iskorištavanja djece od strane odraslih. Pod krinkom eliminiranja "seksualnih inhibicija" kod djece i odraslih, ideološki nastrojeni roditelji slali su svoju djecu u vrtiće u kojima se provodila slična "seksualna pedagoggija" poput one o kojoj smo pisali na našim stranicama ovdje, ovdje ili ovdje).

Ovakvi liberalni stavovi naspram spolnog odgoja djece privukli su uz sebe i otvorene promicatelje pedofilije, a suradnja naših seksologa, u prvom redu Aleksandra Štulhofera sa tim krugovima, kulminirala je kod nas uvođenjem Jovanovićevog zdravstvenog odgoja.

Opširnije »

Materijali za javnu raspravu

11.07.2013 23:50

Tzv. javna rasprava o Kurikulu zdravstvenog odgoja koju je MZOS moralo provesti prema odluci Ustavnog suda završava sutra, 12.7.2013. u 24:00 sati. Molimo sve one koji još nisu poslali svoje primjedbe da to učine, na propisanom obrascu, kako neki revni činovnik u MZOS-u ne bi odbacio vaše primjedbe samo zato što ih niste dostavili na "njihovom" obrascu.

Svim čitateljima koji su svoje primjedbe osim u Ministarstvo, poslali i nama, od srca zahvaljujemo na trudu i građanskoj hrabrosti da u atmosferi prozivanja i etiketiranja iskažu svoje neslaganje sa doista neprimjerenim programom. Svi materijali koje ste poslali su dragocjeni i ako u Ministarstvu bude imalo dobre volje da se uvaže vaše kritike i konstruktivni prijedlozi, mogli bismo dobiti prihvatljiv i kvalitetan program.

Međutim, poučeni dosadašnjim iskustvom, teško se oteti osjećaju da je cijela ova javna rasprava samo farsa koja služi da se zadovolji odluka Ustavnog suda.

Opširnije »

Pedofili žele ista prava kao i homoseksualci

11.07.2013 19:50

Koristeći iste taktike kao i gay aktivisti, pedofili su počeli tražiti sličan status argumentirajući svoje zahtjeve tvrdnjama da je njihova želja za spolnim odnosima sa djecom vrsta seksualne orijentacije koja se ne razlikuje od heteroseksualne ili homoseksualne.

Kritičari homoseksualnog načina života već dugo tvrde da kada jednom takvo ponašanje postane prihvaćeno kao „alternativan način života“ ili seksualna orijentacija, nema više granica glede prijedloga za prihvaćanje drugih spolnih orijentacija. Zagovaratelji gay prava kategorički su takve tvrdnje odbijali i tvrdili da se to neće nikada dogoditi. No to se ipak dogodilo te su psiholozi počeli redefinirati pedofiliju na isti način kao što su redefinirali homoseksualnost nekoliko godina u nazad.

Do sada nezamislive izjave o prihvaćanju i normalizaciji pedofilije, počeli su davati istaknuti psiholozi i seksolozi, a sve u cilju pripremanja terena za normalizaciju i dekriminalizaciju pedofilije. Povijest se ponavlja...

Opširnije »

Tribina u Splitu - snimka

11.07.2013 7:00

U Splitu je nakon Zagreba, Rijeke i Osijeka, održana zadnja javna tribina o Kurikulu zdravstvenog odgoja. Poučeni iskustvima s prethodnih tribina u kojima su organizatori učinili sve da se riječ zainteresiranih građana što manje čuje (slaba oglašenost tribine, neprikladno vrijeme održavanja, način vođenja), Splićani su se dobro pripremili te se nisu dali smesti smicalicama organizatora.

Konačno se čula riječ učenika, roditelja, nastavnika, liječnika i znanstvenika. Svi redom poručuju: Kurikul zdravstvenog odgoja nije dobar i treba temeljite promjene! Informacije koje daje nisu cjelovite, a naročito u 4. modulu je izostao element formacije i odgoja. Kurikul počiva na znanstveno i odgojno dvojbenim temeljima (djeca su spolna bića od rođenja, rodna ideologija, svi spolni odnosi su jednakovrijedni, dovoljno je ponuditi informaciju da bi se dijete odgovorno ponašalo...).

Nadamo se da će autori Kurikula smoći snage i konačno prihvatiti ove argumentirane i u konačnici dobronamjerne kritike te svima toplo preporučujemo da svakako pogledaju ovu snimku.

Opširnije »