Podržite nas!

Gabriele Kuby: U tijeku je antropološka revolucija

19.05.2013 00:30

Istaknuta njemačka sociologinja dr. Gabriele Kuby nedavno je gostovala u Hrvatskoj te je tom prilikom predstavila svoju novu knjigu „Svjetska seksualna revolucija““. U knjizi dr. Kuby govori o počecima gender (rodne) ideologije, sve ranijoj seksualizaciji djece i mladih, te sustavnom promicanju homoseksualnosti od strane Ujedinjenih naroda i institucija Europske unije.

U razgovoru za portal Biti u vezi Laudato.hr dr. Kuby upozorila je kako se događa kulturna revolucija u svijetu koja želi uništiti brak i obitelj. Više pročitajte u razgovoru kojeg prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

HHO podržao referendum

19.05.2013 00:00

Učestali napadi na aktiviste inicijative "U ime obitelji" koji prikupljaju potpise kako bi se organizirao referendum za ustavnu definiciju braka, nisu izazvali gotovo nikakvu reakciju u mainstreem medijima. Da su takvi napadi kojim slučajem bili usmjereni na članove gay ili lezbijske populacije, njihovim napisima ne bi bilo kraja, a srednjoškolski režiseri-amateri već bi iz takvog materijala napravili kazališnu predstavu. Međutim, kada napadi i vrijeđanja potiču od strane pripadnika LGBTIQ aktivista, tada mediji šute i skrivaju se pod krinkom "pozitivne diskriminacije".

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) prepoznao je ovu nakaradnu situaciju i oglasio se oštrim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. Nadamo se da će uprkos strašnoj, totalitarističkoj mediskoj blokadi, ovo priopćenje ipak naći put do građanstva te ga stoga prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Režemo li granu na kojoj sjedimo?

17.05.2013 22:00

U jeku kampanje „U ime obitelji“ koja je podigla dosta prašine među građanima RH, često se i uporno ponavljaju dvije netočnosti. Naime, u internetskim raspravama ponekad osobe heteroseksualne orijentacije zagovaraju ljudska prava homoseksualnih osoba. To ne bi bilo ništa čudno da ti isti heteroseksualci ne razumiju ili ne žele razumjeti kako držanjem „lojtre“ ideji homoseksualnog braka „grizu ruku koja ih hrani,“ „pile granu na kojoj sjede,“ i „sami sebi jamu kopaju.“

Zašto je tome tako i koje su to netočne tvrdnje, pročitajte u osvrtu Ervina Budiselića.

Opširnije »

Djeca odgojena u homoseksualnim zajednicama zakinuta na svim područjima

16.05.2013 21:00

Svojim proučavanjem djece koju su odgojili homoseksualni roditelji, sociolog Mark Regnerus sa sveučilišta Texas i Austin srušio je konvencionalno akademsko stajalište koje tvrdi da takva djeca nisu ni na koji način zakinuta u odnosu na djecu koju su odgojili njihovi vjenčani majka i otac. Istraživanje je objavljeno u časopisu Social Science Research. To je najpodrobnije, najrigoroznije i metodološki najpreciznije proučavanje ikad provedeno na tu temu. Otkrilo je brojne i značajne razlike između tih skupina i zaključilo da su djeca homoseksualnih roditelja u skoro svakoj kategoriji ubilježena kao „sub-optimalna“ (Regnerusova kovanica).

To je bitno za političku i etičku raspravu o posvajanju, udomljivanju i tehnologiji umjetne oplodnje, kao i za raspravu o homoseksualnom „braku“. Argument da „djeca trebaju mamu i tatu“ je središnji argument u obrani braka kao veze jednog muškarca i jedne žene.

Opširnije »

GONG odabrao stranu i izgubo kredibilitet

16.05.2013 19:00

Primili smo otvoreno pismo čitatelja Mire Banovića u kojem on prijavljuje organizaciju GONG Državnom izbornom povjerenstvu za pristranost i diskreditaciju političke opcije koja mu ne odgovara. Na taj način, organizacija GONG je diskreditirala samu sebe i više nema kredibilitet za praćenje i nadgledanje izbora jer je za tu funkciju neutralnost nužan preduvjet. Organizacija GONG trebala bi nadgledati provođenje demokratskih procesa, a ne navijati za pojedinu političku ili svjetonazorsku opciju. GONG je napravio upravo suprotno i na taj način doveo u sumnju vjerodostojnost svih svojih dosadašnjih i budućih aktivnosti.

Otvoreno pismo Državnom izbornom povjerenstvu prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Ponašanje homoseksualnih parova - rezultati znanstvenih istraživanja

15.05.2013 22:30

Ako homoseksualci i lezbijke doista žele istu vrstu angažmana kao što je brak, onda bi se od njih očekivalo da češće koriste mogućnost sklapanja građanskih unija ili registriranog partnerstva, koje im daje zakonsko priznanje kao i legalna prava slična onima u braku. Međutim, u ovom istraživanju može se vidjeti da iznenađujuće mali broj homoseksualaca i lezbijki biraju takav oblik legalno priznate veze tamo gdje je to moguće, što pokazuje da ti parovi uopće ne dijele isti pogled na zajednički život kao što ga imaju bračni parovi.

U ovom odličnom članku možete vidjeti da homoseksualne i heteroseksualne zajednice nemaju gotovo ništa zajedničko. uprkos silnom naporu LGBT lobija da to tako prikaže.

Opširnije »

U američkoj državi Dellaware zabranjeni abortusi

15.05.2013 00:30

Prvi put u četrdeset godina jedna Američka država barem je privremeno zaustavila rad abortivnih centara. Glavni motiv tih centara je profit ostvaren ubijanjem nerođene djece bez obzira na njihovu dob. Ugrožene su i majke koje poslije ovih "zahvata" nerijetko završe na hitnoj pomoći boreći se za život.

Opširnije »

Sin doveo zeta u kuću...

14.05.2013 23:30

U ovom pismu naš čitatelj zamišlja scenarij u kojem sin dovodi zeta u kuću. Da nije potencijalno istinito, bilo bi zaista smiješno. Ovako... Dajte svoj potpis za referendum o braku!

Opširnije »

Zašto je potreban referendum za očuvanje braka i obitelji?

14.05.2013 23:30

Hrvatsko društvo je zrelo za prihvaćanje različitosti po cijenu ne diranja u postojeću definiciju braka i obitelji. Većina građana spremna je prihvatiti želje i potrebe gay zajednice, regulirati njihova životna pitanja i dati im sva prava (nasljeđivanje, posjete u zatvoru, bolnicama, itd.), ali po cijenu ne diranja u postojeće strukture društva u kojima većina građana RH živi. Neka imaju svoju „bračnu zajednicu“, ali neka se ona ne zove brakom jer je to mjesto zauzela heteroseksualna većina. Neka žive zajedno, ali ne mogu biti „obitelj“ u onom klasičnom smislu, jer je i to mjesto već netko zauzeo prije njih. Pravo na djecu ne dolazi u obzir, jer bi ono što se nekada dešava da dijete ostane bez jednog roditelja, sada postalo uobičajno i smatralo bi se normalnim da dijete nema pravo na jednog biološkog roditelja.

I zato izađimo dati svoj potpis na zahtjev za referendum i kada dođe dan referneduma, izađimo na njega i dajmo svoj glas za brak kao zajednicu jednog muškarca i jedne žene.

Opširnije »

Ministar Jovanović želi dokrajčiti hrvatski obrazovni sustav

11.05.2013 22:00

Nakon nasilnog uvođenja nestručnog i nezakonitog te sadržajno opasnog Zdravstvenog odgoja u škole, nakon nesuvislog eksperimenta s ukidanjem zaključivanja ocjena na polugodištu, nakon nepravedne redefinicije bodovanja za upise u srednju školu, nakon što se osobno založio da se učiteljima smanje plaće, ministar Jovanović nastavlja rušilački pohod na hrvatski obrazovni sustav.

Opširnije »