Podržite nas!

Uzroci homoseksualnosti – 2. dio

13.03.2017 21:25

U uvodnom tekstu „Uzroci homoseksualnosti“ upoznali smo vas s Davidom Mathesonom, kliničkim terapeutom i autorom knjige „Kako postati potpun muškarac: Arhetipi i načela“, te njegovim projektom postizanja rodne cjelovitosti kod muškaraca koji se bore s istospolnom privlačnosti. Naveli smo i osam predispozicijskih čimbenika koji se najčešće javljaju kod osoba s istospolnom privlačnosti. U nastavku pobliže objašnjavamo dva čimbenika koji mogu biti uzrokom nastanka homoseksualnosti. To su nezdravi odnosi sa ženskim osobama u djetinjstvu i iskrivljeni pogled na spol i rodne uloge.

Opširnije »

Uzroci homoseksualnosti

19.02.2017 21:00

Jesu li objašnjenja današnjih psihijatara u vezi toga što je homoseksualnost i kako nastaje dovoljno dobra za ljude koji se unutar sebe suočavaju s istospolnom privlačnosti ili za roditelje koji su prisiljeni prepustiti djecu koja se „outaju“ kao gay ili lezbijke opasnom gay svijetu? Mnogi ljudi traže jasne odgovore i rješenje za svoje probleme koje im mainstream psiholozi, psihijatri i socijalni radnici danas ne žele dati, osim ako to nije odgovor na pitanje kako se „boriti“ s netolerantnom okolinom, a ne sa samom bolešću. Jer ukoliko nema bolesti, a nema je od 1974. godine, onda naravno da neće biti ni lijeka.

David Matheson je klinički terapeut i autor knjige „Kako postati potpun muškarac: Arhetipi i načela“. Životne priče stotina homoseksualnih muškaraca s kojima su David i suradnici osobno imali prilike raditi pružaju snažne dokaze o postojanju osam čimbenika koji mogu prouzročiti razvoj homoseksuanosti kod dječaka. 


Opširnije »

Epidemija homoseksualnih silovanja u američkoj vojsci

19.12.2015 14:05

Do 1993. je vladala potpuna zabrana homoseksualcima u američkoj vojsci. Godine 1993. je Clintonova administracija implementirala politiku “Ne pitaj i ne govori” (“Dont Ask, Dont Tell”), koja je dopuštala homoseksualcima da služe u vojsci sve dok svoje seksualne aktivnosti drže privatnima. Međutim, ni to nije bilo dovoljno. Obama je i ovu odredbu maknuo, te je američka vojska postala “gay-friendly”. Kritičari su tvrdili da će to povećati broj homoseksualnih silovanja u oružanim snagama. Kritičari su proglašeni neznalicama i zatucanima. Međutim, prije mjeseca dana APA je objavila studiju čiji rezultati pokazuju da 180.000 vojnika doživljava seksualne napade u vojsci, od kojih 57.750 napada završi s penetracijom, zbog čega seksualno zlostavljani vojnici pate od puno težih simptoma PTSP-a i suicidalnih misli nego oni koji nisu zlostavljani, a bili su na kriznim područjima  poput Iraka i Afganistana. Od nedavno najmoćniju poziciju unutar američke vojske, državnog tajnika za vojsku, obnaša deklarirani homoseksualac Eric Fanning.

Opširnije »

Gay životni stil ispunjen nasiljem – tvrdi američki Centar za kontrolu bolesti

17.12.2015 16:55

Nova studija otkriva kako homoseksualci, lezbijke i biseksualci u nesrazmjerno većem broju od ostatka populacije trpe ili sudjeluju u partnerskom nasilju. I dok će vođe LGBT udruga za sve okriviti homofobiju i društvenu marginalizaciju LGBT osoba, kritičari tvrde „da je sodomija sama po sebi nasilan čin mržnje te da visoke stope nasilja među homoseksualcima ne začuđuju“. Čak i predstavnica lezbijske udruge upozorava na alarmantne stope nasilja među članovima LGBT zajednice, a jedan od razloga zašto se o tome šuti jest što se ne želi ocrniti članove LGBT zajednice ili pridonositi jačanju negativnih stereotipa. 

Opširnije »

Tyson Fury prijavljen radi “govora mržnje” protiv homoseksualaca – pokrenuta istraga

10.12.2015 21:55

Vjerojatno zbog toga neće ući u izbor za BBC-evu nagradu “Sportaša godine”. Nadamo se da Tyson Fury neće zbog ovoga biti uzdignut kao konzervativni ili kršćanski junak s obzirom na njegove uvredljive komentare o ženama. Međutim, u “naprednoj” Velikoj Britaniji na takve njegove komentare nitko nije reagirao kaznenom prijavom. Zar je postalo zabranjeno iznositi mišljenje o abortusu, homoseksualnosti i pedofiliji? 

Opširnije »

Prešućena istina o mučenicima iz Ugande

30.11.2015 16:35

1886. godine Mwanga II., kralj kraljevstva Bugunde, pogubio je 45 mladića koji su bili njegove dvorske sluge. Mwanga je bio nasljednik kralja Mutesa koji je pozvao misionare na jug Ugande da šire Radosnu vijest. Mwanga ih nije pogubio samo zato što se nisu htjeli odreći svoje vjere, kako to prenose naši mediji. Odreći se kršćanske vjere u njihovu je slučaju značilo pristati na udvaranja kralja i grijeh prakticiranja homoseksualnih odnosa… Papa Franjo proglasio ih je nacionalnim herojima. Čak i nakon pretrpljenog mučeništva Uganda je danas kao država suočena s nizom ucjena i kazni koje podsjećaju na prošla vremena. Ne ucjenjuju ju više kraljevi poganskih afričkih plemena već tzv. napredne i moćne države razvijenog zapadnoga svijeta. O tome smo već pisali u više navrata ovdje i ovdje.

Opširnije »

Tijelo Kristovo oskvrnjeno na izložbi kojom se slavi pederastija

24.11.2015 15:55

Gradske vlasti Pamplone u Španjolskoj dozvolile su i sudjelovale u organizaciji sotonističkog djela oskrvnuća posvećenih hostija u prostoru u vlasništvu grada. „Umjetnička“ izložba prikazuje čak i fotografije na kojima se vidi kako navodni umjetnik krade hostije prilikom Svete pričesti. Odgovor na ovo zlodjelo ne može biti mržnja već samo još veća ljubav prema euharistijskom Isusu i pružanje zadovoljštine pred Presvetim na ovu nakanu. Iz članka kojeg prenosimo nije vidljivo postoji li komentar crkvenih vlasti u Španjolskoj. Radi se o jednom od najbrutalnijih napada na katolike u Europi u posljednjih nekoliko godina.

Opširnije »

UN koristi Majku Terezu za promicanje homoseksualne kampanje

13.11.2015 14:45

Buduća svetica Katoličke Crkve, blažena Majka Tereza, časna sestra albanskog porijekla koja je cijeli svoj život posvetila skrbi za siromašne, bolesne i umiruće, na podmukao način se iskorištava u LGBT kampanji UN-ova Ureda za ljudska prava. U kampanji se posebice cilja na zemlje trećeg svijeta u kojima Majka Tereza koja je skoro cijeli svoj životni vijek provela kao misionarka u Indiji uživa veliki ugled. 

Opširnije »

Poznati urolog dobio otkaz jer je upozoravao na rizike homoseksualnog ponašanja

12.10.2015 10:30

„Užasno je zastrašujuće kada vam bolnica zabranjuje da govorite istinu o ozbiljnim zdravstvenim problemima jer bi to moglo povrijediti nečije osjećaje ili nije politički korektno. Zdravstvo koje je pod utjecajem ideologije izlaže ljude rizicima jer više ne govorimo o tome što je zdravo, a što opasno, već guramo stajalište koje može biti potpuno u suprotnosti s interesima javnog zdravstva.“ Hoće li poznata bostonska bolnica Beth Israel vratiti na posao uglednog liječnika koji je nastradao jer je ljude smio upozoravati na štetnost pušenja i alkohola, ali ne i na štetnost analnog odnosa među muškarcima?

Opširnije »

Danas napadaju tvrtku Divinus Victoria, a sutra će i sve ostale koji žele poslovati u skladu sa svojom vjerom

05.07.2015 08:40

Dok jedni mukotrpno rade u uvjetima krize i nesigurnosti, drugi imaju slobodnog vremena i resursa zagorčavati im život. Ili to spada u opis njihova posla? Služeći se sličnim metodama kao njihove kolege u inozemstvu, domaća LGBT udruga uzela je na zub tvrtku iz Zagreba koja ne skriva svoja tradicionalna i kršćanska uvjerenja.  Medijska trakavica i iživljavanje nad zaposlenicima tvrtke Divinus Victoria većinom se odvija na internetskoj stranici kupus.net.

Opširnije »