Podržite nas!

Crkva o homoseksualnosti (I)

08.06.2013 14:30

Agresivni aktivisti LGBT zajednice često se na FB stranicama i u javnim istupima okomljuju na Crkvu koja im je navodno najveći neprijatelj. Nama se čini da se radi o sukobu svjetonazora u kojem LGBT aktivisti napadaju sve institucije koje imaju bilo kakvu čtvrstu moralnu strukturu - od nacionalne pripadnosti preko religijskih uvjerenja i obitelji pa sve do samog biološkog određenja čovjeka - žene ili muškarca.

Stoga smo (za početak) odlučili istražiti kakav je stav Crkve prema homoseksualnosti, odnosno homoseksualcima i homoseksualnom odnosu. Na prvi pogled je jasno da Crkva prihvaća homoseksualce u ljubavi i poštovanju kao i svaku drugu osobu, bez obzira na spol, nacionalnost, rasu ili vjeru. Međutim, Crkva ne prihvaća homoseksualne čini (jednostavno rečeno - homoseksualni seks) te takva ponašanja osuđuje kao protuprirodne i u svojoj naravi neuredne (grešne). To je nauk Crkve, a možemo slobodno reći da taj stav ima snažno opravdanje i u znanstvenim istraživanjima koja pokazuju da homoseksualni seks nosi izuzetno velike i opasne zdravtvene rizike koji su često popraćeni psihičkim pa i duhovnim posljedicama.

Za početak, prenosimo govor patera Ike, studenstkog kapelana u kojoj poručuje: "Volim pedere!"

Opširnije »

Roditeljski osvrt na kurikulum

08.06.2013 13:30

Odličan osvrt na Kurikulum ZO poslala nam je čitateljica Anamarija! U svojem osvrtu, ona se na razumljiv i sažet način dotakla većine najvažnijih zamjerki koje se odnose na sam sadržaj Kurikuluma i to sa stajališta roditelja, onih koji su najviše zainteresirani za dobrobit svoje djece. Anamarija u svom pismu koje je uputila i Ministarstvu poručuje: Spolni odgoj je neophodan! Ali u skladu s dobi djeteta.

Iako ministar Jovanović svim svojim postupcima i izjavama koje je dao od donošenja presude Ustavnog suda do danas, nije pokazao niti najmanju namjeru da će uvažiti bilo kakvu primjedbu na Kurikulum ZO, pozivamo vas da i dalje svoje primjedbe šaljete na adresu Ministarstva: javnarasprava-zdravstveni-odgoj@mzos.hr, a kopiju svakako dostavite i nama na info@zdravstveniodgoj.com. Mi ćemo opet sve vaše priloge objediniti i objaviti kako bismo, kada jednom dođe kraj autokratskoj "vladavini" ministra Jovanovića, mogli argumentirano, brzo i efikasno tražiti ukidanje ovog nakaradnog programa nametnutog ZO i zahtijevati uvođenje programa po mjeri djece i roditelja. Takvog programa koji će biti znanstveno, a ne ideološki utemeljen, koji će izgrađivati vrijednosti za odgovoran odnos prema životu, fizičkom, psihičkom i mentalnom zdravlju pojedinaca i društva u cjelini.

Opširnije »

Luca je bio gay, a sada je sa njom

06.06.2013 23:30

Kada je u prosincu 2008. mladi talentirani i nagrađivani kantautor Giuseppe Povia obznanio da će na festivalu u Sanremu 2009. izvoditi pjesmu pod naslovom „Luca je bio gay“ (Luca era gay), digla se na noge cijela LGBT zajednica u Italiji i preko društvenih mreža alarmirala svoje internacionalne pristaše u pokušaju da se pjevaču zabrani izvođenje navodno homofobne pjesme na Sanremu. Samo naslov pjesme bio je dovoljan da najmoćnija talijanska lezbijska i homoseksualna udruga Arcigay obznani rat i pjevaču i organizaciji festivala u Sanremu i diskografima i talijanskoj nacionalnoj televiziji RAI ukoliko se usude dopustiti izvođenje pjesme i sudjelovanje u natjecanju.

I ovaj puta se pokazalo da je LGBT aktivizam iznad stvarnih potreba i problema homoseksualaca te se koristi njima za promicanje svojih vlastitih ciljeva. Istovremeno, LGBT aktivisti gotovo da preziru homoseksualce, pogotovo one kojima je stalo do tradicionalnih vrijednosti, a vjerujemo da takvi ipak čine većinu.

Opširnije »

Ispovijest bivše lezbijke

06.06.2013 22:30

Od čitateljice koja se predstavila kao Ana, primili smo pismo u kojem ona iznosi iskustvo sa vlastitom homoseskualnošću i kako se je oslobodila homoseksualnosti i posljedica koje su je pratile: mržnje prema muškarcima, teške depresije, paranoje, nesanice i nedostatka samopouzdanja.

U nastavku prenosimo njeno pismo u cijelosti.

Opširnije »

Psihoterapija za lezbijke - u doticaju sa ženskom dušom

06.06.2013 13:30

Pročitajte razgovor s Diane Eller-Boyko, psihoterapeuticom koja godinama radi s lezbijkama pomažući im da shvate svoje sklonosti i nauče kako se nositi s njima. Diane je i sama uz pomoć psihoterapije prošla tranziciju s lezbijstva.

Iz razgovora ističemo sljedeću misao: "Kad je žena odbacila svoju vlastitu ženskost, ona plaća cijenu. Sjedinjujući se s nekom drugom ženom, ona se pokušava sjediniti sa samom sobom, ali ta vrsta sjedinjenja ne može iscijeliti psihu. S drugom ženom će imati samo iluziju cijelosti. Nastavit će je progoniti sjena koja predstavlja sve one razvojne potrebe koje nije zadovoljila."

Opširnije »

Gay parade između mitova i činjenica

06.06.2013 12:30

„Christopher Street Day“ smatra se „međunarodnim praznikom LGBTIQ osoba“. Taj dan treba podsjećati na „legendarni ustanak“ homoseksualaca koji se dogodio 28. lipnja 1969. u New Yorku, u baru Stonewall Inn u ulici Christopher Street, kada su homoseksualci navodno pokrenuli borbu za svoje oslobođenje. Tako kažu homoseksualni aktivisti i lobisti.

Je li se radilo o osmišljenom pokretu za prava homoseksualaca ili tek o vandalskom činu rulje koja je zatvorila i pokušala zapaliti nekolicinu policajaca, pročitajte u osvrtu Lidije Paris.

Opširnije »

Odgojile su me lezbijke i protivim se gay brakovima

06.06.2013 11:00

Prenosimo članak Roberta Oscara Lopeza, docenta na California State University u kojem on iz vlastitog iskustva progovara o svojim životnim poteškoćama koje je imao jer su ga odgojile lezbijke.

Svoje izlaganje, Robert zaključuje riječima: "Stavimo sa strane pitanja je li homoseksualnost izbor ili je nasljeđe, da li će se ozakoniti gay brakovi ili ne, jedno ostaje: biti čudan je jako teško; mentalno te oslabi, teško pronalaziš prijatelje, utječe na profesionalni rast i često dovodi do potpunog propadanja i predanja ljekovima, alkoholu, drogama, kockanju, asocijalnom ponašanju te neodgovornom seksualnom ponašanju. Djeca u istospolnim kućanstvima imaju jako težak put pred sobom, a to znam jer sam i ja tim putem prošao."

Vrlo dojmljiv članak pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Koji je pravi smisao braka?

06.06.2013 00:00

Možda najbolji članak na temu istospolnih brakova dolazi iz pera M. Holjevca objavljenom na portalu fizzit.net, pod naslovom „Smisao istospolnih brakova (i onih drugih).“ Budući da je članak malo poduži, Ervin Budiselić se potrudio i istaknuo samo najvažnije agrumente i tvrdnje koje članak donosi na temeljno pitanje: zašto samo životna zajednica žene i muškarca može biti brak?

Opširnije »

Jovanović OPET izigrao zakon, Milanović štiti leđa svojoj ženi

05.06.2013 23:00

Dobili smo originalnu prepisku gospodina Petra Radelja koju je vodio s MZOS-om povodom otvaranja rasprave o Kurikulumu Zdravstvenog odgoja, a koja se trebala voditi o NACRTU Kurikuluma. Međutim, iz dokumentacije dostupne na stranicama MZOS-a razvidno je da se tobožnja rasprava trebala voditi fiktivno jer je ministar Jovanović po treći put donio i na web stranicama Ministarstva objavio ODLUKU, a ne njezin nacrt.

Podsjećamo, da je slična farsa s javnom raspravom već jednom provedena, nakon objave materijala za izvođenje nastave ZO. Primjedbe na materijale i na sam Kurikulum mogle su se predati AZZO-u od 4.3.2013. - 18.3.2013. Naši čitatelji marljivo su nam slali svoje primjedbe koje smo objavili ovdje, a sve prijepore oko Kurikuluma grupirali smo ovdje. Međutim, nikakve reakcije na ove zamjerke nije bilo niti su se materijali za izvođenje nastave mijenjali.

Sve ovo govori o tome da Jovanović i Filipović nemaju namjeru poslušati ni odluku Ustavnog suda, a kamoli primjedbe znanstvenika, pedagoških stručnjaka, liječnika ili pak roditelja. Stoga, za razrješenje ove mučne situacije frapantnog kršenja zakona koje dolazi od jednog ministra, preostaje jedino njegova trenutačna smjena s ministarske funkcije. Ali, to se ne može dogoditi jer bi u tom slučaju bilo logično postaviti pitanje premijeru, zašto je sa smjenom najomraženijeg političara u državi toliko čekao i je li na taj način u stvari čuvao poziciju svojoj supruzi koja je jedna od autorica Kurikuluma ZO.

Opširnije »

Illinois - velika pobjeda braka i obitelji

05.06.2013 01:30

Pobornici tradicionalnog braka izvojevali veliku pobjedu u saveznoj američkoj državi Illinois — pokušaj da se redefinira brak nije uspio dobiti podršku i prijedlog je ostao bez glasova. Pomoću koalicije koja je obuhvaćala snažnu potporu Afroameričke zajednice kao i mnogih drugih širom države, postignuto je ono što nitko među intelektualcima nije smatrao mogućim. Radi se o silnoj pobjedi u odlučujućem trenutku koja u potpunosti razobličuje laž kako su istospolni brakovi u Americi nešto neizbježno.

Opširnije »