Podržite nas!

Samo 0,6 promila građana želi stupiti u homoseksualnu zajednicu

27.05.2013 00:00

Dr. Gabriele Kuby, jedna od vodećih autorita na području razotkrivanja pozadine rodne ideologije, tzv "gender mainstreeminga", nedavno je gostovala u Hrvatskoj. U svom intervjuu kojega je dala za portal Laudato.hr, izjavila je kako se procjenjuje da u ukupnoj populaciji ima 3% osoba sa homoseksualnim sklonostima. Međutim, samo 2% od tih 3% ulazi u trajne zajednice poput braka. To znači, da na svakih 3.300 parova koji sklapaju brak, dolazi samo jedan homoseksualni par koji bi htio to isto!

Nije li apsurdno da naši lijevi političari, umjesto da se zalažu za poboljšanje radničkih prava i uvjeta rada, smanjivanje brojke od preko 370.000 nezaposlenih, pravilniju raspodjelu bogatstva i slično, oni silnu energiju i novac troše na omogućavanje tzv. "prava" onima koje to uopće ne zanima - tj. grupi od 0,6 promila građana?

U nastavku prenosimo intervju koji je Gabriele Kuby dala portalu Laudato.hr

Opširnije »

Za referendum o braku prikupljeno preko 500.000 potpisa

26.05.2013 20:30

Organizacijski odbor građanske inicijative "U ime obitelji" objavio je da je do danas prikupljeno više od 500.000 potpisa za referendum o braku! Pretpostavlja se da će nakon što se prikupe svi podaci, broj građana koji su se izjasnili da žele referendum s referendumskim pitanjem: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“, biti još i veći. Činjenicu da je prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje prvog referenduma iniciranog od strane građana, volonteri inicijative "U ime obitelji" proslavili su simboličkim otvaranjem šampanjca. Čestitamo!

U nastavku prenosimo cjeloviti tekst priopćenja.

Opširnije »

Pomračenje EUma

26.05.2013 03:00

Član Europskog parlamenta, Daniel Cohn-Bendit, koji je nekoć bio protagonist studentske pobune 1968. i kulturalne revolucije koja je uslijedila, danas vodi «Greeens/European Free Alliance» u Europskom parlamentu. Ovaj političar s pedofilskom prošlošću zalaže se da se u LGBTIQ skraćenicu doda još jedno slovo. P - kao pedofilija. I to je dio "Njemačkog modela" za kojega se zalaže naš premijer.

Opširnije »

Zašto toliki otpor referendumu o braku?

26.05.2013 02:30

Nakon odličnog starta inicijative „U ime obitelji“ (131.000 potpisa prvi dan!), počele su stizati poruke obeshrabrenja. Inicijativa je nepotrebna i potpuno promašena jer Vlada uopće nema namjeru mijenjati Obiteljski zakon, redefinirati brak, niti izjednačiti istospolne zajednice s brakom. Tako su rekli iz Vlade, a prenijeli mediji.

U Ustavu stoji da se brak određuje zakonom. A u zakonu (obiteljskom) stoji da je brak životna zajednica žene i muškarca. Inicijativa ima za cilj ovaj propis sa zakonske podignuti na ustavnu razinu. Ako nitko nema namjeru redefinirati brak, to znači da se svi slažu da je brak zajednica žene i muškarca, zar ne? Čemu onda toliki otpor referendumu?

Opširnije »

Kakav to spolni odgoj želi premijer?

24.05.2013 23:00

Nakon presude Ustavnog suda kojom se UKIDA Jovanovićev Zdravstveni odgoj zbog sve sile proceduralnih grešaka u njegovom uvođenju, premijer Milanović se oglasio izjavom kojom je još jednom potvrdio svoje inzistiranje na tzv. "Njemačkom modelu" spolnog odgoja. O tom modelu smo već pisali, a u ovom članku Lidije Paris možete ukratko vidjeti za kakav se to točno model spolnog odgoja zalaže naš premijer, a kojega njegov ministar Jovanović provodi u djelo. 

Opširnije »

Poslije istospolnog, grupni brak?

24.05.2013 09:30

Posljednjih smo dana u medijima vidjeli i čuli nekoliko sučeljavanja predstavnika građanske inicijative „U ime obitelji“ koja skuplja potpise za raspisivanje referenduma o braku, s predstavnicima civilnih udruga koje se tome protive. Mogli smo na djelu vidjeti strategiju kojom se te udruge koriste, strategiju koja je na Zapadu već urodila obilnim plodovima: manipulirati činjenicama, optuživati za homofobiju i za gaženje ljudskih prava, negativno etiketirati, omalovažavati, izvrtati religijsku poruku. Krajnji cilj je desenzibilizirati i preobratiti javnost.

Opširnije »

Kratki spoj u glavama Jovanovićevaca

23.05.2013 19:00

U nastavku prenosimo tekst što nam ga je ustupio naš čitatelj Roko Kerovec. Tekst je objavljen na njegovoj FB stranici povodom reakcija "prosvjetiteljske" strane na odluku Vrhovnog suda RH o ukidanju Jovanovićevog ZO i objave inicijative "U ime obitelji" da je prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji bračne zajednice. G. Kerovac u tekstu objašnjava neodrživost "argumenata" kojim protivnici inicijative i zagovornici Jovanovićevog ZO pokušavaju banalizirati kako odluku Ustavnog suda tako i raspisivanje referenduma.

Opširnije »

Reakcija na izjave ministra Jovanovića

23.05.2013 16:00

Udruga GROZD izdala je priopćenje za javnost povodom neartikuliranih i neistinitih izjava ministra Jovanovića koje je dao kao komentar na presudu Ustavnog suda kojom je jučer ukinut "njegov" zdravstveni odgoj. Ministar se u svojim izjavama po ustaljenoj praksi obrušio na sve svoje neistomišljenike, osim što su to ovoga puta suci Ustavnog suda. Jovanović je otišao toliko daleko da javno proziva pojedine suce kako ne znaju svoj posao! Svoju tiradu na suce završio je izjavom kako Kurikulum nije ukinut i kako će se zdravstveni odgoj i dalje provoditi, a da se on ne slaže sa jednoglasnom odlukom Ustavnog suda i ne priznaje da je u bilo čemu pogriješio.

Priopćenje udruge GROZD prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Uvođenje Zdravstvenog odgoja je neustavno. Traže se ostavke Jovanovića, Filipovića i Jelavić.

22.05.2013 12:00

Danas je veliki dan za hrvatsku demokraciju! Nakon mjeseci upornog rada na informiranju javnosti o svim nepravilnostima vezanim za nasilno i nezakonito uvođenje Kurikuluma zadravstvenog odgoja, trud se konačno isplatio! Na najvišoj pravnoj instanci, odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske, potvrđeno je ono što smo mjesecima ponavljali hrvatskoj javnosti: Kurikulum zdravstvenog odgoja uveden je u hrvatske škole odlukom ministra Jovanovića na nezakonit način.

Opširnije »

Specijalni rat protiv inicijative U ime obitelji

21.05.2013 20:30

Građanska inicijativa, koja ne traži ništa drugo nego da se na najizravniji mogući demokratski način provede glasanje o pitanju koje se tiče svih građana RH – pitanju o definiciji braka kao životne zajednice muškarca i žene, izložena je pravom specijalnom ratu. Inicijativa je pokrenula postupak za raspisivanje referenduma koji zahtijeva prikupljanje 375.000 potpisa, tj. 10% registriranih birača RH. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji i potpunoj apolitičnosti Inicijative, stvorena je mreža od preko 6.000 volontera koji omogućuju da se građani izjasne na više od 2.000 mjesta izjašnjavanja građana diljem Hrvatske.

Kojim se sve sredstvima služe protivnici demokratskog izražavanja volje građana putem referenduma, pročitajte u nastavku.

Opširnije »