Podržite nas!

Želimo Vam sretan i blagoslovljen Uskrs

31.03.2013 11:30

Svim čitateljima portala i Facebook grupe www.zdravstveniodgoj.com želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

Kraljice Neba - raduj se, uskrsnu kako je rekao! Aleluja!

Opširnije »

Najave u ožujku

09.03.2013 10:00

Subota, 09. ožujka u 10 sati u Domu kulture "Kristalna kocka vedrine" u Sisku.

Tribina „Pravo roditelja na izbor odgoja njihove djece“. O zdravstvenom odgoju i pravu roditelja na izbor u odgoju djece govorit će dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Tonči Matulić i Voditelj Ureda HBK za obitelj Petar Krešimir Hodžić, dr. med.

Subota, 09. ožujka u 19 sati - Županijska vijećnica, Glagoljaška 27, Vinkovci.

Tribina "Čija su djeca i škole u Hrvatskoj?" Na tribini će govoriti g. Krešimir Miletić univ. spec. act. soc. iz udruge Vigilare i mr. sc. Mladen Milić, asistent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i predsjednik Udruge katoličkih intelektualaca.

Opširnije »

Autor Smogovaca podržao Miletića

05.03.2013 20:00

Hrvoje Hitrec, osnivač i predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća, u Priopćenju za javnost u povodu polemike o lektirnim naslovima u hrvatskim školama, preporučio je piscima da dobro paze za koju dob pišu i kakve sadržaje namjenjuju kojoj čitateljskoj skupini. Polemika je započela nakon što je Krešimir Miletić zgrožen sadržajem knjige "Bum Tomica" koju je njegova kćer, učenica 4. razreda osnovne škole, dobila za lektiru. Miletić je objavio otvoreno pismo u kojem izražava roditeljsko nezadovoljstvo hiperseksualizacijom djece od najranije dobi i to ne samo kroz nametnuti Zdravstveni odgoj, već i kroz školsku lektiru. Podršku njegovom pismu je samo na našim stranicama izrazilo gotovo 3.000 osoba.

U nastavku pročitajte Priopćenje HKV-a koje potpisuje Hrvoje Hitrec.

Opširnije »

Lažu li nam seksolozi?

05.03.2013 16:30

Znanstvena istraživanja netko mora platiti. Ponekad je dobro zapitati se tko plaća neko istraživanje čije rezultate čitamo u novinama. Prema Aleksandru Štulhoferu, seksološka istraživanja plaća uglavnom farmaceutska industrija. Industrija koja, htjeli mi to priznati ili ne, ne zarađuje na zdravima, već na bolesnima. Smijemo li postaviti pitanje - s kojim ciljevima farmaceutska industrija plaća seksološka istraživanja, ako se istražuju zdravi, a ne bolesni? I čemu služe zaključci koje nam ta istraživanja već desetljećima serviraju kao „nepobitne znanstvene činjenice“? Na nekim od tih navodnih "nepobitnih znanstvenih činjenica" (rano stupanje u spolne odnose, veliki broj spolno prenosivih bolesti kod mladih, veliki broj maloljetničkih trudnoća...) temelji se odluka o uvođenju (nametanju) Zdravstvenog odgoja.

Pročitajte kako i tko provodi takva "istraživanja" u članku Danijele Blažeke.

Opširnije »

Napad na obitelji - borba za vlastitu propast

25.02.2013 16:00

Kriza braka i obitelji osjeća se sve intenzivnije i unutar hrvatskog društva. Mladi kao da se boje izazova i odgovornosti, mnogi kasno ulaze u brak, ili slijede liberalne trendove izvanbračnih zajednica, teško se odlučuju za djecu. Idu linijom manjeg otpora, traže život bez obveza i bez žrtve. A tamo gdje nema žrtve nema ni ljubavi. I tu se krug zatvara. Gdje nema ljubavi, caruje sebičnost, mrzovolja i na kraju nasilje.

Opširnije »

Amerikanci o našem ZO

21.02.2013 07:00

Prenosimo ekskluzivno izvješće američkog novinskog web portala WND o boravku Judith Reisman i Timothya Tatea u Hrvatskoj.

"Reisman je za WND izjavila da su neki od novinara koji su je napadali zaposleni u izdavačkoj kući koja je dio medijskog koncerna vlasnika franšize za izdavanje časopisa Playboy u Hrvatskoj. Prema izvješću, radi se o izdavaču Europa Press Holding, koji uz Playboy izdaje dnevne novine Jutarnji list i Slobodnu Dalmaciju."

Pročitajte što američki mediji pišu o našem ZO.

Opširnije »

Može li nas ZO izvući iz krize?

18.02.2013 19:30

Dolaskom na vlast nova Kukuriku koalicija najavila je velike promjene i rezultate. No nažalost, od toga ništa. Stoga su se u Vladi dosjetili kako izvući zemlju iz krize, a rješenje su našli u 4. modulu zdravstvenog odgoja.  Plan 21 je zapravo cijelo vrijeme bio temeljen na 4. modulu.

U ovome članku Ervina Budiselića pročitajte kako će nam seksualno obrazovanje naše djece donijeti gospodarski i ekonomski boljitak.

Opširnije »

OS poziva roditelje na potpisivanje pritužbe pučkom pravobranitelju

17.02.2013 14:30

Obiteljska stranka poziva roditelje da daju punomoć njihovom pravnom timu kako bi poslali zajedničku Pritužbu pučkom pravobranitelju protiv doc. dr. sc. Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta te Vinka Filipovića, prof., ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje zbog osobito teških kršenja temeljnih ljudskih prava roditelja i djece.

Opširnije »

Znanstvenik ili zločinac?

17.02.2013 11:30

U zadnje vrijeme očit je apsurd dvostrukih mjerila koja vladaju prema znanstvenicima i podobnim "znanstvenicima". Jedni se oštro napadaju pa čak i promptno suspendiraju ukoliko javno iznesu rezultate istraživanja ili samo svoje vlastiro mišljenje koje nije u skladu s tzv. "gender mainstreemingom" ili interesima LGBTIQ zajednice, dok se drugi brane čak i u slučaju kada postoje dokazi da promiču ili čak prakticiraju nešto tako gnjusno, kao što je pedofilija. Kada se dokaže pedofilija u redovima npr. Laburističke stranke (preko 30 slučajeva u vodstvu stranke u UK), nikom ne pada na pamet to poopćiti na sve laburiste na svijetu. Međutim, kada se takvi slučajevi otkriju u redovima svećenstva, onda se cijela Crkva prokazuje kao institucija koja zataškava zločine.

Sve navedeno ne događa se samo u inozemstvu nego upravo sada - u Hrvatskoj. Više o tome da nije baš svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja,  svakako pročitajte u novom članku M. Holjevca.

Opširnije »

Dvije minute za izbor

14.02.2013 16:00

Udruga Grozd pokrenula je akciju koja zahtijeva doslovno dvije minute vremena, a namjena joj je pokazati Josipoviću, Milanoviću i Jovanoviću koliko je ogromno nezadovoljstvo postupcima koji prate nasilno uvođenje spolnog odgoja u škole.

Pozivamo Vas da u što većem broju podržite ovu akciju!

Opširnije »