Podržite nas!

Zašto nas mediji svakodnevno bombardiraju s gay ‘vjenčanjima’?

18.08.2014 22:00

„Cilj ostvarenja “aktivističkog potencijala” je da javni prostor bude toliko “zauzet”, tj. prezasićen Zakonom o životnom partnerstvu da se građani naviknu na njegovo postojanje i pasivno ga prihvate iako trenutno ne odobravaju njegovo donošenje.“ Pokazalo se da LGBT osobe koje su se do nedavno prikazivale kao žrtve i društveni marginalci imaju zastrašujuće jak lobistički utjecaj na političke stranke i financijski utjecaj na medije. 

Opširnije »

Od sada uvozimo čak i homoseksualce…

12.08.2014 09:06

Autor članka na Dnevno.hr vjerojatno pretjeruje kada kaže da će homoseksualci iz stranih zemalja dolaziti u tisućama u Hrvatsku samo kako bi ovdje sklopili „brak“, ali je sasvim sigurno u pravu da će povlastice koje je nedavno omogućio Baukov Zakon o životnom partnerstvu koristiti mnogi homoseksualni parovi, posebice iz siromašnijih zemalja. Zahvaljujući ovom zakonu, domaći su homoseksualci i lezbijke postali puno atraktivniji mladoženje i mlade za strance iz zemalja koje nisu unutar EU jer će sklapanjem životnog partnerstva s hrvatskim državljaninom ili državljankom stranci automatski dobiti i bračna prava i državljanstvo EU te slobodu kretanja i zapošljavanja na prostoru EU. Večernji list primjerice ovih dana izvješćuje kako prvi gay par koji će sklopiti istospolni „brak“ u Hrvatskoj neće biti dva muškarca iz Istre već stariji muškarac iz Zagreba i njegov 12 godina mlađi partner iz Beograda kojima će matičari izaći u susret i prije roka budući da srpskom državljaninu uskoro ističe turistička viza.

 

Opširnije »

LGBT aktivisti objavili imena 50.000 potpisnika za referendum

06.08.2014 13:55

Nezapamćeni sumrak demokracije u Houstonu, u saveznoj američkoj državi Texas, zbiva se ovih dana. Najprije su vlasti unatoč protivljenju građana donijele „anti-diskriminacijski“ zakon po narudžbi LGBT udruga. Nakon toga su konzervativne udruge prikupile više nego potreban broj potpisa da se zakon dovede u pitanje. Što se dogodilo s 50.000 potpisnika za referendum pročitajte u nastavku….

Opširnije »

Službena dokumentacija o Zakonu o životnom partnerstvu

06.08.2014 13:00

Kako bismo čitateljima olakšali pristup informacijama vezanim uz predlaganje, raspravu i donošenje Baukovog Zakona o životnom partnerstvu, odlučili smo objaviti na jednom mjestu sve službene dokumente koji se tiču ove problematike.

Opširnije »

Otvoreno pismo Eltonu Johnu: Ne, Isus ne bi podržao gay „brak“

05.08.2014 19:04

Elton John, poznati britanski kantautor, ima dva sina putem surogat majčinstva koje odgaja zajedno sa svojim muškim partnerom, ali to ga ne spriječava da Katoličkoj Crkvi i vjernicima dijeli lekcije o pomanjkanju suosjećanja. Izgleda da za takve suosjećanje završava tamo gdje počinju razni prohtjevi homoseksualaca, nauštrb djece i svih ostalih. Elton John je čak izjavio da bi religiju u potpunosti trebalo zabraniti, smatrajući to vjerojatno jako naprednim stavom. Nedavno je pak punio novinske stupce izjavama kako su se vremena promjenila i kako bi  Isus Krist danas, da je živ, bio zagovornik gay „braka“. Možda je uzaludno uvjeravati ateista poput Eltona Johna da je Isus Krist itekako živ, ali dopisnica Lifesitenewsa iz Washingtona barem se Eltonu Johnu potrudila objasniti da Isus ni u kom slučaju ne bi podržao gay „brak“. 

Opširnije »

Proslave i prijetnje povodom izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu

04.08.2014 09:00

Na proslavi izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu u zagrebačkom muzeju Mimara uz članove i simpatizere LGBT udruga sudjelovali su i predstavnici Kukuriku koalicije, ministar Bauk i Peđa Grbin, te drugi predstavnici državnih institucija. Prijetilo se tužbama „homofobnim“ obrtnicima koji bi se usudili odbiti usluge LGBT „mladencima“ budući da im vjera ili svjetonazor zabranjuje sudjelovanje u homoseksualnim vjenčanjima. 

Opširnije »

Prijevara hrvatskih građana Zakonom o životnom partnerstvu

31.07.2014 15:00

Oporezivanje građana od strane države jest prisilno posezanje za imovinom građana koje ima svoje opravdanje u zajedničkom dobru. A zajedničko dobro je plod implicitnog sporazuma građana da dio svoje imovine ulože u osiguranje ponude dobara koje slobodno tržište nije u mogućnosti osigurati. U slučaju oporezivanja da bi se pružale beneficije braku kao zajednici žene i muškarca zajedničko dobro je prokreacija bez čega društvo ne može opstati ni u kom slučaju. A prema posljednjim podacima, to zajedničko dobro u Hrvatskoj je vrlo, vrlo ugroženo jer je demografska slika Hrvatske potpuno crna. Osim toga, brak su kao zajednicu žene i muškarca na narodnom ustavotvornom referendumu 1. prosinca  građani RH i eksplicitno potvrdili kao zajedničko dobro, ne želeći da se definicija i sadržaj braka mijenjaju.

Opširnije »

Ustavnom sudu podnesen prvi prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu

30.07.2014 12:50

Ustavnom sudu podnesen je prvi prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola koji je Hrvatski sabor donio 15. srpnja ove godine. Zakon je objavljen u Narodnim novinama 28. srpnja, što znači da stupa na snagu 4. kolovoza. Prijedlog za ocjenu ustavnosti podnijela je Apologetska udruga Blaženi Ivan Merz i tim se prijedlogom zakon pobija u cijelosti  „zbog grubog kršenja odredbe čl. 62. st. 2. Ustava RH: riječ je o odredbi koja glasi: „Brak je životna zajednica žene i muškarca““, koju je „kao ustavotvorac donio sam hrvatski narod na referendumu od 1. prosinca 2013. godine.“ 

Opširnije »

Gospodarstvo nije prioritet ove vlade

28.07.2014 07:55

Zašto je 70 istospolnih parova, odnosno oko 150 pojedinaca, važnije od 400.000 nezaposlenih ili 310.000 građana s blokiranim računima ili mnogih drugih građana što godinama grcaju u problemima u ovoj državi? Pa zbog toga što se preko šačice istospolnih pojedinaca može bitno promijeniti svjetonazor većine građana i promijeniti slika obitelji na koju smo navikli. Vlada, iako inače spora u stimuliranju oporavka gospodarstva i izlasku iz krize, usred ljeta promptno započinje s ztv. „mainstreamingom“ rodne ideologije prožimanjem i usklađivanjem ostalih zakona sa Zakonom o životnom partnerstvu.

Opširnije »