Podržite nas!

Gay aktivistica slična Mashi Gessen

23.07.2014 12:40

Izgleda da gay pokret hvata zalet za novu fazu u svojoj borbi. Nakon potpunog ozakonjenja gay zajednica u većini zapadnih zemalja, uključujući i posvajanje djece u njima, vrijeme je za novi korak – potpuno rušenje tradicionalnog ustroja obitelji i braka, što je u Sydneyu 2012. već najavila lezbijska aktivistica Masha Gessen. Britanska gay  aktivistica Julie Bindel ovih je dana u britanskim medijima potpuno slobodno iznosila stav da se homoseksualni parovi ne bi trebali vjenčavati već činiti sve da unište instituciju braka. I u Hrvatskoj su se na aktivističkoj gay sceni mogli čuti takvi radikalni stavovi, primjerice na panel diskusiji Subversive festivala u Zagrebu prošle godine na temu LGBT aktivizma i suvremene ljevice. Vodeći aktivisti iz Zagreb Pridea složili su se sa stavom Slavena Crnića, magistra kulturologije iz Rijeke, da bi „brak trebalo uništiti“ jer se poput tvornica i raznih tehnoloških dostignuća radi o privatnom vlasništvu.

Opširnije »

Homoseksualni pogled na slobodu govora i mišljenja

21.07.2014 08:00

Profesor je Danielu Glowatckom (16) iz Michigana rekao kako se Daniel ulaskom u razred odrekao slobode govora i da može otići sa sata ako ne podupire homoseksualni način života. Daniel je nakon toga šikaniran u medijima da širi mržnju i homofobiju, a njegova majka Sandy je godinama vrijeđana da je sina odgojila u predrasudama. Profesor je tog dana izbacio više učenika sa sata jer su izražavali mišljenje s kojim se profesor nije slagao i zahtijevali pravo na slobodu govora. Ironično je da je profesor kaznio učenike zbog slobode mišljenja baš na dan održavanja borbe protiv nasilja.

Opširnije »

Odvjetnik Krešimir Planinić o zakonskim prijevarama vlade

20.07.2014 13:54

Odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnog time „U ime obitelji“ u intervjuu za Narod.hr odgovara na pitanja u svezi s novim Obiteljskim zakonom, kojeg je Ustavni sud odmah nakon izglasavanja vratio na doradu, ali još nije sadržajno razmatrao više prijedloga za ocjenu ustavnosti, o čemu će se kasnije očitovati. „U ime obitelji“ također priprema prijedlog za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona kao i prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu. Sam Zakon nosi niz pokušaja izjednačavanja braka kao zajednice žene i muškarca i drugih zajednica koje imaju različite datosti.

Opširnije »

Vigilare snažno protiv Zakona o životnom partnerstvu

18.07.2014 16:15

Udruga Vigilare u svom je današnjem priopćenju iznijela stajalište o donošenju Zakona o životnom partnerstvu. Smatraju da je donesen na ideološki, diskriminacijski, prevarantski i podmukli način: „Donošenjem ovoga zakona još su se jednom potvrdile početne sumnje mnogih da se (n)ova vlada ne će u prvom redu usmjeriti na poboljšanje katastrofalno lošega gospodarskog stanja, već da je više posvećena ideološko-kulturnom ratu. Ovim ”korakom naprijed“ (Inicijativa za životno partnerstvo) koji bi se u budućnosti mogao smatrati i zastarjelim, ostvaruje se početni korak prema krajnjoj laži o naravi čovjeka i nasrtaju na njegov antropološki karakter. Tri su temeljne odrednice institucije braka: trajnost, vjernost i prokreacija. Svaka druga zajednica koja za to nema antropološke preduvjete, ne samo da se ne može nazivati brakom, već ne može imati niti ista/slična sadržajna, tj. pravna obilježja te institucije.“

 

Opširnije »

Video: Otkaz zbog podrške braku između žene i muškarca

16.07.2014 14:33

Sljedeći video objavljen je jučer na portalu Narod.hr povodom izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu. Govori o tome kako se krše građanska i ljudska prava u zemljama u kojima je sličan zakon na snazi već duže vrijeme. Radi se o sportskom komentatoru koji je u Kanadi izgubio posao zbog podrške braku između muškarca i žene na Twitteru. Hoće li Ustavni sud zaštititi hrvatske građane od nasilnog uvođenja rodne ideologije putem neustavnog Zakona o životnom partnerstvu? Političari i marginalne udruge ne mogu biti iznad Ustava u koji je narod vlastitim trudom i angažmanom upisao da u Hrvatskoj brak može biti  jedino životna zajednica žene i muškarca. 

Opširnije »

Protivno volji građana izglasan Zakon o životnom partnerstvu

15.07.2014 15:55

Povodom donošenja Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola u Hrvatskom saboru, iz Udruge „U ime obitelji“ poručili su kako su duboko razočarani činjenicom da saborski zastupnici iz vladajućih stranaka stavljaju volju svoje stranke ispred jasno izražene volje birača i građana Hrvatske na prvom ustavotvornom narodnom referendumu u prosincu 2013. U udruzi naglašavaju da će se i dalje zalagati da se ispravi ovaj i niz drugih nestručnih i loših zakonskih rješenja ministra Bauka i aktualne Vlade. Sabor je zakon donio većinom glasova od 89 zastupnika, dok je samo 16 zastupnika bilo protiv tog protuustavnog zakona.

Opširnije »

Legalna pljačka pod krinkom LGBT prava

14.07.2014 10:55

Naš čitatelj, autor sljedećeg video uratka, upozorava na fundamentalnu pogrešku koju smo skloni činiti u raspravi o gay „braku“ i bračnim pravima koja bi navodno trebala uživati dvojica homoseksualaca ili dvije lezbijke u ozbiljnoj vezi. Zbog te fundamentalne pogreške pitanje gay „brakova“ nikako da se skine s dnevnog reda. Pravo pitanje koje je potrebno postaviti jest koja je geneza društvenog prepoznavanja, zakonskog reguliranja i poreznog financiranja određenog društvenog entiteta, bilo da se radi o pojedincu, skupini ili nekoj instituciji, djelatnosti i slično. A geneza je u društvenoj vrijednosti tog entiteta ili općem dobru kojeg taj entitet čini ili predstavlja za društvo. 

 

Opširnije »

Posljedice izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu

11.07.2014 14:50

Još jedan apel saborskim zastupnicima uputila je udruga „U ime obitelji“ u svezi s posljedicama izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu, o čemu se trenutno u Saboru vodi rasprava. Apelu se možete pridružiti i vi, dragi čitatelji, slanjem ovog pisma vašim saborskim zastupnicima. Adrese možete pronaći ako kliknete na njihova imena ovdje ili na imena klubova zastupnika ovdje. Svakako pogledajte i što više dijelite informativni video u kojem građani američke savezne države Massachusetts svjedoče o posljedicama legalizacije homseksualnih brakova.

Opširnije »

Nove upute za zbunjene hrvatske matičare: tko je nevjesta, a tko ženik?

11.07.2014 13:25

Ministarstvo uprave užurbano priprema Postupovnik o sklapanju životnog partnerstva s novim uputama za matičare u kojima mora biti prilagođen tekst koji se koristi pri sklapanju braka za partnere istog spola. Ali neće stati samo na tome, na sličan način morat će biti prilagođeno niz zakona i procedura, kao i službenih formulara, da bi se prilagodilo osobama istog spola koje međusobno sklapaju životno partnerstvo, a po svemu su izjednačeni s bračnim partnerima. Uvođenje roditelja 1 i roditelja 2 slijedi odmah nakon toga….


Opširnije »

Kršćani slastičari prisiljeni praviti gay torte

10.07.2014 18:50

„Sjeverna Irska je jedini dio Velike Britanije u kojoj homoseksualni brak još nije legaliziran. U njoj, ipak, vrijedi Equality law, zakon protiv diskriminacije koji u stvarnosti sve češće diskriminira i to – kršćane.“ Prije svoje posjete Velikoj Britaniji 2010. papa Benedikt XVI. snažno je osudio donošenje zakona o jednakosti ovim riječima: „Učinak nekih odredbi ovog zakona kojemu je cilj jednakost jest nametanje nepravednih ograničenja slobodnom djelovanju vjerskih zajednica u skladu sa svojom vjerom. U nekim aspektima ovaj zakon krši prirodne zakone na kojima se temelji i koji jamče jednakost svih ljudskih bića." Papa Benedikt je bio u pravu, zbog ovog zakona mnogo malih ljudi u Velikoj Britaniji ima problema sa svojim poslovanjem, a najveći je učinak bilo zatvaranje katoličkih agencija za posredovanje pri posvajanju djece. Trenutno je u Hrvatskom saboru u tijeku rasprava o Konačnom prijedlogu zakona o životnom partnerstvu koji je u suprotnosti s ustavnom odredbom o braku kao zajednici žene i muškarca i u suprotnosti sa moralnim shvaćanjima velike većine hrvatskih građana, od kojih veliki broj nisu vjernici. Usvoji li se ovaj zakon, ti će se građani moći pozivati jedino na tu ustavnu odredbu budu li se pred zakonom morali braniti od problema koje će im prouzročiti politička oligarhija.

Opširnije »