Podržite nas!

GONG odabrao stranu i izgubo kredibilitet

16.05.2013 19:00

Primili smo otvoreno pismo čitatelja Mire Banovića u kojem on prijavljuje organizaciju GONG Državnom izbornom povjerenstvu za pristranost i diskreditaciju političke opcije koja mu ne odgovara. Na taj način, organizacija GONG je diskreditirala samu sebe i više nema kredibilitet za praćenje i nadgledanje izbora jer je za tu funkciju neutralnost nužan preduvjet. Organizacija GONG trebala bi nadgledati provođenje demokratskih procesa, a ne navijati za pojedinu političku ili svjetonazorsku opciju. GONG je napravio upravo suprotno i na taj način doveo u sumnju vjerodostojnost svih svojih dosadašnjih i budućih aktivnosti.

Otvoreno pismo Državnom izbornom povjerenstvu prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Ponašanje homoseksualnih parova - rezultati znanstvenih istraživanja

15.05.2013 22:30

Ako homoseksualci i lezbijke doista žele istu vrstu angažmana kao što je brak, onda bi se od njih očekivalo da češće koriste mogućnost sklapanja građanskih unija ili registriranog partnerstva, koje im daje zakonsko priznanje kao i legalna prava slična onima u braku. Međutim, u ovom istraživanju može se vidjeti da iznenađujuće mali broj homoseksualaca i lezbijki biraju takav oblik legalno priznate veze tamo gdje je to moguće, što pokazuje da ti parovi uopće ne dijele isti pogled na zajednički život kao što ga imaju bračni parovi.

U ovom odličnom članku možete vidjeti da homoseksualne i heteroseksualne zajednice nemaju gotovo ništa zajedničko. uprkos silnom naporu LGBT lobija da to tako prikaže.

Opširnije »

U američkoj državi Dellaware zabranjeni abortusi

15.05.2013 00:30

Prvi put u četrdeset godina jedna Američka država barem je privremeno zaustavila rad abortivnih centara. Glavni motiv tih centara je profit ostvaren ubijanjem nerođene djece bez obzira na njihovu dob. Ugrožene su i majke koje poslije ovih "zahvata" nerijetko završe na hitnoj pomoći boreći se za život.

Opširnije »

Sin doveo zeta u kuću...

14.05.2013 23:30

U ovom pismu naš čitatelj zamišlja scenarij u kojem sin dovodi zeta u kuću. Da nije potencijalno istinito, bilo bi zaista smiješno. Ovako... Dajte svoj potpis za referendum o braku!

Opširnije »

Zašto je potreban referendum za očuvanje braka i obitelji?

14.05.2013 23:30

Hrvatsko društvo je zrelo za prihvaćanje različitosti po cijenu ne diranja u postojeću definiciju braka i obitelji. Većina građana spremna je prihvatiti želje i potrebe gay zajednice, regulirati njihova životna pitanja i dati im sva prava (nasljeđivanje, posjete u zatvoru, bolnicama, itd.), ali po cijenu ne diranja u postojeće strukture društva u kojima većina građana RH živi. Neka imaju svoju „bračnu zajednicu“, ali neka se ona ne zove brakom jer je to mjesto zauzela heteroseksualna većina. Neka žive zajedno, ali ne mogu biti „obitelj“ u onom klasičnom smislu, jer je i to mjesto već netko zauzeo prije njih. Pravo na djecu ne dolazi u obzir, jer bi ono što se nekada dešava da dijete ostane bez jednog roditelja, sada postalo uobičajno i smatralo bi se normalnim da dijete nema pravo na jednog biološkog roditelja.

I zato izađimo dati svoj potpis na zahtjev za referendum i kada dođe dan referneduma, izađimo na njega i dajmo svoj glas za brak kao zajednicu jednog muškarca i jedne žene.

Opširnije »

Ministar Jovanović želi dokrajčiti hrvatski obrazovni sustav

11.05.2013 22:00

Nakon nasilnog uvođenja nestručnog i nezakonitog te sadržajno opasnog Zdravstvenog odgoja u škole, nakon nesuvislog eksperimenta s ukidanjem zaključivanja ocjena na polugodištu, nakon nepravedne redefinicije bodovanja za upise u srednju školu, nakon što se osobno založio da se učiteljima smanje plaće, ministar Jovanović nastavlja rušilački pohod na hrvatski obrazovni sustav.

Opširnije »

90% građana podržava referendum o braku

10.05.2013 23:30

Prema istraživanju agencije Hendal, provedenom prošli mjesec na uzorku od 1.000 ljudi, čak 89,4% ispitanika smatra da bi u Ustav RH trebala biti unesena odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Opširnije »

Doktore, hoće li moj sin postati gay?

09.05.2013 17:00

Iz razgovora psihoterapeuta Joseph Nicolosi-a i zabrinute majke: „Prošli tjedan je Stevie uporno tražio da mu kupim lutkicu Pocahontas. Onda sam na televiziji vidjela Vas. Vi ste na dlaku točno opisali moga sina. Ako Vi imate pravo, onda će Stevie…“ Oklijevala je, kao da se boji izreći tu riječ: „postati homoseksualac. To ste rekli. Zato sam Vas nazvala“. Glas joj je opet podrhtavao. „Doktore, hoće li moj sin postati gay?“

Linda Ames i Joseph Nicolosi u ovom članku otkrivaju neke od uzroka homoseksualnosti i načina na koji se ona može liječiti, a posebice se tiču odnosa između očeva i sinova.

Opširnije »

Koji roditelj mi nije potreban: mama ili tata?

09.05.2013 16:00

Kako je 11-godišnja djevojčica iz Minnesote branila tradicionalan brak pred odborom skupštine Minnesote i pravo djeteta na oca i majku pogledajte u ovom kratkom video isječku. U samo par jednostavnih, ali oštroumnih rečenica djevojčica je iznijela nepobitnu istinu: djeca trebaju i oca i majku jer su oni međusobno različiti, jer se s njima identificiraju i potrebni su im kao uzor. Postavila je sasvim jednostavno pitanje: „Koji od ova dva roditelja mi nije potreban? Moja mama ili moj tata?“ Naravno, nije dobila nikakav odgovor.

Opširnije »

Država ne krši ljudska prava ako zabrani gay brakove

08.05.2013 12:30

Istospolni brak ne spada u ljudska prava koja mi možemo štititi, zaključio je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu. To je, nakon presude iz lipnja 2010., druga presuda u kojoj taj sud odbija prikloniti se mišljenju da osobe istog spola imaju pravo na brak ili na posvajanje djeteta jednako kao i osobe različitog spola.

Prenosimo članak objavljen prije godinu dana u Večernjem listu.

Opširnije »