Podržite nas!

Europski parlament osudio sve oblike surogatstva

18.12.2015 20:00

Čak 421 zastupnik glasovao je za rezoluciju u kojoj se osuđuje praksa surogatstva kao protivna ljudskim pravima. Zastupnici smatraju da je praksu gestacijskog surogatstva potrebno zabraniti. Iako ova rezolucija nije obvezujuća, ona je korak prema usvajanju deklaracija koje imaju za cilj efektivno zabraniti surogatstvo.

Opširnije »

Seks-edukatori 'lete van' iz poljskih škola

04.12.2015 18:25

Poljska je uistinu sretna zemlja! Dok dobar dio Hrvatske tjednima strepi hoće li treća opcija, navodno predvođena istinskim vjernicima, omogućiti ostanak na vlasti komunistima koji su gospodarski i svjetonazorski opustošili zemlju, Poljska je dobila vladu koju predvodi stranka koja svoje demokršćanstvo živi i provodi u djelo. Svoju zemlju vraćaju katoličkim korijenima nakon što su birači smjenili prethodnu vladu stranke desnog centra čiji je glavni cilj bila radikalna promjena svjetonazora prema lijevo-liberalnim vrijednostima. Uz nekoliko korupcijskih skandala, prethodna je vlada znatno pogoršala gospodarsku sliku zemlje.

Nažalost, o ovakvoj konzervativnoj (kontra)revoluciji Hrvatska može samo sanjati, ali primarni razlog nije što ne postoje ljudi koji bi ju proveli. U Hrvatskoj, kao nominalno (većinski) katoličkoj zemlji, situacija je vrijednosno takva da mediji s lakoćom lijepe etikete “hrast”, “grozd” i “Željka Markić” upravo onima koje žele eliminirati iz političke utakmice. Političari kršćanskog svjetonazora svoje stavove moraju skrivati kao zmija noge ukoliko žele biti izabrani u Sabor. Ali kako to da medijski propagandisti kod nas s lakoćom ostvaruju svoje ciljeve? Zar nije veći problem u nama biračima što masovno pristajemo na medijsku i političku prljavštinu srameći se svog identiteta i svojih korijena svaki puta kada izađemo na birališta? 

Opširnije »

Naručitelji djeteta prisiljavaju surogat majku da pobaci dijete

02.12.2015 20:05

Slučaj surogatkinje Melisse Cook iz Kalifornije pravi je primjer neopisivih okrutnosti kojima su izložene žene i djeca u nemilosrdnim tržišnim uvjetima koji vladaju u svijetu surogatstva. Onaj koji plaća, naručitelj, može birati što mlađu ženu sa što privlačnijim genetskim materijalom iz koje će izvaditi jajne stanice. Potom prema određenim kriterijima bira surogatkinju koju će moći prisiljavati na sve, pa čak i na abortus. Odbor za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj Vijeća Europe odlučio je do daljnjeg odgoditi razmatranje rezolucije o surogatstvu zbog mogućeg sukoba interesa podnositeljice rezolucije. Još uvijek možete potpisati peticiju za zabranu surogatstva  upućenu Vijeću Europe. 

Opširnije »

Koncert „Progledaj srcem“ i Laudato TV

25.11.2015 22:35

Laudato televizija poziva vas na veliki koncert duhovne glazbe „Progledaj srcem“ u zagrebačkom Domu sportova u četvrtak 26. studenoga 2015. s početkom u 20 sati. Prihodom od prodaje ulaznica pomoći će se projekt pokretanja prve obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima u Hrvatskoj, Laudato televizije koja s emitiranjem kreće na Božić ove godine. Na koncertu nastupaju brojni poznati izvođači hrvatske duhovne glazbene scene: Božja pobjeda, Cobus, Djordjija Palić, fra Marin Karačić, Mihovil, October Light, Petra Antolić, Redovnički Band Aid, Proroci, Zbor Izvor, Nadbiskupijski zbor mladih te gost iznenađenja. 

Opširnije »

Potpišite peticiju za zabranu surogatstva u Europi

20.11.2015 13:10

Odbor za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj Vijeća Europe glasovat će u ponedjeljak, 23. studenoga 2015. o nacrtu izvješća “Ljudska prava i etička pitanja koja se odnose na surogatstvo”, čiji je izvjestitelj Petra De Sutter iz stranke zelenih, koja je za belgijske novine La Libre izjavila da je “za liberalnu regulaciju surogatstva”. Cilj je donošenje „neutralnog“ ili „liberalnog“ izvješća o surogatstvu kojim bi se, navodnim zagovoranjem „sigurnog surogatstva“, otvorila vrata za uvođenje surogatstva u sve zemlje članice Vijeća Europe. Kako bi se to spriječilo pokrenuta je međunarodna peticija “No Matternity Traffic” prema Vijeću Europe koju je do sada potpisalo preko 100.000 ljudi. Budite i vi među njima!

Opširnije »

Most između ekonomije i života

10.11.2015 16:05

Prenosimo odličnu analizu Vice Batarela izborne kampanje i novonastale situacije u kojoj nitko nije pobjednik, a dosadašnji outsideri dobili su izvanrednu priliku da određuju smjer hrvatske politike. Članovi Mosta do sada su na svjetonazorska pitanja odmahivali rukom tvrdeći da se radi o gubljenju vremena jer se nalazimo u trenutku kada je u pitanju naša ekonomska opstojnost. Međutim, niti u predizbornoj kampanji neki njihovi članovi nisu se libili da sudjeluju u svjetonazorskim raspravama u kojima su, gle čuda, najglasniji bili upravo oni koji su protiv prava na život i protiv vjeronauka u školama. U napetoj situaciji izbora između dvije strane, a  jednu će stranu kad tad morati odabrati, sasvim je moguće da će različitost svjetonazora između 19 saborskih zastupnika Mosta biti jedan od odlučujućih čimbenika koji će zaprijetiti njihovu razdoru i slomu Mosta kao stranke, što im nikako ne želimo. Isključivost u svjetonazorskim pitanjima pokazivala je do sada u Hrvatskoj politici uvijek lijevo-liberalna opcija koja je zahtjevala od kršćana vjernika da izdaju ono što ih čini kršćanima. Hoće li to i ovog puta biti slučaj? Čak i kada je demografska situacija u zemlji takva da bi i jednima i drugima trebalo biti očito da su “dostojanstvo ljudskog života i pravo na život/rođenje” “zajedno i nerazdvojno povezani s ekonomskim pitanjima.”

Opširnije »

Uzalud sve reforme i obećanja, ako nema demografskog oporavka

06.11.2015 22:40

Za ove izbore konačno se otvorila tema koja je jedina relevantna tema, a to je pitanje demografije, odnosno opstanka ove države u koju se svi kunu, svi oni koji se vole zvati domoljubima, bilo da se radi o tek novopečenim domoljubima ili onima od prije. Mogli bismo nabrajati do sutra razloge zbog kojih se Hrvatska dovela do demografskog sloma, zbog čega svake godine gubimo gradove veličine Knina ili Makarske, ali to nema smisla jer ništa se neće promjeniti nabolje bez promjene mentaliteta i zakonodavnog okvira. Tragična je činjenica da su i zakoni i mentalitet u ovoj većinski katoličkoj državi antilife, odnosno upereni protiv života. I da to tako dalje više ne ide.

Opširnije »

Portal zdravstveniodgoj.com odlučio podržati U ime obitelji – projekt Domovina

06.11.2015 14:50

Pozivamo sve naše čitatelje da se ne odlučuju za „manje zlo“, nego da podrže U ime obitelji – projekt Domovina i na izborima 8. studenog zaokruže listu broj 8. Evo zašto…

Opširnije »

Vrhovni sud odbacio tužbu lezbijske „Kontre“ i potvrdio pravo na vjeroispovijed u slučaju vjeroučiteljice Ćorić Mudrovčić

05.11.2015 20:00

LGBT udruge u svom proračunu imaju posebnu stavku izdvojenu za sudske tužbe kako bi bez problema mogli proganjati nedužne građane i godinama ih držati u strahu i neizvjesnosti. Nadaju se da će na taj način pokazati batinu svima i zastrašiti mnoge druge građane. Srećom, pravda je u slučaju vjeroučiteljice Jelene Ćorić Mudrovčić zadovoljena i nakon niza godina oslobođena je svih optužbi. Pokazalo se da je samo radila svoj posao i govorila ono što piše u Katekizmu Katoličke Crkve. Inače, i na ovogodišnjoj i na prošlogodišnjoj Sinodi o obitelji biskupi i kardinali bili su izloženi velikom pritisku da promjene upravo taj dio iz Katekizma koji je napisao sveti Ivan Pavao II.  

Opširnije »

U Hrvatskoj spašeno 14 dječjih života

04.11.2015 18:10

Ante Čaljkušić, voditelj molitvene kampanje protiv pobačaja „40 dana za život,“ želio je s nama podijeliti predivne plodove ovojesenskog molitvenog bdijenja koje je trajalo od 23. rujna do 1. studenoga. Kao nacionalni voditelj izražava zahvalnost Gospodinu što je u 20 gradova u Hrvatskoj oformio timove povezavši predivne ljude, hrabre borce za istinske životne vrijednosti. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »