Podržite nas!

Jovanović opet podvaljuje mačka u vreći

25.08.2013 1:45

Čini se kako je i ove godine Jovanović odlučio čekati zadnji čas i onda tjedan dana prije početka nastave uz pompozno mahanje sa skriptom od dvjestotinjak stranica najaviti ponovno uvođenje ZO-a kao najboljeg poteza njegovog ministarstva i njega osobno. Međutim, poučenim dosadašnjim gorkim iskustvom, ne preostaje nam drugo nego se zapitati o kakvom se "mačku u vreći" radi ovoga puta?

Opširnije »

Slobodno recite: homoseksualnost je izlječiva bolest

19.08.2013 22:45

Sada, kada smo i formalno dio europske unije, presude sudova u drugim članicama EU, svakako imaju odjeka i na zakonodavni okvir i kod nas. Međutim, neke presude se oglašavaju na sva zvona, a neke se prešućuju ili čak skrivaju od naše javnosti. Tako na primjer, slučaj presude u Francuskoj, gdje je gradonačelnik odbio vjenčati homoseksualni par i bio osuđeni na drakonsku novčanu kaznu, promovirana je na stranicama T-portala, Jutarnjeg ili Indexa kao senzacionalna vijest. S druge strane, presuda iz Njemačke kojom je obustavljen postupak protiv predsjednice jedne malene političke stranke, a koja je izjavila da je "Homoseksualnost izlječiva bolest", prošla je potpuno nezamijećeno.

Zbog slične izjave, kod nas je profesor Poljaković sa Zadarskog sveučilišta dobio otkaz i bio žrtvom pravog medijskog linča. Stoga, ako želimo biti dio Europe, možemo slobodno izjaviti "homoseksualnost je izlječiva bolest!"

Opširnije »

Jutarnji list širi neistine o Inicijativi U ime obitelji

19.08.2013 22:00

Jutarnji list i T-portal prednjače u širenju dezinformacija i diskreditiranju Inicijative "U ime obitelji". Posljednji u nizu je članak koji se poziva na "izvore iz Vlade" o provjeri potpisa koje je Inicijativa prikupila i predala Saboru RH radi provedbe referenduma kojim bi se u Ustav RH ugradila definicija braka kao zajednice žene i muškarca. Sličan "tretman" imali su svi protivnici nametnutog Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja koji je ukinut odlukom Ustavnog suda.

Ova sprega medija i vlasti još više zabrinjava kada se zna da vlasnik Jutarnjeg lista, Europa press holding duguje vjerovnicima preko 600 milijuna kuna, ali je Fina odlučila deblokirati njihove račune i obustaviti ovrhu. Ovakav postupak još je skandalozniji u uvjetima kada Linićevi inspektori zatvaraju ugostiteljima njihove lokale zbog viška od 10 kn u blagajni. Čini se da podobni imaju poseban status, kojega ostvaruju pisanjem ovakvih, tendencioznih i potpuno neprovjerenih članaka.

U nastavku prenosimo reakciju Inicijative na pamflet iz Jutarnjeg.

Opširnije »

Kninska babica vraćena na posao!

15.08.2013 22:50

Pravda i savjest su ovaj puta pobijedili! Primalja Jaga Stojak iz kninske bolnice Hrvatski ponos, vraćena je na posao nakon što je dobila izvanredni otkaz ugovora o radu jer je odbila sudjelovati u obavljanju abortusa zbog priziva savjesti. U razriješenje skandala oko nezakonitog otkaza primalji Jagi Stojak uključile su se građanska udruge, katolički mediji, europarlamentarci, biskupi pa čak i inozemne pro-life organizacije.

Međutim, nekolicina medija koji podržavaju abortuse, odnosno brutalno prekidanje života nerođene djece, nastoje pokrenuti procs preispitivanja instituta priziva savjesti. Npr. iznosi se prijedlog da bi se već prilikom zapošljavanja trebalo izjasniti o tome ima li netko namjeru pozivati se na institut priziva savjesti. Naravno da bi takav postupak zapošljavanja automatski doveo do diskriminacije. Osim toga, zaposlenik nikada ne može unaprijed znati što mu se u radnom vijeku može dogoditi i na kakav postupak bi ga njegov nadređeni eventualno mogao prisiljavati. Tako bi se moglo dogoditi da ono što je danas nezamislivo i ilegalno, u budućnosti postane dozvoljeno. Prisjetimo se samo toga da je u ne tako davnoj prošlosti abortus bio ilegalan, a danas se prijeti otkazom onima koji razumiju što se tom prilikom događa i koji u tome ne žele sudjelovati.

Opširnije »

Zastrašujuća komercijalizacija djetinjstva

12.08.2013 14:30

Oglašivačka industrija rano je shvatila da su djeca izvrsna "meta" za njihove propagandne poruke. Djeca, od najranije dobi danas istovremeno koriste nekoliko medija putem kojih su bombardirana s preko tisuću propagandnih poruka dnevno. Ona nemaju razvijen osjećaj za razlučivanje realnih i nerealnih propagandnih poruka i samo u SAD-u dječja potrošnja čini tržište od preko 40 milijardi dolara koje raste po stopi od 35% godišnje. Međutim, pravi potrošački potencijal djece leži u tome da ona preko roditeljha utječu na tržište veće od 700 milijardi dolara što je više nego BDP 100 najsiromašnijih zemalja svijeta! I ne samo to... Djeci se od najranijeg djetinjstva usađuje vjernost prema određenoj robnoj marki.

Svakako izdvojite vrijeme i pogledajte film koji vam prenosimo.

Opširnije »

Homoseksualni jamming

12.08.2013 12:30

U našim medijima,a posebice na Facebook grupama i forumima, sve one koji se ne slažu sa promicanjem homoseksualnog načina života kao "normalnog" i poželjnog, redovito se proglašava kao nazadnima, zatucanima, homofobima ili katolibanima. Radi se o taktici ušutkavanja ili neutraliziranja poznatoj pod nazivom "jamming". Ovu taktiku razvili su psiholozi komunističkog režima u Kini za potrebe ispiranja mozga kineskog naroda kako bi se pokorio totalitarističkom poretku. Taktiku su preuzeli i prilagodili potrebama homoseksualnog aktivizma te opisali u svojevrsnom manifestu homoseksualnosti, autori Kirk i Hunter u knjizi pod naslovom "Nakon bala: Kako će Amerika pobijediti svoj strah i mržnju prema homoseksualnosti u devedesetima". Ova dvojica autora vjerojatno su "najzaslužnija" za tako uspješan prodor homoseksualnog stila života prvo na američkoj, a zatim i na globalnoj razini.

U nastavku pročitajte izvrstan tekst "Mračna, netolerantna i uvredljiva priroda gay agende" kojega prenosimo s bloga http://brainstormcro.blogspot.com. Pozivamo vas da na temelju ovih saznanja pristupite praćenju komentara na FB stranicama i forumima i uvjerite se koliko se opisani pristup već ukorijenio i kod nas i primjenjuje se podjednako na teme koje se tiču npr. zdravstvenog odgoja ili gay prava. Retorika gay aktivista uvijek je ista - optužujuća, netolerantna i agresivna, najčešće usmerena ad hominem napadima. Argumenti su im redovito površni i plitki, a suočeni s činjenicama, pribjegavaju emocionalnom pristupu, blokiranju sugovornika ili brisanju svojih postova.

Opširnije »

Sestra Jaga se ne predaje!

09.08.2013 23:30

O slučaju sestre Jage, primalje u kninskoj bolnici koja je nakon 27 godina uzornog rada dobila otkaz samo zato jer zbog priziva savjesti nije htjela sudjelovati u obavljanju pobačaja, pisali smo ovdje. Sa cijelim slučajem već je upoznata i svjetska javnost putem vrlo čitanog pro-life portala lifesitenews.com. Sestra jaga je u cilju obrane prava na priziv savjesti, angažirala odvjetnika s namjerom da se, ako treba i putem Međunarodnog suda u Strasbourgu, izbori za pravo svih medicinskih djelatnika koji zbog priziva savjesti ne žele sudjelovati u brutalnom prekidu života nerođene djece.

U nastavku prenosimo otvoreno pismo ministru zdravstva Rajku Ostojiću, kojim je udruga Vigilare od ministra zatražila žurno vraćanje sestre Jage na posao i prekid prakse šikaniranja velike većine zdravstvenih djelatnika koji zbog priziva savjesti ne žele sudjelovati u de facto ubojstvu nerođene djece.

Opširnije »

Putin (ni)je babaroga za homoseksualce

09.08.2013 22:20

Nedavni zakoni koje je ruska Duma donijela protiv homoseksualne propagande među maloljetnicima, održavanja gay parada i posvajanja djece od strane istospolnih parova izazvali su zgražanje i osudu navodno progresivnog zapadnog svijeta.

No, je li Putin stvarno babaroga za homoseksualce kako ga zapad želi prikazati ili jednostavno podvlači crtu preko koje se ne smije prijeći u homoseksualnim naletima na tradicionalni moral, obitelj i djecu, pročitajte u sljedećem članku.

Opširnije »

Pakao na radnome mjestu

04.08.2013 15:20

Iz Večrnjeg lista prenosimo članak o medicinskoj sestri koja ni po cijenu otkaza nije htjela sudjelovati u nasilnom prekidu života nerođene djece što se benevolentno naziva abortusom.

Svaki nasilni prekid života bespomoćne ljudske osobe je barbarski čin. Zato hrvatski Ustav ne dopušta smrtnu kaznu. Ubijanje djeteta u tijelu majke je jedan od najbarbarskijih postupaka u ljudskoj povijesti. Sama ideja da je dozvoljeno uništiti ljudski život samo zato što "nije ostvario svoje potencijale" zacijelo će biti osuđena kao jedna od najpogubnijih ideja u povijesti čovječanstva. Do tada, osobe koje iz vjerskih, znanstvenih ili čisto intuitivnih razloga već znaju da je to tako i ne žele sudjelovati u tome, herojski će podnositi žrtvu u obrani ljudskih života poput ove medicinske sestre.

Opširnije »

Članice UN već su umorne od LGBT zahtjeva

29.07.2013 16:45

LGBT zajednica obilato potpomognuta politički, organizacijski i financijski od krugova kojima LGBT prava služe samo kao paravan za instalaciju nekih novih vrijednosti, pokušava homoseksualcima zajamčiti posebnu zaštitu koja ide dalje od onoga što međunarodni zakon već jamči svim pojedincima. Većina članica UN-a je umorna od tih zahtjeva koje traže socijalne povlastice za istospolne zajednice, posebnu pravnu zaštitu u kaznenom zakonu, zakonsko priznanje transseksualaca i druge kontroverzne zahtjeve.

Posebice u nerazvijenim zemljama uočava se rastuća nelagoda zbog inzistiranja Zapada na posebnim novim pravima za pojedince temeljem njihove seksualne preferencije ili osobno doživljene rodne pripadnosti. Zbog svega toga, novi prijedlog za otvaranje posebnog LGBT ureda pri UN je glatko odbijen.

Opširnije »