Podržite nas!

Zakon o životnom partnerstvu stvorio je paralelni institut braka

15.07.2015 08:00

Dekanica i predstojnica Katedre za obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Dubravka Hrabar komentirala je za narod.hr vijest da je ovih dana dodijeljena prva partnerska skrb dvjema ženama, što znači da će dijete nažalost biti odgajano uz dvije “mame” uz blagoslov države. U ovom slučaju pravni sustav RH je izigran na dvostruki način uz pomoć Zakona o životnom partnerstvu čija je ustavnost formalno i sadržajno prijeporna, a Ustavni sud još uvijek ne želi reagirati iako su podnesena već dva prijedloga za ocjenu ustavnosti zakona kojim je vlada premijera Milanovića izigrala volju naroda. Budući da se partnerska skrb odnosno ime lezbijske partnerice majke djeteta upisuje u maticu rođenih, dijete bi moglo biti zakinuto u pravu da sazna tko mu je otac.

Opširnije »

Američki demokrati predlažu uklanjanje riječi „muž” i „žena” iz saveznih zakona jer su uvredljive za istospolne parove

13.07.2015 09:20

Ukoliko ovakvi pokušaji promjene stvarnosti i civilizacijskih počela koja su s nama od nastanka svijeta, s kojima se ljudi praktički rađaju, ne otvore oči i najvećim skepticima onda su oni prilično izgubljeni u svojoj ideološkoj zadojenosti. Američki zastupnici iz Demokratske stranke žele riječi poput „muža“ i „žene“ proglasiti „ugnjetavačkim“ i „isključivim“ terminima i izbaciti ih iz zakona jer navodno predstavljaju osnovu za diskriminaciju.

Opširnije »

Presuda američkog Vrhovnog suda o tzv. ‘istospolnom braku’ – što je dovelo do toga i što se može učiniti?

09.07.2015 07:50

Jedna od najstarijih obiteljskih udruga koja se aktivno bori protiv indoktrinacije učenika rodnom ideologijom i nasilne promidžbe homoseksualnosti u školama je MassResistance iz Massachusettsa, američke savezne države koja je prva ozakonila  “istospolni brak” još 2004. godine. Nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a, donesene 26. lipnja ove godine, kojom je “istospolni brak” proglašen ustavnim pravom koje navodno jamči 14. amandman američkog Ustava iz 1868. godine, ova udruga donosi iskrenu analizu društvenih procesa koji su naposljetku doveli do presude čije će dramatične posljedice osjetiti cijela američka nacija, ali vjerojatno, na ovaj ili onaj način, i čitav svijet.

Opširnije »

Istospolni „brakovi“ - uvod u biopolitičku tiraniju

08.07.2015 14:50

„Agitiranje za istospolne brakove nema veze s pravima gayeva ili s prirodnom pravdom, nego sa širenjem jednog oblika biopolitičke tiranije. Posrijedi je jedan od načina kojima moderna država želi kontrolirati reprodukciju.“ U tekstu se navode i neka promišljanja koja se ovih dana mogu isčitati na stranicama američkih kolumnista povodom odluke Vrhovnog suda SAD-a da prisili sve savezne države na ozakonjenje istospolnog „braka“. Radi se o tome da je bračna jednakost, kako ju definiraju gay aktivisti, nedostižan pojam jer se dvije različite stvari ne mogu ozakoniti korištenjem istih termina i definicija. Takva primjena zakona je nepravedna, neprikladna i nerealistična. Kod heteroseksualnog braka npr. podrazumjeva se da je otac djece rođene u braku suprug majke. U slučaju istospolnih parova tako nešto ne vrijedi i priznavanjem takvog odnosa kao braka potrebno je neminovno redefinirati rođenje kao bitno umjetno i odvojeno od spolnog čina. Cijena toga je sasvim izvjesna mogućnost da bi tržište rođenje učinilo robom, a država bi na kvazi-eugenički način nadzirala reprodukciju. 

Opširnije »

Ne iskorištavajte moju bol kao oružje: Neplodnost i istospolni “brak”

23.06.2015 20:20

„Neplodnost ne čini naš brak nevaljanim, već mi cijelo vrijeme doživljavamo neplodnost kao nemogućnost ispunjavanja temeljnog aspekta braka. To je gubitak za nas na način koji nikada ne može postojati kod istospolnog para koji ne može ni očekivati plodnost. Naš odnos je usmjeren na imati djecu, čak i ako je frustriran i neispunjen.“ Uspoređivanje homoseksualnih parova i neplodnih heteroseksualnih brakova nije samo glupo već i bešćutno ignoriranje živog iskustva neplodnih parova. Pa ipak, homoaktivisti to konstantno rade ne obazirući se na bolne rane koje na taj način otvaraju kod parova koji godinama i desetljećima prolaze agoniju jer ne mogu zanijeti toliko željeno dijete. Homoseksualna i lezbijska ljubav ne traži plodnost već puko fizičko zadovoljenje koje nikada ne dolazi. To je kompulzivno traženje svoje izgubljene ženskosti ili muškosti u istom spolu, potpuno neadekvatno samoliječenje rana iz djetinjstva u ponižavajućim seksualnim odnosima. Nasuprot tome, zrela ljubav želi plodnost i djecu s voljenom osobom. Ne s nekom trećom osobom, već upravo s voljenom osobom. A to po zakonu prirode može biti jedino osoba suprotnog spola.

Opširnije »

Glavni vrhovni sudac Alabame traži izuzeće sutkinje Vrhovnog suda iz odlučivanja o istospolnom „braku“

01.06.2015 20:30

Donošenje jedne od najvažnijih sudskih odluka za obiteljsko pravo saveznih američkih država na Vrhovnom sudu SAD-a obilježeno je skandalima sutkinja koje u javnosti istupaju otvoreno prejudicirajući svoju odluku. U slučaju Obergefell v. Hodges odlučuje se o tome jesu li zabrane istospolnog „braka“ koje su na snazi u nekim američkim saveznim državama (Ohio, Kentucky, Michigan i Tennessee) u skladu s američkim Ustavom. Konačna odluka očekuje se krajem lipnja. Ukoliko bude pozitivna, pravo na istospolni „brak“ bit će podignuto na razinu prava koje štiti američki ustav. Glavni vrhovni sudac savezne američke države Alabame od američkog Kongresa traži pokretanje izuzeća dviju sutkinja zbog sumnje u njihovu pristranost.

Opširnije »

Istraživanje: Djeca i različite vrste obitelji

27.05.2015 08:25

Sve do objave kanadske studije profesora Douglasa Allena u znanstvenom časopisu Review of Economics in the Household Regnerusova studija bila je najveća studija o istospolnom roditeljstvu gledano prema veličini uzorka. Pa čak i nakon objave kanadske studije Regnerusova studija ostaje najsveobuhvatnija takva studija zbog brojnosti ispitivanih kategorija budući da se Allenova studija koncentrirala samo na uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju djece odrasle u različitim vrstama obitelji. I jedna i druga studija osporavane su i etiketirane kao “anti-gay” studije. Naš suradnik s bloga Homunizam napravio je odličnu analizu Regnerusove studije pokazujući još jednom kolika je njezina vrijednost, ali i koliku opasnost ona predstavlja za ciljeve rodnih ideologa kada žele uvesti istospolni “brak” i roditeljstvo u neku zemlju.

Opširnije »

Što se to dogodilo katoličkoj Irskoj?

25.05.2015 08:00

Prema prvim rezultatima referenduma o braku koji je održan 22. svibnja u Irskoj oko 62 posto irskih birača glasalo je za ustavnu redefiniciju braka, a njih 38 posto protiv. To znači da će Irci uskoro u ustav unijeti amandman koji glasi: „Brak može zakonski biti sklopljen između dvije osobe neovisno o njihovu spolu.”  Irska, nekada poznata kao izrazito katolička zemlja, postala je tako prva zemlja u svijetu u kojoj je istospolni „brak” ozakonjen glasovima birača na referendumu. 19 drugih zemalja u kojima je istospolni „brak” legalan, uključujući 37 saveznih američkih država, učinilo je to zbog samovolje političara ili sudaca.

Opširnije »

Redefinicija braka: može li se američkim novcem kupiti irski referendum?

22.05.2015 08:00

Breda O’Brien, kolumnistica Irish Times-a, otkrila je uoči referenduma o braku u Irskoj pažljivo izrežiranu strategiju inozemne dobrotvorne organizacije iz SAD-a koja se uz upumpavanje milijunskih iznosa (25 milijuna američkih dolara!!!) koristi za izjednačavanje braka i istospolne zajednice u katoličkoj Irskoj. Radi se o organizaciji „Atlantic Philanthropies“ (Atlantski dobročinitelji) koja novcem privatnog američkog kapitala mijenja svijest građana, politiku i irske zakone protivno volji i interesima Iraca. 

Opširnije »

Kako do savršenog djeteta po najboljoj cijeni? Održana konferencija za homoseksualce na tu temu

20.05.2015 15:13

“Na konferenciji je sudjelovao i liječnik koji je u ime svoje agencije ponudio usluge odabira spola, boje kože, genetske testove, te konkretne embrije. Cijena jednog djeteta, ovisno o željama, iznosi od 60 do 150 tisuća eura.” Nismo ni sumnjali da se priča oko istospolnog “braka”-bešćutno gaženje prava djece od strane homoseksualaca - vrti oko ogromnih profita. U tzv. naprednom 21. stoljeću licitiraju s djecom, jajašcima, maternicama…. 

Opširnije »