Podržite nas!

Maknite Hinkemann plakate!

12.11.2015 3:45

Nakon ljutitih reakcija mnogih uznemirenih roditelja zbog marketinga Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) za predstavu „Hinkemann“, udruga Vigilare, uz pokretanje e-peticije, pozvala je gradonačelnika grada Zagreba i Pravobraniteljicu za djecu da reagiraju. Zbog plakata i reklama koji na besraman način prikazuju intimu ljudskog tijela, Vigilare zahtjeva intervenciju od zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, da žurno reagira i ukloni neprikladne i dekadentne prizore s javnih gradskih prostora, a od Pravobraniteljice za djecu, Ivane Milas Klarić, službenu reakciju zbog izloženosti djece tzv. šok-marketingu kojim se, sve građane, a posebno djecu, izlaže degutantnim, besramnim i polupornografskim prizorima, potičući tako erotizaciju kulture cijelog društva. 

 

Opširnije »

Most između ekonomije i života

10.11.2015 16:05

Prenosimo odličnu analizu Vice Batarela izborne kampanje i novonastale situacije u kojoj nitko nije pobjednik, a dosadašnji outsideri dobili su izvanrednu priliku da određuju smjer hrvatske politike. Članovi Mosta do sada su na svjetonazorska pitanja odmahivali rukom tvrdeći da se radi o gubljenju vremena jer se nalazimo u trenutku kada je u pitanju naša ekonomska opstojnost. Međutim, niti u predizbornoj kampanji neki njihovi članovi nisu se libili da sudjeluju u svjetonazorskim raspravama u kojima su, gle čuda, najglasniji bili upravo oni koji su protiv prava na život i protiv vjeronauka u školama. U napetoj situaciji izbora između dvije strane, a  jednu će stranu kad tad morati odabrati, sasvim je moguće da će različitost svjetonazora između 19 saborskih zastupnika Mosta biti jedan od odlučujućih čimbenika koji će zaprijetiti njihovu razdoru i slomu Mosta kao stranke, što im nikako ne želimo. Isključivost u svjetonazorskim pitanjima pokazivala je do sada u Hrvatskoj politici uvijek lijevo-liberalna opcija koja je zahtjevala od kršćana vjernika da izdaju ono što ih čini kršćanima. Hoće li to i ovog puta biti slučaj? Čak i kada je demografska situacija u zemlji takva da bi i jednima i drugima trebalo biti očito da su “dostojanstvo ljudskog života i pravo na život/rođenje” “zajedno i nerazdvojno povezani s ekonomskim pitanjima.”

Opširnije »

Majka završila na amputaciji svih udova radi postoperativne infekcije nakon abortusa

10.11.2015 2:45

Među fizičke posljedice abortusa na majci spadaju ozljede grlića maternice, probijanje maternice, krvarenje, ozljede crijeva i drugih trbušnih organa majke, upale u maternici, jajovodima i trbušnoj šupljini, sepsa ("trovanje krvi"), tromboembolije (krvni ugrušci koji zapnu u žilama), neprohodnost jajovoda, neplodnost, neuredna krvarenja iz maternice, endometrioza, češća pojava izvanmaterničnih trudnoća, ožiljci i suženost grlića maternice, veća učestalost "spontanih" pobačaja, sklonost ranijem porodu, produljenom porođaju, placenti previi, smetnjama trećeg porođajnog doba, atoniji maternice, izoimunizaciji, insuficijenciji posteljice, povišenom perinatalnom mortalitetu. Zbog pobačaja žena postaje sklonija oboljevanju od raka dojke, tvrdi dr. med. dr. Antun Lisec. Ovdje se opisuje jedan od slučajeva postoperativne sepse nakon abortusa.

Opširnije »

Uzalud sve reforme i obećanja, ako nema demografskog oporavka

06.11.2015 22:40

Za ove izbore konačno se otvorila tema koja je jedina relevantna tema, a to je pitanje demografije, odnosno opstanka ove države u koju se svi kunu, svi oni koji se vole zvati domoljubima, bilo da se radi o tek novopečenim domoljubima ili onima od prije. Mogli bismo nabrajati do sutra razloge zbog kojih se Hrvatska dovela do demografskog sloma, zbog čega svake godine gubimo gradove veličine Knina ili Makarske, ali to nema smisla jer ništa se neće promjeniti nabolje bez promjene mentaliteta i zakonodavnog okvira. Tragična je činjenica da su i zakoni i mentalitet u ovoj većinski katoličkoj državi antilife, odnosno upereni protiv života. I da to tako dalje više ne ide.

Opširnije »

HDZ: nećemo ukinuti Zakon o životnom partnerstvu homoseksualnih osoba

06.11.2015 19:10

SDP i njegovi saveznici izigrali su volju građana, a HDZ-ovi zastupnici ili većinom nisu bili prisutni ili su prilikom glasovanja napustili sabornicu. Ovim zakonom se pravni instituti koji se odnose na brak i obitelji prenašaju na posve drugu vrstu odnosa (istospolnih parova), samo pod drugim nazivom. Najviše prava i sigurnosti izgubili su najnezaštićeniji među nama – djeca. Ali HDZ misli štititi ovaj neustavan zakon...

Opširnije »

Portal zdravstveniodgoj.com odlučio podržati U ime obitelji – projekt Domovina

06.11.2015 14:50

Pozivamo sve naše čitatelje da se ne odlučuju za „manje zlo“, nego da podrže U ime obitelji – projekt Domovina i na izborima 8. studenog zaokruže listu broj 8. Evo zašto…

Opširnije »

Vrhovni sud odbacio tužbu lezbijske „Kontre“ i potvrdio pravo na vjeroispovijed u slučaju vjeroučiteljice Ćorić Mudrovčić

05.11.2015 20:00

LGBT udruge u svom proračunu imaju posebnu stavku izdvojenu za sudske tužbe kako bi bez problema mogli proganjati nedužne građane i godinama ih držati u strahu i neizvjesnosti. Nadaju se da će na taj način pokazati batinu svima i zastrašiti mnoge druge građane. Srećom, pravda je u slučaju vjeroučiteljice Jelene Ćorić Mudrovčić zadovoljena i nakon niza godina oslobođena je svih optužbi. Pokazalo se da je samo radila svoj posao i govorila ono što piše u Katekizmu Katoličke Crkve. Inače, i na ovogodišnjoj i na prošlogodišnjoj Sinodi o obitelji biskupi i kardinali bili su izloženi velikom pritisku da promjene upravo taj dio iz Katekizma koji je napisao sveti Ivan Pavao II.  

Opširnije »

Isprani mladi mozgovi podržavaju POST-POROĐAJNI pobačaj (do 5 godina)

04.11.2015 23:30

Nikada do sada Sjedinjene Američke Države nisu imale predsjednika koji toliko promiče abortus i interese industrije abortusa, naročito Planned Parenthooda, a koji se toliko protivi svakom pokušaju zaštite prava nerođenih, pa čak i rođenih beba. Ova je mladež vjerojatno izdanak njegovih škola i indoktrinacije koja se u njima provodi putem spolnog odgoja i LGBT programa o toleranciji i različitosti. Ovi studenti su krajnji rezultat dekadentnog procesa ulaska liberalne ideologije u škole i potčinjavanja škola mračnim ideološkim ciljevima pod krinkom zdravstvenih i građanskih odgoja. 

Opširnije »

U Hrvatskoj spašeno 14 dječjih života

04.11.2015 18:10

Ante Čaljkušić, voditelj molitvene kampanje protiv pobačaja „40 dana za život,“ želio je s nama podijeliti predivne plodove ovojesenskog molitvenog bdijenja koje je trajalo od 23. rujna do 1. studenoga. Kao nacionalni voditelj izražava zahvalnost Gospodinu što je u 20 gradova u Hrvatskoj oformio timove povezavši predivne ljude, hrabre borce za istinske životne vrijednosti. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Tri mladenke bez mladoženje – registrirana poliamorijska zajednica u Brazilu

04.11.2015 2:25

“Vrhovni sud za sada nije donio odluku vezanu uz bračne zajednice koje uključuju više osoba, ali, kako piše El Pais, takav način života postao je sve popularniji u većim gradovima. Tako je Rio de Janeiro već nekoliko godina dom konferencije Poliencontro, na kojima se raspravlja o poligamiji i njenim učincima na društvo.”Još malo pa će “obitelji” “muškarac+koza”, “žena+koker španijel” pokucati  na vrata sudova, matičara ... tražeći svoja “prava”. Jesmo li vam rekli, jesmo li vam rekli... (Naslovna fotografija snimljena je još davne 2004. na Polyamory Pride-u u San Franciscu)

Opširnije »