Podržite nas!

Slovenci u rekordnom roku skupili potpise za referendum protiv istospolnog „braka“

11.03.2015 08:00

Vladajuća lijeva koalicija u Sloveniji prošlog je tjedna po skraćenom postupku donijela zakon kojim se istospolni parovi u svim pravima izjednačuju s heteroseksualnima, što uključuje i pravo na posvajanje djece. Zakonom se radikalno mijenja pojam obitelji u Sloveniji, pa je tako obitelj ovime definirana kao životna zajednica „dviju osoba“, bez spominjanja spola. Već tijekom izglasavanja zakona pred slovenskim parlamentom okupilo se nekoliko tisuća prosvjednika koji su poručili da će zakonsko rješenje pokušati osporiti na referendumu. U rekordnom roku „Koalicija za djecu“, udruga koja okuplja protivnike novog zakona, prikupila je 80.518 potpisa za održavanje referenduma.

Opširnije »

Upoznajte prvi „vjenčani“ gay trojac na svijetu

05.03.2015 13:25

„Sve je to ljubav“, „Ljubav za sve“, bili su slogani strane PROTIV uoči hrvatskog referenduma o braku. Iste takve argumente koriste istospolni parovi kojima nije dovoljno biti s jednom osobom u vezi već traže brak za troje! Jednom kada se sruše etičke brane, svaka ljudska želja i hir postaju "pravo", pa tako i "obitelj" između tri muškarca. Kasnije će vjerojatno htjeti dijete.

 

Opširnije »

Slovenija: Istospolna partnerstva mogu posvajati djecu – djed i baka ne

04.03.2015 11:25

Slovenska je ljevica svojevrsnim “blitzkriegom”, bez mnogo rasprave i po skraćenom postupku, donijela novo zakonsko rješenje o braku i obiteljskim odnosima kojim se istospolni parovi u svojim pravima u potpunosti izjednačuju s heteroseksualnima, pa će se lezbijski i homoseksualni parovi moći vjenčati pred matičarem, jedno drugog naslijeđivati i usvajati djecu, a zakon isto tako redefinira pojam obitelji kao životnu zajednicu “dviju osoba”, ne spominjući spol.iako je obitelj od osnovne važnosti za svako društvo. Time su pogazili rezultate referenduma iz 2012.


Opširnije »

'Dužnost je odraslih prilagoditi se potrebama djece, a ne obratno'

17.02.2015 15:04

Kada suci prestanu brinuti za pravedno presuđivanje pravnih sporova i podlože se cilju stvaranja nove društvene politike, tada to nazivamo sudskim aktivizmom. Pojam je nastao u SAD-u, u društvenim znanostima, i mada se originalno radi o američkom fenomenu, on je odavno prešao američke nacionalne granice. Sudskim aktivizmom srušeno je do sada već 25 od 31 ustavne zaštite braka u saveznim američkim državama, većinom u 2014. godini.   No, u lipnju će Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država odlučiti hoće li sve savezne države morati izjednačiti status istospolnog partnerstva i braka i nazvati takva partnerstva brakom. Koliko god je sve više izvjesno da borci za tracidionalan brak gube bitku u SAD-u, jer dok LGBT lobiji imaju suce koji rade za njih bitka je u osnovi bezizgledna, čini se da su moralni pobjednici upravo oni – zagovornici tradicionalnog braka. Sve više svjedočanstava djece odrasle u istospolnim zajednicama izlazi na vidjelo. Onih iskrenih svjedočanstava u kojima se zagovaraju prava djece i od sudaca se zahtjeva da u to ime zaštite brak kao zajednicu žene i muškarca. Sve je rečeno u samo nekoliko rečenica iz svjedočanstva koje prenosimo s Narod.hr-a: „Veze s prirodnim roditeljima zaslužuju da ih štitimo. Nemojte pasti pod utjecaj lažnih priča o tome kako su osjećaji odraslih važniji od prava djece. Dužnost je odraslih prilagoditi se potrebama djece, a ne obratno.“ Jednom kada do kraja popuste sve brane koje štite prirodan brak i pravo djece na oca i majku zbog sebičnih prohtjeva LGBT parova i kada sve bude podređeno potrebama odraslih, zapadna civilizacija će šutke gledati kako se gaze i ostala dječja prava.

Opširnije »

Suspenzijom Obiteljskog zakona Ustavni sud spasio djecu od posvajanja od strane istospolnih parova

07.02.2015 12:20

Jedna vrlo bitna posljedica suspenzije Obiteljskog zakona ministrice Opačić je ta da se dijelovi neustavnog Zakona o životnom partnerstvu neće moći primjenjivati do daljnjega s obzirom da trenutno važeći Obiteljski zakon iz 2003. ne predviđa mogućnost da bilo tko osim roditelja i posvojitelja djeteta ostvaruje roditeljsku skrb nad djetetom.  Je li to razlog što ministrica Opačić ne želi popustiti i ne priznaje odluku Ustavnog suda te mimo te odluke ponovno uvodi svoj zakon uz određene izmjene?  Na svojim službenim stranicama Ministarstvo socijalne politike i mladih najavilo je da će u hitnu proceduru u Sabor biti poslan novi prijedlog Obiteljskog zakona, bez čekanja konačne odluke Ustavnog suda. 4. veljače otvorena jei javna rasprava o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona, s Konačnim prijedlogom Zakona koja će trajati do 19. veljače. Ovaj potez žestoko je kritizirala Sanja Sarnavka i udruga B.a.B.e. u priopćenju pod naslovom „Ma, ljudi moji, je li to moguće?! ili kako gospođa Milanka Opačić provodi svoju volju razumu i temeljnoj pristojnosti usuprot”.

Opširnije »

Cenzura: Zašto niti jedna televizija nije htjela prikazati ovaj spot?

31.01.2015 11:05

U Slovačkoj je uoči referenduma zabranjeno na televizijskim postajama emitirati spot u kojem dijete pita „A gdje je mama?“ jer je navodno uvredljiv za homoseksulce. Pogledajte je li spot vrijedan cenzure i na koja će pitanja odgovarati Slovaci na referendumu 7. veljače.

Opširnije »

Odrasla djeca homo roditelja svjedoče protiv istospolnog „braka“

19.01.2015 08:05

Četvero odrasle djece homoseksualnih roditelja svjedočilo je pred Žalbenim sudom u SAD-u i iznijelo potresna svjedočanstva o svom odrastanju unutar istospolne zajednice. Svojim svjedočenjem žele spasiti živote tisuća djece kojima bi ozakonjenje istospolnih zajednica ili „braka“ donijelo iste ili slične sudbine. Ovo se događa dok u Hrvatskoj ministar zdravlja Siniša Varga priprema novi zakon o umjetnoj oplodnji kojim bi se takva mogućnost začeća putem donora sperme dopustila i lezbijskim parovima. No, ustavna i međunarodnim konvencijama priznata prava djece na oca i majku i poznavanje bioloških roditelja država Hrvatska krši prvenstveno Zakonom o životnom partnerstvu koji je donijelo Ministarstvo uprave pod ravnanjem ministra Bauka. Trebalo bi zapitati i jednog i drugog ministra da li bi svojoj djeci poželjeli ono o čemu pričaju Katy Faust, Dawn Stefanowicz, B.N. Klein i Robert Oscar Lopez pred sudom u SAD-u. Napravili su zakone za djecu koju nikada neće upoznati niti će ih biti briga kako ta djeca žive i što osjećaju, osim ako jednog dana ta ista djeca ne budu tužila i RH i ministre Bauka i Vargu i tražila odštetu za bol, destrukciju i konfuziju koju su morala proživljavati.

 

Opširnije »

Vargin novi zakon o MPO protivan „zdravom razumu, hrvatskom Ustavu, međunarodnim konvencijama i hrvatskoj tradiciji“

16.01.2015 08:08

Ministarstvo zdravlja provelo je istovremeno javnu raspravu o čak 25 novih zakonskih prijedloga, između ostalog i o izmjenama i dopunama Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji. Novim izmjenama zakona o medicinski pomognutoj oplodnji daje se pravo istospolnim životnim partnericama da koriste mogućnost umjetne oplodnje. Kao cilj izmjena zakona nositelj izrade propisa Ministarstvo zdravlja navodi potrebu usklađivanja zakona sa Zakonom o životnom partnerstvu osoba istog spola. Petar Radelj u svojim očitovanjima dovodi u pitanje legalnost javne rasprave, s obzirom da je Ministarstvo namjerno izigralo zakonom propisanu proceduru, kao i ustavnost novog zakonskog rješenja o MPO. Njime se ozbiljno krši temeljno ljudsko pravo djeteta na majku i oca koje jamči i hrvatski Ustav i međunarodne konvencije.


Opširnije »

Kujundžić: Mora se u potpunosti poštovati ustavna definicija braka kao zajednice muškarca i žene

26.12.2014 21:30

„Mora se u potpunosti poštovati činjenica da je u hrvatski Ustav ušla definicija braka kao zajednice muškarca i žene. To ne isključuje zakonsku zaštitu i nekih drugih vrsta partnerstava, no nipošto se takva definicija ne smije tretirati kao da se radi tek o jezičnoj zaštiti samog prava na naziv 'brak' te pritom na mala vrata u potpunosti izjednačavati brak i alternativna partnerstva. Suštinska razlika mora postojati, sve dokle god društvo u većini smatra da je brak jedan od temeljaca naše civilizacije te da tako treba i ostati. A Hrvati su na referendumu jasno rekli što misle o tome.“ – odgovorio je predsjednički kandidat Milan Kujundžić na pitanje novinarke lezbijskog portala Crol.hr o tome treba li mijenjati ili ukinuti Zakon o životnom partnerstvu. Kujundžić je u intervjuu odgovarao na ista pitanja koja su bila postavljena Ivi Josipoviću. Inače, Milan Kujundžić ne skriva da je dao svoj potpis za obje dosadašnje referendumske inicijative „U ime obitelji“ te da je na referendumu glasovao ZA ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca.


Opširnije »

Ivo Josipović: Zalažem se za davanje djece na posvajanje istospolnim parovima

23.12.2014 11:00

Sudeći prema intervjuu koji je dao lezbijskom portalu Crol.hr Ivo Josipović, svojedobno sveučilišni profesor na Pravnom fakultetu i trenutni predsjednik države čija je dužnost proglašavati zakone i brinuti o njihovoj ustavnosti, u potpunosti je odlučio ignorirati ustavnu odredbu po kojoj je brak u Hrvatskoj životna zajednica žene i muškarca. Predsjednik koji je bio protiv ustavne zaštite braka sada tvrdi kako je Zakon o životnom partnerstvu tek prvi korak te da je potrebno promjeniti društvenu svijest putem obrazovnih institucija da bi se napravilo sljedeći korak. 

 

Opširnije »