Podržite nas!

U tri dana po školama prikupljeno više od 13 tisuća potpisa za smjenom ministra Jovanovića

24.12.2013 17:32

Preporod, sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu, predstavio je rezultate potpisivanja peticije za smjenom Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Prikupljeno je 13.135 potpisa zaposlenika u osnovnim i srednjim školama. Peticija pod imenom "Mijenjajte ga", krenula je u utorak, 17. prosinca, a Jovanovićevo razrješenje "Preporod" traži "zbog isplate smanjene plaće za studeni, zbog neisplate putnih troškova za prosinac te zbog nekvalitetnog obnašanja dužnosti ministra".

Opširnije »

Supruge koje „bratski“ dijele muža

24.12.2013 12:55

Prvi korak ka legaliziranju poligamije je njena dekriminalizacija i u Americi je upravo postignuta ovih tjedana u saveznoj državi Utah. Da bi se javnost pripremila za tako nešto, prikazivao se popularan reality show koji se emitirao iz Las Vegasa. Putem njega američkoj javnosti su javnosti svoju „ljubav“ prikazivali Kody Brown, njegove četiri žene i 17-tero djece. Na slici s naslovnice Kody Brown, u sredini, pozira sa svoje četiri supruge (s lijeva) Robyn, Christine, Meri and Janelle. Kody Brown je legalno vjenčan samo s Meri, svojom prvom suprugom.

Opširnije »

Moj tata se zove donator sperme

24.12.2013 12:50

Novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji u Hrvatskoj koji je donijela Kukuriku koalicija dozvoljava MPO na trošak HZZO-a i ženama bez partnera. Ne treba puno pogađati za koga je SDP-HNS koalicija donosila ovaj zakon. Tekst koji prenosimo govori o problemu odrastanja osoba koje nemaju pravo na oca, koje nemaju čak ni pravo saznati tko je i kako izgleda njihov otac. Zabrinjava činjenica da se praksa začeća putem donatora sperme sve više širi te da se radi o industriji vrijednoj 3,3 milijarde dolara. Tekst je rezultat bloga napisanog na temu dva dokumentarca koji se bave ovom problematikom.

Opširnije »

Homoseksualni brakovi kao uvod u poligamiju

23.12.2013 14:15

Počelo je i prije no što smo mislili. U američkoj saveznoj državi Utah dekriminalizirana je poligamija, što se smatra potrebnim prvim korakom za uvođenje poligamnih brakova. Zajednice koje već žive poligamno presretne su i kažu kako slijedi nova bitka za službeno priznanje njihovih zajednica. „Ukoliko dakle postoji pravo na službeno priznanje homoseksualnih veza kroz redefiniciju braka, koja bi tada uključivala istospolne parove, tada ne postoji nikakav razlog za tvrdnju kako brak ne može biti zajednica više od dvoje ljudi, uz uvjet da se radi o odraslim osobama koje mogu dati pristanak.“
Opširnije »

Španjolska nadomak zabrane abortusa

23.12.2013 14:08

Posljednjih 50 godina u kojima se dnevno, na najsuroviji način ubija na tisuće nerođenih beba, povijest će zacijelo pamtiti kao najmračnije doba u povijesti čovječanstva. Naša „moderna“ civilizacija okrutno napada upravo one najmanje, koji samo zato što još nemaju osobne dokumente, nemaju nikakva prava, pa ni pravo na život. Na sreću, diljem svijeta niču različiti pro-life pokreti, koji potpomognuti najnovijim znanstvenim spoznajama o prenatalnom životu, ipak uspijevaju potaknuti svoje vlade na promjenu okrutnih zakona. Zadnji pozitivan primjer je Španjolska.

Opširnije »

Feministice divljački napadaju muškarce koji tijelima brane katedralu

22.12.2013 11:16

U katoličkoj Argentini nedavno se dogodio gotovo dijaboličan napad feministica na muškarce koji su molitvama i krunicama branili katedralu. Šokantna snimka događaja odonda kruži internetom, a neki od muškaraca koji su napravili živi zid pred katedralom ispričali su medijima što su proživljavali.

Opširnije »

Dramatične nuspojave cjepiva Gardasil

19.12.2013 09:59

U Zagrebu se ovih dana provodi/nudi  ''besplatno cijepljenje'' učenica osnovnih škola protiv uzročnika raka grlića maternice, humanog papilloma virusa (HPV). Provodi se kontroverznim cjepivom Gardasil koje je već mnoge djevojke širom svijeta odnijelo u smrt, trajnu invalidnost i neplodnost. Cjepivo se također promovira putem Zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama u sklopu 4. modula o spolnosti.  Cjepivo se pokušava uvrstiti u kalendar obaveznih cjepiva što znači da će se i Vaša kćer ili unuka morati obavezno podvrgnuti cijepljenju.

Opširnije »

Vlada financirala kampanju PROTIV

18.12.2013 08:06

Danas objavljeni podaci o izvorima donacija i troškovima kampanje PROTIV referenduma o braku održanog 1. prosinca otkrivaju da je Vlada RH preko svoje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva bila donator s najvišim novčanim iznosom. 45.000 kuna uplaćeno je iz proračunskih sredstava za potrebe kampanje PROTIV referendumskog pitanja.

Opširnije »

Vladajuća koalicija ukida demokraciju

17.12.2013 12:09

Vladajuća koalicija nedavno je besprizorno podlom antireferendumskom kampanjom pokazala da joj uopće nije stalo do demokracije. Sada to potvrđuje i ustavnim promjenama kojima se želi ukinuti direktni oblik demokracije odnosno potpuno onemogućiti bilo kakve promjene putem građanski iniciranih referenduma. Sve to u zemlji koja je prije šest mjeseci postala punopravna članica Europske unije, zajednice koja potiče građanske inicijative (ECI) kao oblik sudioničke demokracije. I vi možete pomoći da se opake namjere vladajućih spriječe!

Opširnije »

Sindikat skuplja potpise za smjenu Jovanovića

16.12.2013 17:36

Izgleda da je svim dozlogrdilo ponašanje ministra Jovanovića. Nakon kaznene prijave protiv ministra Jovanovića koju je podnio Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama sindikat preporod organizira potpisivanje peticije za smjenom ministra.

Opširnije »