Podržite nas!

Nova prilika za Zdravstveni i Građanski odgoj i obrazovanje

02.07.2014 14:45

Vigilare pozdravlja postojanje sadržaja Građanskog odgoja u hrvatskom školskom sustavu no od novog ministra Mornara i dalje očekuje da ostvari najavljeni dijalog i s predstavnicima građana koje je njegov prethodnik Jovanović šikanirao i više puta izvrijeđao. I dalje su problem akteri koji su predviđeni za provođenje GOO-a:Sastavnice civilnog društva koje su sudjelovale pri izradi plana i programa GOO-a te Priručnika za nastavnike, redom su članice Platforme 112 (GONG, Centar za mirovne studije, CESI, Mreža mladih i dr.), saveza više desetaka liberalnih udruga koje su se izblamirale u literaturi hiperseksualiziranoga četvrtog modula ZO-a s dokazanom pedofilskom pozadinom. Njihovo politikantstvo, agresivno totalitarno ponašanje i opterećenost svjetonazorskim revanšizmom, što se sve plaća proračunskim novcem građana, ograničenja su koja priječe da na objektivan način djeluju „u cilju promicanja i unapređenja ljudskih i građanskih prava te ohrabrivanja i osnaživanja građana i građanki za što aktivniju participaciju u procesima donošenja političkih odluka“, kako stoji u GONG-ovu Statutu.“

Opširnije »

Dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta sinoć je uzdrmao temelje hrvatskog tzv. spolnog odgoja ocijenivši ga “katastrofalnim”

30.05.2014 14:55

Jučer je dr. Judith Reisman zajedno s režiserom Timothyjem Tateom i istražiteljem Thomasom Hampsonom gostovala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu gdje ih je predstavio dekan Davor Miličić. Puna dvorana Medicinskog fakuteta na kraju predavanja pozdravila je Judith i druge goste gromoglasnim pljeskom. U svom je obraćanju dekan Miličić osudio djelo Alfreda Kinseyja istaknuvši kako kao Medicinski fakultet moraju osporiti ideju koju je promovirao Kinsey, a to je da su djeca seksualna bića od rođenja. Također je istakao činjenicu da je autor 4. modula zdravstvenog odgoja za djecu u Hrvatskoj dr. Štulhofer u Dubrovnik pozvao pedofile te surađivao s jednim pedofilom iz akademskih krugova. Nažalost, dr. Štulhofer je tijekom svoje karijere surađivao ne s jednim, već sa šest akademskih promicatelja pedofilije – Theom Sandfortom, Johnom Bancroftom, Erwinom Haberleom, Vernom Bulloughom, James Eliasom i Gunterom Schmidtom – i to treba stalno ponavljati u nadi da će nekome u cijeloj ovoj priči proraditi savjest kako bi se napravile bitne promjene u pogledu programa spolnog odgoja i uklonilo aktere koji zastupaju interese sumnjivih interesnih skupina. 

Opširnije »

ZO se temelji na prijevari

28.02.2014 15:10

U pismu koje smo primili od zaklade „Novae Terrae“ objašnjava se kako je i zašto zapravo došlo do stvaranja dokumenta pod nazivom „Standardi spolnog odgoja u Europi“ koji sadrži skandalozne smjernice o podučavanju djece masturbaciji u ranom djetinjstvu. Dokument su neke interesne grupacije uspjele nametnuti određenim državama kao temelj spolnog odgoja u školama. Među državama koje su uvele spolni odgoj prema navedenim smjernicama, nažalost  je i Hrvatska.

Ispostavilo se da se radi o podmetnutom dokumentu Međunarodne federacije za planiranje roditeljstva jer dokument samo izgleda kao izdanje Svjetske zdravstvene organizacije, ali nikada zapravo nije bio dio službene dokumentacije WHO-a. To neminovno znači da je i 4. modul ZO temeljen na lažiranim preporukama koje je podmetnula najveća svjetska organizacija za pružanje i promicanje abortusa. Njihove preporuke ministarstvima nemaju legitimitet niti jednog političkog ili znanstvenog tijela.

Opširnije »

MZOS obmanjuje učenike u vezi AIDS-a

18.02.2014 08:20

Zbog čega zdravstveni odgoj, koji je navodno temeljen na znanosti, prešućuje podatke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kada se radi o instituciji koja je najrelevantnija za praćenje infekcije HIV-om/AIDS-om? Od kuda očita diskrepancija između službenih podataka HZJZ-a i podataka koji se nalaze u školskim udžbenicima? HZJZ tvrdi da su najveća grupa povećanog rizika za prijenos HIV-a homoseksualci (56,1%) te da se zadnjih godina „među zaraženima bilježi se sve veći udio muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima“.

Opširnije »

Jovanovićev ZO četvrti puta pred Ustavnim sudom

17.12.2013 15:13

Donosimo tri prijedloga za pokretanjem postupka ocjene suglasnosti odluka ministra Jovanovića s Ustavom i zakonom koje se odnose na uvođenje kurikuluma i priručnika za provedbu Zdravstvenog odgoja. Jedan prijedlog je prihvaćen kao jedan od temelja za ukidanje Zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića u svibnju ove godine dok su druga dva još aktivna i čekaju očitovanje Ustavnog suda. Sve prijedloge izradio je odvjetnik iz Poreča Dario Čehić koji u trećem prijedlogu kao opunomoćenik zastupa 600 roditelja iz cijele Hrvatske.

Opširnije »

Jovanović zbog referenduma prijeti učiteljima

15.11.2013 11:20

Ministar Jovanović je u svom priopćenju zatražilo od učitelja da "se suzdrže od iznošenja osobnih stajališta i rasprave o navedenom pitanju", te da ravnatelji spriječe svaki oblik mogućeg agitiranja i nametanja tuđeg svjetonazora učenicima". Suprotno ponašanje će se smatrati "...bitnom povredom radne obveze". Drugim rječima, tko tako ne postupi, dobit će otkaz.

Na stranu komunistička terminologija ("agitiranje") i ton (pod prijetnjom otkaza), ministra Jovanovića. Ovaj dopis problematičan je i sadržajno jer se nigdje ne ograničava na prostor škole. Dakle, svi odgopjno-obrazovni djelatnici (po Jovanovićevom "radnici"), pod cijenu otkaza, ne smiju nigdje javno iznositi svoj stav. Jer bi se u publici uvijek mogao naći neki sadašnji ili bivši učenik.Te bi po Jovanovićevom "proglasu u ime naroda", takav učitelj automatski dobio otkaz. Jer ima stav suprotan Jovanovićevom i partijskom. 

Opširnije »

Reakcija na izjave ministra Jovanovića

23.05.2013 16:00

Udruga GROZD izdala je priopćenje za javnost povodom neartikuliranih i neistinitih izjava ministra Jovanovića koje je dao kao komentar na presudu Ustavnog suda kojom je jučer ukinut "njegov" zdravstveni odgoj. Ministar se u svojim izjavama po ustaljenoj praksi obrušio na sve svoje neistomišljenike, osim što su to ovoga puta suci Ustavnog suda. Jovanović je otišao toliko daleko da javno proziva pojedine suce kako ne znaju svoj posao! Svoju tiradu na suce završio je izjavom kako Kurikulum nije ukinut i kako će se zdravstveni odgoj i dalje provoditi, a da se on ne slaže sa jednoglasnom odlukom Ustavnog suda i ne priznaje da je u bilo čemu pogriješio.

Priopćenje udruge GROZD prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Hoćemo li uskoro imati i pedo pride?

11.04.2013 23:00

Katarina Tonković Pigac iz Obiteljske stranke za Dnevno.hr je izjavila: "Za nas nije neočekivana najnovija inicijativa 'Iskoraka' i 'Kontre' koji su prije nekoliko dana zatražili promjenu Obiteljskog zakona i legalizaciju istospolnih brakova i mogućnost usvajanja djece. Očekujemo, osim toga, da će se i u Hrvatskoj uskoro pokušati uvesti takozvani građanski odgoj, koji bi nakon zdravstvenog odgoja, djecu trebao i dodatno senzibilizirati za istospolne brakove i usvajanje djece od strane istospolnih partnera, kao i za nastojanja da se spol ubuduće može promijeniti bez suglasnosti liječnika, odnosno puno liberalnije nego danas.

Ništa od toga nije došlo preko noći, već je vjetar koji već godinama puše Europom došao i do nas. S tom se inicijativom, ide korak po korak. Granice se pomiču sve dalje, zbog čega za koju godinu možemo očekivati i organiziranje takozvanog 'pedo pridea', odnosno parada na kojima će sudionici zahtjevati legalizaciju pedofilije - pojašnjava razloge žestokom opiranju takvim trendovima Katarina Tonković Pigac iz Obiteljske stranke, koja potom primjećuje da je pedofilija i danas u svijetu, ali i u Hrvatskoj, sveprisutna i javno promicana."

Opširnije »

HTV-ova kazna - znak dobrog puta

05.04.2013 20:30

Iako je Karolina Vidović Krišto dobila podršku novinara širom svijeta, hrvatski roditelji još uvijek su uskraćeni za relevantne informacije o spolnom odgoju jer je nakon skandala o suradnji A. Štulhofera s promicateljima pedofilije na snazi još veća blokada u medijima. O tome svjedoči i tekst koji prenosimo iz Večernjeg lista u kojem se ni riječju ne spominje grozna istina zbog koje je Karolina smijenjena i zbog koje se  našla pod napadom nekih interesnih grupa i pojedinaca, uključujući i one koji su prijetili njezinoj obitelji.

U hrvatskim školama se i dalje sustavno prijeti ravnateljima i nastavnicima i uvode se inspekcije kako bi se osiguralo nasilno provođenje spolnog odgoja. Tko je još toliko naivan da vjeruje da se sve to radi u interesu djece?

Opširnije »

MZOS nas vraća u pretpovijesno doba?

02.03.2013 22:30

Preranom seksualizacijom djece ona se guraju u neki oblik psihološkog preranog seksualnog sazrijevanja. Prekidanje djetinjstva i postepenog spolnog sazrijevanja, postupak je protivan evoluciji i vraćanje je kotača evolucije u obrnutom smjeru. Čovjeku je darovano djetinjstvo i postepeno spolno sazrijevanje da bi bio nešto više u biološkom smislu. – poručio je dr. Tomislav Domazet–Lošo, evolucijski genetičar svjetskog glasa, s Instituta Ruđer Bođšković na tribini u Požegi.

Kratak osvrt na njegovo predavanje prenosimo sa stranica Večernjeg lista.

Opširnije »