Podržite nas!

Odgovori političkih stranaka na vrijednosni Upitnik udruge Vigilare

03.11.2015 20:05

Sve pohvale udruzi Vigilare koja je poslala upitnik političkim strankama prije predstojećih parlamentarnih izbora koji se održavaju 8. studenog. Pitanja se tiču odnosa prema zaštiti života, medicinski potpomognutoj oplodnji i prirodnim metodama kontracepcije, te najvažnije - stranke su svojim odgovorima pokazale kakav je njihov stav prema zdravstvenom i građanskom odgoju i što namjeravaju učiniti po pitanju zaštite roditeljskih prava da budu primarni odgajatelji svoje djece. Stranke su dale i neke zanimljive prijedloge u vezi poboljšanja demografske situacije u Hrvatskoj koje bi, ukoliko se implementiraju, mogle uvelike olakšati život svim hrvatskim obiteljima. Upitnik nije poslan strankama ekstremno liberalnih vrijednosnih pozicija jer su njihova stajališta glede ovih pitanja poznata. Most nezavisnih lista, Živi zid, HDSSB, stranka Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti nisu se potrudili odgovoriti na pitanja.  U udruzi Vigilare smatraju kako „Oni koji se nisu izjasnili također su poslali poruku što o tim temama misle i koliko su im važne. Odgovorili su oni koji do njih drže.” 

Opširnije »

David Bereit o Hrvatskoj: Vi ste primjer za Europu i svijet, vi ste vodeći u pro-life pokretu

02.11.2015 0:10

Kada čujemo riječi Davida Bereita o Hrvatskoj i kada se s druge strane prisjetimo kako je zapravo mračna situacija u Hrvatskoj u pogledu pobačaja pitamo se kako je moguće da u jednoj zemlji postoje toliko izražene suprotnosti. Po hrvatskom zakonu o pobačaju dozvoljeno je ubiti dijete po hitnom postupku, bez suvišnih pitanja, sa ženama koje zatraže pobačaj u pravilu nitko ne razgovara i nitko ih ne upozorava na sudbonosnu ozbiljnost zločina koji se spremaju počiniti, feminističke udruge zajedno s ministrom zdravstva rade pritisak na liječnike koji ne žele raditi pobačaj (monstruozno!), pod pritiskom LGBT i feminističkih udruga mijenjaju se udžbenici i djecu se više ne smije učiti da je abortus ubojstvo…  U takvom jednom ozračju pojavila se u Hrvatskoj inicijativa “40 dana za život”. Mladoj trudnici iz Vukovara koja se nalazila u teškoj situaciji omogućili su smještaj za određeno vrijeme, priskrbili joj medicinsku pomoć i olakšali joj sve one praktične potrebe koje sama nije mogla osigurati. Odlučila se za život i rodila djevojčicu Petru.

Hvala vam, dobri ljudi iz ove inicijative, vi ste stvarno svjetlost svijeta, a ne samo Hrvatske.

Opširnije »

Vlada na odlasku ozakonjuje pasivnu eutanaziju

24.10.2015 16:45

Kukuriku koalicija pobrinula se da novi obiteljski zakon, koji je zapravo kozmetički dorađena inačica zakona u cijelosti suspendiranog od strane Ustavnog suda, stupi na snagu u vrlo kratkom roku, prije parlamentarnih izbora. No, javnost nije bila upoznata s time što se sve krije u verziji zakona iz 2014. Njime je npr. uvedena pasivna eutanazija pomoću ‘anticipiranih naredbi’ tj. isprava pacijenata u kojima se zabranjuje medicinskom osoblju da spašava život osobi koja se nalazi u komi ili nesvijesti ili u terminalnoj fazi bolesti. Liječnici, koji o ničemu nisu bili konzultirani kod donošenja zakona, naći će se pred dvojbom: spasiti ljudski život, što je najveća vrijednost njihova poziva ili poštivati volju pacijenta. S obzirom na sve agresivnije nametanje i promidžbu eutanazije kao navodno humane prakse u zemljama zapadnog svijeta, znači li to da vlada na odlasku ovime otvara još jednu Pandorinu kutiju iz tvornice zala koje nudi mračna “kultura smrti”?

Opširnije »

Pokrenuta kampanja kojom se od Europske komisije traži da koristi tradicionalnu definiciju braka

23.10.2015 18:30

Koristeći mehanizam Europske građanske inicijative, našim čitateljima poznat iz kampanje protiv abortusa „One of Us“, građani širom EU spontano su se povezali kako bi prisilili Europsku komisiju da u svojoj legislativi koristi definiciju braka koju su na referendumu izglasali i građani Hrvatske. Tekst peticije već je predan EK i sada je potrebno skupiti minimum milijun potpisa u minimum 7 zemalja članica, osim ako EK ne odbije inicijativu već u samom startu.

Opširnije »

Međunarodna konferencija o obitelji sljedeći tjedan u Zagrebu

14.10.2015 16:25

Diskusije i radionice na temu obiteljskih politika, gostovanje mađarske državne tajnice za obitelj i mlade gđe. Katalin Novak, stručnjaci s Instituta Ivo Pilar, dr. sc. Nenad Pokos i dr. sc. Ivo Turk, domaći i strani stručnjaci za obiteljsko pravo poput prof. dr. sc. Aleksandre Korać Graovac i dr. sc. Anice Čulo Margaletić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Andree Popescu iz udruge pravnika iz Bruxellesa, izlaganja o obiteljskom poduzetništvu i njegovom utjecaju na gospodarski razvoj i oporavak, programi iz sfere civilnog društva, sve će to biti predstavljeno u sklopu međunarodne konferencije koja se sljedeći tjedan, 22. i 23. listopada, održava u Zagrebu pod nazivom “Obitelj: ključ demografskog i ekonomskog oporavka”. Još danas i sutra moguće je prijaviti se za sudjelovanje.

Opširnije »

Ne možete staviti cijenu na dječje srce

09.10.2015 15:05

Slijedom skandala koji je zgrozio svijet, a kojeg je izazvalo nezakonito trgovanje dijelovima tijela abortiranih beba američke podružnice međunarodne organizacije Planned Parenthood, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zajedno sa svojim kolegama zastupnicima Miroslavom Mikolášikom, Michaelom Šojdrovom i Alojzom Peterleom, organizira konferenciju pod nazivom “Ne možete staviti cijenu na dječje srce”. KONFERENCIJA će se održati u Europskom parlamentu u Bruxellesu u četvrtak, 15. listopada, a na njoj će o trgovini dječjim organima i industriji abortusa govoriti Lila Rose, poznata američka aktivistica koja je svoju mladost posvetila upravo borbi za prava nerođene djece.

Opširnije »

U Hrvatskoj inicijativa 40 dana za život raste najbrže na svijetu

09.10.2015 01:45

Bitno.net donosi izvješće s predavanja Davida Bereita, osnivača molitvene inicijative 40 dana za život, koje je održano preksinoć u dvorani Vijenac na Kaptolu. Gost iz SAD-a ispričao je kako je jedna zajednička molitva skupine prijatelja prerasla u najveću molitvenu pro-life inicijativu u svijetu u kojoj je sudjelovalo “više od 500 gradova”. Svaki petnaesti grad koji sudjeluje u trenutačnoj kampanji 40 dana za život je hrvatski grad. Bravo Hrvatska!

Opširnije »

Američki Kongres izglasao zakon za nastavak financiranja Planned Parenthooda

07.10.2015 20:10

Američka vlada nastavit će financiranje Planned Parenthood-a novcima poreznih obveznika, koje je do sada godišnje iznosilo preko pola milijarde dolara potpora iz saveznog budžeta i budžeta saveznih država. Iako je odluka donesena u Kongresu nakon što su republikanci odustali od borbe, pravi krivac je naravno predsjednik Obama i njegova Demokratska stranka. Republikanci jednostavno nemaju dovoljno glasova da se suprotstave ulaganju veta predsjednika države koji se zavjetovao da će stopirati svaki pokušaj da se Planned Parenthood-u zaustavi financiranje ili da se na bilo koji način ograniči pravo na abortus. To “pravo” se u Americi provodi brutalnije nego igdje na svijetu, a predsjednik Obama nije dozvolio čak ni da se zaštite djeca koja uspiju preživjeti postupak abortusa.

Opširnije »

Tomašić: EU ne smije podržati Planned Parenthood, trguju pobačenim fetusima

03.10.2015 21:45

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeno pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu, u kojem je, zajedno s još pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, izrazila prosvjed zbog pokroviteljstva Europskog parlamenta nad europskim organizacijama koje su dio međunarodne federacije "Planned Parenthood", čija je američka podružnica nedavno otkrivena u skandalu prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja, izvijestili su iz ureda eurozastupnice Tomašić. U pismu se između ostalog navodi da je IPPF, krovna organizacija pod koju spada Američka federacija Planiranog roditeljstva (PPFA), jedan od najvećih korisnika sredstava iz EU fondova.

Opširnije »

Pokretač i svjetski voditelj ’40 dana za život’ David Bereit u Hrvatskoj

02.10.2015 16:40

Vrhunac ovojesenskog molitvenog bdjenja „40 dana za život“ bit će obilježen dolaskom svjetskog voditelja i pokretača inicijative Davida Bereita. Između 6. listopada i 11. listopada održat će tri svečane tribine i posjetiti šest hrvatskih gradova: Zagreb, Sisak, Osijek, Vukovar, Split i Dubrovnik.

Opširnije »