Podržite nas!

Pravo na posjete istospolnog partnera u bolnici u Hrvatskoj odavno već postoji

12.05.2014 14:31

Još jedna obmana i laž homoseksualnih udruga! Temeljni argument za traženje ozakonjenja istospolnih veza i „brakova“ jest potreba partnera u intimnoj vezi da se međusobno posjećuju u bolnici. Kod manipuliranja osjećajima javnosti ovaj se argument najčešće koristi i javnost, a i same homoseksualce, drži se u uvjerenju kako su međusobni posjeti istospolnih partnera kad jedan od njih završi u bolnici nemogući jer su dozvoljeni samo rodbini i bračnim drugovima. Poslali smo upit i provjerili je li to baš tako. U Hrvatskoj prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata jedino pacijent ima pravo zabraniti drugoj osobi dolazak u bolnicu, a osobe istospolne orijentacije imaju sva prava izjednačena s hetero osobama, pod uvjetom da se pridržavaju kućnog reda zdravstvene ustanove.

Opširnije »

Je li istospolno „roditeljstvo“ zlostavljanje djece?

08.05.2014 08:05

Tekst Roberta Oscara Lopeza, iako dug, iznimno je vrijedan čitanja. Trebao bi otvoriti oči, a prije svega srce, prema onome što proživljavaju djeca koja se nađu u nekom od aranžmana istospolnog „roditeljstva“. Nakon njega bi trebalo prestati s optužbama za homofobiju i jednostavno kod bitke za legalizaciju istospolnog „braka“ preusmjeriti pažnju s potreba homoseksualaca i lezbijki na potrebe djece. Hrvatska nije izuzeta iz ovih preokupacija jer joj prijeti legalizacija istospolnog „roditeljstva“ kroz Zakon o životnom partnerstvu.

Opširnije »

Kupovina djeteta preko zdravstvenog osiguranja za gay muškarce u Quebecu

07.05.2014 08:00

Zabrinjavajuće vijesti stižu iz Kanade. U pokrajini Quebec, u kojoj je sustav javnog zdravstva do sada snosio troškove medicinski potpomognute oplodnje za neplodne žene, neudane žene i lezbijke, pobunili su se muški homoseksualci da je nefinanciranje umjetne oplodnje za muške parove sa surogat-majkom diskriminirajuće. Putem političkog pritiska iznuđeno je da zdravstveno osiguranje od sada pokriva troškove surogat majčinstva za gay muškarce iako zakoni te kanadske pokrajine još uvijek zabranjuju komercijalne dogovore o surogat majčinstvu iz etičkih razloga.

Opširnije »

Iznajmljene maternice i gay „brak“

26.02.2014 09:29

U Indiji je još prije dvije godine postojalo oko 1000 klinika za medicinski potpomognutu oplodnju koje pružaju usluge surogat majčinstva. Više od polovice njihovih klijenata su gay parovi. Svaki puta kada se u nekoj zapadnoj državi ozakoni gay „brak“ ovakve klinike dobivaju navalu novih upita. Radi se o nereguliranoj, brzo rastućoj industriji sa zaradom od 2,3 milijarde dolara godišnje. Klijenti dolaze najviše iz Amerike, Kanade, Velike Britanije, Francuske i Australije. Ne traže samo homoseksualci usluge siromašnih žena u Indiji već i zdrave Britanke koje mogu, ali ne žele roditi jer čuvaju liniju ili ne žele prekidati karijeru. Budući da je homoseksualnost u Indiji veliki tabu i u potpunosti neprihvatljiv životni stil, većina žena koje doniraju svoja jajašca i iznajmljuju maternicu gay parovima ni ne znaju da će roditi dijete homoseksualcima jer to liječnici lukavo skrivaju od njih. „Ona je kao ekspres pećnica za klince samo što neće imati nikakva zakonska prava nad kolačem,“ kaže se u seriji The New Normal. Ukoliko se prijedlog Zakona o životnom partnerstvu usvoji u hrvatskom Saboru, i Hrvatska će uskoro stimulirati svoje građane na odlazak u shopping po bebe u Indiju. 

Opširnije »

Opasnosti Zakona o životnom partnerstvu

25.02.2014 10:16

Saborski zastupnici koji će uskoro glasovati o prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu trebali bi se što prije osvijestiti i glasovati protiv usvajanja zakona kojim se u Hrvatskoj žele ozakoniti radikalne promjene obiteljske strukture. Pomoću dva nova instituta – dodijeljivanje roditeljske i partnerske skrbi životnom partneru – istospolnim se parovima dopušta da ozakonjuju ono što im trenutno nije dopušteno hrvatskim zakonima (MPO i surogat majčinstvo). Na taj način Hrvatska bi dala legitimitet kupoprodaji djece i uskraćivanju prava djeci da znaju tko im je majka ili otac. Sa zapada stiže opasan trend žrtvovanja prava djece zbog zaštite prava homoseksualaca i straha da ne bi postali proglašeni homofobima.

Ukoliko želite nešto učiniti za zaštitu prava djece, zamolite saborske zastupnike da poslušaju glas srca i razuma, neovisno kojoj stranci pripadali, i da glasuju protiv prijedloga zakona.

 

Opširnije »

Masovno gay „vjenčanje“ na dodjeli Grammyja

02.02.2014 16:30

Na ovogodišnjoj svečanosti dodjele muzičke nagrade Grammy legalno su vjenčana 33 para, od kojih su mnogi bili istospolni. Događaj se odvijao uživo pred milijunima gledatelja s ciljem mejnstrimiziranja gay „brakova“ u Americi i svijetu. Čin vjenčanja tako je dodatno banaliziran masovnim političkim egzibicionizmom, a iz obreda vjenčanja nestala je i formulacija „Proglašavam vas mužem i ženom!“ koju je zamijenila formulacija „Proglašavam vas vjenčanim parom!“

Opširnije »

Francuski homoseksualac: Protiv sam agresivnog LGBT lobija čiji je cilj uništiti tradicionalnu obitelj

30.01.2014 11:15

Francuz Jean-Pier Delaume-Myard glasnogovornik je udruge La Manif Pour Tous, koja je prošle godine mobilizirala milijune Francuza da izađu na ulice protiv istospolnog „braka“. Jean-Pier Delaume-Myard je homoseksualac. To mu ne smeta da se bori za pravo svakog djeteta da ima majku i oca. Preispituje djelovanje LGBT udruga i kaže da one ne predstavljaju ni njegove interese niti interese većine homoseksualaca koje pozna. Pita se gdje ide novac koji im EU izdašno daje za potrebe LGBT osoba. Jer prema informacijama koje ima Jean-Pier Delaume-Myard EU će tijekom predstojeće rasprave o Izvješću Lunacek odobriti oko 7 milijuna eura za aktivnosti udruga koje promiču prava homoseksualaca.

Opširnije »

Treba li djetetu otac?

24.01.2014 10:00

U američkoj saveznoj državi Indijani napravljen je prvi korak da se u ustav te države unese odredba o definiciji braka kao zajednice muškarca i žene te da se zabrani izjednačavanje braka s vanbračnom i istospolnom zajednicom, kao i priznavanje bračnog statusa istospolnom paru koji se vjenčao u drugoj državi. Istospolni brak već je zakonom zabranjen u toj državi, a potreba za ustavnom zaštitom  nastala je zbog straha od samovolje sudaca da sudskim presudama u korist istospolnih parova dovedu do legalizacije istospolnog braka. Prije negoli je parlamentarni odbor za pravosuđe glasovao u korist ustavnog amandmana, čulo se niz zanimljivih svjedočenja, a jedno od njih prenosimo u nastavku.

Opširnije »

Nove zamke zakona o životnom partnerstvu

05.01.2014 21:30

O prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu koji je sredinom prosinca upućen u Sabor sukobili su svoja mišljenja u emisiji „U mreži prvog“ Hrvatskog radija član radne skupine za izradu prijedloga Zakona Marko Jurčić iz Zagreb Pridea i bivša članica iste radne skupine profesorica obiteljskog prava Aleksandra Korać Graovac, predstavnica Hrvatske biskupske konferencije. Ona je istaknula samo neke problematične točke prijedloga Zakona, kao što su potpuno izjednačavanje u pravima formalnih i neformalnih istospolnih zajednica i partnerska odnosno roditeljska skrb za trećeg roditelja (po uzoru na Kaliforniju) kakvu trenutno ne uživaju ni maćehe ni očusi u heteroseksualnim zajednicama gdje majka ili otac žive s novim partnerom.

Opširnije »

Australija ponovo zabranila istospolne brakove

12.12.2013 13:46

LGBT portali slavodobitno su najavljivali kako se Australija pridružila nekolicini zemalja na svijetu koje su ozakonile istospolne brakove. Međutim, nedugo nakon ozakonjenja, Australski Vrhovni sud je poništio tu odluku. Agresivna LGBT kampanja počela je ubirati gorke plodove svoje nametljivosti. U Rusiji je zabranjena homoseksualna propaganda, a u Indiji je homoseksualni spolni odnos ponovo zakonom kažnjiv, kao što je to bilo i u bivšoj Jugoslaviji. Time su najviše pogođeni sami homoseksualci koji najčešće nisu niti tražili mogućnost sklapanja braka jer ga preziru kao instituciju.

Opširnije »