Podržite nas!

Problem muškog identiteta

07.05.2013 14:30

U zadnjih 50 godina, civilizacija kakvu poznajemo, suočava se istovremeno s nekoliko izuzetno važnih tektonskih promjena poput industrijske revolucije, seksualne revolucije, globalizacije, ulazak u informacijsko doba, redefiniranje spola i obitelji, moralni relativizam itd. Možemo lako pretpostaviti da niti jedna civilizacija do sada nije morala prolaziti kroz tako velike promjene u tako kratko vrijeme. Bilko bi razumno, ako bi se tako velikim promjenama pristupalo oprezno, uvažavajući svu kompleksnost ljudskog društva i nepredvidljivost mogućih posljedica. Međutim, događa se upravo suprotno te se pokušavaju na brzinu uvoditi nove i nove promjene čije posljedice sada uočavamo.

Posljednji primjer je problem muškog identiteta koji se pojavljuje kao posljedica snažne feminizacije društva, a posebice obrazovnog sustava i rodne ideologije koja negira bilo kakve prirođene razlike između žena i muškaraca. U ovom izvrsnom tekstu pročitajte do kojih ozbiljnih problema je već došlo, ali za njihovo rješavanje nema političke volje jer se ti problemi jednostavno ne uklapaju u tzv. gender mainstreeming.

Opširnije »

T-portal, naravno, protiv referenduma

06.05.2013 16:00

Isprovociran člankom pod naslovom "Inicijativa U ime obitelji traži donacije na nezakonit način?", objavljenom na T-portalu, koji se obrušio na građansku inicijativu "U ime obitelji" zbog organiziranja prikupljanja potpisa za referendum, kojim bi se brak definirao kao zajednica jednog muškarca i jedne žene, naš čitatelj nam je poslao zanimljivo pismo u kojem postavlja mnoga logična pitanja o tome za što se to u stvari zalažu T-portal i neki naši političari.

U nastavku prenosimo ovo odlično pismo u cijelosti i dajemo mu ocjenu "svakako pročitati".

Opširnije »

Urezala znak križa u vlastita prsa glumeći zločin iz mržnje

04.05.2013 17:30

Da homoseksualni aktivizam  svakim danom postaje sve radikalniji imamo se prilike uvjeriti s vremena na vrijeme i u Hrvatskoj. Međutim, do kud su LGBT aktivisti stvarno spremni ići svjedoči priča sa suđenja jednoj lezbijki u Americi koja je lažirala zločin iz mržnje ne bi li tako pomogla donošenju zakona o zaštiti prava homoseksualaca. Naročito je grozan način na koji je to napravila.

Opširnije »

Želite li promjeniti spol? Dovoljan je jedan potpis.

04.05.2013 17:00

Prema novom prijedlogu Zakona o maticama, transeksualne osobe i svi ostali koji se na to odluče, moći će promijeniti svoj spol  u matici rođenih i sve dokumente, samo na temelju izjave ovjerene kod javnog bilježnika, da trenutno žive u „drugom rodnom identitetu“, tj. bez da kirurškim putem ili hormonalnom terapijom stvarno promijene biološki spol. U LGBT udrugama kažu da je riječ tek o prvom koraku do ostvarivanja konačnog cilja odnosno pravne promjene spola bez operativnog zahvata te da Ministarstvo zdravlja treba donijeti i druge propise.

U nastavku pročitajte što o mijenjanju spola temeljem takve izjave misli saborska zastupnica Marijana Petir, vanjski član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nakon što je konačni prijedlog Zakona o državnim maticama podnesen na raspravu 19. travnja 2013.

Opširnije »

Novozelandska pjesma za hrvatske gayeve

02.05.2013 21:00

Autorica članka „Gay brakovi na Novom Zelandu dočekani pjesmom“ pretpostavlja da je homoseksualnost normalan oblik ljudske seksualnosti što nije točno. Ljudski rektum nije kreiran za seksualne odnose već za izbacivanje izmeta, i oni koji žude ostvariti seksualni odnos na takav način, biološki gledano nemaju normalan seksualan život. Dvije žene niti ne mogu ostvariti seksualni odnos te stoga i one biološki nemaju normalan seksualni odnos. U istome dahu, autorica kritizira društvo koje se protivi homoseksualnosti jer je homoseksualnost normalna, a oni koji ju ne prihvaćaju to nisu. Baš zanimljivo!

Pročitajte još jedan zanimljiv osvrt Ervina Budiselića.

Opširnije »

Kuća užasa

29.04.2013 20:30

Uznemirujući slučaj američkog ginekologa Kermita Gosnella koji je još od 1972. vodio privatnu kliniku za abortuse koja je zbog strašnih ubojstava živih beba i smrti ili trajnog unesrećenja majki prozvana 'kućom užasa'. Slučaj je dugo bio zataškavan i konačno se istražuje, a mainstream mediji tek nevoljko izvještavaju o tome jer nemaju hrabrosti problematizirati industriju abortusa i kulturu smrti koju ona promiče. Američka država je preko članova svoje istražne porote priznala kako su Gosnell i njegova klinika bili na neki način zaštićeni u svom zločinu, jer bi svako preispitivanje njihova rada bilo shvaćeno udarom na ideološko i financijsko “zlatno tele” sustava abortivnih klinika.

Napominjemo čitateljima da tekst sadrži šokantne pojedinosti.

Opširnije »

Dekonstrukcija braka i obitelji

29.04.2013 20:00

Posljednjih se godina sve manje govori o muškarcu i ženi kao temeljnoj antropološkoj stvarnosti, a sve više o heteroseksualnom i homoseksualnom identitetu, koji bi trebali ravnopravno stajati jedan pored drugoga. No i to je u međuvremenu zastarjelo. Na sveučilištima već odavno postoje ne samo „homoseksualne i lezbijske studije“ nego i „queer studije“. „Queer teorije“ poriču postojanje dvaju spolova. Po njima, umjesto muškog i ženskog spola koji su upućeni jedan na drugoga, postoje raznorazni ravnopravni rodovi: heteroseksualni, homoseksualni, biseksualni, transseksualni, transseksualni, interseksualni, crossdresseri (osobe koje nose odjeću suprotnog spola) i drugi.

Opširnije »

Želite li opet financirati gay pride?

22.04.2013 21:00

Unatoč katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, sprema se organizacija još jednog basnoslovno skupog i nepotrebnog Gay Pridea u Splitu. Prvu je paradu, osiguravalo 688 policajaca, a troškovi su iznosili 752.000 kuna. Prošle su godine troškovi organizacije premašili milijun kuna zbog do tad neviđenih mjera osiguranja: oko 900 interventnih policajaca, mnogobrojna vozila, dva vodena topa u pripremi, brodica i helikopter koji je nadlijetao Split. Što je još gore, Splitska LGBT zajednica je relativno malobrojna te su na pride bili pozvani "profesionalni" homoseksualci iz drugih gradova pa čak i država.

Jeste li spremni i ove godine milijunskim iznosom financirati "cirkus ponosa"?

Opširnije »

Kako će tzv. istospolni brakovi utjecati na Vas i Vaš brak?

21.04.2013 00:00

Europljani sve rjeđe stupaju u brak i razvode se sve više. Broj djece rođene izvan braka u posljednja se dva desetljeća udvostručio! I to ne samo u zemljama članicama Europske unije nego i u Hrvatskoj, govore podaci Eurostata za EU27 i Hrvatsku. Hrvatska prati europski trend, ali na začelju kolone jer se 14% djece rađa izvan braka za razliku od zemalja EU (39,5%). Trend deinstitucionalizacije braka u Europi postoji već neko vrijeme. Sa zapadnjačkim načinom života stiže i u Hrvatsku i vjerojatno će biti u porastu. (izvor: Večernji list) Kako se u to sve uklapa legalizacija istospolnih brakova? Istospolni brakovi nisu mogući bez kompletnog redefiniranja institucije braka i vrijednosti koje brak pruža društvu u cjelini te očekivanja koje društvo ima prema poštivanju bračnih normi.

U sljedećem članku pročitajte na koji način istospolni brakovi, osim slabljenja institucije braka, ukidaju i druge ideale koje društvo njeguje i poštuje tisućama godina te ozbiljno urušavaju moralne vrijednosti i ograničavaju vjerske slobode.

Opširnije »

Gabriele Kuby - Pogubnost seksualizacije djece (3/3)

20.04.2013 23:00

Tvrdnja da su djeca seksualna bića od rođenja nije nikada ni na koji način nije znanstveno dokazana. Ona je u suprotnosti s prirodnim hormonalnim razvojem koji pokazuje dugu latentnu (pritajenu) fazu od trenutka malo po rođenju pa sve do razdoblja sazrijevanja. Na taj se način kamuflira činjenica da pristup seksualnosti iziskuje postizanje osnovnih moralnih odluka. Komunistički revolucionar Wilhelm Reich, znao je da seksualizacija djece dovodi do uništenja temelja građanskog društva. Upravo se o tome i radilo. Utkana u postulate znanstvenosti, seksualna pedagogija radi to isto i postiže to isto.

U nastavku pročitajte 10 razloga protiv forsirane seksualizacije djece i mladeži.

Opširnije »