Podržite nas!

Gdje se u tzv. Istanbulskoj konvenciji nalazi 'rodna ideologija'

12.03.2018 22:00

Nakon što je hrvatski premijer Plenković najavio skorašnju ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije, građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj” poslala je u četvrtak 8. ožujka dopis svim zastupnicima u Hrvatskom saboru s obrazloženjem gdje se točno rodna ideologija nalazi u Konvenciji. Učinjeno je to jer se protivnicima ratifikacije ovog dokumenta, u ovakvom obliku, stalno predbacuje da izmišljaju i da rodne ideologije u Konvenciji nema. Stoga cijeli sadržaj dopisa prenosimo u nastavku.

Opširnije »

GROZD-ov doprinos javnoj raspravi: Primjedbe na Prijedlog zakona o potvrđivanju tzv. Istanbulske konvencije

17.07.2017 11:00

Trećeg srpnja u Hrvatskoj je otvorena javna rasprava o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulske konvencije. Međunarodne konvencije nije obvezno implementirati u svoj pravni sustav, ali kad se na to pristane, onda ona ima veću važnost od svih zakona u zemlji. Kao što to često biva, u dokument plemenitih ciljeva kao što su borbaprotiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, uvedeni su pojmovi strani hrvatskom zakonodavstvu (rod), počev od Ustava naniže. Time se zapravo uvodi rodna (gender) teorija koja muški i ženski spol ne poima kao biološku danost i cjelokupnu čovjekovu odrednicu, već kao društveni konstrukt. To su i razlozi zbog koji većina članica Vijeća Europe nisu ratificirale Konvenciju, iako je prošlo već šest godina od njezinog donošenja. Primjedbe i priopćenje potpisuju čelnici udruge GROZD prof. Kristina Pavlović i prof. Ladislav Ilčić.

Opširnije »

„Konceptualni penis kao društveni konstrukt“: Akademska prijevara koja je razotkrila apsurdnost genderizma

22.06.2017 15:15

Objavljivanjem pseudoznanstvenog i potpuno lažnog članka s temom i naslovom „Konceptualni penis kao društvena konstrukcija“ u relevantnom znanstvenom časopisu sa stručnom recenzijom, kojim se između ostalog, navodno dokazao utjecaj penisa na globalne klimatske promjene, autori su pokazali i dokazali apsurdnost, prijevarnost i pseudoznanstvenost rodne teorije (genderizma) i rodnih studija kao 'znanstvenog' sveučilišnog usmjerenja, a postupak stručne recenzije ozbiljno doveli u pitanje. Svoju smislenu prijevaru nedavno su i javno priznali.

Opširnije »

Otac ostavio ženu i sedmero djece da bi živio kao šestogodišnja djevojčica

03.02.2017 18:30

Nakon pojave rodne teorije na domaćoj sceni i upoznavanja s tom ideologijom, na pomolu je novo ludilo kao još jedan genderistički izdanak - transaging! Sigurno se pitate o čemu se radi, dok se istovremeno iz naslova već nazire i odgovor. Da, dobro vidite. Osim što, po novom, neki žele imati pravo (još jedno) da biraju svoj spol (ili kako kažu - rod), očekivati je da će se uskoro početi tražiti i pravo na odabir svojih godina! Evo još jedne prilike za manipulaciju i zlouporabu sustava da se dođe do djece. I to onih osoba kojima je, prije svega, potrebna stručna pomoć.

Opširnije »

Objavljeno prijelomno istraživanje: Gotovo sve što vam mediji govore o “seksualnoj orijentaciji” i “rodnom identitetu” je pogrešno!

26.08.2016 12:19

Koristeći razna "znanstvena" istraživanja i njihove naručene rezultate koji su pod svaku cijenu trebali pružiti potporu homoseksualnoj agendi i rodnim ideolozima, u SAD i Kanadi su liberalne administracije donijele više zakona s dalekosežnim posljedicama. Među prvima je to bio zakon o priznavanju homoseksualnih bračnih zajednica i zakoni koji omogućavaju da takve zajednice posvajaju djecu, zatim zakoni koji onemogućavaju psihijatrima pomaganje osobama koje žele promijeniti svoju homoseksualnu orijentaciju, zakoni koji potiču djecu na ranu hormonalno-kiruršku promjenu spola pa sve do zakona koji zabranjuju razlikovanje muških i ženskih svlačionica, WC-a i slično.

Izvješće koje prenosimo pokazuje da "znanstvena" istraživanja koja su dovela do tdonošenja takvih zakona uopće nisu utemeljene i da su njihovi rezultati lažno predstavljani i tumačeni isključivo sa ciljem da podrže ideološku agendu određenih homoseksualnih i liberalnih krugova.

Opširnije »

Porast „biseksualnosti“ među adolescentima u Italiji

12.04.2016 15:30

Jedan od razloga zašto je rodna ideologija uvedena u škole u sklopu zdravstvenog odgoja, i to u vrlo nježnoj dobi (4. razred osnovne škole), jest taj što se fluidnost između tzv. rodova i rodnog ponašanja želi u glavama djece preslikati na sam seksualni identitet i seksualne kategorije („hetero“, „gay“, „lezbijka“). Ali ne iz razloga što bi etiketiranje ljudi prema ovim kategorijama bilo nehumano, kao što to već jeste, već zato da bi se u glave mladih usadilo izopačeno viđenje seksualnosti Alfreda Kinseya: po njemu je seksualna realnost fluidna te je sasvim normalno modificirati svoje seksualne preferencije u odnosu na mjesto, vrijeme te društveno okruženje. Odnosno, ne treba se zamarati time s kim ćeš ulaziti u odnose - jednom će to biti osoba suprotnog spola, drugi put osoba istog spola. Normalizacija gay „braka“ također služi tome. Jedna cura iz tv priloga na talijanskoj televiziji na taj način komentira svoje veze: „Ionako je danas nevažno s kim ćeš stvarati obitelj, da li s muškarcem ili ženom...“ Nemojmo se zavaravati da je fenomen prisutan samo u Italiji.

Opširnije »

Rodne ideologe tjera želja za uništenjem. Neprirodna. Neljudska.

04.04.2016 08:30

Kako je moguće da se Štulhofer-Jovanovićev seksualni odgoj, pun stručnomedicinskih neistina i obmana, još uvijek predaje u hrvatskim školama? U čemu se sastoji intelektualna bijeda i nestručnost Aleksandra Štulhofera? Zašto Ministarstvo obrazovanja već tri godine taji očitovanja u javnu raspravu o Kurikulu zdravsvenoga odgoja? Zašto se u školama s proglašenom nultom razinom snošljivosti prema nasilju ono potiče na području ljudske seksualnosti? Što je zajedničko pokretu „rodne teorije“ i komunizmu? Može li se seksualni užitak odvojiti od svrhe spolnoga čina, a da se ne ugrozi ljudskost, čovječnost takva postupanja? Smije li se u školama promicati različite oblike seksualne usmjerenosti kao jednakovrijedne? Odgovara profesor Medicinskoga fakulteta u Splitu Matko Marušić.

Opširnije »

U Hrvatskoj je surogatstvo zabranjeno, lijevo-liberalne udruge to nastoje promijeniti

08.01.2016 17:15

Iako je surogatstvo u Hrvatskoj trenutno zakonski zabranjeno, postoji nekoliko lobističkih strujanja da se ono ozakoni. I za to se ne biraju sredstva. Od civilnih udruga udruge Roda i Beta, kao i Građanska inicijativa osoba koje se bore s neplodnošću, nastoje iskorištavajući patnje onkoloških pacijentica i žena koje su zbog tih razloga ili povreda ostale bez reproduktivnih organa na mala vrata uvesti odvratnu praksu kupoprodaje beba i najma maternice žena slabog imovinskog stanja (sjetimo se samo koliki je broj blokiranih u Hrvatskoj ili zaduženih građana čija je jedina nekretnina pod ovrhom). Drugi je put uvođenju surogatstva usklađivanje hrvatskog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji sa Zakonom o životnom partnerstvu istospolnih parova koje je već početkom ove godine započeo sada tehnički ministar zdravstva Siniša Varga.

Opširnije »

LGBT ugođaj na Piazza Navona u Rimu za Sveta Tri Kralja: umjesto jaslica grad osigurao prostor za gay i trans događanja

05.01.2016 2:30

U godini Jubileja milosrđa gay lobi osvaja prostor koji je do sada bio rezerviran za tradicionalne Božićne štandove na trgu Piazza Navona u Rimu, javljaju talijanski mediji. Obitelji i djeca koja će se kao i uvijek u ovo doba godine naći na povijesnom rimskom trgu radi predstojećeg blagdana Sveta Tri Kralja doživjet će ružno i neugodno iznenađenje jer će se neočekivano naći pred aktivističkim gay, trans, islamskim i romskim štandovima na mjestu gdje su nekada bili tradicionalni štandovi puni slatkiša svake vrste i čizmica s poklonima za djecu u svim veličinama.

Opširnije »

Zabranjeno (dragovoljno) liječenje LGBT osoba

04.01.2016 14:55

Američki predsjednik Obama, zajedno s američkim tajnikom za zdravstvo i nekoliko političara iz saveznih država, pridružio se rastućem pokretu koji se već duže vrijeme aktivno zalaže za zakonsku zabranu terapije promjene seksualne orijetnacije za maloljetne LGBT osobe. Takvi su zakoni doneseni na nivou saveznih država Kalifornije, New Jerseya, Oregona, Illinoisa i glavnog grada Washingtona, a sada je namjera po uzoru na te zakone donijeti savezni zakon kojim bi se svim licenciranim psihoterapeutima zabranjivalo pružanje takve terapije maloljetnicima. Iz zakona bi bile izuzete jedino vjerske organizacije koje bi smjele pružati takvu terapiju na osnovu svojih vjerskih uvjerenja. No, ukoliko vam se ovo čini surovim i bešćutnim prema osobama koje žele nešto učiniti u vezi svojih homoseksualnih ili transrodnih osjećaja i traže pomoć, a da to ne bude lažno suosjećanje koje će hraniti umjesto liječiti njihov poremećaj, pokušajte se raspitati gdje i kome se takve osobe mogu obratiti za pomoć u Hrvatskoj. I ukoliko imate pozitivnih informacija, svakako nam javite. 

Opširnije »