Podržite nas!

Psihoterapija za lezbijke - u doticaju sa ženskom dušom

06.06.2013 13:30

Pročitajte razgovor s Diane Eller-Boyko, psihoterapeuticom koja godinama radi s lezbijkama pomažući im da shvate svoje sklonosti i nauče kako se nositi s njima. Diane je i sama uz pomoć psihoterapije prošla tranziciju s lezbijstva.

Iz razgovora ističemo sljedeću misao: "Kad je žena odbacila svoju vlastitu ženskost, ona plaća cijenu. Sjedinjujući se s nekom drugom ženom, ona se pokušava sjediniti sa samom sobom, ali ta vrsta sjedinjenja ne može iscijeliti psihu. S drugom ženom će imati samo iluziju cijelosti. Nastavit će je progoniti sjena koja predstavlja sve one razvojne potrebe koje nije zadovoljila."

Opširnije »

Gay parade između mitova i činjenica

06.06.2013 12:30

„Christopher Street Day“ smatra se „međunarodnim praznikom LGBTIQ osoba“. Taj dan treba podsjećati na „legendarni ustanak“ homoseksualaca koji se dogodio 28. lipnja 1969. u New Yorku, u baru Stonewall Inn u ulici Christopher Street, kada su homoseksualci navodno pokrenuli borbu za svoje oslobođenje. Tako kažu homoseksualni aktivisti i lobisti.

Je li se radilo o osmišljenom pokretu za prava homoseksualaca ili tek o vandalskom činu rulje koja je zatvorila i pokušala zapaliti nekolicinu policajaca, pročitajte u osvrtu Lidije Paris.

Opširnije »

Odgojile su me lezbijke i protivim se gay brakovima

06.06.2013 11:00

Prenosimo članak Roberta Oscara Lopeza, docenta na California State University u kojem on iz vlastitog iskustva progovara o svojim životnim poteškoćama koje je imao jer su ga odgojile lezbijke.

Svoje izlaganje, Robert zaključuje riječima: "Stavimo sa strane pitanja je li homoseksualnost izbor ili je nasljeđe, da li će se ozakoniti gay brakovi ili ne, jedno ostaje: biti čudan je jako teško; mentalno te oslabi, teško pronalaziš prijatelje, utječe na profesionalni rast i često dovodi do potpunog propadanja i predanja ljekovima, alkoholu, drogama, kockanju, asocijalnom ponašanju te neodgovornom seksualnom ponašanju. Djeca u istospolnim kućanstvima imaju jako težak put pred sobom, a to znam jer sam i ja tim putem prošao."

Vrlo dojmljiv članak pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Koji je pravi smisao braka?

06.06.2013 00:00

Možda najbolji članak na temu istospolnih brakova dolazi iz pera M. Holjevca objavljenom na portalu fizzit.net, pod naslovom „Smisao istospolnih brakova (i onih drugih).“ Budući da je članak malo poduži, Ervin Budiselić se potrudio i istaknuo samo najvažnije agrumente i tvrdnje koje članak donosi na temeljno pitanje: zašto samo životna zajednica žene i muškarca može biti brak?

Opširnije »

Jovanović OPET izigrao zakon, Milanović štiti leđa svojoj ženi

05.06.2013 23:00

Dobili smo originalnu prepisku gospodina Petra Radelja koju je vodio s MZOS-om povodom otvaranja rasprave o Kurikulumu Zdravstvenog odgoja, a koja se trebala voditi o NACRTU Kurikuluma. Međutim, iz dokumentacije dostupne na stranicama MZOS-a razvidno je da se tobožnja rasprava trebala voditi fiktivno jer je ministar Jovanović po treći put donio i na web stranicama Ministarstva objavio ODLUKU, a ne njezin nacrt.

Podsjećamo, da je slična farsa s javnom raspravom već jednom provedena, nakon objave materijala za izvođenje nastave ZO. Primjedbe na materijale i na sam Kurikulum mogle su se predati AZZO-u od 4.3.2013. - 18.3.2013. Naši čitatelji marljivo su nam slali svoje primjedbe koje smo objavili ovdje, a sve prijepore oko Kurikuluma grupirali smo ovdje. Međutim, nikakve reakcije na ove zamjerke nije bilo niti su se materijali za izvođenje nastave mijenjali.

Sve ovo govori o tome da Jovanović i Filipović nemaju namjeru poslušati ni odluku Ustavnog suda, a kamoli primjedbe znanstvenika, pedagoških stručnjaka, liječnika ili pak roditelja. Stoga, za razrješenje ove mučne situacije frapantnog kršenja zakona koje dolazi od jednog ministra, preostaje jedino njegova trenutačna smjena s ministarske funkcije. Ali, to se ne može dogoditi jer bi u tom slučaju bilo logično postaviti pitanje premijeru, zašto je sa smjenom najomraženijeg političara u državi toliko čekao i je li na taj način u stvari čuvao poziciju svojoj supruzi koja je jedna od autorica Kurikuluma ZO.

Opširnije »

Illinois - velika pobjeda braka i obitelji

05.06.2013 01:30

Pobornici tradicionalnog braka izvojevali veliku pobjedu u saveznoj američkoj državi Illinois — pokušaj da se redefinira brak nije uspio dobiti podršku i prijedlog je ostao bez glasova. Pomoću koalicije koja je obuhvaćala snažnu potporu Afroameričke zajednice kao i mnogih drugih širom države, postignuto je ono što nitko među intelektualcima nije smatrao mogućim. Radi se o silnoj pobjedi u odlučujućem trenutku koja u potpunosti razobličuje laž kako su istospolni brakovi u Americi nešto neizbježno.

Opširnije »

Iskreno pismo "slomljene" ili prikrivena homoseksualna propaganda?

02.06.2013 14:30

U zadnjih nekoliko dana svjedoci smo različitih srcedrapateljnih pisama koja se objavljuju na FB stranicama protivnika referenduma, a koja se koriste prokušanom metodom: isticanjem negativnih (izmišljenih) slučajeva zlostavljanja ili zanemarivanja djece u heteroseksualnim obiteljima i idealiziranjem istospolnih zajednica. Međutim, sva ova pisma stilski i sadržajno djeluju kao da su izašla iz jedne "spisateljske radionice".

Neki smo dan na portalu dnevno.hr (četvrtak, 30. svibnja 2013. u 10:13) pročitali na prvi pogled iskreno, spontano, privatno pismo jedne djevojke koja voli djevojke. Potpisuje se sa „Slomljena“. Potiče na iskren, spontan odgovor. Pa ipak. Nešto je u tom pismu čudno, neobično, nešto izaziva nelagodu. Što je to? Pokušajmo analizirati točku po točku i pogledajmo je li to tako iskreno, spontano i privatno kao što izgleda na prvi pogled.

Opširnije »

Jovanović ignorira Ustavni sud RH

01.06.2013 23:30

Na portalu Connect, objavljen je članak o novom pokušaju manipulacije hrvatskih zakona i cjelokupnog građanstva RH, koje sustavno provodi ministar Jovanović. Vijest je objavljena u rubrici znakovitog naziva "Na r""ubu pameti - Vijesti iz obrazovanja", naziva koji na izuzetno adekvatan način opisuje cjelokupni mandat ministra Jovanovića. Nakon svega što je do sada napravio, preostaje nam jedino zavapiti premijeru:" Milanoviću, ili makni Jovanovića, ili odlazite obojica!"

Opširnije »

Lesbian kiss

01.06.2013 22:30

Samo naivni još ne vide vezu između pritiska za legalizacijom istospolnih brakova i provođenjem sve eksplicitnijeg spolnog odgoja u školama kojim se promovira homoseksualno ponašanje. Jedna od najvećih laži koja se nameće građanima Hrvatske od strane vlade i mainstream medija jest da legalizacija istospolnih brakova neće imati nikakvog utjecaja na heteroseksualne parove.

U saveznoj državi New York iz koje donosimo ovu epizodu iz tamošnjeg zdravstvenog odgoja, istospolni brakovi legalni su od 2011. godine. To državi daje pravo da djecu podučava homoseksualnom ponašanju. U saveznoj državi Massachusetts, gdje su istospolni brakovi legalni već skoro 10 godina, roditelji više nemaju pravo zahtjevati izuzeće djece sa satova na kojima se podučavaju eksplicitni homoseksualni sadržaji. Davanje privilegija jednoj manjinskoj skupini da prema svojim interesima redefinira instituciju braka automatski znači ograničavanje prava većine, posebice na odgoj djece prema vlastitom svjetonazoru jer se redefinicijom braka i ukidanjem preduvjeta da je za sklapanje braka potrebna različitost spolova automatski u cijelom društvu ukida i heteronormativnost , i to od vrtićke dobi.

Opširnije »

Hiper-tolerancija

01.06.2013 21:30

Naš čitatelj i suradnik Goran Friedrich, poslao nam je pismo u kojem se pita: "Postoje li, i gdje su granice tolerancije?" U dva primjera iz života, on nam pokazuje kako nitko od nas nije spreman na beskonačnu toleranciju. A upravo se to od nas traži - da u ime tolerancije prema malobrojnoj, ali dobro povezanoj i glasnoj skupini aktivista koji promiču prava pojedinih seksualnih manjina - većina mora mijenjati svoje navike i ponašanja kako bi se prilagodila manjini.

U nastavku prenosimo pismo u cijelosti.

Opširnije »