Podržite nas!

„Zelena darkerica Holy promiče kulturu smrti“

03.12.2014 09:50

Na prošlotjednom okruglom stolu „Priziv savjesti“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu pomoćni biskup zagrebačke nadbiskupije Valentin Pozaić rekao je očitu istinu o onome što se događa u Hrvatskoj od kada su feminističke udruge izvršile pritisak na ministra Vargu. Rekao je kako „ministar zdravlja koji od liječnika traži da krše priziv savjesti i obavljaju pobačaje potiče na ubojstvo“. Potaknute uspjehom i širenjem molitvene inicijative „40 dana za život“, feministkinje su krenule u osvetnički napad i suzbijanje pro-life pokreta u Hrvatskoj. Međutim, neke se stvari jednostavno ne mogu spriječiti. Liječnici iz Kliničke bolnice Sveti Duh ukazali su na deplasiranost sadašnjeg zakona koji datira iz 1979. godine prema kojem su pobačaji prije 10. tjedna trudnoće legalni. Istaknuli su kako je zakon tada donesen ne uzimajući u obzir nikakve znanstvene, bioetičke ili druge kriterije.„Nema razlike između prvog, sedmog, desetog ili jedanaestog tjedna trudnoće“, zaključio je dr. Dubravko Habek.

Opširnije »

Pilula za dan poslije »ellaOne« uskoro u prodaji bez liječničkog recepta?

27.11.2014

Pilula za dan poslije „ellaOne“ (abortivno sredstvo) dobila je preporuku Europske agencije za lijekove (EMA) sa sjedištem u Londonu da se režim izdavanja ovog hitnog kontraceptivnog sredstva iz postojećeg izmijeni u bezreceptni. Preporuku upućuju Europskoj komisiji radi donošenja pravno obvezujuće odluke, što bi u slučaju pozitivne odluke značilo da će se ovaj lijek na čitavom prostoru Europske unije moći kupovati bez recepta. Hrvatska spada u skupinu zemalja gdje su hitni kontraceptivi koji sadrže levonorgestrel dostupni samo na recept.  Ukoliko Europska komisija donese pozitivnu odluku o ovoj preporuci, pilula za dan poslije „ellaOne“ moći će se kupiti i u hrvatskim ljekarnama bez recepta. Ovakva bi odluka imala devastirajuće posljedice za žensko zdravlje i odnos prema nerođenom djetetu, kao i na odnose u paru i promiskuitet kod mladih osoba. Od svake bi se žene ili djevojke očekivalo da koristi ovo sredstvo ukoliko se ono smatra toliko bezopasnim da se može nabaviti bez recepta. 

Opširnije »

Liječnik koji je izvršavao abortuse, danas se zalaže za život

01.09.2014 08:09

Ovaj je liječnik u samo četri godine privatne prakse izveo više od 1200 abortusa, zbog čega je mogao živjeti bezbrižno, bez financijskih briga. No da li uistinu bezbrižno? Dvije osobne tragedije potpuno su promijenile njegov stav prema abortusu: neplodnost njega i supruge kao para i smrtna tragedija posvojene kćerkice.  Sada se bori protiv abortusa, na strani života, a jedan od načina je da pomaže trudnicama u nevolji.


Opširnije »

Pitali smo 24 žene zašto ne koriste kontracepciju i evo što su odgovorile

29.07.2014

Na žene u fertilnoj dobi ginekolozi stalno vrše pritisak da koriste neki od vrlo štetnih oblika kontracepcije, kao što su oralni kontraceptivi, intrauterini uložak pa čak idu toliko daleko da im predlažu sterilizaciju. Američka stranica Buzzfeed pružila je prigodu Amerikankama koje ne koriste kontraceptivna sredstva da pojasne razloge za to. Evo nekih od najzanimljivijih objašnjenja  koja ćete možda i vi iskoristiti prilikom svog posjeta ginekologu. 

Opširnije »

Potresno svjedočanstvo o ubojstvu djeteta u maternici

29.07.2014 07:50

Abby Johnson, bivša ravnateljica jedne od Planned Parenthoodovih klinika za pobačaje, šokirala je nedavno američku javnost otkrićem kako Planned Parenthood ima zadane godišnje kvote abortusa koje mora ispuniti da bi ostvarili financijske ciljeve. Zaposlenicima korporacije se govori kako im plaće i stimulansi ovise o tome koliki će broj mladih žena nagovoriti na abortus. Abby Johnson postala je pro-life aktivistica nakon traumatskog iskustva asistiranja pri pobačaju koje opisuje u svojoj knjizi „Neplanirani“ (UnPlanned). Prenosimo njezino potresno svjedočanstvo o aspiraciji fetusa starog 13 tjedana.


Opširnije »

Obavezne godišnje kvote abortusa

28.07.2014 18:15

Nevjerojatno - Planned Parenthood dobiva veliku podršku od američkog predsjednika Obame budući da je u njegovu kampanju 2012. godine ta korporacija uplatila 12 milijuna dolara! Svojom velikom reformom zdravstva zbog koje je uveden novi sustav zdravstvenog osiguranja na federalnom nivou, popularno nazvan 'Obamacare', izazvao je najviše kontroverzi u vjerskim i konzervativnim sredinama budući da Obamacare omogućuje pokriće troškova kontracepcije, sterilizacije, abortivne pilule EU-486 i abortusa na teret poreznih obveznika. Bivša ravnateljica klinike Planned Parenthooda u Texasu progovorila je o obaveznim kvotama za abortuse kojih se te klinike moraju pridržavati da bi ostvarile financijske ciljeve i Planned Parenthood se opet našao u središtu skandala. Javnost se pita zašto se još uvijek nakon svega toj korporaciji omogućuje financiranje iz federalnog proračuna. Jedna druga bivša vlasnica lanca klinika za abortuse također je govorila kako se zaposlenike u njezinim klinikama tjeralo da se koriste trikovima agenata u telemarketingu kako bi što više trudnih žena nagovorili na abortus. Većina tih zaposlenika radi na proviziju i visina plaće im direktno ovisi o broju abortusa koji je taj mjesec postignut njihovim zalaganjem i prodajnim vještinama. 

Opširnije »

'Žao mi je što sam tolike nagovorila na pobačaj i učinila ih nesretnima'

24.07.2014 08:15

Kada bi barem ovaj tekst stigao do neke majke koja se premišlja da li pobaciti ili roditi svoje dijete… Pred nama je iskreno svjedočanstvo bivše savjetnice u klinikama za abortuse koja se nekad služila svim mogućim sredstvima, vješto istrenirana od svojih nadređenih, da svaku ženu koja se obrati njihovoj klinici nagovori na abortus. Kako joj je bilo kada se morala s tim jadnim ženama susresti kasnije oči u oči? „Rekli ste mi da ću se osjećati bolje nakon pobačaja i da neću žaliti ni za čim“ – napisala joj je mlada cura koja je nakon pobačaja postala ovisna o drogama, patila od teške depresije i čak pokušala samoubojstvo.

Opširnije »

Bill Gatesov kontraceptivni mikročip na daljinsko upravljanje

21.07.2014 15:50

Prema podacima poliklinika za reproduktivnu medicinu neplodnost danas obuhvaća oko 15 posto opće populacije reproduktivne dobi. Dar plodnosti tako se sve manje uzima zdravo za gotovo, međutim, ipak postoje nevjerojatni lobistički pritisci da žene na bilo koji način stave svoju plodnost pod trajnu medicinsku kontrolu. Kontraceptivni mentalitet odavna je prisutan no sada se ide još i dalje prema sve manjim slobodama u odlučivanju. Bill Gates, osnivač Microsofta - i prema riječima Tportala koji mu piše hvalospjeve - najizdašniji filantrop današnjice, upravo stvara novi mikročip na daljinsko upravljanje putem kojeg će se u tijelo žene otpuštati hormoni koji zaustavljaju ovulaciju, spriječavaju implantaciju i ubijaju plod u maternici. Znanstvenici koji su pristali raditi na ovom projektu tvrde kako će se tehnologija koristiti u „humanitarne svrhe“ „za ostvarivanje kontracepcijskih ciljeva u zemljama u razvoju“. Oni će gladne ljude kastrirati i sterilizirati i ostaviti ih da dalje gladuju….

Opširnije »

Svjetska zdravstvena organizacija odustaje od kondoma kao učinkovite metode prevencije HIV-a

14.07.2014 13:00

Svjetska zdravstvena organizacija u svojim novim smjernicama o HIV-u napušta upotrebu kondoma kao jedinu metodu zaštite od HIV-a te priznaje kako, unatoč uloženim velikim naporima i financijskim sredstvima, među rizičnim skupinama infekcija ne jenjava već naprotiv postoji epidemija eksplozivnih razmjera, na što smo na ovim stranicama često puta upozoravali. Rizična skupina u kojima infekcija divlja su posebice muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) te su za ovu skupinu uvedene preporuke o novoj preventivnoj metodi: profilaksi antiretroviralnim lijekovima. 

Opširnije »

Značajna presuda protiv obavezne kontracepcije, pobačaja i Obamacarea

02.07.2014 12:36

Za razliku od Peđe Grbina i Arsena Bauka koji vjeruju da pravo na priziv savjesti postoji jedino u Južnoafričkoj Republici, Američki je Vrhovni sud odlučio da vjerske slobode spadaju u temeljna ljudska prava i donio presudu protiv kontroverznog federalnog zakona o zdravstvenom osiguranju, popularno zvanom Obamacare.  

Opširnije »