Podržite nas!

UN i Amnesty International pozivaju na legalizaciju prostitucije

28.03.2014 08:15

Izvješće Amnesty Internationala „Nacrt prijedloga politike dekriminalizacije prostitucije“ procurilo je u javnost i izazvalo žestoke negativne reakcije, naročito među bivšim prostitutkama. Braneći se od napada, u Amnestyju su istakli da Svjetska zdravstvena organizacija, nova UN-ova agencija Žene UN-a, Globalna komisija za HIV i zakone,  Specijalni UN-ov izvjestitelj za zdravstvena prava te Human Rights Watch svi „podupiru ili pozivaju na dekriminalizaciju seksualnog rada.“ Vjerovali ili ne, sve upućuje na to da će „pravo“ muškaraca da kupuju seks i „pravo“ žena na „seksualni rad“ biti sljedeća nova „prava“ koja će se sve više nametati od strane međunarodnih organizacija. Sudeći prema tekstovima koji se objavljuju na portalu Queer.hr, moguće je predvidjeti da će se proces dekriminalizacije prostitucije odvijati uz zdušnu podršku LGBT udruga.

Opširnije »

Osobe s Down sindromom imaju nešto posebno za dati svijetu

25.03.2014 08:10

Prošli petak obilježavao se Međunarodni dan osoba s Down sindromom te je to bila prilika da se podsjeti javnost na poteškoće ove posebno nemoćne skupine djece i odraslih. Znanstvenik koji je otkrio uzrok Down sindroma kasnije se ustrajno borio za prava nerođene djece, posebice protiv eugeničke selekcije koja se počela provoditi u svijetu nakon njegova otkrića korištenjem postupaka prenatalne dijagnostike. Poruka koja se prenatalnim probirom šalje je da djeca s Down sindromom nisu vrijedna življenja te da je bolje abortusom spriječiti patnje te djece i njihovih obitelji, te da ne budu na teret svojoj zajednici. Dr. Jerome Lejeune koji je otkrio postojanje trisomije 21 smatrao je da „osobe s jednim kromosomom više imaju nešto posebno za dati svijetu.“

Opširnije »

Inicijativa „40 dana za život“ donosi nadu i spašava živote

25.03.2014 08:00

Tijekom međunarodne inicijative “40 dana za život” koja je počela na Pepelnicu i prvi put pribrojila Zagreb brojci od ukupno 251 uključenih gradova, spašena su 142 djeteta, službeni su podatci inicijative. Njihove majke odlučile su se između života i smrti za život. Njihove bebe spašene su molitvama i osvješćivanjem javnosti miroljubivim bdijenjem ispred bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu o tome da je abortus zlo koje treba zaustaviti. Njima su se još spontano pridružili Osiječani molitvom utorkom i petkom ispred svoje bolnice. U bolnici Sestara milosrdnica pokreće se osnivanje savjetovališta za majke koje razmišljaju o pobačaju.

Opširnije »

LGBT udruge „minirale“ održavanje parade na Dan svetog Patrika u New Yorku

20.03.2014 10:30

Oko ovogodišnje parade povodom obilježavanja Dana svetog Patrika, jednog od središnjih događaja u njujorškoj turističkoj ponudi, lomila su se koplja sve do zadnjeg trena. Parada je ostala bez svog glavnog sponzora Guinessa samo dan prije održavanja, a nekoliko dana ranije sponzorstvo su otkazali Heineken i još neke pivovare. Organizatori nisu željeli da se irski vjerski i tradicionalni blagdan pretvori u marš LGBT udruga.

Opširnije »

NGO vampiri na državnom proračunu

20.03.2014 09:15

U izvrsnom novom tekstu Nenad Piskač iznosi „podatak nedavno izišao iz Ministarstva financija o tome da je godine 2012. preko računa nevladinih udruga prevaljeno četrnaest i pol milijarda kuna.“ Brojkom 14.500.000.000,00 kn. „Koliko je od toga državnoga novca, nije specificirano vjerojatno da ne izazove šok pa onda i gnjev osiromašenoga naroda.“

Opširnije »

Slovačka na korak do ustavne zaštite braka

19.03.2014 15:15

Danas je na dnevnom redu slovačkog parlamenta rasprava o uvođenju ustavnog amandmana kojim bi se brak definirao kao zajednica muškarca i žene. Nastavak je to trenda  koji su unutar EU započele Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Mađarska, Bugarska i Hrvatska kako bi spriječile negativne trendove koji su prisutni na zapadu i redefiniciju braka po diktatu radikalne manjine, uz prikriveni pritisak koji u istom smjeru dolazi od strane UN-a i EU.

Opširnije »

Kako je Sanja Sarnavka izgubila živce zbog izvješća Zuber

16.03.2014 09:10

Hrvatski zastupnici u europarlamentu koji su glasovali protiv izvješća Zuber nisu se dobro proveli kod većine hrvatskih medija, posebice u emisiji HTV-a Hrvatska uživo gdje ih je tendenciozno ocrnio kao glavne krivce za žensku neravnopravnost uigrani tandem Sever-Nađvinski. Slobodna Dalmacija i Jutarnji list prenijeli su bijesne napade Sanje Sarnavke iz udruge B.a.B.e. koja se posebice okomila na naše konzervativne zastupnice, a isti mediji su tekst začinili naročito ružnim naslovom „DVOLIČNOST HRVATICA U EP-U Primaju 6000 eura mjesečno, a glasale su za potplaćenost žena“. Jesu li naši zastupnici iz HDZ-a i HSP-a Ante Starčević uistinu zaslužili takav tretman medija ili su jednostavno zaslužili drugi mandat?

Opširnije »

Podlo i krivo izvještavanje hrvatskih medija o izvješću Zuber

16.03.2014 08:55

Nakon odbacivanja izvješća Zuber u EU parlamentu dio hrvatskih medija obrušio se na hrvatske zastupnike iz HDZ-a i Ružu Tomašić napadima kako zagovaraju nazadne stavove i nije im stalo do ravnopravnosti žena, sve u interesu kampanje za predstojeće izbore za EU parlament u svibnju koja je očito već počela. U odličnom tekstu „Kako je europska rezolucija o pravima žena postala sredstvo hrvatskih političkih obračuna“ kolumnist Ante Gugo analizira odjeke odbacivanja izvješća Zuber u hrvatskoj javnosti.

Opširnije »

„One of us“ pred Europskom komisijom 10. travnja

15.03.2014 10:52

10. travnja ove godine zakazana je rasprava u Bruxellesu pred članovima Europske komisije o do sad najvećoj europskoj peticiji građana „One of us“ pokrenutoj u svrhu zaštite prava embrija. Peticijom, koju je potpisalo 1,75 milijun ljudi, od EU se zahtijeva prestanak financiranja pobačaja te svih medicinskih istraživanja i zahvata koji podrazumijevaju uništenje embrija odnosno ljudskog života. Hrvatska je u rekordnom roku pridonijela inicijativi sa preko 16 tisuća potpisa. Vjerujemo da uz već poznate oponente kao što su zastupnice Estrela, Lunacek i Zuber i sve njihove sljedbenike inicijativi neće biti lako izboriti pobjedu, ali su pravni i medicinski argumenti ovog puta na strani zaštite života, uz premoćnu podršku građana širom Europe.

Opširnije »

Europski centar za zakon i pravdu poziva UN na zabranu kasnog abortusa

14.03.2014 12:43

Većini čitatelja će saznanja iz ovog članka biti stravična, bolna i neshvatljiva. Neshvatljivo je da se prema bebama koje su unaprijed osuđene na smrt abortusom postupa na toliko nehuman način upravo u najrazvijenijim zapadnim zemljama u kojima medicinska struka postiže nevjerojatne uspjehe kada se radi o spašavanju ljudskih života. Europski centar za zakon i pravdu poziva UN da svuda u svijetu strogo zabrani abortus nakon 20-tog tjedna trudnoće jer takva praksa predstavlja teška kršenja ljudskih prava. Po nama, radi se o istom živom biću, nevažno da li tjedan dana prije ili kasnije…. 

Opširnije »