Podržite nas!

Vapaj Milanoviću: vratimo se demokratičnosti!

30.01.2013 08:00

Profesor hrvatskog jezika sa Sveučilišta u Zadru Mile Mamić, uputio je pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem poručuje: "U ovom trenutku zanima me Vaša ocjena ministra Željka Jovanovića s obzirom na zadane parametre. Pretpostavljam da ćete se složiti sa mnom da bi mu odlučnost bila čista desetica, a da mu mudrost nije baš dobra strana. Mudrost mu nije daleko od čiste ništice i približava se svojoj suprotnosti –potpunoj odsutnosti političke mudrosti, da ne kažem drukčije. Pri tako niskom stupnju mudrosti, odlučnost je opasnija što je veća."

Cijelo pismo upućeno premijeru, možete pročitati u nastavku.

Opširnije »

Diktatura relativizma

27.01.2013 21:00

Ministar Jovanović, Vinko Filipović i drugi ZO-jurišnici, imaju obraza stati pred hrvatsku javnost i bez imalo srama izjaviti da je 4. modul ZO-a znanstven i stručan te da ne posreduje nikakav svjetonazor, a protivnike takvog ZO prozivaju zatucanima i nazadnima. Plakat djevice Marije stavljen u profani kontekst naziva se „pravom na umjetničku slobodu“, a kritičari toga plakata nazivaju se „vjerskim talibanima“ i građanima koji ne razumiju da žive u sekularnoj državi. LGBT populacija organizira skup pred zagrebačkom katedralom pod nazivom „Ljubi bližnjeg svoga“, a protivnici toga skupa nazivaju se homofobima. Načelno se govori o „slobodi govora“, no neke stvari se ne smiju javno reći.

Pročitajte još jednu izvrsnu analizu Ervina Budiselića

Opširnije »

ZO-logija

26.01.2013 19:30

Ponekad se pitamo, u kakvom društvu mi to živimo kada nakon toliko truda uloženog u tumačenje stvari koje su same po sebi razumljive, kao što je npr. neprihvatljivost pedofilije, štetnost pornografije, opasnosti promiskuiteta itd., naše državne institucije samo odmahuju glavom i odvraćaju nam kako smo zatucani, netolerantni, srednjovjekovni... 

U ovoj nadrealnoj situaciji, dobro dođe malo humora na račun Žec-Fićo-Štulfi ZO, koliko god situacija nije uopće smiješna.

Pročitajte u tekstu Nikole Šopara kako se ZO provodi u (tipičnoj) obitelji.

Opširnije »

Što znaju Štef i Jura o ZO?

26.01.2013 14:00

Iz sljedećeg, duhovitog  primjera, svima će biti jasno u čemu je temeljni prijepor u raspravi o ZO? Nit vodilja svakog odgoja trebala bi biti ova: "Postavljanje granica jedan je od najvećih načina izražavanja roditeljske ljubavi."

Opširnije »

Sanja u školi

25.01.2013 19:00

Na T-portalu se s vremena na vrijeme pojave dobri članci, valjda kako bi se zadržao dojam "nepristranosti". Ovaj puta, radi se o članku Đurđice Klancir u kojem se ona pita sljedeće: "Premijer Zoran Milanović jest lider koalicije koja je pobijedila na izborima, ali nije li to notorni sukob interesa kada se jedno ministarstvo u Vladi koju on vodi upregne za projekt njegove supruge?"

Pročitajte članak, a zatim izrazite svoje mišljenje Povjerenstvu za utvrđivanje sukoba interesa.

Opširnije »

Uvodi li se 5. modul ZO?

20.01.2013 18:00

Od našeg čitatelja bliskog MZOS-u i AZOO-u, koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman, doznali smo šokantnu informaciju: MZOS i AZOO u najvećoj tajnosti pripremaju 5. modul Zdravstvenog odgoja! Kakav će biti sadržaj ove nove umotvorine i tko stoji iza toga, pročitajte u pismu koje prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Tko plaća šampon - 2?

19.01.2013 13:30

Ponukani optužbama ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, g. Vinka Filipovića koji osobno na javnim nastupima i putem medija pokušava plasirati tezu o 'stvarnim razlozima uključivanja udruge Glas roditelja za djecu (Grozd) u raspravu o zdravstvenom odgoju, a koji prema njegovome tumačenju leže u financijskim interesima', u interesu javnosti iznosimo slijedeće podatke o financiranju udruga koje su uključene u raspravu o zdravstvenom odgoju, a kako bi građani mogli sami donijeti određene zaključke tko i zašto plaća "šampon za pranje mozga"?

Prenosimo istraživanje koje je napravila udruga BAS.

Opširnije »

AZOO pritišće ravnatelje

15.01.2013 16:30

Ako je netko pomislio da je ravnatelj u njegovoj školi "dobar i razuman" i da se ZO u "našoj školi" neće predavati, neka pročita članak koji preuzimamo sa Laudato.hr i uvjeri se da ni roditelji niti ravnatelji nemaju pravo glasa jer Jovanović i Filipović znaju najbolje kako odgajati djecu. Preporučena literatura je tu i ostaje kako bi se kroz koju godinu u potpunosti iskoristila u praksi.

Opširnije »

Suspendiran profesor Poljaković

11.01.2013 20:30

Iako smo još jučer mislili kako je vijest o suspenziji dr. Ivana Poljakovića sa Sveučilišta u Zadru obična novinarska "patka", nažalost, ona se pokazala točnom. Nakon suspenzije novinarke Karoline Vidović Krišto zbog toga što se "drznula" objaviti istinu o povezanosti Jovanovićevog nametnutog ZO i monstruoznih istraživanja pedofila Kinseya, pala je još jedna žrtva seksološkog lobija - prof.dr. Ivan Poljaković. Njegov jedini grijeh sastoji se u tome što je na javnoj tribini rekao kako je za njega osobno, homoseksualnost - bolest.

Opširnije »

Dr. Reisman podržala smijenjenu voditeljicu Krišto

11.01.2013 09:30

Američka profesorica prava Judith A. Reisman, nositeljica je opsežnog istraživanja koje je dovelo do raskrinkavanja pedofilskih tortura kojima su bila podvrgnuta djeca od 4 mjeseca starosti do 15 godina, za potrebe Kinseyevih bolesnih "istraživanja". Dr. Reisman je poslala pismo podrške Karolini Vidović Krišto, urednici emisije "Slika Hrvatske" koja je skinuta s programa nakon emitiranja priloga nazvanog "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" u kojem je objasnila poveznice između Kinseya i spolnog odgoja uvedenog u naše škole. O tome smo pisali u nekoliko navrata u člancima Kinseyevo nasljeđe u ZO, Prestrašno! i Kinsey u TV-kalendaru. "Spornu" emisiju možete pogledati ovdje.

Prijevod pisma Judith A. Reisman prenosimo u cijelosti:

Opširnije »