Podržite nas!

Gabriele Kuby - Pogubnost seksualizacije djece (1/3)

16.04.2013 22:30

Gabriele Kuby, hrvatskoj publici poznata kao autorica knjige Nova ideologija seksualnosti u izdanju Verbuma, održala je u Krakovu u svibnju prošle godine referat na konferenciji „Seksualna edukacija da, ali kakva?“. Svrha ove konferencije bila je stavljanje rezultata poljskog iskustva apstinencijskog spolnog odgoja pod nazivom „Odgoj za obiteljski život“ u kontekst europskih zemalja. Gabriele Kuby iznijela je podatke o iskustvima obaveznog spolnog odgoja u Njemačkoj i Švicarskoj. Pročitajte o njezinim šokantnim otkrićima o kojima opširnije govori u najnovijoj knjizi pod naslovom "Svjetska seksualna revolucija. Uništenje slobode u ime slobode" (hrvatski prijevod u svibnju će biti objavljen u izdanju nakladničke kuće Benedikta).

Ovaj referat objavljujemo uz osobno dopuštenje autorice. Objavit ćemo ga u 3 nastavka.

Opširnije »

Ni ona ni on - nego ONO

05.04.2013 21:30

Švedska, zemlja koja je najdalje otišla kada je u pitanju rodna ideologija, napravila je korak dalje i uvela rodno neutralnu zamjenicu „hen“ kako bi se izbjeglo isticanje spola određene osobe („ona“ ili „on“). Kako bi se postigla rodna neutralnost postoje i rodno neutralni dječji vrtići gdje se, već od malih nogu, djecu uči da se ne identificiraju s tradicionalnim rodnim ulogama. Tome doprinosi i uporaba nove, rodno neutralne zamjenice „hen“.

To što jezični konstrukti počivaju na tisućljetnim, antropološki uvjetovanim korjenima, očito više nije važno...

Opširnije »

Rodna ideologija - put u tvrdi totalitarizam

27.03.2013 16:30

Zakon o suzbijanju diskriminacije u sebi krije mnoge opasnosti, a jedna od najvećih je da se jednog dana legalizira nastranost kao što je pedofilija ukoliko se taj poremećaj proglasi još jednom spolnom orijentacijom. Međutim, sve više je vidljivo kako se ovaj Zakon ne koristi za suzbijanje diskriminacije već za borbu protiv tradicionalnih vrijednosti i suzbijanje vjerskih sloboda i prema tome stvara još veće netrpeljivosti i radikalizira društvo. Zakon je u izravnoj kontradikciji s Člankom 38. Ustava RH koji svim građanima jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli, kao i slobodu govora i javnog nastupa.

Opširnije »

Dokidanje spola

22.03.2013 22:30

Određivanje rodnog identiteta preuzma primat nad spolom. U ZO-u se govori o spolno/rodnoj ravnopravnosti, u Zakonu o suzbijanju diskriminacije se govori o rodnoj diskriminaciji itd. Očekujemo da će se Pravobraniteljstvo za zaštitu ravnopravnosti spolova uskoro preimenovati u Pravobraniteljstvo za zaštitu ravnopravnosti rodova itd. Zašto je to problem? Pa upravo zato što proizvoljno uzimanje rodnog identiteta neovisno o spolnim obilježjima može dovesti do različitih apsurdnih situacija koje će trebati predvidjeti u zakonodavstvu, ali i u svakodnevnoj praksi.

Kamo to sve vodi, pročitajte u novom članku Lidije Paris.

Opširnije »

Spol uzmiče pred rodom

18.03.2013 07:30

Dosljedna primjena rodne ideologije dovodi do posve konkretnih praktičnih problema. U školama u Massachusettsu učenici mogu odabrati svoj rod bez obzira na spol. Ukoliko bi netko učenika oslovio prema fizičkom (spolnom) izgledu, a ne prema rodnom opredjeljenju, osoblje škole to može smatrati uvredom i izreći kaznu takvom učeniku. Ali, rod je promjenjiva kategorija te se tako neki teenager može izraziti kao žensko samo zato da bi dobio "pravo" koristiti ženske tuševe, svlačionice i slično.

Jer ako je spolna različitost nevažna za brak, kako onda ona može biti važna za bilo kakve druge običaje, npr. za odabir svlačionice ili kupaonice? U Massachusettsu se provodi iskorjenjivanje spolne različitosti iz zakona o obrazovanju. Ali, ako je dopuštanje osobama da sami identificiraju svoj rod pitanje pravde, tada je zadaća prava riješiti praktične probleme te implementacije. To je ključna lekcija zakonodavstva ljudskih prava.

Opširnije »

Ona je on

15.03.2013 17:00

Posljednjih je tjedana bez većih poteškoća razotkrivena velika varka o „znanstvenoj utemeljenosti“ 4. modula Zdravstvenog odgoja. Pa kada bi i cijeli zapadni svijet primjenjivao takve programe (što uopće nije točno, čak ni unutar Europske Unije, da ne spominjemo ostatak svijeta, kojemu tako nešto nije ni na kraj pameti!), mi se ne moramo dati izmanipulirati.

ZATO UOPĆE NE TREBA RASPRAVLJATI O POJEDINOSTIMA (što bi ministarstvo htjelo), NEGO JEDNOSTAVNO ODBACITI CIJELI PAKET I SVAKU MOGUĆNOST, DA SE PROGRAM UTEMELJEN NA KINSEYEVSKOJ PERVERZNOJ I PEDOFILSKOJ LAŽNOJ ZNANOSTI UVEDE U ŠKOLE (i istovremeno tražiti odgovornost svih onih, koji su u to bili uključeni).

Naziv modula je „spolna/RODNA ravnopravnost“ itd… Već i sam NAZIV JE NEZNANSTVEN. IDEJU „RODA“ NE ZASTUPAJU NIKAKVI OZBILJNI ZNANSTVENICI, NEGO INTERESNE SKUPINE KOJE VRŠE PRITISAK. Već se i pri površnom pogledu na životopis prof. Aleksandra Štulhofera, autora toga programa, vrlo lako vidi da je njegova karijera više aktivistička nego znanstvenička.

Što je uopće rod, odakle pojam rodni identitet, tko ga je skovao i zašto naš MZOS zastupa tu ideologiju?

Opširnije »

Šokantna sličnost

14.03.2013 17:00

Iz pera engleskog filozofa, pisca i skladatelja Rogera Scrutona, prenosimo dio eseja koji se odnosi na temu toliko identičnu našoj situaciji sa Jovanovićevim nametnutim ZO, a i školstvom uopće, da je to šokantno! Čini se kao da određene snage "otvorenog društva" osmišljavaju, financiraju i promoviraju upravo ovakav pristup koji je u Engleskoj već prije zaživio, a sada je red došao i na "malu" Hrvatsku. Kakvu ulogu u svemu tome ima Aleksandar Štulhofer - Sasha i njegovi pedofilski suradnici diljem svijeta, te udruge u Hrvatskoj koje podržavaju njega i njegov rad - još treba istražiti.

U svakom slučaju, udruge koje zastupaju ZO su nedavno dobile jasnu poruku od samog premijera Milanovića, da će ili postupati točno onako kako im je naređeno ili će ostati bez financiranja od strane države. Toliko o neovisnosti rada tih i takvih udruga.

Opširnije »

Unisex javni WC-i uskoro i u Hrvatskoj?

03.03.2013 20:30

Berlinske vlasti već su odlučile - uvode se unisex javni WC! Neka nitko ne pomisli kako je to "negdje tamo", daleko na zapadu. U članku "MZOS uvodi novi svjetski poredak" pisali smo o tome kako je Hrvatska potpisnica Preporuke Vijeća Europe u kojoj se i naše vlasti obvezuju pripremiti i provesti "građevinske radove u sanitarnim čvorovima i drugdje, koji bi mogli prihvatiti i djevojčice i dječake te njihove životne stilove'. Dakle, možemo očekivati da će se ovakve odluke uskoro donositi i kod nas. A onda je samo pitanje vremena kada će se zbog racionalizacije ukinuti muški/ženski WC-i, muške/ženske svlačionice, muški/ženski tuševi itd. Imamo informacije kako se u nekim našim srednjim školama pored "klasičnih" već uveli i "unisex" WC-i.

Članak pod nazivom "LUDILO? Političari donose odluku o unisex-javnom zahodu" prenosimo iz njemačkog časopisa Bild.

Opširnije »

Udruge nemaju što tražiti u školama?

03.03.2013 07:00

Da ministar Jovanović silom provodi svoju volju - odavno je svima jasno. Ali da postoje neke udruge koje sukladno ministrovoj volji promoviraju svoje ciljeve, dok je drugim udrugama to zabranjeno - to je široj javnosti manje poznato. A upravo se to događa niz godina pa tako i ove. Prema, iz davnih dana poznatom principu podobnosti, neke udruge imaju pristup u škole, a neke nemaju. One koje dobivaju "ulaznicu" za škole, gle čuda, zastupaju i provode rodnu ideologiju.

U sljedećem članku pročitajte koje udruge smo pronašli u školama diljem Hrvatske i što one u tim školama rade?

Opširnije »

Budućnost Hrvatske - blagostanje ili propast?

21.02.2013 21:30

Kakva je budućnost Hrvatske u moralno-etičkome pogledu sada kada naša Vlada kroz 4. modul zdravstvenog odgoja otvoreno uvodi relativizam i neke nove vrijednosti rodne ideologije koje podrivaju temelje našeg društva? Ovaj članak govori o nekim novim vrijednostima koje nam se nameću i otkriva kakvo će naše društvo izgledati u bližoj ili daljnjoj budućnosti ukoliko će se dosljedno primjenivati ideje rodne ideologije. Postavlja se pitanje, žele li građani RH živjeti u takvome društvu? Ako ne, onda je potrebno oduprijeti se sada i odmah rodnoj ideologiji koja nam se nameće kroz 4. modul ukoliko ne želimo da naša djeca žive u nakaradnom svijetu nakaradnih vrijednosti.

Opširnije »