Podržite nas!

Ljubav ili poremećaj?

12.06.2013 13:30

U Splitu smo 8. lipnja, na do sad najskupljem gay prideu održanom u Hrvatskoj, čuli da neki političari podržavaju one koji se „osjećaju ugroženima“ i žele zaštititi one koji se „osjećaju slabijima“. Što je „osjećaj ugroženosti“? Je li ta „ugroženost“ realna ili imaginarna? Poznato je da se paranoici, na primjer, osjećaju permanentno ugroženima… Povijest je pokazala da je politička manipulacija „osjećajem ugroženosti“ znala biti jako opasna, a psiholozi mogu objasniti dokle može dovesti manipuliranje „osjećajem slabosti“…

Pitanje novca sigurno će se postaviti kao ključni problem za raspisivanje referenduma. Samo za splitsku paradu na kojoj se okupilo manje od 500 sudionika, utrošeno je 12 milijuna kuna. Za zagrebačku će to biti sigurno i više. Stoga, nemojmo nasjedati na argumet nedostatka finanacija kao razlogu za odgađanje referenduma, jer 710.000 ljudi koji zahtijevaju referendum ne smiju imati manja prava od 1.000 pripadnika LGBT zajednice koji bez problema iz proračuna povlače milijunske iznose.

Opširnije »

Tko se boji demokracije?

12.06.2013 12:00

Hrvatska trenutačno pod vodstvom vladajuće koalicije predvođene SDP-om opasno klizi u totalitarizam. Prvi pokazatelji ovog zabrinjavajućeg trenda bili su uočljivi početkom školske godine u rujnu kada je ministar Jovanović mimo svih pravila struke i zakonske procedure nametnuo nakaradni program Zdravstvenog odgoja.

Na sve kritike koje su na račun tog programa i načina njegovog uvođenja pristizali na adresu njegovog ministarstva MZOS-a i agencije AZOO, visokopozicionirani državni činovnici poput ministra Jovanovića ili ravnatelja AZOO-a Filipovića pa čak i pravobraniteljice za djecu Jelavić, oni su odgovarali vrijeđanjem i bahatim omalovažavanjem svih koji su se usudili reći bilo što protiv.

Je li to zato jer je u cijelu priču direktno upletena i supruga premijera Milanovića, zato što takav program nameće EU, zato što je za takav ZO zainteresiran farmaceutski lobi s kojim surađuje Lepušić, također jedan od autora programa ili zato što ga guraju udruge obilato financirane iz stranih i domaćih izvora, to bi trebale istražiti nadležne institucije.

Opširnije »

Crkva o homoseksualnosti (I)

08.06.2013 14:30

Agresivni aktivisti LGBT zajednice često se na FB stranicama i u javnim istupima okomljuju na Crkvu koja im je navodno najveći neprijatelj. Nama se čini da se radi o sukobu svjetonazora u kojem LGBT aktivisti napadaju sve institucije koje imaju bilo kakvu čtvrstu moralnu strukturu - od nacionalne pripadnosti preko religijskih uvjerenja i obitelji pa sve do samog biološkog određenja čovjeka - žene ili muškarca.

Stoga smo (za početak) odlučili istražiti kakav je stav Crkve prema homoseksualnosti, odnosno homoseksualcima i homoseksualnom odnosu. Na prvi pogled je jasno da Crkva prihvaća homoseksualce u ljubavi i poštovanju kao i svaku drugu osobu, bez obzira na spol, nacionalnost, rasu ili vjeru. Međutim, Crkva ne prihvaća homoseksualne čini (jednostavno rečeno - homoseksualni seks) te takva ponašanja osuđuje kao protuprirodne i u svojoj naravi neuredne (grešne). To je nauk Crkve, a možemo slobodno reći da taj stav ima snažno opravdanje i u znanstvenim istraživanjima koja pokazuju da homoseksualni seks nosi izuzetno velike i opasne zdravtvene rizike koji su često popraćeni psihičkim pa i duhovnim posljedicama.

Za početak, prenosimo govor patera Ike, studenstkog kapelana u kojoj poručuje: "Volim pedere!"

Opširnije »

Roditeljski osvrt na kurikulum

08.06.2013 13:30

Odličan osvrt na Kurikulum ZO poslala nam je čitateljica Anamarija! U svojem osvrtu, ona se na razumljiv i sažet način dotakla većine najvažnijih zamjerki koje se odnose na sam sadržaj Kurikuluma i to sa stajališta roditelja, onih koji su najviše zainteresirani za dobrobit svoje djece. Anamarija u svom pismu koje je uputila i Ministarstvu poručuje: Spolni odgoj je neophodan! Ali u skladu s dobi djeteta.

Iako ministar Jovanović svim svojim postupcima i izjavama koje je dao od donošenja presude Ustavnog suda do danas, nije pokazao niti najmanju namjeru da će uvažiti bilo kakvu primjedbu na Kurikulum ZO, pozivamo vas da i dalje svoje primjedbe šaljete na adresu Ministarstva: javnarasprava-zdravstveni-odgoj@mzos.hr, a kopiju svakako dostavite i nama na info@zdravstveniodgoj.com. Mi ćemo opet sve vaše priloge objediniti i objaviti kako bismo, kada jednom dođe kraj autokratskoj "vladavini" ministra Jovanovića, mogli argumentirano, brzo i efikasno tražiti ukidanje ovog nakaradnog programa nametnutog ZO i zahtijevati uvođenje programa po mjeri djece i roditelja. Takvog programa koji će biti znanstveno, a ne ideološki utemeljen, koji će izgrađivati vrijednosti za odgovoran odnos prema životu, fizičkom, psihičkom i mentalnom zdravlju pojedinaca i društva u cjelini.

Opširnije »

Luca je bio gay, a sada je sa njom

06.06.2013 23:30

Kada je u prosincu 2008. mladi talentirani i nagrađivani kantautor Giuseppe Povia obznanio da će na festivalu u Sanremu 2009. izvoditi pjesmu pod naslovom „Luca je bio gay“ (Luca era gay), digla se na noge cijela LGBT zajednica u Italiji i preko društvenih mreža alarmirala svoje internacionalne pristaše u pokušaju da se pjevaču zabrani izvođenje navodno homofobne pjesme na Sanremu. Samo naslov pjesme bio je dovoljan da najmoćnija talijanska lezbijska i homoseksualna udruga Arcigay obznani rat i pjevaču i organizaciji festivala u Sanremu i diskografima i talijanskoj nacionalnoj televiziji RAI ukoliko se usude dopustiti izvođenje pjesme i sudjelovanje u natjecanju.

I ovaj puta se pokazalo da je LGBT aktivizam iznad stvarnih potreba i problema homoseksualaca te se koristi njima za promicanje svojih vlastitih ciljeva. Istovremeno, LGBT aktivisti gotovo da preziru homoseksualce, pogotovo one kojima je stalo do tradicionalnih vrijednosti, a vjerujemo da takvi ipak čine većinu.

Opširnije »

Ispovijest bivše lezbijke

06.06.2013 22:30

Od čitateljice koja se predstavila kao Ana, primili smo pismo u kojem ona iznosi iskustvo sa vlastitom homoseskualnošću i kako se je oslobodila homoseksualnosti i posljedica koje su je pratile: mržnje prema muškarcima, teške depresije, paranoje, nesanice i nedostatka samopouzdanja.

U nastavku prenosimo njeno pismo u cijelosti.

Opširnije »

Psihoterapija za lezbijke - u doticaju sa ženskom dušom

06.06.2013 13:30

Pročitajte razgovor s Diane Eller-Boyko, psihoterapeuticom koja godinama radi s lezbijkama pomažući im da shvate svoje sklonosti i nauče kako se nositi s njima. Diane je i sama uz pomoć psihoterapije prošla tranziciju s lezbijstva.

Iz razgovora ističemo sljedeću misao: "Kad je žena odbacila svoju vlastitu ženskost, ona plaća cijenu. Sjedinjujući se s nekom drugom ženom, ona se pokušava sjediniti sa samom sobom, ali ta vrsta sjedinjenja ne može iscijeliti psihu. S drugom ženom će imati samo iluziju cijelosti. Nastavit će je progoniti sjena koja predstavlja sve one razvojne potrebe koje nije zadovoljila."

Opširnije »

Gay parade između mitova i činjenica

06.06.2013 12:30

„Christopher Street Day“ smatra se „međunarodnim praznikom LGBTIQ osoba“. Taj dan treba podsjećati na „legendarni ustanak“ homoseksualaca koji se dogodio 28. lipnja 1969. u New Yorku, u baru Stonewall Inn u ulici Christopher Street, kada su homoseksualci navodno pokrenuli borbu za svoje oslobođenje. Tako kažu homoseksualni aktivisti i lobisti.

Je li se radilo o osmišljenom pokretu za prava homoseksualaca ili tek o vandalskom činu rulje koja je zatvorila i pokušala zapaliti nekolicinu policajaca, pročitajte u osvrtu Lidije Paris.

Opširnije »

Odgojile su me lezbijke i protivim se gay brakovima

06.06.2013 11:00

Prenosimo članak Roberta Oscara Lopeza, docenta na California State University u kojem on iz vlastitog iskustva progovara o svojim životnim poteškoćama koje je imao jer su ga odgojile lezbijke.

Svoje izlaganje, Robert zaključuje riječima: "Stavimo sa strane pitanja je li homoseksualnost izbor ili je nasljeđe, da li će se ozakoniti gay brakovi ili ne, jedno ostaje: biti čudan je jako teško; mentalno te oslabi, teško pronalaziš prijatelje, utječe na profesionalni rast i često dovodi do potpunog propadanja i predanja ljekovima, alkoholu, drogama, kockanju, asocijalnom ponašanju te neodgovornom seksualnom ponašanju. Djeca u istospolnim kućanstvima imaju jako težak put pred sobom, a to znam jer sam i ja tim putem prošao."

Vrlo dojmljiv članak pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Koji je pravi smisao braka?

06.06.2013 00:00

Možda najbolji članak na temu istospolnih brakova dolazi iz pera M. Holjevca objavljenom na portalu fizzit.net, pod naslovom „Smisao istospolnih brakova (i onih drugih).“ Budući da je članak malo poduži, Ervin Budiselić se potrudio i istaknuo samo najvažnije agrumente i tvrdnje koje članak donosi na temeljno pitanje: zašto samo životna zajednica žene i muškarca može biti brak?

Opširnije »