Podržite nas!

Nastavnici organizirano: Jovanović je nesposoban

25.06.2013 23:30

Sve je više očito da ministar Jovanović ozbiljno zloupotrebljava svoj položaj na čelu MZOŠ te da nije u stanju ispoštovati zakonske procedure koje upravo i postoje da bi se ograničila nečija samovolja i osiguralo sudjelovanje stručne javnosti o važnim pitanjima. Ustavni sud nije srušio samo njegov Zdravstveni odgoj uveden mimo zakonske procedure i bez suglasnosti roditelja već i njegov pravilnik o udžbenicima slijedom podnošenja tužbe od strane nastavnika ujedinjenih u udruzi 'Nastavnici organizirano'. To je isprovociralo napad ministra Jovanovića na ovu udrugu koju je optužio za djelovanje iz „taštine i osobnih interesa“.

Istovremeno su od rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša stigle optužbe na Jovanovićevu adresu da postavlja prinudnu upravu u Studentski centar u Zagrebu izvlašćujući time Sveučilište na nasilan način u namjeri da se ministarstvo riješi duga prema Studentskom centru u iznosu od 45,8 milijuna kuna. Sudeći prema odgovoru nastavnika okupljenih oko udruge 'Nastavnici organizirano', izgleda da ministar Jovanović postavlja svoje poslušnike i podobnike upitne stručnosti doslovno posvuda „diljem osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja“.

Ukoliko premijer Milanović uskoro ne makne svog "pit bulla" Jovanovića, moglo bi se dogoditi da zajedno budu pometeni u ropotarnicu političke povijesti.

Opširnije »

Jovanovićeva balkanska posla

24.06.2013 13:40

Nekoliko dana prije ulaska u Europsku uniju, ministar Jovanović pokušava u stilu pravog balkanskog velmože progurati niz izmjena zakona koji bi mu omogućili promjenu bilo kojeg nastavnog programa u njegovom "pašaluku" isključivo vlastitom odlukom, po principu "kadija te tuži - kadija ti sudi". Ovaj pravi udar na obrazovni sustav, Jovanović provodi potiho, daleko od očiju javnosti uz žalosno-jadnu farsu od javne rasprave.

Pod krinkom usklađivanja propisa s EU u pitanju obrazovanja djece ilegalnih useljenika, ministar uvodi 5 bitnih promjena koje se odnose na kurikule i školske programe. Međutim, za ovako opsežne promjene u obrazovnom zakonodavstvu Jovanović je odredio javnu raspravu od, ni manje ni više - 7 dana! Čini se kako mu je jedini cilj omogućiti ponovo uvođenje (po 4. put) Kurikula zdravstvenog odgoja, točno onakvog kakvog je u početku i zamislio, a kojeg je osporio Ustavni sud. Ako je i od Jovanovića - previše je!

Ova predstava nesposobnosti koja se od farse sve više pretvara u fijasko, postaje sve nepodnošljivija. Nije više riječ o kapi koja je prelila čašu strpljenja, već je to čitava rijeka nezadovoljstva koje bi takvu netolerantnu osobu i sve one koji ga podržavaju i potiču, trebala otplaviti s političke scene jednom za sva vremena.

Opširnije »

Bestijalnost - sljedeći korak boraca za seksualna prava

21.06.2013 18:10

Pokretači građanske inicijative "U ime obitelji" očito su imali pravo kada su odlučili da brak treba zaštititi trajnom definicijom unesenom u Ustav RH. Osim zahtijeva homoseksualnih aktivista da brak mogu sklapati i osobe istoga spola, sve glasniji su i zahtjevi osoba koje se zalažu za ozakonjivanje bestijalnosti ili sodomije, tj. spolnog odnosa sa životinjama. 

Ove osobe se u traženju svojih "prava" služe istom retorikom kojom se služi i homoseksualni lobi: ljudska prava, diskriminacija, to je normalno, milijuni ljudi to rade, pravo na ljubav... U svojim pamfletima ističu kako su oni takvi od rođenja i ne mogu ništa protiv svoje sklonosti, da su diskriminirani jer "vole" životinje i slično.

Napominjemo da je sodomija do nedavno bila legalna u Njemačkoj, a sada su joj se suprotstavili borci za prava životinja. Nije dakle problem u protuprirodnim praksama i nemoralu već u odmjeravanju snaga pojedinih lobija. Ovakva izopačena filozofija posljedica je stava modernih seksologa koji zagovaraju tvrdnju da u seksualnosti ne postoji dobro i loše, već je sve prihvatljivo "dok god je osjećaj dobar". Ovakav stav provlači se i u nametnutom i protuzakonitom 4. modulu Zdravstvenog odgoja.

Opširnije »

Estonija zaustavila homoseksualnu ideološku okupaciju

16.06.2013 23:50

U Estoniji je nedavno pokrenuta inicijativa slična hrvatskoj inicijativi 'U ime obitelji'. Kako bi osujetili vladine namjere da istospolno partnerstvo izjednače s brakom, sukladno njihovim zakonima pokrenuta je peticija od strane novoosnovane Zaklade za obranu tradicije i obitelji i u tri dana skupljeno je skoro 40.000 potpisa koji su predani parlamentu. Zanimljivo je da su pokretači inicijative doživljavali slične neugodnosti kao i hrvatski organizatori i volonteri inicijative 'U ime obitelji' i to od strane moćnog LGBT lobija koji su zahtijevali da se inicijatori otpuste s posla ili na druge načine discipliniraju kako bi spriječili prikupljanje potpisa.

Opširnije »

Referendum nikoga ne diskriminira

14.06.2013 0:20

Danas će građanska inicijativa "U ime obitelji" predati kutije s više od 710.000 potpisa predsjedniku Hrvatskog sabora, Josipu Leki. Kutije će se u pratnji volontera, hrvatskih branitelja i simpatizera Inicijative u povorci nositi od Zrinjevca do Markovog trga. Povorka kreće sa Zrinjevca u 13 sati, a čin predaje potpisa obavit će se u 14 sati. Pozivamo sve zainteresirane ljude dobre volje da se pridruže ovom povijesnom događaju za hrvatsku demokraciju!

Ističemo još jednom: ovaj referendum nikoga ne diskriminira! Svatko, tko god želi, bez obzira na seksualno opredjeljenje, može sklopiti brak pod uvjetima koji vrijede za bračnu zajednicu: da su osobe punoljetne, da stupaju u brak svjesno i bez prisile, da već nisu u drugom braku i da ga sklapaju s JEDNOM osobom SUPROTNOG spola.

Naravno, isto pravilo nediskriminacije traba vrijediti i za registrirano istospolno partnerstvo. Svatko, tko god želi, bez obzira na seksualno opredjeljenje, može ući u registrirano istospolno partnerstvo pod uvjetima koji vrijede za takvu zajednicu: da su osobe punoljetne, da stupaju u partnerstvo svjesno i bez prisile, da već nisu u braku ili drugom partnerstvu i da ulaze u partnerstvo s JEDNOM osobom ISTOG spola.

Stoga, ne vidimo razlog zašto bi se netko protivio ovakvom referendumskom pitanju jer ono zaista ne diskriminira nikoga. Možemo pretpostaviti da se vladajući toliko silno trude spriječiti provođenje referenduma ne zbog razloga tobožnje diskriminacije ili ograničavanja ljudskih prava, nego zbog drugih ciljeva koje ne žele (još) javno izreći.

Opširnije »

Tko se boji demokracije?

12.06.2013 12:00

Hrvatska trenutačno pod vodstvom vladajuće koalicije predvođene SDP-om opasno klizi u totalitarizam. Prvi pokazatelji ovog zabrinjavajućeg trenda bili su uočljivi početkom školske godine u rujnu kada je ministar Jovanović mimo svih pravila struke i zakonske procedure nametnuo nakaradni program Zdravstvenog odgoja.

Na sve kritike koje su na račun tog programa i načina njegovog uvođenja pristizali na adresu njegovog ministarstva MZOS-a i agencije AZOO, visokopozicionirani državni činovnici poput ministra Jovanovića ili ravnatelja AZOO-a Filipovića pa čak i pravobraniteljice za djecu Jelavić, oni su odgovarali vrijeđanjem i bahatim omalovažavanjem svih koji su se usudili reći bilo što protiv.

Je li to zato jer je u cijelu priču direktno upletena i supruga premijera Milanovića, zato što takav program nameće EU, zato što je za takav ZO zainteresiran farmaceutski lobi s kojim surađuje Lepušić, također jedan od autora programa ili zato što ga guraju udruge obilato financirane iz stranih i domaćih izvora, to bi trebale istražiti nadležne institucije.

Opširnije »

Gay parade između mitova i činjenica

06.06.2013 12:30

„Christopher Street Day“ smatra se „međunarodnim praznikom LGBTIQ osoba“. Taj dan treba podsjećati na „legendarni ustanak“ homoseksualaca koji se dogodio 28. lipnja 1969. u New Yorku, u baru Stonewall Inn u ulici Christopher Street, kada su homoseksualci navodno pokrenuli borbu za svoje oslobođenje. Tako kažu homoseksualni aktivisti i lobisti.

Je li se radilo o osmišljenom pokretu za prava homoseksualaca ili tek o vandalskom činu rulje koja je zatvorila i pokušala zapaliti nekolicinu policajaca, pročitajte u osvrtu Lidije Paris.

Opširnije »

Illinois - velika pobjeda braka i obitelji

05.06.2013 01:30

Pobornici tradicionalnog braka izvojevali veliku pobjedu u saveznoj američkoj državi Illinois — pokušaj da se redefinira brak nije uspio dobiti podršku i prijedlog je ostao bez glasova. Pomoću koalicije koja je obuhvaćala snažnu potporu Afroameričke zajednice kao i mnogih drugih širom države, postignuto je ono što nitko među intelektualcima nije smatrao mogućim. Radi se o silnoj pobjedi u odlučujućem trenutku koja u potpunosti razobličuje laž kako su istospolni brakovi u Americi nešto neizbježno.

Opširnije »

Iskreno pismo "slomljene" ili prikrivena homoseksualna propaganda?

02.06.2013 14:30

U zadnjih nekoliko dana svjedoci smo različitih srcedrapateljnih pisama koja se objavljuju na FB stranicama protivnika referenduma, a koja se koriste prokušanom metodom: isticanjem negativnih (izmišljenih) slučajeva zlostavljanja ili zanemarivanja djece u heteroseksualnim obiteljima i idealiziranjem istospolnih zajednica. Međutim, sva ova pisma stilski i sadržajno djeluju kao da su izašla iz jedne "spisateljske radionice".

Neki smo dan na portalu dnevno.hr (četvrtak, 30. svibnja 2013. u 10:13) pročitali na prvi pogled iskreno, spontano, privatno pismo jedne djevojke koja voli djevojke. Potpisuje se sa „Slomljena“. Potiče na iskren, spontan odgovor. Pa ipak. Nešto je u tom pismu čudno, neobično, nešto izaziva nelagodu. Što je to? Pokušajmo analizirati točku po točku i pogledajmo je li to tako iskreno, spontano i privatno kao što izgleda na prvi pogled.

Opširnije »

Jovanović ignorira Ustavni sud RH

01.06.2013 23:30

Na portalu Connect, objavljen je članak o novom pokušaju manipulacije hrvatskih zakona i cjelokupnog građanstva RH, koje sustavno provodi ministar Jovanović. Vijest je objavljena u rubrici znakovitog naziva "Na r""ubu pameti - Vijesti iz obrazovanja", naziva koji na izuzetno adekvatan način opisuje cjelokupni mandat ministra Jovanovića. Nakon svega što je do sada napravio, preostaje nam jedino zavapiti premijeru:" Milanoviću, ili makni Jovanovića, ili odlazite obojica!"

Opširnije »