Podržite nas!

Ustavni sud - Jovanović: 2 - 0

31.05.2013 12:00

Ustavni sud srušio je još jednu umotvorinu iz kuhinje ministra Jovanovića. Ponovo se radi o brzopletosti, nestručnosti, neprofesionalnosti i nepoštivanju pravila struke, što očito dokazuje da se na čelu MZOS-a nalazi potpuno nekompetentna osoba. Pompozno najavljivana promjena školskih udžbenika za 21. stoljeće ispala je obična farsa jer se nije radilo o prilagođavanju sadržaja novim znanstvenim spoznajama, nego o običnom "mehaničkom rezanju" stranica iz udžbenika bez da su prije toga donešeni jasni kriteriji o tome koje promjene u gradivu se žele provesti.

Postavlja se pitanje zašto premijer Milanović trpi nesposobnost ministra Jovanovića i do kada će puštati da njegov vlastiti rejting pada povučen katastrofalnim rezultatima najomraženijeg ministra iz svoje vlade? Ili Jovanović ima poseban tretman u vladi zbog uske povezanosti sa premijerovom suprugom Sanjom?

U nastavku prenosimo osvrt sa portala tinolovka-news.com

Opširnije »

710.000 potpisa za referendum za brak

29.05.2013 11:30

710.000 građana izjasnilo se kako želi raspisivanje referenduma! Građanska inicijativa "U ime obitelji" pokrenula je prikupljanje potpisa za referendum na kojem će se postaviti sljedeće referenumsko pitanje: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?" Da se radi o izuzetno važnoj temi koja definira same temelje hrvatskog društva posvjedočio je izuzetno velik odziv volontera kojih je bilo preko 6.000 i koji su se pobrinuli da ovako velik broj građana može svojim potpisom iskazati želju da se ovo pitanje definira referendumom kao najvišim stupnjem demokratskog izražavanja.

Opširnije »

Za referendum o braku prikupljeno preko 500.000 potpisa

26.05.2013 20:30

Organizacijski odbor građanske inicijative "U ime obitelji" objavio je da je do danas prikupljeno više od 500.000 potpisa za referendum o braku! Pretpostavlja se da će nakon što se prikupe svi podaci, broj građana koji su se izjasnili da žele referendum s referendumskim pitanjem: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“, biti još i veći. Činjenicu da je prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje prvog referenduma iniciranog od strane građana, volonteri inicijative "U ime obitelji" proslavili su simboličkim otvaranjem šampanjca. Čestitamo!

U nastavku prenosimo cjeloviti tekst priopćenja.

Opširnije »

Pomračenje EUma

26.05.2013 03:00

Član Europskog parlamenta, Daniel Cohn-Bendit, koji je nekoć bio protagonist studentske pobune 1968. i kulturalne revolucije koja je uslijedila, danas vodi «Greeens/European Free Alliance» u Europskom parlamentu. Ovaj političar s pedofilskom prošlošću zalaže se da se u LGBTIQ skraćenicu doda još jedno slovo. P - kao pedofilija. I to je dio "Njemačkog modela" za kojega se zalaže naš premijer.

Opširnije »

Zašto toliki otpor referendumu o braku?

26.05.2013 02:30

Nakon odličnog starta inicijative „U ime obitelji“ (131.000 potpisa prvi dan!), počele su stizati poruke obeshrabrenja. Inicijativa je nepotrebna i potpuno promašena jer Vlada uopće nema namjeru mijenjati Obiteljski zakon, redefinirati brak, niti izjednačiti istospolne zajednice s brakom. Tako su rekli iz Vlade, a prenijeli mediji.

U Ustavu stoji da se brak određuje zakonom. A u zakonu (obiteljskom) stoji da je brak životna zajednica žene i muškarca. Inicijativa ima za cilj ovaj propis sa zakonske podignuti na ustavnu razinu. Ako nitko nema namjeru redefinirati brak, to znači da se svi slažu da je brak zajednica žene i muškarca, zar ne? Čemu onda toliki otpor referendumu?

Opširnije »

Specijalni rat protiv inicijative U ime obitelji

21.05.2013 20:30

Građanska inicijativa, koja ne traži ništa drugo nego da se na najizravniji mogući demokratski način provede glasanje o pitanju koje se tiče svih građana RH – pitanju o definiciji braka kao životne zajednice muškarca i žene, izložena je pravom specijalnom ratu. Inicijativa je pokrenula postupak za raspisivanje referenduma koji zahtijeva prikupljanje 375.000 potpisa, tj. 10% registriranih birača RH. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji i potpunoj apolitičnosti Inicijative, stvorena je mreža od preko 6.000 volontera koji omogućuju da se građani izjasne na više od 2.000 mjesta izjašnjavanja građana diljem Hrvatske.

Kojim se sve sredstvima služe protivnici demokratskog izražavanja volje građana putem referenduma, pročitajte u nastavku.

Opširnije »

HHO podržao referendum

19.05.2013 00:00

Učestali napadi na aktiviste inicijative "U ime obitelji" koji prikupljaju potpise kako bi se organizirao referendum za ustavnu definiciju braka, nisu izazvali gotovo nikakvu reakciju u mainstreem medijima. Da su takvi napadi kojim slučajem bili usmjereni na članove gay ili lezbijske populacije, njihovim napisima ne bi bilo kraja, a srednjoškolski režiseri-amateri već bi iz takvog materijala napravili kazališnu predstavu. Međutim, kada napadi i vrijeđanja potiču od strane pripadnika LGBTIQ aktivista, tada mediji šute i skrivaju se pod krinkom "pozitivne diskriminacije".

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) prepoznao je ovu nakaradnu situaciju i oglasio se oštrim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. Nadamo se da će uprkos strašnoj, totalitarističkoj mediskoj blokadi, ovo priopćenje ipak naći put do građanstva te ga stoga prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Ministar Jovanović želi dokrajčiti hrvatski obrazovni sustav

11.05.2013 22:00

Nakon nasilnog uvođenja nestručnog i nezakonitog te sadržajno opasnog Zdravstvenog odgoja u škole, nakon nesuvislog eksperimenta s ukidanjem zaključivanja ocjena na polugodištu, nakon nepravedne redefinicije bodovanja za upise u srednju školu, nakon što se osobno založio da se učiteljima smanje plaće, ministar Jovanović nastavlja rušilački pohod na hrvatski obrazovni sustav.

Opširnije »

Referendumska pravila

08.05.2013 11:30

Svi građani Hrvatske od 12.5 - 26.5. imaju čast, privilegij, ali i obavezu utjecati na uspostavljanje temeljnih načela svoje države. Jedno od takvih načela je i definiranje braka kao životne zajednice jedne žene i jednog muškarca kao ustavne kategorije. Iskoristimo ovu povijesnu priliku i pokažimo da građani mogu samostalno, neovisno o svojim autističnim političkim elitama i inozemnim lobijima, urediti vlastitu državu na logičan i pravedan način.

Raspisivanje referenduma je vrhunac demokratskog procesa, stoga odlučno podržavamo nastojanja građanske inicijative "U ime obitelji". Do sada je u Hrvatskoj proveden samo referendum o pristupanju EU, stoga je logično da građani imaju mnoga pitanja na tu temu. Na stranicama uimeobitelji.net objavljeni su odgovori na neka ključna pitanja glede referenduma koja vam prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Tražite političare da se izjasne o ZO

06.04.2013 23:30

Iako se stranice zdravstveniodgoj.com ne bave političkim temama, smatramo da je izuzetno važno tražiti od političkih predstavnika da se jasno i nedvosmisleno odrede o pitanjima koja su važna za Hrvatsku budućnost. Neka od tih pitanja su svakako i pitanja o nasilno uvedenom Zdravstvenom odgoju, ranoj seksualizaciji mladih, kontracepciji, pobačaju, promiskuitetu, definiciji braka, istospolnim zajednicama i mogućnosti da takve zajednice usvajaju djecu itd.

Stoga, prije nego se odlučite za pojedinu političku opciju, provjerite kakve stavove ta opcija zastupa upravo o ovim pitanjima. U nastavku prenosimo intervju koji je za portal dnevno.hr dao Ladislav Ilčić, dugogodišnji predsjednik Grozda, a sada nositelj liste Hrasta za EU parlament.

Opširnije »