Podržite nas!

U američkoj državi Dellaware zabranjeni abortusi

15.05.2013 00:30

Prvi put u četrdeset godina jedna Američka država barem je privremeno zaustavila rad abortivnih centara. Glavni motiv tih centara je profit ostvaren ubijanjem nerođene djece bez obzira na njihovu dob. Ugrožene su i majke koje poslije ovih "zahvata" nerijetko završe na hitnoj pomoći boreći se za život.

Opširnije »

Kuća užasa

29.04.2013 20:30

Uznemirujući slučaj američkog ginekologa Kermita Gosnella koji je još od 1972. vodio privatnu kliniku za abortuse koja je zbog strašnih ubojstava živih beba i smrti ili trajnog unesrećenja majki prozvana 'kućom užasa'. Slučaj je dugo bio zataškavan i konačno se istražuje, a mainstream mediji tek nevoljko izvještavaju o tome jer nemaju hrabrosti problematizirati industriju abortusa i kulturu smrti koju ona promiče. Američka država je preko članova svoje istražne porote priznala kako su Gosnell i njegova klinika bili na neki način zaštićeni u svom zločinu, jer bi svako preispitivanje njihova rada bilo shvaćeno udarom na ideološko i financijsko “zlatno tele” sustava abortivnih klinika.

Napominjemo čitateljima da tekst sadrži šokantne pojedinosti.

Opširnije »

"Pravo" na ubojstvo?!?

10.04.2013 20:30

U časopisu Journal of Medical Ethics (Časopis za medicinsku etiku), Francesca Minerva, članica Oxfordskog sveučilišta, filozofkinja i medicinska etičarka kaže da bi liječnici trebali imati pravo ubiti novorođenče ukoliko je hendikepirano, preskupo za uzdržavanje ili ga jednostavno majka ne želi?!?

Ona tvrdi da mala beba nije osoba u pravom smislu, prema tome, ubojstvo bebe u prvim danima nakon rođenja gotovo se ne razlikuje od abortusa počinjenog u maternici. Dodaj da bi se čak i zdravoj bebi smio ugasiti život ukoliko majka odluči da nema novaca za uzdržavanje djeteta.

Koliko daleko idu stavovi koje promovira moralni relativizam protkan i kroz Kurikulum zdravstvenog odgoja, pročitajte u članku kojeg prenosimo sa portala dailymail.

Opširnije »

Teške psihičke posljedice abortusa

07.04.2013 12:00

Donosimo rezultate istraživanja zbog kojih je psihijatrijska zajednica počela ozbiljnije shvaćati da je namjerni pobačaj uzrok teških psihičkih poremećaja poput anksioznosti, depresije, alkoholizma, zloupotrebe droge i samoubojstva.  U svijetu postoje snažne političke inicijative o tome da žene treba informirati o stvarnim rizicima za razvoj postabortivnih psihičkih problema prilikom savjetovanja koje bi obavezno prethodilo abortusu i to od strane neovisnih stručnjaka, a ne ustanova koje takve zahvate obavljaju i direktno iz njih izvlače financijsku korist.

U Hrvatskoj je 1995. posebna komisija Ministarstva zdravstva izradila Nacrt prijedloga Zakona o prekidu trudnoće po kojem bi abortus bio moguć tek nakon nakon obveznog prethodnog stručnog savjetovanja. Nacrt nije stavljen u saborsku proceduru i do danas nije poznata njegova sudbina ni razlozi zašto se od Nacrta odustalo.

Opširnije »

U Francuskoj 20 žena godišnje umire zbog oralne kontracepcije

04.04.2013 21:00

Francuska agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (ANSM) objavila je rezultate istraživanja u kojima se dokazuje kako je 20 smrtnih slučajeva francuskih žena godišnje povezano s uzimanjem oralnih kontraceptiva. Zbog šokantnih rezultata istraživanja i činjenice da je veliki broj žena podnio tužbe protiv farmaceutskih kompanija i glavnog direktora Francuske agencije za lijekove francuski ministar zdravstva preporučio je liječnicima da oralne kontraceptive prepisuju samo „u iznimnim slučajevima“ te je skinuo oralne kontraceptive treće i četvrte generacije s popisa lijekova koje pokriva nacionalno zdravstveno osiguranje. 

Najviše smrtnih slučajeva povezano je s uzimanjem oralnih kontraceptiva treće i četvrte generalcije koje proizvodi i na tržištu prodaje farmaceutska tvrtka Bayer Pharmaceuticals pod trgovačkim imenom Yaz, Beyaz, Yasmin i Safyral. Ista tvrtka koja je sponzor internetskih stranica koje se preporučuju učenicima u informativnom letku o kontracepciji i spolno prenosivim bolestima koji se dijeli u našim školama u sklopu radionica o zdravstvenom odgoju!

Opširnije »

Broj žena zaraženih klamidijom se udvostručio u Americi

12.03.2013 23:30

Klamidijska infekcija je opaka bolest koja, ukoliko se ne liječi, može dovesti do vanmaterične trudnoće, spontanog pobačaja, ranije menopauze i trajne neplodnosti. Zovu je 'tihom' infekcijom jer najčešće nema nikakvih simptoma. Najugroženija skupina su adolescenti budući da genitalni trakt žene sazrijeva tek 4-6 godina od prve menstruacije. Promjene partnera povećavaju rizik za infekciju.

Iz Amerike stižu zabrinjavajući podaci. Bez obzira na nikad veću razinu dostupnosti kontracepcije, broj američkih žena koje su zaražene klamidijom vrtoglavo je porastao u zadnjem desetljeću. Da bi stvar bila gora, Obamina administracija snažno promiče korištenje intrauterinih uložaka (IUD - spirale) među spolno aktivnim tinejđericama kao oblik kontracepcije. Naše Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju ne preporučuje upotrebu spirale ženama ispod 25 godina koje nisu u vezi, budući je dokazano da je stopa infekcija veća kod korisnica spirale nego u kontrolnoj skupini žena koje ne rabe spiralu.

Opširnije »

Krvavi novac

26.02.2013 22:30

Dok s jedne strane borci za zaštitu životinja nižu pobjede te poput Španjolske uspijevaju ishoditi zabranu abortusa i eksperimenta na nerođenim majmunima, s druge strane abortusi nerođene djece se legalno obavljaju u gotovo svim zapadnim zemljama. Kada pro-life udruge traže zaštitu ljudskog života od začeća - proglašavaju se nazadnima i netolerantnima. A kada to isto traže udruge za zaštitu životinja - onda je to hvalevrijedan aktivizam.

U "industriji" abortusa vrti se ogroman novac. Kakve veze imaju oni koji zarađuju na pobačajima sa preuranjenom seksualizacijom djece kroz spolni odgoj, rasizmom ili politikom, pogledajte u odličnom dokumentarcu koji raskrinkava pakleni svijet abortusa. Film donosi i iskustva pokajnika koji su se bogatili tonući sve dublje u nemoralu i lažima. Film je preveden na hrvatski. Obavezno pogledati!

Opširnije »

Konzumirate li Etinil-estradiol?

15.02.2013 16:30

Kemikalija koju su muškarci stvorili kako bi kontrolirali plodnost žena, zove se etinil-estradiol (engl. 17α-ethinyl estradiol) ili EE2. Ova kemikalija promovirana je kao simbol ženske emancipacije, a u stvari je dovela do dalekosežnih štetnih posljedica -  lažne seksualne sigurnosti, povećanja promiskuiteta i posljedično, spolno prenosivih bolesti.

Međutim, malo tko se pitao kakav utjecaj ova kemikalija ima na okoliš? U članku kojega prenosimo s portala hrsvijet.net, možete pročitati kako su danas i žene i muškarci i sav životinjski svijet, pod štetnim djelovanjem ove, nekad slavljene, kemikalije.

Opširnije »

Cjepivo protiv HPV-a - još jedna obmana?

14.01.2013 00:30

Dr. Lidija Gajski razotkriva upitnu učinkovitost cijepljenja protiv virusa HPV-a, koje zagovornici Jovanovićevog ZO predstavljaju kao spasonosno rješenje za problem neučinkovitosti kondoma kao zaštite u slučaju virusa HPV-a. Dr. Gajski ističe kako se u zdravstvenom sustavu prakticira suvišan i skup medicinski postupak (doza cjepiva košta 3.000 kn) – postupak koji, uz nuspojave, određenoj (rizičnoj) skupini u dalekoj budućnosti možda malo smanjuje šansu za bolest za koju već postoje pouzdane, sigurne i jeftine metode prevencije (izbjegavanje promiskuiteta, zaštita pri spolnom odnosu), otkrivanja (ginekološki pregled s citološkim testom) i liječenja (u početnoj fazi bolesti mali kirurški zahvat). I pri tom je još riječ o postupku koji se tiče spolnosti, nečega što spada u sferu intime, obitelji i odgoja, i što je opterećeno svjetonazorskim i vjerskim kontekstom, pa njegovo prisilno nametanje neminovno otvara nove prijepore.

Članak prenosimo sa portala hrsvijet.net

Opširnije »

Filipini i Tajland

28.12.2012 19:30

Postoje mnogi primjeri koji pokazuju da najvažnija mjera u suzbijanju spolno prenosivih bolesti nije promoviranje liberalnog seksualnog ponašanja i korištenje kontracepcije, nego spolni odgoj koji promovira vjernost i bračne zajednice. Međutim, razni lobiji žele promociju seksualnih "sloboda" upravo među djecom i mladima, kako bi što više proširili svoje tržište. Pogledajte kako to izgleda na primjeru Tajlanda i Filipina.

Opširnije »