Podržite nas!

Protestanti protiv nametnutog ZO

06.01.2013 17:00

Protestanti su još 14.12.2012. izdali propćenje u kojem kažu: "Naše poimanje čovjeka, spolnosti i njezinih izražavanja razlikuje se od autora naslova preporučene literature 4. modula zdravstvenog odgoja. Stoga nam je, kao takvo, potpuno neprihvatljivo. Držimo da je rodna ideologija, baš to – neznanstvena ideologija i da kao takva ne treba biti uključena u kurikulum zdravstvenog odgoja. Ako se time želi djecu učiniti osjetljivom i nenasilnom prema osobama drugačije seksualne orijentacije, za to nije potrebno uvoditi neznanstvene spoznaje koje unose zbrku u naravni red stvari."

Cijelu izjavu možete pročitati u nastavku.

Opširnije »

Liječnici protiv nametnutog ZO

06.01.2013 16:30

I više od 2700 visokoobrazovanih zdravstvenih djelatnika s nemalim brojem sveučilišnih nastavnika zaposlenih u zdravstvu Republike Hrvatske okupljenih u Hrvatsko katoličko liječničko društvo izrazilo je svoje neslaganje s Jovanovićevim programom ZO "zbog medicinske i znanstvene neutemeljenosti te manipulacija sadržanih u predloženom nacionalnom kurikulumu".

Pitamo se da li će i ovoga puta predstavnici MZOS-a i AZOO-a ponoviti stav da su to liječnici "katoličke provinijencije", sugerirajući da njihovo mišljenje nema značaja kao što su to izjavili i za 255 akademika i doktora znanosti koji su svojevremeno podržali GROZD-ov program?

Kompletnu izjavu HKLD-a pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Pravoslavna Crkva protiv ZO

05.01.2013 17:30

Nakon što je i mitropolit zagrebačko - ljubljanski i cijele Italije Jovan (Pavlović) u razgovoru za Večernji list osudio program Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja u dijelu koji govori o spolnosti te istaknuo da se slaže s "lijepim i odmjerenim riječima kardinala Bozanića", očekujemo reakciju ministra Jovanovića. Hoće li i članovima pravoslavne Crkve poručiti da njihovi poglavari "zločesto lažu"?

Tekst cijele izjave koju prenosimo sa dnevno.hr pročitajte u nastavku.

Opširnije »

Medicinske sestre protiv nametnutog ZO

04.01.2013 12:00

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji sa središnjicom u Požegi i ograncima u Novoj Gradiški, Lipiku, Pakracu, Virovitici i Našicama na čelu s predsjednicom Mirom Ilić uputila je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta apel da odustane od 4. modula zdravstvenog odgoja.

Opširnije »

Struka protiv ZO

03.01.2013 23:30

Struka ne samo da oštro osuđuje način uvođenja Jovanovićevog ZO, već se još više protivi njegovom sadržaju. U izjavi Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika pročitajte što učitelji misle o pedagoškim "vrijednostima" nametnutog programa.

Opširnije »

Otvoreno pismo novinarima

03.01.2013 08:30

Imamo osjećaj kao da su samo novinari i političari (čast izuzecima) ti koji ne vide ili ne žele vidjeti sve silne dokaze koji upućuju na neviđeni šlamperaj i bahatost koji prate izjave vezane uz promicanje Jovanovićevog Zdravstvenog odgoja i to njegovog 4. modula. Naš čitatelj M.B. (podaci poznati uredništvu), poslao nam je analizu najuočljivijih spornih elemenata ZO sa željom da sa tim tekstom upoznamo javnost. Tekst pisma prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

HHO osuđuje nametanje ZO

02.01.2013 16:30

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO), najpoznatija i najuglednija udruga za zaštitu, promicanje i razvoj ljudskih prava izdala je danas priopćenje u kojem oštro i nedvosmisleno osuđuje nametnuto uvođenje Zdravstvenog odgoja te ističe da je Vlada RH time povrijedila čitav niz međunarodnih pravnih akata. Izjavu prenosimo u cijelosti.

Opširnije »

Redovnici protiv ZO

01.01.2013 16:00

I redovnici su se oglasili protiv ZO priopćenjem:

Nitko iz Vlade ne želi priznati da su u izradi spornoga modula pogriješili proceduralno, stručno i da su uveli program koji je u suprotnosti sa svjetonazorom većine stanovnika koji u Hrvatskoj žive. To je bit problema

Opširnije »

Izjava HBK o ZO

22.12.2012 20:30

Crkva je trenutačno jedina institucija koja je jasno i nedvosmisleno stala na stranu roditelja u težnji da se cjelokupna hrvatska javnost upozna sa spornim elementima nametnutog zdravstvenog odgoja koji je ove godine uveden u škole. U nastavku pročitajte informaciju koju će HBK dostaviti svim vjernicima u RH. Isto tako, možete preuzeti i letak za tisak.

Opširnije »

Što struka misli o ZO?

06.12.2012 20:00

Prosvjetni djelatnici okupljeni u Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika poslali su nam pismo pod naslovom POTOP ZDRAVOG RAZUMA. U pismu analiziraju pedagoški neprihvatljive sadržaje Kurikuluma temeljenog na 16 naslova preporučene literature za 4. modul ZO. Na kraju svog pisma zaključuju (parafrazirajući autore knjige "O užitku") sljedeće: "Za nas i ova knjiga i cijeli koncept predloženog spolnog odgoja nisu „bura u čaši vode“, nego potop zdravog razuma."

Opširnije »