Podržite nas!

S Kamenitih vrata odaslana u svijet rezolucija protiv Kinsey instituta u UN-u

28.05.2014 16:55

Ujedinjeni narodi uistinu su dana 23. travnja 2014. godine u svoje članstvo primili Kinseyjev institut za istraživanje spolnosti, roda i reprodukcije i to bez propitivanja i istrage o njegovim kriminalnim i  pedofilskim temeljima. Tom su institutu  dodijelili poseban savjetodavni položaj čime Kinseyjev institut stječe mogućnost golemog utjecaja na globalnu politiku u pogledu seksualnih i reproduktivnih prava i politika. Kinsey institut imati će, kao i nevladine organizacije, priliku da sudjeluje i oblikuje rezolucije UN-a i njihove programe. Savjetodavni status pri UN-u Kinsey institutu su omogućili delegacija Sjedinjenih Američkih Država pri UN-u, kao i delegacije zemalja Belgije, Izraela, Nizozemske, Finske, Njemačke, Švedske i Švicarske. Ove delegacije očekuju potpuni angažman Kinsey instituta u pružanju podataka i istraživanja koja će se koristiti kao znanstveno opravdanje za promicanje seksualnih i reproduktivnih prava kroz rezolucije i programe UN-a.

Snažna kampanja protiv ove UN-ove odluke krenula je ovih dana upravo iz Zagreba, a danas je s Kamenitih vrata, uz molitvu, odaslana Rezolucija 1. dr. Judith Reisman predsjednicima 192 zemalja članica UN-a protiv Kinsey instituta u UN-u.

Opširnije »

Izađite na izbore u nedjelju!

23.05.2014 18:35

Uredništvo portala zdravstveniodgoj.com poziva sve svoje čitatelje da u nedjelju, 25.05.2014. izađu na izbore za Europarlament i izaberu predstavnike koji će se znati ustrajno, hrabro, jasno, dosljedno i odlučno boriti za interese Hrvatske, a protiv svih onih agresivnih politika koje predstavljaju Estrela, Zuber ili Lunacek, o čemu smo više puta pisali na našim stranicama.

U nastavku prenosimo članak u kojem se možete informirati o stavovima onih kandidata koji su svojim djelovanjem već dokazali da znaju i mogu zastupati sve one vrijednosti koje i mi promoviramo na našim stranicama, a posebno ističemo zalaganje za obitelj i odnos prema životu.

Opširnije »

Novi pakleni planovi Aleksandra Štulhofera: centri za reproduktivno i seksualno zdravlje mladih

23.05.2014 13:05

Baš u trenutku kada ponovno dolazi Judith Reisman u Hrvatsku, koja je hrvatskoj javnosti otkrila šokantne podatke o povezanosti Aleksandra Štulhofera s najpoznatijim svjetskim promotorima pedofilije, doznajemo da se osim projekta zdravstvenog odgoja Štulhofer bacio na otvaranje centara za reproduktivno i seksualno zdravlje mladih u kojima će njegovi edukatori imati ključnu ulogu.

Opširnije »

Intervju s Lilom Rose: Hrvati, ne plašite se pritiska i uključite se u borbu protiv abortusa

20.05.2014 08:10

„Ženama se laže. Feministički pokret je nastao kao reakcija na neravnopravnost žena u društvu, problem koji je doista postojao, a postoji i danas. Međutim, ta se opravdana reakcija pretvorila u stvaranje lažnih ideja koje će ženama donijeti još više potčinjenosti nego ranije. Glavna laž jest predstavljanje abortusa kao “rješenja” koje će ženama donijeti više slobode i prava. Dok je u stvari abortus kršenje elementarnog ljudskog prava na život i oruđe za uspostavljanje još veće represije nad ženama. Oruđe u rukama njihovih poslodavaca koje ih neće promovirati na poslu jer su trudne, njihovih momaka koji će ih ostaviti jer su trudne, profesora koji će ih rušiti na ispitu jer nose dijete. Svi su postali moćniji, ali žene ne. Jer njihova se plodnost promatra kao prijetnja, a ne dar. Trudnoća je “bolest”, a ne dar. I sve to nakon promjena koje su izazvale i feministkinje svojom borbom za “ženska prava”. Žene nisu uspjele. Iznevjerili smo sebe i svoje sestre i trebamo okrenuti tu priču. Reći – čekaj malo, ja ne trebam ubiti svoje dijete da bih ostvarila ono što želim. Ubojstvo nikada ne može biti rješenje i mi zaslužujemo bolje od toga. To treba biti glavna poruka novog feminizma.“ – dio je to odličnog intervjua Gorana Andrijanića s Bitno.net-a s mladom, ali i najutjecajnijom pro-life aktivistkinjom u svijetu Lilom Grace Rose koji prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Mlada američka aktivistica dolazi u Hrvatsku otvoriti raspravu o abortusu

13.05.2014 08:16

Ovo će biti vrlo zanimljiv tjedan! Vigilare organizira Kulfest – festival progresivne kulture u sklopu kojeg će kao ključna gošća sudjelovati mlada Lila Grace Rose, 26-godišnjakinja koja se već od svoje 15.-te godine bori za pravo na život nerođene djece u Americi, užasnuta stravičnom brojkom od 3000 abortusa koji se u toj zemlji obave dnevno.  Na Kulfestu, svojevrsnom festivalu konzervativne misli, Lila Rose će govoriti u subotu navečer u Branimir centru nakon prikazivanja filma o borbi za život u SAD-u. Inače, na jučerašnji datum, 12. svibanj 1978. godine, stupio je na snagu zakon o pobačaju u Hrvatskoj koji je u 36 godina odnio toliko mnogo života i još uvijek pustoši našu naciju. I Lila Rose dobro je upoznata s tim zakonom i želi otvoriti javnu raspravu o tom zastarjelom zakonu kojeg se od vremena komunizma nitko ne usuđuje mijenjati.  Na raspravu su pozvani i predstavnici lijevih i liberalnih udruga kojih je u Hrvatskoj ogroman broj, no nitko od tih aktivista nije želio doći i sudjelovati u raspravi.

Opširnije »

Kada će konačno i Jovanović biti smijenjen

07.05.2014 13:11

Nakon što se u medijima (napokon) otkrilo što je zapravo činio sada već bivši ministar Linić, Milanović ga je odlučio smijeniti. No kakvu još štetu mora učiniti ministar Jovanović da bi bio smijenjen? Zar nije dosta što je najnesposobniji ministar u vladi, što neprestano izdaje akte koji su neustavni i protupravni? Sada, Jovanović, koji je sebe u javnosti predstavlja kao poštenog i beskompromisnog borca za pravdu, mediji su razotkrili u pogodovanju opatijskoj Thalassotherapiji u zamjenu za svoje radno mjesto, a nedavno je u javnost izbila i afera oko pogodovanja Sveučilištu u Rijeci, nakon čega je “beskompromisni” Jovanović tražio javnu ispriku. Više o ovom posljednjem ministrovom ispadu možete pročitati u članku kojeg prenosimo sa portala narod.hr 

Opširnije »

Uhljebio se ministar Jovanović!

05.05.2014 09:11

Nevjerojatno ali istinito! Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović prijavio se prije više od godinu dana na natječaj za posao na neodređeno vrijeme na Medicinskom fakultetu u Osijeku iako vrši dužnost ministra u Vladi RH i ima osiguran mandat saborskog zastupnika u slučaju da se mora povući s dužnosti. Na tom je natječaju bio jedini kandidat, a ministar tvrdi: „Za natječaj nije trebala suglasnost MZOS-a pa osobno nisam mogao utjecati na izbor kandidata.“ Vrijeme je za reakciju USKOK-a i njihovo očitovanje o tome da li je ministar znanosti mogao ili nije mogao utjecati na izbor samog sebe na radno mjesto unutar resora kojim vlada.

Opširnije »

Zabranjuje li Google pro-life reklame?

02.05.2014 16:24

Na internetu se vodi žestoka kampanja protiv kriznih centara za trudnice koji nude alternativu abortusu. Kampanju su pokrenule vodeće pro-abortivne organizacije koje vrše pritisak na Google i druge popularne tražilice da blokiraju oglašavanje takvih centara i tako onemoguće da trudnice koje se nalaze u teškim životnim situacijama pronađu adekvatnu pomoć. Jesu li u tome uspjeli ili nisu, nije još sasvim jasno, no bilo kako bilo, korisno je potpisati peticiju koja je pokrenuta prema Google-u kako bi se zaštitio rad pro-life centara, njihove korisnice i nerođene bebe. Peticiju možete potpisati ovdje. Peticiju je u kratkom vremenu već potpisalo oko 25 000 osoba.

Opširnije »

Razotkrivanje kontrole rasta stanovništva na primjeru Tanzanije

30.04.2014 08:15

Strategija napada protivnika inicijative „One of Us“, primjerice Edite Estrele i Hannesa Swobode, jest širenje bojazni da će ta inicijativa značiti prestanak financiranja programa zaštite majki i dovesti do veće smrtnosti majki u nerazvijenim dijelovima svijeta. Kako tvrdi Edite Estrela, sve međunarodne organizacije koje pružaju usluge abortusa ili savjetuju majke na abortus pružaju i puno širi raspon temeljnih usluga zdravstvene zaštite majki i djeteta. Iz sljedećeg teksta, koji razotkriva na koji način USAID provodi kontrolu rasta stanovništva u Tanzaniji, jasno je vidljivo kako programi inozemne pomoći koji se tiču reproduktivnog zdravlja žena podrazumijevaju jedino pristup abortusu, kontracepciji i sterilizaciji dok se očajnički vapaji za čistom vodom, hranom, sanitetskim čvorovima i osnovnom zdravstvenom zaštitom ljudi u Tanzaniji većinom ignoriraju. Organizacije o kojima govori Edite Estrela ni najmanje ne zanima što djeca u Africi umiru od gladi – njihovo je rješenje i jedini cilj ubijanje nerođenih. 

Opširnije »

Kakve veze imaju izbori za EU parlament i ZO?

29.04.2014 08:13

Bliži se mjesec svibanj u kojem će Hrvati po drugi puta glasovati o tome tko će sjediti u euro parlamentu i sudjelovati u donošenju rezolucija i zakona prema kojima će se krojiti zakoni u svim zemljama članicama. Prošle godine je izlazak Hrvata bio rekordno nizak, čak i za europske prilike. Hrvati izgleda uopće nisu svijesni koliko su ti izbori bitni niti što naši zastupnici tamo rade. Naš portal je redovito nastojao informirati čitatelje o izvješćima Estrela, Lunacek i Zuber i inicijativi One of us. Većina inicijativa koje se pretvaraju u zakone u euro parlamentu financirana je od strane moćnih lobija koji financiraju LGBT udruge, organizacije koje promiču seksualni odgoj djece i usluge abortusa širom svijeta.

Opširnije »