Podržite nas!

90% građana podržava referendum o braku

10.05.2013 23:30

Prema istraživanju agencije Hendal, provedenom prošli mjesec na uzorku od 1.000 ljudi, čak 89,4% ispitanika smatra da bi u Ustav RH trebala biti unesena odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Opširnije »

Doktore, hoće li moj sin postati gay?

09.05.2013 17:00

Iz razgovora psihoterapeuta Joseph Nicolosi-a i zabrinute majke: „Prošli tjedan je Stevie uporno tražio da mu kupim lutkicu Pocahontas. Onda sam na televiziji vidjela Vas. Vi ste na dlaku točno opisali moga sina. Ako Vi imate pravo, onda će Stevie…“ Oklijevala je, kao da se boji izreći tu riječ: „postati homoseksualac. To ste rekli. Zato sam Vas nazvala“. Glas joj je opet podrhtavao. „Doktore, hoće li moj sin postati gay?“

Linda Ames i Joseph Nicolosi u ovom članku otkrivaju neke od uzroka homoseksualnosti i načina na koji se ona može liječiti, a posebice se tiču odnosa između očeva i sinova.

Opširnije »

Koji roditelj mi nije potreban: mama ili tata?

09.05.2013 16:00

Kako je 11-godišnja djevojčica iz Minnesote branila tradicionalan brak pred odborom skupštine Minnesote i pravo djeteta na oca i majku pogledajte u ovom kratkom video isječku. U samo par jednostavnih, ali oštroumnih rečenica djevojčica je iznijela nepobitnu istinu: djeca trebaju i oca i majku jer su oni međusobno različiti, jer se s njima identificiraju i potrebni su im kao uzor. Postavila je sasvim jednostavno pitanje: „Koji od ova dva roditelja mi nije potreban? Moja mama ili moj tata?“ Naravno, nije dobila nikakav odgovor.

Opširnije »

Država ne krši ljudska prava ako zabrani gay brakove

08.05.2013 12:30

Istospolni brak ne spada u ljudska prava koja mi možemo štititi, zaključio je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu. To je, nakon presude iz lipnja 2010., druga presuda u kojoj taj sud odbija prikloniti se mišljenju da osobe istog spola imaju pravo na brak ili na posvajanje djeteta jednako kao i osobe različitog spola.

Prenosimo članak objavljen prije godinu dana u Večernjem listu.

Opširnije »

Referendumska pravila

08.05.2013 11:30

Svi građani Hrvatske od 12.5 - 26.5. imaju čast, privilegij, ali i obavezu utjecati na uspostavljanje temeljnih načela svoje države. Jedno od takvih načela je i definiranje braka kao životne zajednice jedne žene i jednog muškarca kao ustavne kategorije. Iskoristimo ovu povijesnu priliku i pokažimo da građani mogu samostalno, neovisno o svojim autističnim političkim elitama i inozemnim lobijima, urediti vlastitu državu na logičan i pravedan način.

Raspisivanje referenduma je vrhunac demokratskog procesa, stoga odlučno podržavamo nastojanja građanske inicijative "U ime obitelji". Do sada je u Hrvatskoj proveden samo referendum o pristupanju EU, stoga je logično da građani imaju mnoga pitanja na tu temu. Na stranicama uimeobitelji.net objavljeni su odgovori na neka ključna pitanja glede referenduma koja vam prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Problem muškog identiteta

07.05.2013 14:30

U zadnjih 50 godina, civilizacija kakvu poznajemo, suočava se istovremeno s nekoliko izuzetno važnih tektonskih promjena poput industrijske revolucije, seksualne revolucije, globalizacije, ulazak u informacijsko doba, redefiniranje spola i obitelji, moralni relativizam itd. Možemo lako pretpostaviti da niti jedna civilizacija do sada nije morala prolaziti kroz tako velike promjene u tako kratko vrijeme. Bilko bi razumno, ako bi se tako velikim promjenama pristupalo oprezno, uvažavajući svu kompleksnost ljudskog društva i nepredvidljivost mogućih posljedica. Međutim, događa se upravo suprotno te se pokušavaju na brzinu uvoditi nove i nove promjene čije posljedice sada uočavamo.

Posljednji primjer je problem muškog identiteta koji se pojavljuje kao posljedica snažne feminizacije društva, a posebice obrazovnog sustava i rodne ideologije koja negira bilo kakve prirođene razlike između žena i muškaraca. U ovom izvrsnom tekstu pročitajte do kojih ozbiljnih problema je već došlo, ali za njihovo rješavanje nema političke volje jer se ti problemi jednostavno ne uklapaju u tzv. gender mainstreeming.

Opširnije »

T-portal, naravno, protiv referenduma

06.05.2013 16:00

Isprovociran člankom pod naslovom "Inicijativa U ime obitelji traži donacije na nezakonit način?", objavljenom na T-portalu, koji se obrušio na građansku inicijativu "U ime obitelji" zbog organiziranja prikupljanja potpisa za referendum, kojim bi se brak definirao kao zajednica jednog muškarca i jedne žene, naš čitatelj nam je poslao zanimljivo pismo u kojem postavlja mnoga logična pitanja o tome za što se to u stvari zalažu T-portal i neki naši političari.

U nastavku prenosimo ovo odlično pismo u cijelosti i dajemo mu ocjenu "svakako pročitati".

Opširnije »

Urezala znak križa u vlastita prsa glumeći zločin iz mržnje

04.05.2013 17:30

Da homoseksualni aktivizam  svakim danom postaje sve radikalniji imamo se prilike uvjeriti s vremena na vrijeme i u Hrvatskoj. Međutim, do kud su LGBT aktivisti stvarno spremni ići svjedoči priča sa suđenja jednoj lezbijki u Americi koja je lažirala zločin iz mržnje ne bi li tako pomogla donošenju zakona o zaštiti prava homoseksualaca. Naročito je grozan način na koji je to napravila.

Opširnije »

Želite li promjeniti spol? Dovoljan je jedan potpis.

04.05.2013 17:00

Prema novom prijedlogu Zakona o maticama, transeksualne osobe i svi ostali koji se na to odluče, moći će promijeniti svoj spol  u matici rođenih i sve dokumente, samo na temelju izjave ovjerene kod javnog bilježnika, da trenutno žive u „drugom rodnom identitetu“, tj. bez da kirurškim putem ili hormonalnom terapijom stvarno promijene biološki spol. U LGBT udrugama kažu da je riječ tek o prvom koraku do ostvarivanja konačnog cilja odnosno pravne promjene spola bez operativnog zahvata te da Ministarstvo zdravlja treba donijeti i druge propise.

U nastavku pročitajte što o mijenjanju spola temeljem takve izjave misli saborska zastupnica Marijana Petir, vanjski član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nakon što je konačni prijedlog Zakona o državnim maticama podnesen na raspravu 19. travnja 2013.

Opširnije »

Novozelandska pjesma za hrvatske gayeve

02.05.2013 21:00

Autorica članka „Gay brakovi na Novom Zelandu dočekani pjesmom“ pretpostavlja da je homoseksualnost normalan oblik ljudske seksualnosti što nije točno. Ljudski rektum nije kreiran za seksualne odnose već za izbacivanje izmeta, i oni koji žude ostvariti seksualni odnos na takav način, biološki gledano nemaju normalan seksualan život. Dvije žene niti ne mogu ostvariti seksualni odnos te stoga i one biološki nemaju normalan seksualni odnos. U istome dahu, autorica kritizira društvo koje se protivi homoseksualnosti jer je homoseksualnost normalna, a oni koji ju ne prihvaćaju to nisu. Baš zanimljivo!

Pročitajte još jedan zanimljiv osvrt Ervina Budiselića.

Opširnije »