Podržite nas!

Najnesposobniji ministar u Vladi

24.04.2014 09:45

Prenosimo članak sa portala „nastavnici.org“ u kojem su sakupljeni svi akti ministra Jovanovića koji su do sada proglašeni protupravnim ili neustavnim . Prema mjerilima Ustavnog suda čak 87 akata ministra Jovanovića može se smatrati neustavnim. Ako to nije knjiški primjer nesposobnosti, onda ne znamo što je, a takvo ministarstvo sljedeće školske godine planira uvesti "građanski odgoj" kao novi školski predmet.

Opširnije »

Ministar Jovanović izluđuje suce Ustavnog suda - srušene mu još dvije odluke

23.04.2014 08:00

Novine i internetski portali puni su naslova „Zar opet“ i „Ustavni šamar Jovanoviću“. Pogađate, još su dvije odluke ministra Jovanovića pale na Ustavnom sudu. Štoviše, nisu nikada ni stupile na snagu jer je ministar Jovanović napravio još jedan teški propust u nizu. Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole iz 2012. i 2013. nisu objavljene u Narodnim novinama, već samo na web stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, i to bez datuma objave i bez naznake kada stupaju na snagu, što znači da nemaju nikakvu pravnu snagu.  Tako po „prvi put u povijesti dočekujemo prvomajske praznike, a da ne znamo pod kojim uvjetima će se djeca upisivati u prve razrede srednjih škola“, upozorava Željko Stipić iz sindikata Preporod.

Opširnije »

Završetak kampanje "40 dana za život"

14.04.2014 08:00

Jučer je završila prva hrvatska kampanja međunarodne inicijative za prestanak pobačaja "40 dana za život". Održavala se svakoga dana ispred bolnice „Sestara milosrdnica“ u Zagrebu. Molitelji su se izmjenjivali u bdijenju te je u tih 40 dana ukupno sudjelovalo 1300 ljudi. Organizatori ističu da im je cilj bio "prestanak pobačaja u Kliničkome bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ gdje se učini više od 500 pobačaja godišnje, odnosno oko tri pobačaja radnim danom".


Opširnije »

U Europskom parlamentu održana povijesna rasprava o zaštiti embrija

12.04.2014 22:20

10. travnja u Europskom je parlamentu održana rasprava pred članovima Europske komisije o do sad najvećoj građanskoj inicijativi pokrenutoj unutar EU – inicijativi „Jedan od nas“ (One of us) koja je prikupila više od 1,7 milijuna valjanih potpisa građana EU (u Hrvatskoj je u rekordnom roku prikupljeno 16 tisuća potpisa). Inicijativa je usmjerena ka postizanju zabrane korištenja EU sredstava za financiranje istraživanja, inozemnih programa razvojne pomoći i aktivnosti u javnom zdravstvu koje su povezane s uništavanjem ljudskih embrija, uključujući abortuse.

Opširnije »

Vodstvo HRT-a tisuću svjetlosnih godina daleko od onih koji ih plaćaju

12.04.2014 22:08

Etičko povjerenstvo HRT-a povodom slučaja „Alfier“ donijelo je odluku da novinar i urednik javne televizije, financirane novcem svih građana Republike Hrvatske, ima pravo biti bahat, bezobrazan i uvredljiv prema gledateljima ukoliko se radi o odjavi priloga, a ne o komentaru. Kod „odjave“ priloga ova kuća, preko svog Etičkog povjerenstva, daje svu „pjesničku slobodu“ svojim novinarima i time dovodi situaciju do apsurda –Etičko povjerenstvo, umjesto da čuva standarde i  integritet novinarske struke, potiče na kršenje istih. Obraz HRT-a i njegova povjerenstva pokušao je sačuvati predsjednik tog povjerenstva Nikola Kristić koji je nakon ove sramotne odluke podnio ostavku. Slijedi odličan komentar dr. Željke Markić.

Opširnije »

Nastavlja se hajka na don Damira

11.04.2014 15:53

„Mnogima je teško slušati govor istine jer smatraju da na konstruiranje istine imaju monopol. Ali, ono što se ovdje prezentira nije istina, čak, ni biomedicinska, nego obmana. I po ovome se vidi koliko treba povesti javnu raspravu o pobačaju. Jer treba izići iz rovova ideologije na svjetlo istine. Ne radi moći, nego radi bespomoćnog malog, nerođenog bića.“

Opširnije »

Nova blamaža ministra Jovanovića

11.04.2014 08:15

Višemjesečna rasprava između građanina i MZOS-a zbog navodnog uništenja dokumentacije iz javne rasprave o Kurikulumu zdravstvenog odgoja postaje sve apsurdnija. Umjesto da snosi odgovornost zbog toga što javnosti uporno uskraćuje informacije neobjavljivanjem dokumentacije iz javne rasprave na službenim stranicama MZOS-a, ministar Jovanović namjerava puniti državni proračun prodajom dokumentacije građanima koji su sudjelovali u javnoj raspravi.

Opširnije »

Zbog komentara na internetu gay aktivisti progone vlasnicu trgovine i sve njene dobavljače

10.04.2014 08:15

U Americi stvari postaju uistinu zastrašujuće. Ubrzo nakon progona glavnog izvršnog direktora Mozille Brendana Eicha, homoseksualni aktivisti otpočeli su progon vlasnice trgovine zdrave hrane zbog toga što su na internetu iskopali njene komentare stare godinu dana u kojima izražava podršku tradicionalnom braku. Brutalnu kampanju protiv vlasnice trgovine započeo je aktivist koji je zbog homoseksualnosti izgubio brata oboljelog od AIDS-a. Osim toga, njegova je supruga biseksualka pa se tako ovaj aktivist nesebično bori za prava svoje žene kako bi ona jednog dana, ukoliko se poželi rastati od njega, mogla pronaći sreću u braku s drugom ženom! Nakon multinacionalne Barille, high-tech Mozille, uništenje jednog poslovanja u samom začetku za gay aktiviste ne predstavlja gotovo nikakav problem. To je taj svijet koji je „tisućama svjetlosnih godina udaljen“ od Hrvatske. Nadajmo se da je stvarno tako! 

Opširnije »

Moramo li baš u svemu servilno oponašati „Zapad“?

08.04.2014 09:20

„Zar ne bismo bar jednom mogli biti pioniri u nečemu, biti nacija koja još zna zdravo razmišljati, koja zna da su je upravo tradicionalne vrijednosti iznijele kroz bure i oluje povijesnih nedaća? Zar ne bismo mogli preskočiti ovu nesretnu fazu koja je zapadno društvo dovela u komatozno stanje iz kojega sada panično traži izlaz? Moramo li baš uvijek biti na repu i papagajski i servilno imitirati „Zapad“, čak i njegova lutanja, koja sve više i više pokazuju suicidalnu logiku i globalni neuspjeh postmoderne filozofije na izdisaju?“ Uvijek odlična Lidija Paris piše kako je aktualno nametanje zdravstvenog i građanskog odgoja samo kulminacija obrazovnih reformi i novog odgoja „koji minimizira ulogu i autoritet nastavnika, svojim sadržajem pokušava ograničiti utjecaj religije i obitelji, a djeca se gube u nebulozi novih sadržaja koji im se nameću i u prostoru slobode izbora koji im se nudi.“

Opširnije »

Don Damir Stojić o silovanim ženama i pravu nerođenog djeteta

08.04.2014 08:33

Novinari su prenoseći dio rasprave o pravu na život u studentskom domu „Stjepan Radić“ nehotice stvorili dojam da je studentski kapelan Damir Stojić tvrdio kako žena ne može zatrudnjeti tijekom silovanja. Večernji list je prenio dio teksta s portala narod.hr pod naslovom „Don Stojić: Medicinski je nevjerojatno da djevojka zatrudni tijekom silovanja“. Don Damir Stojić je u telefonskom razgovoru za portal 24sata demantirao da su tvrdnje iz teksta njegove riječi. Za narod.hr je pojasnio svoja stajališta te ponovio ono što je govorio u domu „Stjepan Radić“: „Dio medija u Hrvatskoj stalno napada i diskreditira svoje neistomišljenike. Pri tom sprječavaju objektivnu i znanstvenu raspravu o tome kad počinje ljudski život i je li ono što žena devet mjeseci nosi u svom tijelu čovjek ili ne. Ako jest čovjek, tko mu ima pravo oduzeti život? Isto tako, strašno je kako neki zagovaratelji pobačaja koji su izgradili cijelu industriju i zarađuju milijune dolara na abortiranju nerođene djece zloupotrebljavaju tragediju silovanih žena kako bi promicali pobačaj.“

Opširnije »