Podržite nas!

Bečki psihijatar i psihoterapeut o ranom i općem spolnom odgoju u školama: „Psihološki gledano, radi se o metodama kojima se služe pedofili“

20.04.2017 16:00

Bečki neurolog, psihijatar i psihoterapeut, dr. Raphael Bonelli, u nedavnom je intervjuu potvrdio ono što je 2013. godine u Hrvatskoj, dolaskom dr. Judith Reisman, raskrinkano u vezi tzv. liberalnih spolnih odgoja. Liberalna 'pedagogija' pokazuje se kao potpuno promašena, a psihološki gledano, radi se o metodama kojima se služe pedofili: djecu se zbunjuje mnoštvom prijevremenih i neprikladnih informacija o seksualnosti, zbog čega postaje žrtve tih trauma i razvijaju nezdrav odnos prema seksualnosti. Potom postaju potencijalne žrtve samih pedofila ili i sami postaju počinitelji pedofilskih kaznenih djela. Na kraju, dobivamo zatvoren krug i spregu liberalnih spolnih odgoja, širenja spolnih bolesti i spolno razvratnih i problematičnih pojedinaca s čijim sve većim brojem i sve veći dio društva postaje imuno na takve sadržaje. Tako postupno, ono što zapravo je i što je nekada bilo nezamislivo i nenormalno, postaje prihvatljivo i normalno.

Opširnije »

Nastavlja se ideološka diktatura u školama

19.07.2015 09:30

Na nedavno završenom natječaju za odabir autora za izradu kurikuluma međupredmetnih tema iz područja zdravstvenog i građanskog odgoja odabrane su ponovno samo politički podobne osobe koje promoviraju radikalno liberalnu ideologiju, poput Sanje Musić Milanović, premijerove supruge ili Vesne Jureša, jedne od najbližih suradnica Aleksandra Štulhofera, javlja GROZD – Glas roditelja za djecu u svom priopćenju. Začuđuje ponovni angažman navedenih osoba koje su bile autorice prošlog programa zdravstvenog odgoja koji se pokazao potpuno neuspješnim.

Opširnije »

Ukinite konačno ovakav zdravstveni odgoj!

19.06.2015 11:50

Udruge Glas roditelja za djecu – GROZD i Vigilare pozivaju građane, posebice roditelje, da se odazovu njihovoj inicijativi kojom se od ministra Vedrana Mornara i MZOS-a traži ukidanje nestručnog i protuzakonitog koncepta zdravstvenog odgoja koji se još uvijek provodi u hrvatskim školama. Izvješćuju kako je do sada već 6.500 građana potpisalo pismo ministru Mornaru. Molimo vas da se pridružite ovoj inicijativi i širite ju među poznanicima jer idejni kreatori spolnog odgoja očito nisu zadovoljni provođenjem i učincima programa po školama te pokazuju uporna nastojanja da svoje projekte osnaže dodatnim programima za učenike (gostovanja dr. Dubravka Lepušića po školama, radionice lezbijske udruge LORI koje se također bez ikakve najave održavaju po školama i sl.) kao i edukacijom (čitaj: indoktrinacijom nastavnika). Nastavnici već javljaju kako su po stručnim skupovima izloženi pretežno ideološkoj indoktrinaciji na temu spolnog odgoja i građanskog odgoja.  

Opširnije »

GROZD ministru Mornaru: Dokinite konačno nestručan i protuzakonit zdravstveni odgoj u školama

02.06.2015 15:40

Udruga roditelja GROZD poziva vas da se pridružite njihovoj akciji i potpišete pismo ministru Mornaru u kojem se od njega traži da konačno dokine nestručan i protuzakonit koncept zdravstvenog odgoja koji se još uvijek provodi u hrvatskim školama, te omogući roditeljima i djeci izbor programa zdravstvenog odgoja. Također se u pismu od ministra traži da odredi i ujednači kriterije prema kojima razne organizacije, inicijative, civilne udruge ili pojedinci mogu provoditi svoje programe, projekte i predavanja u školama i vrtićima te provoditi edukaciju nastavnika te da se podaci o tome tko i gdje provodi koje projekte objavljuju na stranicama Ministarstva. Za sudjelovanje djece u takvim projektima i predavanjima GROZD zahtijeva obaveznu informiranu suglasnost roditelja. Naime, nedavno je lezbijska udruga LORI iz Rijeke, nakon niza održanih predavanja po srednjim školama Rijeke i Opatije tijekom kojih su aktivistkinje učenike upoznavale s LGBT terminologijom, LGBT identitetima i temama vezanim uz seksualnu orijentaciju te spolni/rodni identitet, održala već drugi seminar indoktrinacije nastavnika osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije LGBT temama (udruga LORI pokrila je i troškove puta, ručak i osvježenje za nastavnike). 

Opširnije »

Vigilare ministru Mornaru: razotkriveni temelji Zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj

28.05.2015 21:45

Udruga Vigilare uputila je ministru znanosti, obrazovanja i sporta dopis u kojem izražava razočaranje što se nakon očekivanih pozitivnih promjena nakon smjene Željka Jovanovića sadržajno u nastavi zdravstvenog odgoja nije ništa promjenilo. Sporni sadržaji koji svjedoče da se nastava i daljne odvija prema istom priručniku i programu koji je sastavio Aleksandar Štulhofer i dalje se nalaze na mrežnim stranicama MZOS-a. Posebice je skandalozno što te stranice krase i dalje „Standardi spolnog odgoja u Europi“ kao temelj modula Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje. Jedan od autora tog dokumenta je njemački Savezni centar za zdravstveno obrazovanje (BZgA), poznat po skandaloznim brošurama za odgoj djece vrtićke dobi u kojima se promiče incest i dječja masturbacija, što je šokiralo roditelje u Njemačkoj. Vigilare upozorava da ministarstvo priprema kurikul za spolni odgoj predškolske djece o čemu je portal Zdravstveniodgoj.com pisao krajem prošle godine. Tekst Vigilareovog dopisa MZOS-u sa zahtjevima prema ministru Mornaru prenosimo u cijelosti. 

Opširnije »

Prema podacima nedostupnima javnosti ali poznatima LGBT udrugama – zdravstveni odgoj u školama neuspješan

10.04.2015 19:38

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD uputila je jučer upit ministru obrazovanja Vedranu Mornaru tražeći objašnjenje zbog čega rezultati provođenja zdravstvenog odgoja, navodno još u srpnju 2014.g. izrađeni u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, nisu javno objavljeni a poznati su LGBT udrugama kao što je udruga CESI. Rezultati su 3. travnja objavljeni na službenim stranicama udruge CESI Sezam – Seksualna Edukacija Za Mlade. U upitu GROZD-a Ministarstvu navodi se kako ovo nije prvi put da ove udruge imaju pristup informacijama koje su nedostupne javnosti. Prenosimo i izvješće o rezultatima vanjskog vrednovanja koje je objavljeno na navedenim stranicama, međutim, upozoravamo čitatelje da se može raditi o neobjektivnom prikazu provedenog vrednovanja te da sve informacije uzmu s rezervom. Budući da MZOS nije izašao u javnost s rezultatima vrednovanja, sigurno je jedino da je zdravstveni odgoj u školama - neuspješan.

Opširnije »

Silovana nakon sata spolnog odgoja

29.11.2014 08:34

Prije gotovo dvije godine u Hrvatskoj je izmijenjen kazneni zakon u dijelu koji se tiče spolnog odnosa među maloljetnicima. Dobna granica za spolne odnose podignuta je s 14 na 15 godina (čemu se protivio Aleksandar Štulhofer), ali seks među vršnjacima ispod te dobne granice nije kažnjiv ukoliko razlika među osobama nije veća od tri godine. Navodno je za tako nešto lobirao također Aleksandar Štulhofer. Tako da bi slučaj kojeg prenosimo prema hrvatskom zakonu bio okarakteriziran kao silovanje, ali ne bi postojala otegotna okolnost da osoba ne može dati pristanak ukoliko nema navršenih 15 godina. Nelogično je da osoba ne može dati pristanak za spolni odnos u jednom slučaju, a u drugom slučaju može. Osoba je nezrela za tako nešto i u jednom i u drugom slučaju.  Također je žalosno što se i kod nas održavaju stručni skupovi na kojima se kao rješenje za seksualno nasilje i pedofiliju nudi što više spolnog odgoja u nastavi, a navodni spasitelji djece su uvijek jedni te isti suradnici Kinsey instituta. A što oni nude? Spolni odgoj kroz koji  se promiskuitet predstavlja kao nešto normalno te se time stavlja dodatan pritisak na učenike da postanu seksualno aktivni prije negoli bi to sami htjeli. Prelistavanjem priručnika za provođenje zdravstvenog odgoja u njegovom 4. modulu stječe se jedino takav dojam.

 

Opširnije »

Video: Roditelji moraju u zatvor jer djeca bježe sa satova spolnog odgoja

25.11.2014 08:27

Nedavno smo pisali o skandaloznim programima spolnog odgoja koji se provode ili predlažu u njemačkim pokrajinama u kojima su na vlasti Zeleni ili Socijaldemokrati. Jedna od njih je i pokrajina Sjeverno Porajnje/Vestfalija iz koje dolazi priča o roditeljima 9-toro djece kojima prijeti odlazak u zatvor zbog toga što im djeca odlaze sa traumatskih satova spolnog odgoja. Pogledajte video u kojem policijski službenik dolazi pred vrata obitelji Martens kako bi uhitio majku koja još uvijek doji svog sina.


Opširnije »

Spolni odgoj u školama pod krinkom odgoja o različitosti

20.11.2014 08:10

Njemačka sociologinja, takozvana „seksualna pedagoginja" i lezbijska aktivistica, profesorica Elisabeth Tuider iz Kassela zahtijeva uvođenje „praktičnih vježbi" u spolnom odgoju u njemačkim školama. To su početkom lipnja objavile novine Hessische/Niedersächsische Allgemeine (skraćeno HNA). Faktički se radi o uvođenju praktične pornografije na satu tzv. zdravstvenog odgoja. Učenici se trebaju igrati  bordela i uzeti u obzir sve seksualne orjentacije i nagone, različitih grupa, heteroseksualaca, homoseksualaca, sadista, mazohista, itd. i to pokazati u praksi. Sada i Frankfurter Allgemeine Zeitung piše o tome.

Opširnije »

Ministar Mornar s predstavnicima Vigilare i COK-a razgovarao o zdravstvenom odgoju

07.09.2014 19:26

Prilikom susreta s ministrom Mornarom predsjednici Vigilare i Centra za obnovu kulture izrazili su zabrinutost zbog, kako navode, ''pristranog pristupa u izradi programa koji su provodile ljevičarske udruge okupljene u GOOD inicijativi i ne uključivanje stručnjaka i predstavnika konzervativnijih nazora, kako dolikuje pluralnom demokratskom društvu''. Zaključak susreta je da je ministar pokazao spremnost na dijalog. To smo već imali prilike čuti i nakon sastanka minstra Mornara sa predstavnicima udruge GROZD i kardinalom Bozanićem. Počinje već treća školska godina u kojoj će se provoditi štetan nezdravstveni odgoj, koji je sastavio Aleksandar Štulhofer, iza kojeg se vuku brojni skandali. Pedofilska pozadina Štulhoferova 4. modula i krug suradnika tog seksologa s Kinsey instituta, pa i sama činjenica da je jedan seksolog autor spolnog odgoja za djecu i mlade, bila bi dovoljna svakom ministru kome je stalo do dobrobiti djece i koji želi biti bitno drukčiji od bivšeg ministra Željka Jovanovića, da već jednom ukine takav program. 

 

Opširnije »