Podržite nas!

Otvoreno pismo Lile Rose papi Franji

26.09.2015 16:25

Lila Rose je najutjecajnija pro-life aktivistkinja u svijetu, koja je prva uspješno razotkrivala nezakonite radnje Planned Parenthooda prerušavajući se u tinejdžerice i snimajući video materijale unutar njihovih klinika. Razotkrila je između ostalog da Planned Parenthood štiti svodnike maloljetnih prostitutki ne prijavljujući ih vlastima te da savjetuje svoje klijente u vezi abortusa na temelju spola djeteta. Sa samo 15 godina osnovala je pro-life udrugu Live Action kada je i počela s javnim nastupima u kojima snažno zagovara pravo na život, djelujući s jednakom ljubavi i poštovanjem prema nerođenima kao i prema njihovim majkama i očevima. Neumorno upozorava kako su financijski interesi industrije abortusa koja na ubojstvima nerođenih zarađuje enormne profite razlog postojanja nemoralnih zakona koji navodno štite ženska prava. Kao rezultat djelovanja njezine udruge zatvoreno je niz klinika Planned Parenthooda u SAD-u.

Lila Rose rođena je i odgojena u obitelji evanđeoskih protestanata, ali se obratila na katoličanstvo upravo zbog nepokolebljivog nauka i inzistiranja Katoličke Crkve na svetosti života u maternici iz kojeg je crpila inspiraciju i snagu za svoje neumorno djelovanje. Stoga je gajila velike nade i očekivanja od posjeta Svetog Oca SAD-u.

Opširnije »

Započinje nova molitvena kampanja inicijative 40 dana za život

16.09.2015 12:55

Dana 23. rujna započinje nova molitvena kampanja inicijative „40 dana za život“ za prestanak pobačaja u hrvatskim bolnicama. Ovo će biti do sada četvrta kampanja u Hrvatskoj u kojoj će sudjelovati čak 20 gradova. Novi gradovi sudionici su Čakovec, Varaždin, Virovitica, Velika Gorica, Karlovac, Slavonski Brod, Požega, Knin, Metković i Dubrovnik. Nekoliko tisuća ljudi molit će i postiti te bdjeti pred bolnicama u kojima se rade pobačaji.

Opširnije »

Petsto najtraženijih donatora sperme iz Velike Britanije začelo više od 6000 djece

12.09.2015 15:15

U siječnju je nekadašnji donator sperme Chris Whitman napisao članak o tome kako se osjećao kada je na svoje iznenađenje otkrio da su njegove donacije sperme proizvele najmanje 34 djece u razdoblju od 1992. do 2003. Radi se o 20 curica i 14 dječaka, dok je čak 16 njih rođeno u istoj godini. 

Opširnije »

Marijana Petir zatražila istragu prodaje organa abortiranih beba u EU

09.09.2015 14:10

„Željela bih danas ukazati na događaje nad kojima se zgražavam, koji su me duboko potresli, a koji se ne spominju javno“, započela je svoj jednominutni govor zastupnica Petir u Strasbourgu u ponedjeljak, 7. rujna na plenarnoj sjednici EU parlamenta. Naša hrvatska zastupnica među prvima je pred institucije EU iznijela nezapamćeni skandal koji je potresao Sjedinjene Američke Države ali i cijeli svijet. Radi se o ilegalnoj trgovini organa koja se dugi niz godina nesmetano odvija unutar klinika Planned Parenthood-a, organizacije koja djeluje i na prostoru Europske unije, a koju Europska komisija financira i to ne zanemarivim iznosima. Prije Marijane Petir slovački zastupnik u EU parlamentu Miroslav Mikolásik postavio je pismeni upit Europskoj komisiji u vezi financiranja Europske mreže IPPF-a novcem građana EU.

Opširnije »

Zašto pravobraniteljica za djecu laže da u udžbenicima za vjeronauk ima diskriminirajućih sadržaja?

05.09.2015 19:45

Snježana Majdandžić-Gladić je vjeroučiteljica protiv koje je nedavno pokrenut stručni nadzor od strane MZOS-a i Agencije za odgoj i obrazovanje nakon što su aktivistkinje inicijative GOOD pokrenule medijski linč nad njome optužujući ju da učenike zastrašuje pričama kako se ostaci pobačenih ljudskih fetusa iskorištavaju u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Vidjeli smo proteklih mjeseci na primjeru skandala s Planned Parenthood-om koji trese Ameriku koliko su pobačeni ljudski fetusi na cijeni i kako se s njima postupa. Ono što su novinari Jutarnjeg lista i lijevo-liberalnih portala smatrali katotalibanskom izmišljotinom pokazalo se kao vrlo profitabilna i uhodana djelatnost koja visoko obrazovane ljude iz medicinske profesije pretvara doslovce u strvinare. No napadi na vjeronauk iz istih krugova ne posustaju. Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić želi da se izvrši nadzor nad vjeronaučnim udžbenicima i da se otklone navodno diskriminirajući sadržaji.

Opširnije »

Kako se Milanka Opačić igra demokracije

05.09.2015 15:05

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić samo tri mjeseca prije isteka mandata ponovno u proceduru stavlja kozmetički dotjeran i loš Obiteljski zakon. Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar predstojnica je Katedre za obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a izabrana je na mjesto dekanice zagrebačkog Pravnog fakulteta, te će tu poziciju preuzeti 1. listopada ove godine. Za narod.hr komentira trenutnu situaciju s Obiteljskim zakonom.

Opširnije »

Roditelji spasili život sinu tetraplegičaru nakon što je supruga tražila eutanaziju

28.07.2015 08:05

Slučaj koji je u posljednjih mjesec dana izazvao velike rasprave u francuskoj, ali i svjetskoj javnosti, završio je pobjedom prava na život. Supruga tetraplegičara koji je stradao u prometnoj nesreći zatražila je pasivnu eutanaziju za svog supruga, iako on takvo što nije sam zatražio. Njegovi roditelji izborili su se za promjenu odluke liječnika jer nisu odustajali od borbe za sinovljev život čak i nakon skandalozne odluke Europskog suda za ljudska prava koji je početkom lipnja dopustio eutanaziju. Ovaj slučaj nas upozorava na kakvoj se skliskoj litici nalazi ljudski život baš svakoga od nas jednom kada se ozakoni bilo kakav oblik eutanazije.

Opširnije »

UN usvojio “moćnu” rezoluciju o obitelji – seksualni radikali izvan sebe!

17.07.2015 08:13

Ova rezolucija, najsnažniji je i najopsežniji dokument UN-a o zaštiti obitelji, do sad. Delegacije UN-a koje se zalažu za obitelj ostvarile su usvajanje Rezolucije, unatoč snažnim protivljenjima razvijenih zemalja koje krše međunarodne obveze iz obvezujućih dokumenata UN-a koji štite obitelj npr. Opće deklaracije o ljudskim pravima (čl. 16.), Međunarodnog  pakta o ekonomskim socijalnim i kulturnim pravima (čl. 10), Međunarodne konvencije o zaštiti prava svih radnika migranata i članova njihovih obitelji (čl. 44)… CitizenGO Hrvatska vas poziva da podržite rad zemalja koje se bore za zaštitu obitelji, unatoč napadima,  te da onim zemljama koje su glasale protiv date do znanja da je to neprihvatljivo.  Premda ova rezolucija vraća nadu usred rastućeg trenda napada na obitelj, činjenica da su se najmoćnije zemlje svijeta poput SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Japana i Nizozemske snažno suprotstavile ovoj rezoluciji i umjesto toga pripremale plan kako bi se u nju ubacila tzv. reproduktivna prava i različite vrste obitelji je vrlo zabrinjavajuća. Protiv rezolucije su bile čak i Irska, Portugal, Južnoafrička Republika i Estonija. Peticiju CitizenGO Hrvatske možete potpisati ovdje.

Opširnije »

Poligamisti iz Montane traže dozvolu za brak

06.07.2015 14:48

U svom izdvojenom protivnom mišljenju većinskoj odluci sudaca Vrhovnog suda SAD-a u slučaju Obergefell v. Hodges sudac John Roberts prognozirao je kako će ova odluka neminovno dovesti do ozakonjenja poligamije na nivou SAD-a. Naime, razlozi koji se navode u većinskoj odluci kojom istospolni „brak“ postaje ustavno pravo su takvi da, prema sucu Robertsu, ne postoji nikakav razlog da se iz definicije braka izbaci samo element da se radi o zajednici žene i muškarca. Jednako se tako može izbaciti i definicija da je ta zajednica rezervirana samo za dvije osobe umjesto za više njih. Naime, sa stajališta povijesti i tradicije, puno je logičnije napraviti iskorak u redefiniciji braka u tom smjeru budući da poligamne zajednice imaju duboke korijene u nekim kulturama širom svijeta. Nije trebalo čekati ni tjedan dana da se pojavi takav zahtjev.


Opširnije »

Hrast: „SDP uništava obitelj i demografiju

05.07.2015 08:38

Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku, odnosno dio članstva koji je ostao uz Ladislava Ilčića nakon raskola u stranci zbog koaliranja s HDZ-om, objavio je priopćenje za medije u kojem upozoravaju javnost da SDP uništava obitelj i demografiju novim  akcijskim planom ministrice Opačić za redefiniranje socijalnih naknada kojim bi uveli potpuno novi sustav poreznih olakšica za djecu. Pozivaju na slanje pisama ministrici socijalne politike i mladih.

Opširnije »