Podržite nas!

GROZD: Jovanovićev ZO i dalje loš

29.10.2013 15:45

Stručni tim udruge GROZD izradio je analizu izmijenjenog i od ove godine uvedenog 4. modula programa zdravstvenog odgoja.

Djeca imaju pravo na informaciju. Informacija mora biti prilagođena uzrastu, znanstveno utemeljena, točna i potpuna. Međutim, autori 4. modula ne poštuju niti jedno od ovih pravila. Zbog toga je ovaj program loš, a u nekim dijelovima i štetan. Najvjerojatnije će biti osporen novom ustavnom tužbom.

Opširnije »

GROZD-ovo pismo Milanoviću

11.02.2013 20:00

Povodom nakupljenih skandala i propusta vezanih uz Jovanovićev ZO, a posebice povezanosti Aleksandra Štulhofera s pedofilskim lobijem, GROZD upućuje otvoreno pismo premijeru u kojem traži smjenu svih čelnih ljudi koji su dopustili puštanje neprovjerenih i neprimjerenih sadržaja u škole.

Opširnije »

GROZD-ov program

06.02.2013 22:30

Udruga GROZD na svojim stranicama objavila je letak u kojem ukratko predstavlja svoj doista vrhunski program zdravstvenog odgoja i to upravo dio koji se bavi spolnim odgojem(4. modul). Provjerite u čemu su osnovne razlike između programa udruge GROZD i nametnutog programa MZOS. Udruga grozd ističe: "Mi nismo protiv zdravstvenog odgoja, ali smo: a) za kvalitetan, transparentan i znanstveno i pedagoški utemeljen program; b) za pravo roditelja na izbor programa koji je sukladan njihovim odgojnim vrijednostima."

Vjerujemo da bi u slučaju mogućnosti slobodnog odabira programa, GROZD-ov program ponovo biralo 90% roditelja. Provjerite zašto.

Kratki pregled programa udruge GROZD – njegovih ciljeva, autora i recenzenata te tema i ciljeva o spolnosti (4. modul) pročitajte u nastavku ili preuzmite letak u pdf formatu.

Opširnije »

Jovanović zloupotrebljava poziciju moći

03.01.2013 11:30

Udruga GROZD upozorava Predsjednika RH, Saborski odbor za ljudska prava, HHO i članove diplomatkog zbora u RH na eklatantno kršenje ljudskih prava koje se provodi nad svim protivnicima Jovanovićevog ZO, a posebice nad istaknutim članovima udruge GROZD.

U nastavku možete pročitati pismo članovima diplomatskog zbora u RH i preuzeti pismo upućeno medijima.

Opširnije »

EU podržao GROZD

02.01.2013 21:00

Pročitajte kako je 26. kolovoza 2009. Europski odbor za socijalna prava (the European Committee for Social Rights - ECSR) zaključio da je GROZD-ov pro-apstinencijski program spolnog odgoja zakonski  prihvatljiv. U nastavku originalnog teksta Europskog odbora za socijalna prava (ECSR), pročitajte i komentar kojim su se sve spletkama služile feminističke i LGBTIQ udruge kako bi tada osporile GROZD-ov program i onemogućile njegovo uvođenje u sve Hrvatske škole.

Opširnije »

Jovanovićev ZO i pedofilija

29.12.2012 18:30

HRT u emisiji "Slika Hrvatske" dovodi u izravnu vezu Jovanovićev Zdravstveni odgoj i pedofiliju! Svakako pogledajte! Emisiju možete pogledati na HRT-u ili na YouTube-u.Izjava udruge GROZD

26.12.2012 20:00

Dio medija prenio je izjavu predstavnika udruge GROZD sa današnje tiskovne konferencije nepotpuno i tendenciozno. Zato smo odlučili objaviti kompletan tekst iznesenog priopćenja. Za razliku od ministra Jovanovića kojega uopće ne zanima što roditelji misle o njegovom Zdravstvenom odgoju i koji s pozicije sile "ne želi utrošiti ni sekundu svog dragocjenog vremena", predstavnici GROZD-a traže dijalog i nude konstruktivno rješenje. Da GROZD zaista zna o čemu priča, pogledajte u njihovom Kurikulumu zdravstvenog odgoja kojega je 2007. godine prihvatilo 89% roditelja.

Opširnije »

Kurikulum udruge GROZD

01.12.2012 08:00

Ovdje možete preuzeti program Zdravstvenog odgoja udruge GROZD iz 2007. godine, koji je odabralo 89% roditelja i podržalo 255 akademika i znanstvenika. Pogledajte popis autora i stručnih recenzenata, način obrade nastavnih jedinica te posebne popise korištene i preporučene literature. Ako to usporedimo s Jovanovićevim Kurikulumom i materijalima koje je nametnuo MZOS, postaje jasno zašto smatramo da su izjave o neprofesionalnom i nestručnom Jovanovićevom zdravstvenom odgoju potpuno utemeljene i na mjestu.


Pratite stranice udruge GROZD

15.11.2012

Materijali udruge Glas roditelja za djecu (GROZD) i akcije koje udruga poduzima, možete pratiti ovdje.


Potpisnici Izjave o zdravstvenom odgoju

28.03.2012

Potpisnici Izjave o zdravstvenom odgoju od 26. ožujka 2007. koji su podržali Grozdov program. Impresivna lista od 255 akademika, znanstvenika i kulturnih djelatnika! Nakon eksperimentalen provedbe, program je podržalo 88,72% roditelja i učenika. Nakon tako nedvojbenih rezultata, ministarstvo je zaključilo da takav zdravstveni odgoj koji nije po volji LGBTIQ zajednici nije niti potreban. Sada su priliku sudjelovanja u izradi programa dobili isključivo aktivisti LGBTIQ i pokreta te sadržaj Kurikuluma i preporučena literatura sadrže samo one sadržaje koji idu njima u prilog. Kompletan tekst Izjave možete pročitati u nastavku.

Opširnije »