Podržite nas!

Etički aspekti pobačaja

07.02.2014 08:55

Svakako preporučamo pročitati opsežnu i odličnu analizu problema zakonitosti namjernog pobačaja i koliko je tako nešto etički održivo. Problemu se pristupa iz više perspektiva – perspektive žene, pravne, zdravstvene, bioetičke i naposljetku demografske perspektive.

Opširnije »

„Krizni centri“ protiv abortusa u Rusiji

02.02.2014 16:15

Ruski demografi upozoravaju kako je u razdoblju od 20 godina abortus ubio dvostruko više Rusa nego što ih je poginulo u Prvom svjetskom ratu, boljševičkoj revoluciji i Drugom svjetskom ratu zajedno! Rusi su se u zadnje vrijeme osvijestili pa su počeli s uvođenjem mjera kako bi se tako veliki broj abortusa smanjio, a najnovija od njih je osnivanje centara u kojima će stručnjaci odgovarati žene od abortusa. Iako je ovo vrlo daleko od zabrane abortusa, ipak predstavlja napredak u koji se treba ugledati. Jer iako je u Hrvatskoj broj abortusa daleko manji, naš zakon omogućava da se ovaj strašan čin izvede prilično brzo, lako i jednostavno.

Opširnije »

Biste li vlastitom djetetu predložili eutanaziju?

06.01.2014 23:00

U svakoj normalnoj zemlji pomisao na eutanaziju djece izaziva jezu i podsjeća na eutanaziju na tisuće djece u nacističkoj Njemačkoj radi mentalnih ili fizičkih hendikepa. U Belgiji, međutim, gornji je dom njihova parlamenta premoćnom većinom krajem prošle godine usvojio prijedlog zakona kojim bi se legalizirala eutanazija djece za koje liječnici utvrde kako „nema nade za izlječenje“ i koja trpe „konstantnu i nepodnošljivu fizičku bol“. Zakon će stupiti na snagu ukoliko se izglasa u donjem domu, vjerojatno negdje prije sljedećih izbora u svibnju. To je nastavak zakona kojim je Belgija 2002. legalizirala eutanaziju za odrasle prema kojem se godišnje ubije i do 1000 ljudi, kako izvještava New York Times.

Opširnije »

Betlehem

28.12.2013 23:50

Udruga koja prihvaća majke koje se nalaze pod pritiskom okoline ili obitelji da pobace svoje nerođeno dijete i koja vodi duhovnu brigu o majkama i očevima žrtvama abortusa zove se „Centar za nerođeni život –Betlehem“. Njezin osnivač, pavlinac pater Marko Glogović, kaže da je naziv dobila jer se danas priča o djetetu koje se nema gdje roditi ponavlja oko 200,000 puta dnevno: zatvorena vrata trudnici, mladom tati i nerođenom Isusu. Zato smo ovu prekrasnu priču i video dokumentarac o svećeniku koji na stražnjem sjedalu auta nosi pričvršćenu dječju sjedalicu odlučili podijeliti s čitateljima upravo na Božić. U udruzi „Betlehem“, koja ima svoje centre širom Hrvatske, Božićno se čudo događa tijekom čitave godine.

Opširnije »

Apstinencijski programi su vrlo djelotvorni

10.12.2013 12:25

Iako Obamina administracija u Americi uz presudni utjecaj abortivno-homoseksualnog lobija snažno podržava tzv. cjelovite programe spolnog odgoja s eksplicitnim seksualnim sadržajima u najranijoj dobi, apstinencijski programi također imaju svoje mjesto u školama koje se za njih uspiju izboriti. Obamina administracija bori se protiv takvih programa uskraćivanjem financiranja i anti-apstinencijskim kampanjama, pa čak i skrivanjem podataka o djelotvornosti takvih programa. Sljedeći tekst bavi se studijom koja nepobitno dokazuje da apstinencijski programi odgađaju spolnu aktivnost kod tinejđera, čak i nakon samo godinu dana primjene, i bitno utječu na formiranje zdravih stavova tinejđera o spolnom zdravlju.

Opširnije »

Napredak ili najgori zločin u povijesti čovječanstva?

08.11.2013 23:50

Je li Gay propaganda i hiperseksualizacija djece i odraslih uz promicanje kontracepcije i abortusa ima za cilj jedino ostvariti planove depopulacijske politike, pročitajte u sljedećem članku u kojem se između ostalog kaže:  „Granice rasta su jezivo točne ... povećanja ljudske populacije i potrošnje kreću se prema razinama koje potkopavaju održivost ljudskom društvu. Mi znamo kako zaustaviti problem prenapučenosti povećanjem znanja za planiranje obitelji i kontraceptivima za više od 100 milijuna žena koje ih nemaju u zemljama u razvoju."

Opširnije »

Socijalisti u EU žele ukinuti pravo na priziv savjesti

12.10.2013 23:10

Kao što postoje tendencije i interesne skupine u EU koje žele nametnuti jedinstvena pravila u pogledu priznavanja prava LGBT osoba (među koje je nedavnim samovoljnim postupcima ministrica Vesna Pusić svrstala i Hrvatsku), pri čemu bi sve države imale obvezu priznavanja istospolnih brakova, tako postoje interesne skupine koje na razini EU žele svim zemljama nametnuti potpunu legalizaciju pobačaja i zabraniti sva ograničenja, uključujući i međunarodno priznato pravo na priziv savjesti. Te interesne skupine su najčešće rodne feministkinje i zastupnice socijalističkih stranaka u EU parlamentu. To su iste skupine koje žele nametnuti i obavezno „rodno osviješteno obrazovanje o seksualnosti“ za djecu i adolescente prema njihovom programu, ne dopuštajući nikakav drugi pogled na seksualnost osim onog koji seksualnost vezuje isključivo uz tjelesnu dimenziju.

Opširnije »

Kninska babica vraćena na posao!

15.08.2013 22:50

Pravda i savjest su ovaj puta pobijedili! Primalja Jaga Stojak iz kninske bolnice Hrvatski ponos, vraćena je na posao nakon što je dobila izvanredni otkaz ugovora o radu jer je odbila sudjelovati u obavljanju abortusa zbog priziva savjesti. U razriješenje skandala oko nezakonitog otkaza primalji Jagi Stojak uključile su se građanska udruge, katolički mediji, europarlamentarci, biskupi pa čak i inozemne pro-life organizacije.

Međutim, nekolicina medija koji podržavaju abortuse, odnosno brutalno prekidanje života nerođene djece, nastoje pokrenuti procs preispitivanja instituta priziva savjesti. Npr. iznosi se prijedlog da bi se već prilikom zapošljavanja trebalo izjasniti o tome ima li netko namjeru pozivati se na institut priziva savjesti. Naravno da bi takav postupak zapošljavanja automatski doveo do diskriminacije. Osim toga, zaposlenik nikada ne može unaprijed znati što mu se u radnom vijeku može dogoditi i na kakav postupak bi ga njegov nadređeni eventualno mogao prisiljavati. Tako bi se moglo dogoditi da ono što je danas nezamislivo i ilegalno, u budućnosti postane dozvoljeno. Prisjetimo se samo toga da je u ne tako davnoj prošlosti abortus bio ilegalan, a danas se prijeti otkazom onima koji razumiju što se tom prilikom događa i koji u tome ne žele sudjelovati.

Opširnije »

Sestra Jaga se ne predaje!

09.08.2013 23:30

O slučaju sestre Jage, primalje u kninskoj bolnici koja je nakon 27 godina uzornog rada dobila otkaz samo zato jer zbog priziva savjesti nije htjela sudjelovati u obavljanju pobačaja, pisali smo ovdje. Sa cijelim slučajem već je upoznata i svjetska javnost putem vrlo čitanog pro-life portala lifesitenews.com. Sestra jaga je u cilju obrane prava na priziv savjesti, angažirala odvjetnika s namjerom da se, ako treba i putem Međunarodnog suda u Strasbourgu, izbori za pravo svih medicinskih djelatnika koji zbog priziva savjesti ne žele sudjelovati u brutalnom prekidu života nerođene djece.

U nastavku prenosimo otvoreno pismo ministru zdravstva Rajku Ostojiću, kojim je udruga Vigilare od ministra zatražila žurno vraćanje sestre Jage na posao i prekid prakse šikaniranja velike većine zdravstvenih djelatnika koji zbog priziva savjesti ne žele sudjelovati u de facto ubojstvu nerođene djece.

Opširnije »

Pakao na radnome mjestu

04.08.2013 15:20

Iz Večrnjeg lista prenosimo članak o medicinskoj sestri koja ni po cijenu otkaza nije htjela sudjelovati u nasilnom prekidu života nerođene djece što se benevolentno naziva abortusom.

Svaki nasilni prekid života bespomoćne ljudske osobe je barbarski čin. Zato hrvatski Ustav ne dopušta smrtnu kaznu. Ubijanje djeteta u tijelu majke je jedan od najbarbarskijih postupaka u ljudskoj povijesti. Sama ideja da je dozvoljeno uništiti ljudski život samo zato što "nije ostvario svoje potencijale" zacijelo će biti osuđena kao jedna od najpogubnijih ideja u povijesti čovječanstva. Do tada, osobe koje iz vjerskih, znanstvenih ili čisto intuitivnih razloga već znaju da je to tako i ne žele sudjelovati u tome, herojski će podnositi žrtvu u obrani ljudskih života poput ove medicinske sestre.

Opširnije »