Podržite nas!

Slučaj Pilkington

04.07.2013 0:40

Ako želite promijeniti spol, dobit ćete svu moguću medicinsku i društvenu potporu, od hormonske terapije i kirurškog zahvata promjene spola, do psihoterapije koja će vam pomoći da se lakše"snađete" u novom tijelu. Međutim, ako imate homoseksualne sklonosti kojih se želite riješiti, medicinska pomoć će vam biti uskraćena jer to "odustajanje" od homoseksualnosti nije politički korektno.

U članku se iznosi simptomatični slučaj engleske psihoterapeutkinje Lesley Pilkington koja je doživjela svakovrsna šikaniranja i mobbing jer se "usudila" pomagati osobama koje su se htjele osloboditi homoseksualnih sklonosti.

Opširnije »

EU se odriče znanosti radi homoseksualnosti

04.07.2013 00:10

24. lipnja ove godine Vijeće ministara EU usvojilo je nove smjernice koje EU diplomate diljem svijeta obvezuju na zaštitu ljudskih prava LGBTI osoba. Radi se o obvezujućim smjernica kojima se također nameće promoviranje LGBT prava kroz obrazovanje. Na primjeru Kurikula Zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića, kojeg je Ustavni sud ukinuo 22. svibnja ove godine, vidjeli smo da promoviranje LGBT prava kroz obrazovanje znači nametanje rodne ideologije i normalizaciju homoseksualnosti među maloljetnicima, i to od najranije dobi.

U članku kojeg donosimo raspravlja se o tome na kakvim se zapravo temeljima promovira bitka za LGBT prava i jednakost te koliko su već ideologizirane pravosudne i druge ustanove Europske unije koje su u prijašnjim vremenima imale ulogu čuvara ljudskih prava, posebice prava djece. Članak upozorava da se direktive EU kojima se eliminiraju bitne građanske slobode kao što su sloboda savjesti, sklapanja ugovora i pravo roditelja na odgoj djece u skladu sa svojim svjetonazorom temelje na lažnoj znanosti, odnosno na hiperproduciranim pseudoznanstvenim i manipulativnim istraživanjima koja obuhvaćaju nezaštićene internetske ankete ili studije u kojima LGBT osobe evaluiraju same sebe. 

Opširnije »

Najava tribine u Rijeci

02.07.2013 17:30

Iako je službena obavijest na stranicama MZOS-a objavljena tek danas (02.07.), na FB grupi "Podržavamo zdravstveni odgoj po programu ministra Jovanovića" ta je informacija osvanula još 28.06., a kao glavni gost tribine najavljen je ministar Jovanović. Zanimljivo?

U svakom slučaju, pridružujemo se pozivu i potičemo vas da u što većem broju dođete na ovu tribinu kako bi se "prikupila mišljenja cjelokupne zainteresirane javnosti, kao i dosadašnja iskustva u provedbi Kurikuluma te napravile izmjene i dopune kako bi Kurikulum bio još kvalitetniji."

Javna rasprava o zdravstvenom odgoju u Rijeci - 4. srpanj 2013 u 18:00

Javna rasprava o zdravstvenom odgoju u Osijeku - 5. srpanj 2013 u 12:00

Javna rasprava o zdravstvenom odgoju u Splitu - 9. srpanj 2013 u 18:00

Opširnije »

Izvješće sa tribine u Zagrebu

30.06.2013 10:30

Objavljujemo još dva osvrta s javne tribine o KZO koja je održana u četvrtak u Zagrebu. Svi se slažu u tome kako je tribina provedena iz čisto formalnih razloga, bez stvarne želje da se čuju, a kamoli uvaže bilo kakve primjedbe koje su izrečene na račun KZO-a. Kao da je on neka zadana, nepromjenjiva veličina (i "veličina"), o kojoj se nema što raspravljati, ali eto, zbog hira Ustavnog suda, mora se provesti ta dosadna i nepotrebna "javna rasprava".

Nadamo se da će djelatnici Ministarstva i AZOO-a ipak shvatiti da su oni tu zbog roditelja koji itekako imaju što za reći, a ne obrnuto i da su u konačnici i plaćeni od tih istih roditelja da rade u njihovom interesu, a ne protiv njega. U suprotnom, neka se zapitaju što će se dogoditi kada njihovi politički pokrovitelji odu s vlasti i kada se počne postavljati pitanje profesionalne odgovornosti za sve grube propuste koji se u zadnje vrijeme gomilaju u službama MZOS i AZOO.

Opširnije »

Primjedbe na ZO: svi moduli imaju ozbiljnih nedostataka

30.06.2013 10:05

Dobijamo mnoštvo pisama čitatelja našeg portala koji su svoje primjedbe na Jovanovićev Kurikulum ZO (već se oformila i zloglasna skraćenica - "KZO") osim na adresu Ministarstva, uputili i nama. Sve ove primjedbe uskoro ćemo objediniti i objaviti kako se ne bi ponovile izjave vodećih činovnika u MZOS i AZOO kako "nisu čuli za neke ozbiljnije primedbe".

Poučeni dosadašnjim iskustvom i prethodno provedenim postupkom internetske rasprave o objavljenim materijalima za izvođenje nastave ZO koju smo pratili ovdje, a na koju nije bilo NIKAKVE reakcije od strane MZOS-a, ne možemo se oteti dojmu da se i ova rasprava provodi isključivo s namjerom zadovoljavanja zakonske forme, a bez stvarne želje za kvalitativnim promjenama.

Međutim, pozivamo vas da i dalje šaljete svoje priloge i sudjelujete u tribinama koje će se prema najavama održati u Osijeku, Rijeci i Splitu nadajući se kako ćemo ulaskom u EU imati barem tu korist da se stane na kraj balkanskom javašluku i samovolji koju trenutačno provodi ministar Jovanović i njegovi nalogodavci.

U nastavku pročitajte osvrt čitateljice koja upozorava kako su osim katastrofalnog 4. modula, u mnogim dijelovima sporna i prva tri modula "KZO".

Opširnije »

Kako su žene provele rodnu kontrarevoluciju

28.06.2013 23:30

Rodna ideologija, neznstvena, ali "politički korektna" teorija, propali je eksperiment rodnih feministica. Međutim, rodna ideologija po kojoj treba ukinuti i stigmatizirati svaku razliku među spolovima, uključujući majčinstvo, očinstvo pa čak i trudnoću, okosnica je 4. modula Kuriula ZO.

U ovom članku pročitajte kako su upravo žene provele "rodnu kontrarevoluciju" jer se niti nakon nekoliko generacija ispiranja mozga rodnom ideologijom u izraelskim kibucima nisu htjele odreći bioloških odrednica ženskog spola, a posebice majčinstva. To je samo još jedan u nizu primjera koji pokazuju svu apsurdnost ove ideologije čiji cilj uopće nije ravnopravnost spolova kako se to deklarativno iznosi.

Odličan članak koji ruši temelje Jovanovićevog ZO.

Opširnije »

Produljen rok za tzv. javnu raspravu

28.06.2013 21:40

Iako ne vjerujemo da je ministar Jovanović odlučio produljiti vrijeme za javnu raspravu o Kurikulu ZO zbog interesa same rasprave i zato jer mu je stalo do mišljenja javnosti, "čudo" se ipak dogodilo i rasprava je produljena do 12.7.2013. U tom razdoblju trebale bi (konačno) biti organizirane i javne tribine na kojima bi svi zainteresirani mogli iznjeti svoje primjedbe direktno tvorcima spornog Kurikula.

Zanimljivo je kako na službenim stranicama MZOS-a još nema informacija o terminima i mjestima održavanja sljedećih tribina, ali administratori FB grupe "Podržavamo zdravstveni odgoj po programu ministra Jovanovića" očito imaju insiderske informacije i već su objavili termin i lokaciju sljedeće tribine. To je navodno 4.7.2013. u Rijeci, u prostorima Gradske vijećnice, s početkom u 18 sati. I ne samo to, već administratori znaju da će na tribini sudjelovati Željko Jovanović!

Međutim, da u Ministarstvu nema volje  niti želje za dijalogom, pokazuje nam iskustvo sa ječerašnje javne tribine, održane s početkom u 19 sati  u IV. gimnaziji u  Zagrebu. U nastavku prenosimo zapažanja nekolicine prisutnih sudionika rasprave koji su nam se javili mailom ili porukama na našoj FB stranici.

Opširnije »

Tribina o Kurikulu ZO - jedna i jedina

27.06.2013 19:00

MZOS-ova farsa "javne rasprave" o Kurikulu ZO-a se nastavlja... Nevoljko ispunjavajući zahtjeve iz presude Ustavnog suda o tome da se donošenje Kurikula ZO mora provesti poštujući demokratsku proceduru i osigurati uključivanje šire javnosti u izradu i ocjenu sadržaja Kurikula, MZOS organizira "javnu tribinu" koja će se održati u četvtak, 27.06.2013. u 19 sati u IV. gimnaziji u  Zagrebu (Av. Dubrovnik 36).

Koliko je Jovanoviću stalo do toga da čuje što građani misle o njegovom, više nego kontroverznom ZO, govori i činjenica da je ovo do sada jedina tribina koju je organiziralo njegovo ministarstvo za vrijeme trajanja internetske "javne rasprave". O primjedbama i rezultatima prethodne (opet isključivo internetske) "javne rasprave" provedene od 4.-18.3.2013. o materijalima predviđenima za provođenje ZO, a koje smo također objavili na našim stranicama (možete ih pogledati ovdje), MZOS do sada nije objavio niti riječ.

Međutim, uprkos ovakvom bahatom i neodgovornom ponašanju za koje smo uvjereni da je dirigirano isključivo od strane ministra, koji nema gotovo nikakvu podršku među mnogim časnim i odgovornim djelatnicima Ministarstva, pozivamo vas da prisustvujete ovoj tribini i iznesete predstavnicima Ministarstva svoje primjedbe na sve module ZO-a.

Opširnije »

Nastavnici organizirano: Jovanović je nesposoban

25.06.2013 23:30

Sve je više očito da ministar Jovanović ozbiljno zloupotrebljava svoj položaj na čelu MZOŠ te da nije u stanju ispoštovati zakonske procedure koje upravo i postoje da bi se ograničila nečija samovolja i osiguralo sudjelovanje stručne javnosti o važnim pitanjima. Ustavni sud nije srušio samo njegov Zdravstveni odgoj uveden mimo zakonske procedure i bez suglasnosti roditelja već i njegov pravilnik o udžbenicima slijedom podnošenja tužbe od strane nastavnika ujedinjenih u udruzi 'Nastavnici organizirano'. To je isprovociralo napad ministra Jovanovića na ovu udrugu koju je optužio za djelovanje iz „taštine i osobnih interesa“.

Istovremeno su od rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša stigle optužbe na Jovanovićevu adresu da postavlja prinudnu upravu u Studentski centar u Zagrebu izvlašćujući time Sveučilište na nasilan način u namjeri da se ministarstvo riješi duga prema Studentskom centru u iznosu od 45,8 milijuna kuna. Sudeći prema odgovoru nastavnika okupljenih oko udruge 'Nastavnici organizirano', izgleda da ministar Jovanović postavlja svoje poslušnike i podobnike upitne stručnosti doslovno posvuda „diljem osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja“.

Ukoliko premijer Milanović uskoro ne makne svog "pit bulla" Jovanovića, moglo bi se dogoditi da zajedno budu pometeni u ropotarnicu političke povijesti.

Opširnije »

Jovanovićeva balkanska posla

24.06.2013 13:40

Nekoliko dana prije ulaska u Europsku uniju, ministar Jovanović pokušava u stilu pravog balkanskog velmože progurati niz izmjena zakona koji bi mu omogućili promjenu bilo kojeg nastavnog programa u njegovom "pašaluku" isključivo vlastitom odlukom, po principu "kadija te tuži - kadija ti sudi". Ovaj pravi udar na obrazovni sustav, Jovanović provodi potiho, daleko od očiju javnosti uz žalosno-jadnu farsu od javne rasprave.

Pod krinkom usklađivanja propisa s EU u pitanju obrazovanja djece ilegalnih useljenika, ministar uvodi 5 bitnih promjena koje se odnose na kurikule i školske programe. Međutim, za ovako opsežne promjene u obrazovnom zakonodavstvu Jovanović je odredio javnu raspravu od, ni manje ni više - 7 dana! Čini se kako mu je jedini cilj omogućiti ponovo uvođenje (po 4. put) Kurikula zdravstvenog odgoja, točno onakvog kakvog je u početku i zamislio, a kojeg je osporio Ustavni sud. Ako je i od Jovanovića - previše je!

Ova predstava nesposobnosti koja se od farse sve više pretvara u fijasko, postaje sve nepodnošljivija. Nije više riječ o kapi koja je prelila čašu strpljenja, već je to čitava rijeka nezadovoljstva koje bi takvu netolerantnu osobu i sve one koji ga podržavaju i potiču, trebala otplaviti s političke scene jednom za sva vremena.

Opširnije »