Podržite nas!

Kako mediji promoviraju trgovinu djecom

08.07.2014 19:20

„Maleni Milo u sigurnim je rukama svojih dvojice očeva. Na svijet ga je donijela surogat majka uz koju se na fotografiji vidi i njezin suprug koji je svima bio velika podrška.“ „Ljubav nema boju niti spola ili spolne preferencije. Ljubav je bezuvjetna, zaključili su roditelji“ „Čim sam okinula fotografiju, briznula sam u plač. Zaista se nadam da kroz ove fotografije možete vidjeti duboku ljubav koju smo svi osjetili i za ovu surogat majku i dječakove nove roditelje, napisala je fotografkinja na svojoj FB stranici“ – tako je Večernji list prezentirao kupoprodaju neutješnog novorođenčeta kojeg su izvadili iz utrobe majke i stavili na gola prsa dvojice homoseksualaca, od kojih je jedan otac djeteta. Otac je nastavio zloupotrebljavati dijete za potrebe gay lobija i tako je slika obišla svijet. Na svojim je FB stranicama dozvoljavao samo srceparajuće komentare podrške, a svi negativni i kritični komentari bili su promptno pobrisani.

Opširnije »

Finska: Redefiniranje braka odbačeno po drugi put

08.07.2014 14:45

I Finska i Sjeverna Irska odbacile su pritiske za ozakonjenjem istospolnog „braka“ i čvrsto stale uz definiciju braka između muškarca i žene. Zašto vladajuća koalicija želi da Hrvatska bude među šačicom zemalja u kojima su elite uspjele nametnuti nešto što je protivno volji i interesu naroda? U Hrvatskoj narod nije bio uspavan već se unatoč medijskoj mašineriji i nevjerojatnim političkim pritiscima i smicalicama izborio za brak između muškarca i žene kao temelj obitelji. Hrvatske „elite“ na odlasku, kompromitirane brojnim skandalima i katastrofalnim gospodarskim rezultatima, pokušavaju izigrati hrvatski narod protuustavnim prijedlogom Zakona o životnom partnerstvu. Unatoč tome što se trendovi u svijetu, kako u istočnim tako i u zapadnim zemljama, okreću u istom smjeru prema kojem je okrenut hrvatski narod.

Opširnije »

Zakon o životnom partnerstvu – legalizacija istospolnog braka u RH

05.07.2014 10:15

Cijeli svoj mandat Kukuriku koalicija posvetila je samo jednoj stvari, a to nije oporavak hrvatskog gospodarstva ni bolji život hrvatskih građana i obitelji. Ne, to je destrukcija braka i obitelji putem devalorizacije tih institucija kroz reforme Obiteljskog zakona i uvođenje istospolnog braka i roditeljstva temeljem Zakona o životnom partnerstvu. Posebice Zakonom o životnom partnerstvu država, koju vodi Kukuriku koalicija, odustaje od  od poticanja braka kao društveno vrijedne institucije koju treba štititi i poticati jer daje nove članove društva koje odgaja u najprirodnijem okruženju – jedinom relevantnom za dobrobit djece. Umjesto toga, hrvatski porezni obveznici poticati će putem mirovinskog i zdravstvenog sustava te sustava socijalne skrbi sklapanje društveno nekorisnih zajednica koje se temelje isključivo na seksualnim preferencijama. Financirati će njihove porezne i druge olakšice te uvoz novih članova LGBT zajednice iz inozemstva i njihove beneficije. 

Opširnije »

„U ime obitelji“ Saboru: Odbacite Zakon o životnom partnerstvu!

04.07.2014 15:20

Udruga „U ime obitelji“ uputila je pismo saborskim zastupnicima povodom izglasavanja Zakona o životnom partnerstvu. Udruga od saborskih zastupnika, kao predstavnika hrvatskih građana, traži da odbace još jedan pokušaj vlade Zorana Milanovića i ministra Arsena Bauka da nametnu zakon suprotan jasno izrečenoj volji birača u nastojanju da redefiniraju brak i obitelj i nastave sa ideološkim podjelama u Hrvatskoj. Na kraju pisma se navodi kako je socijademokratska partija na vlasti izgubila lokalne i europske izbore od stranaka u oporbi, kao i izbore za grad Vukovar, a sva posljednja ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da su predsjednik Vlade i predsjednik Sabora dva najnepopularnija političara u zemlji. Slijedom toga, oni nemaju legitimitet donositi ovako radikalan zakon protivno svjetonazoru velike većine građana Hrvatske.

Opširnije »

Što ne znate, a trebate znati o Zakonu o životnom partnerstvu osoba istoga spola?

04.07.2014 08:45

Autor odgovara na 22 pitanja koja se prešućuju i zaobilaze kako bi se bez ozbiljnoga društvenoga dijaloga i suvisloga pravnoga okvira što prije ozakonilo „životno partnerstvo osoba istoga spola“. Petar Radelj neuvijeno, detaljno i dokumentirano, raskrinkava nastanak toga zakona i njegove pogubne posljedice. Čini to odredbama predloženoga zakona, njegovim službenim obrazloženjem, izjavama političkih aktera i odredbama vrjedećega međunarodnoga i hrvatskoga prava. Iz analize proizlazi da je riječ o velesajmu magle, prodaji roga za svijeću, nizu groznih laži i uroti protiv braka, djece i obitelji.

Opširnije »

Homoseksualni parovi neće "posvajati", nego "dobivati" djecu!

03.07.2014 15:50

„Nametne li SDP-ova vlada ovaj zakon, morat ćemo iz Državnog proračuna homoseksualnim parovima omogućiti svečano vjenčanje (samo što se tako ne zove), posvajanje djece (samo što se tako ne zove), umjetnu oplodnju, mirovinu nakon partnerove smrti, nasljeđivanje i promet nekretnina sve bez plaćanja poreza, ukratko duboko štovanje, moralnu potporu i socijalno ohrabrenje – jednom riječju sve ono što ustavni poredak predviđa za potporu obitelji.“ – pročitajte kako će Zakon o životnom partnerstvu promijeniti život matičara, sudaca, socijalnih radnika, liječnika, medicinskih sestara, ali i mnogih drugih kao što su ugostitelji, stanodavci, vlasnici apartmana i obrtnici koji sudjeluju u organizaciji vjenčanja….

Opširnije »

Grbin: Matičari nemaju pravo na priziv savjesti

02.07.2014 08:00

Uskoro počinje teror nad hrvatskim građanima usvajanjem Zakona o životnom partnerstvu kojim se u Hrvatskoj legalizira istospolni „brak“, samo pod drugim nazivom. Matičari neće imati pravo na priziv savjesti, rekao je Peđa Grbin, jer su oni državni službenici. Tvrdi da takvo pravo postoji jedino u Južnoafričkoj Republici.  Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu usvojen je jučer na saborskom Odboru za zakonodavstvo jednoglasno. Što znači da su za prijedlog zakona glasovala i tri zastupnika HDZ-a. Toliko o podršci HDZ-a referendumu o braku. SDP-ova Ingrid Antičević Marinović zahvalila je inicijativi „U ime obitelji“ kao „onima koji su htjeli "osujetiti Vladu u tom obećanju jer su time samo pridonijeli da se stvore uvjeti za donošenje ovog zakona".

Opširnije »

Zakonom o životnom partnerstvu Kukuriku koalicija grubo krši Ustav RH

25.06.2014 09:30

Jučer je na sjednici vlade prihvaćen Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu i upućen u Sabor. Ministar uprave Arsen Bauk priznao je na sjednici da je jedina razlika ovoga zakona i braka kako je definiran u Obiteljskom zakonu u imenu i u tome što kod životnog partnerstva ne postoji mogućnost posvajanja djece. Način na koji je to govorio, vidno zamuckujući, odaje da je ministar Bauk svjestan kako radi nešto nečasno, tj. da u ime NGO lobija koji djeluje u Hrvatskoj Kukuriku koalicija izigrava volju naroda iskazanu na referendumu 1. prosinca i time krši 1. članak Ustava RH koji govori da vlast u Republici Hrvatskoj pripada narodu, a ne NGO udrugama i interesnim lobijima. Također je dio o nemogućnosti posvajanja djece kod životnog partnerstva laž, o čemu su već upozoravali stručnjaci, a u tekstu koji je nedavno objavio Jutarnji list jasno se navodi da je dugoročni cilj ove vlade da se putem intervencija u Obiteljskom zakonu istospolnim parovima omogući i direktno posvajanje djece bez roditeljske skrbi. Prenosimo priopćenje udruge „U ime obitelji“ u svezi s prihvaćanjem Konačnog prijedloga Zakona o životnom partnerstvu. 

Opširnije »

KONTROVERZA NOVOG OBITELJSKOG ZAKONA Istospolni parovi moći će posvajati djecu

17.06.2014 17:45

Sljedeći tekst iz Jutarnjeg napisan je na temu izjednačavanja izvanbračnih i bračnih zajednica novim Obiteljskim zakonom koji je prošlog tjedna usvojen u Hrvatskom saboru. Tekst je relevantan jer pokazuje koje su prave namjere tog poteza koji se zbio nenadano pod ucjenama koalicijskih partnera iz HNS-a, a to je ostvarivanje političkog cilja HNS-a da istospolni parovi posredno, pozivajući se na diskriminaciju i upirući prstom na vanbračne zajednice, dobiju pravo na posvajanje djece. Činjenica da je tako jedna prevažna odluka – pravo posvajanja djece partnera u izvanbračnim zajednicama – usvojena bez da je prošla javnu raspravu pokazuje koliko je trenutnoj vlasti i hrvatskom društvu općenito stalo do prava djece. Naime, sve dosadašnje promjene u pravcu proširenja prava na posvajanje djece na samce ili proširenja prava izvabračnih zajednica po uzoru na bračne zajednice događale su se s namjerom da se zaštite djeca, kako bi vanbračna djeca imala jednaka prava i zaštitu kao i djeca rođena u braku te kako bi članovi bliže rodbine, koji su samci, mogli posvojiti dijete koje je ostalo bez oba roditelja.

Opširnije »

Britanski sud odbio zahtjev slovačkih roditelja da im djecu ne posvoji homoseksualni par

28.05.2014 08:15

Presuda u Londonu: Britanski sud odbio je zahtjev slovačkih roditelja Roma katoličke vjere da im djecu ne posvoji homoseksualni par. Roditelji su se žalili sudu kako je odgoj njihove djece u homoseksualnom okruženju “društveni inženjering” koji će njihovim dječacima oduzeti njihov identitet i stvoriti psihološke poteškoće u kasnijem životu. Socijalna služba roditelje je zbog njihove žalbe nazvala “bigotima”.

Opširnije »