Podržite nas!

Estrela opet napada!

23.11.2013 19:00

Prije samo mjesec dana EU parlament je odbio sramotan Estrela-Report kojim se članicama EU nameću skandalozni „Standardi spolnog odgoja u Europi“, poznati po tome da zagovaraju masturbaciju za djecu od 0-4 godine, kao i erotsko milovanje između djece i roditelja. O tome smo opširno pisali ovdjeovdje i ovdje. Nažalost, Estrela-Report se ponovo pokušava progurti i stoga je potrebna HITNA akcija građana EU kako bi se onemogućilo njegovo prihvaćanje. Peticiju protiv reporta, možete potpisati ovdje, a u nastavku vam prenosimo poziv upućen od strane organizacije CitizenGO. 

Opširnije »

Što je transseksualnost?

31.10.2013 09:13

Nedavno izmijenjeni Zakon o državnim maticama koji dozvoljava promjenu spola bez kirurške operacije (koja često podrazumijeva i sterilizaciju) LGBTIQ zajednica smatra humanim postignućem jer se od transeksualnih i interseksualnih osoba više ne traži da se podvrgavaju sakaćenju vlastitog tijela. Međutim, s druge strane, ta ista zajednica traži da država omogući promjenu spola hormonalnom terapijom ili kirurškim putem (najčešće oboje) osobama koje to žele, na teret poreznih obveznika. Kako to da je u jednom slučaju sakaćenje poželjno i neophodno za zdravlje osobe dok u drugom predstavlja surovost i argumentaciju za promjenu društvenih zakona kojima se daje prostor za razne zlouporabe identiteta?

Lidija Paris ovaj put je istražila pozadinu poremećaja vezanih uz transeksualnost.

Opširnije »

Njemačka uvodi spol X!

30.10.2013 18:40

U Njemačkoj se 1. studenog uvodi novi spol pri rođenju djeteta: spol X! Isto je 2011. godine napravila Australija, a nedavno i Novi Zeland. Naime, roditelji beba s nejasnim spolnim karakteristikama pri rođenju mogu izostaviti izjašnjavanje o spolu djeteta i samo staviti križić u treću opciju koja označava 'prazan spol'. Isto roditelji mogu napraviti ako vjeruju da se njihovo dijete treba  samo kasnije opredijeliti da li će imati određen spol ili ne.

Opširnije »

Djeci će mijenjati spol već sa 8 godina!

28.10.2013 14:46

U državama u kojima je homoseksualni lobi vrlo jak sve više se koristi pristup u liječenju poremećaja rodnog identiteta na način da se maloj djeci hormonalnom terapijom zaustavlja ulazak u pubertet kako bi dijete sa 14 ili 15 godina odlučilo da li želi biti muško ili žensko. Kao i kod homoseksualnosti, politički aktivisti su ti koji odlučuju i vrše pritisak na medicinske stručnjake da se poremećaj skine s popisa mentalnih oboljenja. U ovom tekstu pročitajte kako se dečko kojeg su u dobi od dvije godine posvojile dvije lezbijke iz Kalifornije sprema na proces spolne tranzicije u odraslu ženu.

Opširnije »

Problem rodnog feminizma

23.10.2013 19:00

Ne tako davno, u vremenima prije uvođenja Zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića, učenici hrvatskih škola učili su o spolnoj ravnopravnosti i poštivanju među spolovima, između ostalog i o poštivanju međusobnih razlika. Unatoč razlikama među spolovima, muškarci i žene su ravnopravni pri čemu se njihova ravnopravnost postiže i zakonskim uvažavanjem njihovih razlika odnosno različitih potreba. Uvođenjem rodne ideologije u škole i u javne politike situacija će se drastično promijeniti na gore.

U novom tekstu Dale O’Leary koji je priredila Lidija Paris daje se pregled suludih teza na kojima počiva rodni feminizam koji se s aktivističkih margina protivno svim obrazovnim standardima etablirao u hrvatskim školama pod ministarskom protekcijom Željka Jovanovića i mnogih drugih kadrova iz Kukuriku koalicije. 

Opširnije »

Je li ukidanje braka konačni cilj LGBT pokreta?

17.10.2013 22:30

U svibnju se u sklopu Subversive festivala u Zagrebu održala panel diskusija na temu LGBT aktivizma i suvremene ljevice. Tu su iskreno i bez suvišne patetike o tobožnjoj diskriminaciji iznesena šokantna stajališta nekih naših vodećih LGBT aktivista iz Zagreb Pridea o braku.

Ispostavilo se da ideja o Zakonu o životnom partnerstvu i zahtjevi za pristup braku uopće nisu potekli iz domaćih LGBT udruga već iz vladajuće kukuriku koalicije te je vrlo jasno izražena namjera da oni neće stati samo na ovom zakonu jer se LGBT borba koja predstavlja jednu radikalno ljevu opciju mora nastaviti prema totalnoj destrukciji odnosno ukidanju institucije braka. Redefiniranje braka, na način da brak nije više rezerviran za raznospolne partnere, te da se bračna prava prenose na istospolne zajednice nazivaju deregulacijom privatne i seksualne sfere koja neće stati samo na tome. Prava koja će dobiti Zakonom o životnom partnerstvu za njih znači niz ekonomskih prava, koja dobro dođu u vremenima ekonomske krize kada se mnogi gayevi vraćaju u ormare jer su prisiljeni ponovno živjeti s roditeljima.

Nekakva trajna vrijednost braka ili partnerstva kao životne zajednice koja traje 'dok nas smrt ne rastavi' ove mlade ljude više užasava negoli privlači jer čvrsto vjeruju u seksualnu i društvenu anarhiju. Brak je 'privatno vlasništvo' i jednostavno ga treba ukinuti.

Opširnije »

Koliko roditelja imam?

11.10.2013 12:00

Nacrt Zakona o životnom partnerstvu s kojim je ovih dana izašao u javnost ministar uprave Arsen Bauk znači izjednačavanje prava, povlastica i obveza istospolnih i bračnih zajednica. Istospolni parovi uzimati će zajedničko prezime i imati obred s kumovima pred matičarem, na njih će se primjenjivati određene odredbe iz Obiteljskog zakona, biti će zabranjeno nepovoljnije postupanje prema toj vrsti zajednice u odnosu na bračne zajednice, uključujući i zabranu nepovoljnijeg postupanja kada se radi o medicinski potpomognutoj oplodnji. Razlike u odnosu na brak, a koje se tiču posvojenja, zapravo i nisu razlike, jer životni partner ima sva prava skrbništva nad djetetom čiji je partner posvojitelj ili roditelj, a pravo na trajnu skrb nad djetetom nakon smrti partnera, biti će navodno predmetom javne rasprave.

Malo tko u Hrvatskoj razumije da izjednačavanjem homoseksualnih zajednica i braka, država preuzima obavezu da u ovim kriznim vremenima na sebe preuzme sav teret skrbi za specifičnosti homoseksualnih zajednica - zakonodavnu, medicinsku, socijalnu itd. U nastavku pročitajte do kojih sve apsurdnih situacija već dolazi u zemljama koje su priznale homoseksualni brak. I sve to pod navodnom brigom za dobrobit djece koju se počinje tretirati kao zajedničku imovinu...

Opširnije »

Smrtonosne posljedice promjene spola

02.10.2013 17:30

Rodna ideologija zadobila je još jedan težak udarac kao posljedicu tragične smrti Belgijanca Nathana Verhelst-a koji je na svoj zahtjev ubijen (eutanazija), nakon što je upao u tešku depresiju nakon, po njegovom mišljenju neuspješne, promjene spola. Zagovornici rodne ideologije trude se dokazati kako spol ne znači ništa i kako su spolne razlike isključivo posljedica društvenih normi. Međutim, osobe koje imaju osjećaj da su zarobljene u tijelu suprotnog spola, očajnički žude za njegovom promjenom pa čak i po cijenu kompliciranog kirurškog zahvata s neizvjesnim ishodom.

Oficijelna medicina danas pristupa svim osobama sa homoseksualnim sklonostima na isti način. Ukoliko takva osoba nije zadovoljna sa svojom homoseksualnošću, medicinsko rješenje nudi pomoć samo u smjeru prihvaćanja vlastite homoseksualnosti kao nečega što je samo po sebi normalno i sa čime osoba mora biti zadovoljna. Takvo stajalište onemogućava većini osoba s homoseksualnim sklonostima medicinski tretman koji bi im omogućio prevladavanje takvog poremećaja. Naprotiv, medicina neselektivno gura sve osobe u istom smjeru - potpunom prihvaćanju homoseksualnosti, iako bi mnogi od njih željeli upravo suprotno. Takav stav dovodi i do ovakvih tragičnih posljedica za koje medicina u Belgiji ima rješenje - medicinski potpomognuto samoubojstvo.

Opširnije »

Muškarac s vaginom u Građanskom odgoju

26.09.2013 0:30

Kao što smo i najavili, u srijedu, 25. rujna u Novinarskom je domu, na okruglom stolu pod nazivom „Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti“ predstavljen modul „Rodna ravnopravnost“ i istoimena publikacija u izdanju udruge B.a.B.e. u suradnji s MZOS-om, AZOO-om i Filozofskim fakultetom u Zagrebu.

Izvješće s okruglog stola objavila je udruga Vigilare i možete ga pročitati ovdje, a u nastavku prenosimo njihovo priopćenje o sadržaju navedenog modula.

Opširnije »

Uvod u spolno neosjetljive škole

25.09.2013 8:30

Kalifornija je druga država u Americi u kojoj je došlo do ozakonjenja istospolnih brakova 2008. godine. I kao što se dogodilo s Massachusettsom, i u Kaliforniji su stvari nakon toga postajale sve čudnije. Novi zakon koji je nedavno šokirao javnost proizašao je iz kuhinje gay lobija a oslanja se na radikalna načela iz Yogyakarte odnosno na rodnu ideologiju koju je putem Zdravstvenog odgoja, a sada i Građanskog idgoja, ministar Jovanović nametnuo i u hrvatske škole.

Taj bi Kalifornijski zakon trebao dati “neograničeno pravo svakom učeniku koji pohađa državne obrazovne institucije, od vrtića do srednjih škola, da ima pristup svim spolno najosjetljivijim prostorijama škole ili vrtića poput kupaonica, tuš kabina i svlačionica, bez obzira na spol kojem pripada. Jedino što je potrebno u tu svrhu je da učenik tvrdi da njegov/njezin „rodni identitet“ pripada suprotnom spolu.” Zakonu je prethodio slučaj kalifornijske djevojčice čiji su roditelji tužili školu koju djevojčica pohađa pred Federalnim sudom zbog kršenja ljudskih prava jer škola nije dozvolila da se djevojčica u dobi od 14 godina tušira zajedno s dječacima nakon sata tjelesnog odgoja ili spava u spavaonicama s dečkima prilikom školskih izleta. Obamina administracija je preko Ministarstva pravosuđa izvršila pritisak nad školom i škola je morala udovoljiti zahtjevima djevojčice koja želi biti dječak. 

U nastavku pročitajte što se to događa u Kaliforniji, što nas uskoro očekuje u Hrvatskoj i želimo li to?

Opširnije »