Podržite nas!

710.000 potpisa za referendum za brak

29.05.2013 11:30

710.000 građana izjasnilo se kako želi raspisivanje referenduma! Građanska inicijativa "U ime obitelji" pokrenula je prikupljanje potpisa za referendum na kojem će se postaviti sljedeće referenumsko pitanje: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?" Da se radi o izuzetno važnoj temi koja definira same temelje hrvatskog društva posvjedočio je izuzetno velik odziv volontera kojih je bilo preko 6.000 i koji su se pobrinuli da ovako velik broj građana može svojim potpisom iskazati želju da se ovo pitanje definira referendumom kao najvišim stupnjem demokratskog izražavanja.

Opširnije »

Može li homoseksualac živjeti svoju vjeru?

29.05.2013 11:00

Zanimljiv je odnos LGBTIQ aktivista naspram Crkve. Oni kao da ne žele shvatiti da Crkva nikada ne govori protiv homoseksualnosti ili homoseksualaca. Crkva jedino ne tolerira homoseksualni seks jer ga smatra nenaravnim i neurednim činom. U povijesti je bilo mnoštvo primjera u kojima su se homoseksualci znali nositi sa svojim sklonostima i usmjerili sve svoje potencijale na izgrađivanje sebe i društva u kojem su živjeli kroz umjetnost, znanost, filozofiju, sport...

Da i danas ima takvih primjera koji mogu biti putokaz kako živjeti istovremeno i svoju vjeru i homoseksualnost pokazuje Steve Gershom, mladi katolik, homoseksualac iz SAD-a koji živi u celibatu. Steve od svoje 14. godine osjeća privlačnost prema istom spolu (izraz „homoseksualac“ koristi samo radi jasnoće, iako sebe najradije ne bi tako opisivao jer ne živi tako), no to ga nije spriječilo u tome da svoj život provede u zajedništvu s Bogom. Ovo je njegov odgovor na optužbe da Crkva mrzi homoseksualce.

Opširnije »

MZOS-ova kulturološka atomska bomba

27.05.2013 23:30

U novom članku Ervin Budiselić analizira sadržaj spornog priručnika "Standardi spolnoga odgoja u Europi" objavljenom na stranicama MZOS-a, koji je bio polazište za pripremu 4. modula Kurikula Zdravstvenoga odgoja pod nazivom Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje. Smjernice i materijali iz navedenoga Priručnika koristile su se za pripremu odgojno-obrazovnih radnika za provedbu sadržaja i tema Kurikula ZO. U Priručniku se primjerice nalazi poglavlje "Zašto spolni odgoj treba započeti prije četvrte godine?" u kojem se razmatra tema pod nazivom "Uživanje i zadovoljstvo kad se dira tijelo, masturbacija u ranom djetinjstvu" pripremljena za uzrast od 0 - 4 godine!

U nastavku objavljujemo 1. dio ove šokantne analize. Kompletan tekst priručnika možete preuzeti s priložene poveznice.

Opširnije »

Postaje li Hrvatska pedofilska destinacija?

27.05.2013 23:00

Što se to događa s Hrvatskom? Glavni autor spolnog odgoja, Aleksandar Štulhofer usko surađuje s vodećim promicateljima pedofilije u svijetu, udruga Queer organizira predavanje zagovaratelju pedofilije Gertu Hekmi, MZOS na svojim stranicama objavljuje preporuku SZO u kojoj spolni odgoj treba uvesti i za djecu od 0 - 4 godine... Posljednji čin gostoljubivosti prema promicateljima pedofilije je omogućavanje snimanja filma bosansko-hercegovačke redateljice Jasmile Žbanić. Snimanje ovog filma je zbog promicanja pedofilije u BiH odbijeno dva puta, a sada će biti omogućeno u Poreču.

Članak prenosimo s portala istarski.hr i pitamo se kakvu to poruku Hrvatska šalje pedofilima?

Opširnije »

Samo 0,6 promila građana želi stupiti u homoseksualnu zajednicu

27.05.2013 00:00

Dr. Gabriele Kuby, jedna od vodećih autorita na području razotkrivanja pozadine rodne ideologije, tzv "gender mainstreeminga", nedavno je gostovala u Hrvatskoj. U svom intervjuu kojega je dala za portal Laudato.hr, izjavila je kako se procjenjuje da u ukupnoj populaciji ima 3% osoba sa homoseksualnim sklonostima. Međutim, samo 2% od tih 3% ulazi u trajne zajednice poput braka. To znači, da na svakih 3.300 parova koji sklapaju brak, dolazi samo jedan homoseksualni par koji bi htio to isto!

Nije li apsurdno da naši lijevi političari, umjesto da se zalažu za poboljšanje radničkih prava i uvjeta rada, smanjivanje brojke od preko 370.000 nezaposlenih, pravilniju raspodjelu bogatstva i slično, oni silnu energiju i novac troše na omogućavanje tzv. "prava" onima koje to uopće ne zanima - tj. grupi od 0,6 promila građana?

U nastavku prenosimo intervju koji je Gabriele Kuby dala portalu Laudato.hr

Opširnije »

Za referendum o braku prikupljeno preko 500.000 potpisa

26.05.2013 20:30

Organizacijski odbor građanske inicijative "U ime obitelji" objavio je da je do danas prikupljeno više od 500.000 potpisa za referendum o braku! Pretpostavlja se da će nakon što se prikupe svi podaci, broj građana koji su se izjasnili da žele referendum s referendumskim pitanjem: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“, biti još i veći. Činjenicu da je prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje prvog referenduma iniciranog od strane građana, volonteri inicijative "U ime obitelji" proslavili su simboličkim otvaranjem šampanjca. Čestitamo!

U nastavku prenosimo cjeloviti tekst priopćenja.

Opširnije »

Pomračenje EUma

26.05.2013 03:00

Član Europskog parlamenta, Daniel Cohn-Bendit, koji je nekoć bio protagonist studentske pobune 1968. i kulturalne revolucije koja je uslijedila, danas vodi «Greeens/European Free Alliance» u Europskom parlamentu. Ovaj političar s pedofilskom prošlošću zalaže se da se u LGBTIQ skraćenicu doda još jedno slovo. P - kao pedofilija. I to je dio "Njemačkog modela" za kojega se zalaže naš premijer.

Opširnije »

Zašto toliki otpor referendumu o braku?

26.05.2013 02:30

Nakon odličnog starta inicijative „U ime obitelji“ (131.000 potpisa prvi dan!), počele su stizati poruke obeshrabrenja. Inicijativa je nepotrebna i potpuno promašena jer Vlada uopće nema namjeru mijenjati Obiteljski zakon, redefinirati brak, niti izjednačiti istospolne zajednice s brakom. Tako su rekli iz Vlade, a prenijeli mediji.

U Ustavu stoji da se brak određuje zakonom. A u zakonu (obiteljskom) stoji da je brak životna zajednica žene i muškarca. Inicijativa ima za cilj ovaj propis sa zakonske podignuti na ustavnu razinu. Ako nitko nema namjeru redefinirati brak, to znači da se svi slažu da je brak zajednica žene i muškarca, zar ne? Čemu onda toliki otpor referendumu?

Opširnije »

Kakav to spolni odgoj želi premijer?

24.05.2013 23:00

Nakon presude Ustavnog suda kojom se UKIDA Jovanovićev Zdravstveni odgoj zbog sve sile proceduralnih grešaka u njegovom uvođenju, premijer Milanović se oglasio izjavom kojom je još jednom potvrdio svoje inzistiranje na tzv. "Njemačkom modelu" spolnog odgoja. O tom modelu smo već pisali, a u ovom članku Lidije Paris možete ukratko vidjeti za kakav se to točno model spolnog odgoja zalaže naš premijer, a kojega njegov ministar Jovanović provodi u djelo. 

Opširnije »

Poslije istospolnog, grupni brak?

24.05.2013 09:30

Posljednjih smo dana u medijima vidjeli i čuli nekoliko sučeljavanja predstavnika građanske inicijative „U ime obitelji“ koja skuplja potpise za raspisivanje referenduma o braku, s predstavnicima civilnih udruga koje se tome protive. Mogli smo na djelu vidjeti strategiju kojom se te udruge koriste, strategiju koja je na Zapadu već urodila obilnim plodovima: manipulirati činjenicama, optuživati za homofobiju i za gaženje ljudskih prava, negativno etiketirati, omalovažavati, izvrtati religijsku poruku. Krajnji cilj je desenzibilizirati i preobratiti javnost.

Opširnije »