Podržite nas!

Ekonomija seksa

27.02.2014 14:54

Ako vam još uvijek nije jasno što se to dogodilo s romantičnim vezama, vrijeme je za jedan brzinski tečaj iz Seks-ekonomije. Ovaj kratki fimić objašnjava kako je dostupnost kontracepcije (u filmiću se spominje samo pilula, ali se misli na kontracepciju općenito) toliko revolucionalizirala muško-ženske odnose odvojivši seks od trudnoće  da je to naposljetku dovelo do odvajanja seksa od braka.

Opširnije »

Nudistički ZO u Francuskoj

26.02.2014 08:00

Francuska je očiti primjer tome da LGBT lobi čini sve kako bi u pojedinoj zemlji došlo do legalizacije istospolnog „braka“, ne poradi prava homoseksualaca, već radi toga što tako dobivaju pravni okvir i legitimitet za nametanje svojih „istina“ cijelom društvu, posebice kroz kvirizaciju obrazovanja. Cilj je zabraniti da se djecu podučava o komplementarnosti spolova i umjesto toga uvesti rodnu teoriju u nastavu s ciljem da se kod djece što više stvara rodna konfuzija. Razne akcije otpora i bojkota nastave organizira već poznata „La Manif Pour Tous“ koja je formirala svoje vigilantske jedinice po školama. Francuski ministar obrazovanja pokušava se opravdati lažima, upravo kao i naš ministar Jovanović, ali u tome baš ne uspijeva pošto se novi nastavni program za osnovne škole „Abeceda jednakosti“ temelji na naslovima „Imam dva tate koji se vole“, “Tata nosi suknju“, „Gospođa Zazie (ima pišu?) i „Nova suknja za Billa”….

U nastavku prenosimo tri članka koji zorno prikazuju način na koji se rodna ideologija pod maskom „jednakosti za sve“, gura u francuske škole od strane vladajuće ljevice, nesposobne da se uhvati u koštac sa pravim problemima.

Opširnije »

Reakcija udruge GROZD na kontroverzne izjave dr. Lepušića

20.02.2014 15:15

Dr. Dubravko Lepušić sve više se koristi nedopustivim sredstvima manipuliranja roditelja i učenika. Prije tri dana Večernji list objavio je krajnje uznemirujući članak u kojem dr. Lepušić tvrdi da trećina spolno aktivnih adolescentica u dobi od 13 godina ima neku spolno prenosivu bolest. To sve na temelju istraživanja provedenog na 155 pacijentica doktora Lepušića. Kao instant rješenje, dr. Lepušić opet nudi svoje cjepivo protiv HPV-a kao prevenciju protiv svih spolno prenosivih bolesti iako dobro zna da ovo cjepivo štiti samo od nekih tipova HPV virusa, ali ne i svih, i to samo na 5 godina. O brojnim nuspojavama i opasnostima ovog cjepiva pisali smo već ovdje i ovdje. GROZD je objavio odgovor dr. Lepušiću u kojem ga se proziva za širenje panike.

Opširnije »

Za legalno ubijanje rođene djece čeka se samo kraljev potpis

20.02.2014 13:20

Dva desetljeća nakon legalizacije eutanazije za odrasle, belgijski je parlament proširio isto pravo na neizlječivo ili nasmrt bolesnu djecu. Donji dom belgijskog parlamenta prihvatio je 13. veljače Zakon o eutanaziji za maloljetnike. Da bi stupio na snagu, potrebno je još da zakon potpiše kralj Philippe. Hoće li on to učiniti, ili to po savjesti ne će učiniti, još nije poznato.

Opširnije »

Katolička agencija za posvajanje izborile se za mamu i tatu

20.02.2014 10:52

Equality Act ili Zakon o jednakosti koji je donijela laburistička vlada Velike Britanije 2010. doveo je do zatvaranja oko desetak katoličkih agencija za posvajanje u Britaniji jer nisu htjele davati djecu u svojoj skrbi gay parovima, što je prema novom zakonu koji štiti LGBT osobe, ali ne i prava djece, proglašeno diskriminacijom. Jedna katolička agencija za posvajanje u Škotskoj odlučila se žaliti na odluku državne agencije koja joj je zabranila rad i pobijedila. Sretni smo radi ove važne pobjede, ali i tužni zbog sve veće neosjetljivosti odraslih prema djeci. Ta se neosjetljivost više zakonski ne sankcionira već štiti i nagrađuje apsurdnim zakonima koji se uvode i sudskim progonima koji se provode prema planu i programu LGBT udruga.
Opširnije »

Le Monde diplomatique o referendumu o braku

19.02.2014 08:41

Le Monde diplomatique, odnosno hrvatsko izdanje francuskog tjednika (30 posto vlastitog sadržaja i 70 posto tekstova prevedenih iz francuskog izvornika), u svom je siječanskom broju donio čak tri analize hrvatskog referenduma o braku. I nijedna nije bila pozitivna. To ne bi trebalo biti ništa čudno s obzirom da su urednici i novinari ovog tjednika prethodno većinom objavljivali u Zarezu, H-alteru, Slobodnom Filozofskom, Kulturpunktu i sličnim aktivističkim izdanjima. Naš čitatelj, koji je želio ostati anoniman, pročitao je sve tri analize i s lakoćom pobio većinu teza trojice autora.

Opširnije »

Žirafa važnija od djeteta

19.02.2014 08:20

Donošenje sramotnog zakona o ubijanju bolesne djece ili dječjoj eutanaziji u Belgiji događalo se nekako istovremeno s pripremama za eutanazijom jedne nesretne žirafe u zoološkom vrtu u Danskoj. Medijska halabuka koja se digla širom svijeta u znak protesta zbog eutanazije žirafe potpuno je nadjačala proteste građana zbog dječje eutanazije. „Cijeli svijet se povezao i svi su nudili pomoć za spas mlade žirafe. Mnogi su plakali, vijest se vrtila i na mainstream TV, kanalima.“

Opširnije »

Španjolski kardinal pod istragom jer je homoseksualnost nazvao 'defektom'

16.02.2014 18:50

Sudeći prema vijestima koje stižu iz Španjolske, prva žrtva izvješća Lunacek mogao bi postati 84-godišnji umirovljeni nadbiskup Pamplone i budući kardinal kojeg je imenovao papa Franjo Fernando Sebastian Aguilar zbog toga što je u intervjuu za jedne novine progovorio o biološkoj datosti homoseksualnog odnosa, odnosno činjenici da je takav odnos neplodan i ne može proizvesti novi život. Budući kardinal nalazi se pod istragom javnog tužiteljstva jer ga je homoseksualna udruga prijavila zbog „govora mržnje“. U Španjolskoj je vlada socijalističkog premijera José Luis Rodríguez Zapatera ozakonila istospolni brak 2005. godine unatoč velikim prosvjedima građana.

Opširnije »

Belgija dozvolila ubijanje bolesne djece

14.02.2014 10:52

Belgija je postala prva zemlja u svijetu koja je dozvolila eutanaziju za djecu svih dobi nakon što je Donji dom belgijskog parlamenta usvojio kontroverzni prijedlog zakona s 86 glasova za, 44 protiv i 12 suzdržana. Belgijski senat je velikom većinom glasova usvojio prijedlog zakona još u prosincu prošle godine. Kao posljednji korak je predviđeno da belgijski kralj Filip stavi svoj potpis na zakon, što se inače smatra samo formalnošću.

Opširnije »

Hrvatska sa 3,5 milijuna podržala pedofilski film BiH redateljice

14.02.2014 09:38

Ovih dana novinski stupci se pune viješću kako je BiH redateljica Jasmila povrijedila taštinu premijera naše "velikodušne i liberalne" zemlje. Naime, Hrvatska je za snimanje njezina filma koji promiče pedofiliju dala 3,5 milijuna kuna iz džepova poreznih obveznika. Taj isti film Fondacija za kinematografiju BiH nije htjela uopće financirati zbog pedofilije i seksualne eksplicitnosti. Kao zahvalu, Jasmila je poručila hrvatskom premijeru: "Mraš kući!".

Opširnije »