Podržite nas!

Najviši europski sud za ljudska prava poništio sudsku zabranu dijeljenja letaka protiv abortusa u Njemačkoj

28.11.2015 22:15

Presudu Europskog suda za ljudska prava kojom se štiti sloboda govora i izražavanja pro-life pokreta morati će uzeti u obzir svi nacionalni sudovi zemalja Europe, a to znači da će pro-life aktivisti imati istu zaštitu i pred hrvatskim sudovima. Nitko neće smjeti ograničavati ili zabranjivati molitvu za prestanak abortusa pred hrvatskim bolnicama, niti bilo kakvo pro-life djelovanje ili prosvjede protiv abortusa na mjestima gdje se izvode abortusi. A i hrvatski novinari bi trebali smjeti pisati i govoriti o tome da je abortus ubojstvo djeteta u maternici bez straha da će biti progonjeni od tzv. Vijeća časti Hrvatskog novinarskog društva. 

Opširnije »

Zaklada Gates osumnjičena zbog promicanja opasnog kontraceptiva

20.11.2015 18:00

Od 60% žena subsaharske Afrike koje koriste injektabilnu kontracepciju, samo je polovica žena u toj regiji opismenjeno. Dakle, kontracepciju uz koju su povezani mnogi rizici, Svjetska zdravstvena organizacija nudi ženama koje ne znaju čitati ni pisati. Koliko je realno za očekivati da će njihovi službenici govoriti tim ženama o nuspojavama i rizicima ukoliko znaju da te žene neće konzultirati nikakve druge izvore informiranja? Uz neobjašnjiva krvarenja i dokazani rizik od osteoporoze, te probleme prilikom vraćanja plodnosti, početkom ove godine upozoreno je na povećan rizik od HIV-a kod žena koje koriste Depo Proveru.  Svjetska zdravstvena organizacija ne gubi vrijeme te u svojim novim smjernicama tvrdi kako nije dokazana uzročno-posljedična veza između Depo-Provere i povećanja rizika kod žena u pogledu zaraze HIV-om, kao da su istraživanja o tome već provedena. Autori opsežne meta-analize objavljene u Lancetu tek pozivaju na dodatna istraživanja, a njihovi su objavljeni rezultati bili razlog što su neke afričke države razmatrale povlačenje Depo-Provere iz programa obiteljskog planiranja. Rezultati studije upućuju na mogućnost da kontraceptiv Depo-Provera mijenja biologiju ženskog tijela na način da je ono izloženo povećanom riziku od HIV-a, rekao je dr. Michael Horberg, direktor odjela za HIV/AIDS bolnice Kaiser Permanente u Kaliforniji. Je li Zaklada Billa i Melinde Gates zaslužna za sastavljanje novih smjernice WHO-a kojima se žene u Africi pokušava uvjeriti da ne postoji nikakav rizik?

Opširnije »

U Kini je ukinuta politika samo jednog djeteta, ali traume i dalje ostaju

15.11.2015 1:00

Nedavno je snažno odjeknula vijest da je Kina konačno odlučila ukinuti brutalnu, neljudsku praksu kojom se parovima ograničavalo da mogu imati samo jedno dijete. Praksa je bila na snazi više od tri desetljeća i ostavila nebrojene ljudske traume. Međutim, isto se nastavlja i dalje samo je sada Kinezima dozvoljeno imati dvoje djece. Parovi koji imaju ili žele imati više djece i dalje će živjeti u strahu. Danas kada se često može čuti o prenapučenosti planeta i rastu broja stanovnika do 11 milijardi do kraja stoljeća uz ograničenost resursa i moralnu paniku u vezi ispuštanja CO2 i klimatskih promjena bitno je napomenuti da je kineska Komunistička partija došla na ideju da obuzda rast kineskog stanovništva prisilnim mjerama jer je bila inspirirana globalnom debatom o mogućim katastrofičnim posljedicama prenapučenosti zemlje koju je tada raspirivao Rimski klub, think-tank grupacija nastala u 1970.-tima, te Sierra klub. 

Opširnije »

Majka završila na amputaciji svih udova radi postoperativne infekcije nakon abortusa

10.11.2015 2:45

Među fizičke posljedice abortusa na majci spadaju ozljede grlića maternice, probijanje maternice, krvarenje, ozljede crijeva i drugih trbušnih organa majke, upale u maternici, jajovodima i trbušnoj šupljini, sepsa ("trovanje krvi"), tromboembolije (krvni ugrušci koji zapnu u žilama), neprohodnost jajovoda, neplodnost, neuredna krvarenja iz maternice, endometrioza, češća pojava izvanmaterničnih trudnoća, ožiljci i suženost grlića maternice, veća učestalost "spontanih" pobačaja, sklonost ranijem porodu, produljenom porođaju, placenti previi, smetnjama trećeg porođajnog doba, atoniji maternice, izoimunizaciji, insuficijenciji posteljice, povišenom perinatalnom mortalitetu. Zbog pobačaja žena postaje sklonija oboljevanju od raka dojke, tvrdi dr. med. dr. Antun Lisec. Ovdje se opisuje jedan od slučajeva postoperativne sepse nakon abortusa.

Opširnije »

Isprani mladi mozgovi podržavaju POST-POROĐAJNI pobačaj (do 5 godina)

04.11.2015 23:30

Nikada do sada Sjedinjene Američke Države nisu imale predsjednika koji toliko promiče abortus i interese industrije abortusa, naročito Planned Parenthooda, a koji se toliko protivi svakom pokušaju zaštite prava nerođenih, pa čak i rođenih beba. Ova je mladež vjerojatno izdanak njegovih škola i indoktrinacije koja se u njima provodi putem spolnog odgoja i LGBT programa o toleranciji i različitosti. Ovi studenti su krajnji rezultat dekadentnog procesa ulaska liberalne ideologije u škole i potčinjavanja škola mračnim ideološkim ciljevima pod krinkom zdravstvenih i građanskih odgoja. 

Opširnije »

Kako dijete izgleda dok se ne rodi

27.10.2015 3:00

Jesenska molitvena kampanja „40 dana za život“, koja se održava u velikom broju hrvatskih gradova, ušla je u svoj zadnji tjedan. Iz inicijative u Hrvatskoj javljaju kako znaju za do sada 9 spašenih života. Ovo je prilika da se uključite u ovu predivnu akciju, ako već niste, i to u: Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Vukovaru, Kninu, Puli, Virovitici, Vinkovcima, Velikoj Gorici, Šibeniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Sisku, Požegi, Osijeku, Metkoviću, Karlovcu, Dubrovniku i Čakovcu. Možda vam ovaj tekst dr. Antuna Liseca o razvoju djeteta od trenutka začeća, kao i o posljedicama pobačaja, bude poticaj u zalaganju za svetost života u maternici. Ne zaboravite da je danas u Hrvatskoj dozvoljeno ubiti dijete odlaskom u ljekarnu, kupovinom pilule „ellaOne“ bez recepta, i da u tome činu sudjeluju i ljekarnici. Potrebne su vaše molitve i puno veći angažman cijeloga društva. Na slici je dijete sa samo 5 tjedana od začeća.

Opširnije »

Prodaja pilula za ‘dan poslije’ veća 38 puta nego lani

21.10.2015 11:20

Večernji list nedavno je objavio alarmantne podatke o čak 38 puta većoj prodaji „ellaOne“ pilule u usporedbi s razdobljem kada je bila dostupna samo na liječnički recept. „Vikendom se moramo opskrbiti s 20 komada obvezno, jer u dežurstvu je najveći promet. Dođu i žene s djecom, kažu da ne mogu imati još jedno dijete. No 90 posto je mladih parova, u ranim dvadesetima. Obično dečko traži pilulu, djevojka šutke ispuni anketni listić.“ I na našem portalu, sudeći prema komentarima čitatelja, najviše su bezreceptnom prodajom ove abortivne pilule oduševljeni mladi dečki koji očito nemaju želju za odgovornom vezom s djevojkom. Kao i uvijek, eksperimentira se na osjećajima i zdravlju žena, navodno u ime njihovih prava, a zapravo se sve svodi na nezasitne želje - za profitom u slučaju farmaceutske industrije te za neobaveznim seksom u slučaju muškaraca. Žena je tu svedena samo na tijelo, na objekt iskorištavanja, koja više čak ne smije ni znati je li abortirala ili nije. Ako je čak i ginekolog Dubravko Lepušić zabrinut zbog situacije s bezreceptnom prodajom ove abortivne pilule, onda je sasvim jasno da je HALMED otišao predaleko u pogodovanju proizvođaču.

Opširnije »

Zašto ste od “pro-choice” prešli na “pro-life” stranu?

20.10.2015 09:20

Na odluku počiniti pobačaj ili ne zapravo ne utječu toliko dramatične okolnosti u kojima se nađe žena ili obitelj, mada uvijek ima iznimki od pravila, već presuđuju pritisci okoline i naši vlastiti stavovi koji se formiraju najčešće pod utjecajem roditeljskog odgoja i školstva, znači kada je osoba još uvijek u formativnoj fazi. Ako želimo promijeniti srca i umove u vezi pobačaja, korisno je znati što je bilo presudno ljudima koji su promijenili mišljenje te iz pro-choice prešli na pro-life stranu. Na internetskom blogu Secular Pro-Life Perspectives nedavno su upitali svoje sljedbenike na Facebooku “Da li ste vi ili netko vama blizak promijenili mišljenje od pro-choice na pro-life stav? Što je u tom slučaju utjecalo na promjenu mišljenja?”

Opširnije »

Je li Steffani iz Big Brothera doista izbjegla abortus popivši tabletu za dan poslije

15.10.2015 20:30

„- Ubit ću te ako sam trudna. Ostavit ću ti dijete ispred vrata - govorila je Stefani Ervinu, koji joj je predložio pobačaj, što je ona odlučno odbila. Rekla je da to nikad ne bi napravila. No Sarajlija nije bio siguran gdje je ejakulirao niti kako to pred kamerama objasniti, a da ostane pristojan.

Nesigurno je petljao, a Stefani je počela vrištati. Nakon Ervinova objašnjenja dogovorila se s Ivonom da ode u ispovjedaonicu razgovarati s Velikim bratom, koji im je spočitnuo nezaštićeni seks jer stanari u Big Brother kući imaju na raspolaganju kondome.

- Bolje spriječiti horor film. Pobjeglo je čovjeku, malo se opustio. Imala sam pet komada zaštite, seksa više neće biti. Htjela bih ostati s njim prijateljica do kraja života. Vidim da mu se sviđa Barbara - objašnjavala je zabrinuta Splićanka.“

Ovako je 24sata prenio nedavnu izvanrednu situaciju koja se dogodila prije neki dan u Big Brotheru kada je Stefani tražila pilulu za dan poslije (mada je govoriti o izvanrednoj situaciji u Big Brotheru suludo kada je sve što se tamo događa pomaknuto i izvanredno).

Opširnije »

U školama u Seattleu ugrađuju spirale učenicama šestog razreda

07.10.2015 14:40

Već smo upozorili da u SAD-u Obamina administracija snažno promiče korištenje intrauterinih uložaka (IUD - spirale) među spolno aktivnim tinejđericama kao oblik kontracepcije. Prenosimo izvješće o ugrađivanju intrauterinih uložaka, tzv. spirala, maloljetnim učenicama u osnovnim i srednjim školama na području Seattlea, na zapadu SAD-a, bez znanja i pristanka roditelja. Naše Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju ne preporučuje upotrebu spirale ženama ispod 25 godina koje nisu u vezi, budući je dokazano da je stopa infekcija veća kod korisnica spirale nego u kontrolnoj skupini žena koje ne rabe spiralu.

Opširnije »