Podržite nas!

Kako je Šibenik ‘nasjeo’ na reklamu za umjetničku gay kuću

16.02.2015 18:28

Mladi šibenčanin Hrvoje Vukov (25), bivši sjemeništarac, koji je navodno tek na hodočašću u Jeruzalem otkrio svoju homoseksualnu orijentaciju, najavio je kako želi u svom rodnom gradu otvoriti umjetničku kuću koja će njegovati gay aktivizam. Šibenska gradska uprava na čelu s gradonačelnikom iz HDZ-a Željkom Burićem spremno je podržala projekt uz riječi „Šibenik je kulturna, urbana i moderna sredina bez obzira na tradicijske vrijednosti utkane u naš grad“, što god to značilo. Šibenik je inače grad koji uživa status Grada prijatelja djece. Osim što je poznat kao domaćin Međunarodnog dječjeg festivala, grad potiče i održava druge aktivnosti i programe za djecu. Kako će se u takvo što uklopiti gay „kultura“ koja je gotovo uvijek pornografska, a često i vrlo degutantna čak i za manje osjetljive i „naprednije“ odrasle osobe? Vukov planira staru kamenu kuću u šibenskoj Varoši preurediti u „ljetnu kuću", mjesto u kojem bi se okupljali umjetnici za vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala, ali u kojem bi se njegovao gaj aktivizam.


Opširnije »

Tuga Tarle UNICEF-u: Otkuda vam pravo da zanemarite svoj temeljni mandat?

03.02.2015 08:50

Tuga Tarle je diplomatkinja, humanitarka i promicateljica hrvatske kulture koja je kao i mnogi hrvatski građani primila anonimnu elektronsku poruku UNICEF-a u kojem ova humanitarna organizacija izražava kako stoji i dalje pri namjeri da promiče kampanju obrane djecu protiv diskriminacije i isključivanja zbog „spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta svojih roditelja ili skrbnika, ili pak zbog vlastite spolne orijentacije te rodnog identiteta.“ U navedenoj se poruci UNICEF poziva na UN-ovu Konvenciju o pravima djeteta. Međutim, Tuga Tarle u svom odgovoru UNICEF-u poimence nabraja situacije stravičnog kršenja prava djece u svijetu optužujući UNICEF da zanemaruje svoj temeljni mandat proširujući ga na „područje o kojem ni znanost nije još izrekla svoj pravorijek“. U kampanji vidi pokušaj „zaobilaznog prihvaćanja prava na roditeljstvo parova/partnerstava različitih rodnih identiteta na globalnoj razini čime bi se naknadno mogla provesti i implementacija istih u tekst Konvencije o pravima djeteta i tako postati obaveznom za sve države potpisnice. To bi dakako imalo reperkusije i na obiteljsko zakonodavstvo tih država.“

Opširnije »

Unicreditova Bank Austria obustavila skupu reklamnu kampanju s Conchitom zbog bijesa javnosti

31.01.2015 10:58

Unicreditova Bank Austria lansirala je vjerojatno poprilično skupu marketinšku kampanju za svoj novi „Cash Back“ program i angažirala Conchitu Wurst, globalno popularnog transvestita koji se proslavio pobjedivši na Eurosongu, za glavnog nositelja kampanje. Conchita je bila na svim oglasima u tiskanim medijima, televizijskim promidžbenim spotovima i reklamama na internetu, lokalne su podružnice bile prepune promidžbenih materijala s bradatom Conchitom. Veliki plakati visjeli su svugdje po podružnicama i ulicama austrijskih gradova, a puštena je u opticaj i nova kartica „Conchita-Wurst-Card“, koja je nudila razne akcije i popuste.

Opširnije »

Potpišite peticiju ‘Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!’

28.01.2015 21:40

Prije mjesec dana CitizenGo je pokrenuo međunarodnu kampanju: “Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!.” U njoj traži prestanak zlouprabe sredstava i statusa međunarodne organizacije u svrhu promicanja homoseksualnosti među djecom te promoviranja “promjene društvenih uvjeta” u odnosu na homoseksualno ponašanje tj. ukidanja zakona za ograničavanje promicanja homoseksualnosti među djecom.

Opširnije »

CESI-jevo viđenje demokracije u izvješću o Hrvatskoj: zaštita tradicije i demokratizacija su nepoželjni

27.01.2015 15:28

Pogrešno, zlonamjerno i lažno izvješće sastavili su članovi feminističke i pro-abortivne udruge CESI uz financijsku podršku Georgea Soroša o naporima hrvatskih konzervativnih udruga i inicijativa da obrane hrvatsko društvo i djecu od Kinseyevog spolnog odgoja i rodne ideologije. Hrvatski građani zaslužuju točne informacije o tome koliko opterećenje predstavljaju zaduženoj Hrvatskoj pred bankrotom udruge čiji je jedini cilj djelovati suprotno hrvatskoj tradiciji i  kršćanskom svjetonazoru te koje svojim djelovanjem nastoje dovesti ovu zemlju do još veće demografske pustoši. U Rusiji su od srpnja 2012. sve nevladine udruge koje se financiraju donacijama iz inozemstva i služe kao instrument inozemnog pritiska i miješanja u unutarnja pitanja stavljene pod Zakon o stranim agentima i takvima se i smatraju. U Hrvatskoj su takve udruge, osim obilate financijske potpore, dobile neograničenu političku moć s dolaskom Kukuriku koalicije na vlast 2011. godine. Zar su mislili da će Hrvatska šutke pasti i prepustiti im djecu u ruke?  


Opširnije »

U Francuskoj počelo obilježavanje rodno osviještenih proizvođača igračaka

30.12.2014 08.40

Nastavljamo upozoravati kako socijalistička lijeva opcija nipošto nije pravi put kada se radi o našoj djeci i obitelji. Možda se u Hrvatskoj destruktivnost tog puta u obrazovanju još ne vidi u svim  svojim pravim razmjerima, ali je sjeme zla posijano, a plodovi su već odavno vidljivi u državama u kojima socijalisti puno duže maltretiraju svoje građanstvo rodnom ideologijom. Francuski Senat nedavno je na poticaj skupine sociologa i feminističkih udruga raspravljao o stereotipima koje podržavaju proizvođači dječjih igračaka proizvodeći igračke za curice drukčije od onih za dječake. Senat je u svom izvješću izdao deset preporuka, pet preporuka proizvođačima igračaka, a ostalih pet akterima koje utječu na izbor djece (roditeljima, nastavnicima itd.). Uvode se i oznake, uskoro valjda i certifikati, koji potvrđuju proizvođačevu osviještenost o rodnoj ravnopravnosti.

Opširnije »

Rodna ideologija u manje od tri minute

28.12.2014 16:30

Rodna ideologija ne dopušta curicama da budu cure, kao ni dečkima da budu dečki. S rodnom teorijom ne slažu se čak ni mnogi homoseksualci, ali im se ipak sviđa njen najbitniji ishod: društvo je krivo za razlike među spolovima, pa tako i za heteronormativnost. Za sve probleme s identitetom i poremećaje spolnosti može se okriviti društvo koje je nazadno i suviše patrijarhalno te inzistira na komplementarnosti između muškarca i žene.  Tako nekako su to rodni teoretičari zamislili da se jedna ideologija, koja je manjinska čak i među manjinom, može kroz indoktrinaciju u školama nametnuti većini zdrave djece.

Opširnije »

Ivan Vilibor Sinčić kao projekt rodnih ideologa i sekularističkih građanskih aktivista

23.12.2014 08:10

Nije fer isticati posebno nekog od predsjedničkih kandidata u pozitivnom ili negativnom svjetlu, međutim nakon nedjeljnog sučeljavanja svih 4 predsjedničkih kandidata na RTL televiziji potrebno je ozbiljnije sagledati odgovaraju li navodi u sljedećem tekstu istini. S obzirom da se radi o temama radi kojih je ovaj portal i pokrenut, prenosimo tekst autorice mr. Snježane Majdandžić-Gladić koja predsjedničkog kandidata Ivana Vilibora Sinčića vidi kao mogući projekt rodnih ideologa i sekularističkih građanskih aktivista.

Opširnije »

Borba za zaštitu osoba s invaliditetom zloupotrebljena za homoseksualnu propagandu

11.12.2014 08:05

Zajedno s više od stotinu europskih organizacija, udruga Glas roditelja za djecu potpisala je 3. prosinca otvoreno pismo predsjedniku Europske komisije J.C. Junckeru da povuče iz procedure prijedlog Direktive o jednakom postupanju, koja se kroz navodnu borbu za zaštitu osoba s invaliditetom zloupotrebljava za ciljeve homoseksualnog lobija, te ograničava privatne i profesionalne slobode europskih građana, a ponajviše slobodu sklapanja ugovora. Iako je opće prihvaćeno da država ima obvezu postupati jednako prema svim građanima, to ne vrijedi za pojedinačne građane koji moraju imati slobodu živjeti u skladu s vlastitim izborima i nahođenjima. Direktiva bi se trebala uvesti na razini cijele EU i bilo bi ju iznimno teško opozvati jednom kada bi bila prihvaćena. Više pročitajte u GROZD-ovu priopćenju za medije.


Opširnije »

Marijana Petir u EU parlamentu protiv rodne ideologije

27.11.2014 15:56

U povodu 25. godišnjice donošenja UN-ove Konvencije o pravima djeteta Europski parlament donosi rezoluciju u kojoj koristi termine kao što su „rod” i „seksualni identitet“ djeteta te ne podržava jasno pravo djeteta da odrasta u obitelji, iako je to istaknuto originalnom Konvencijom o pravima djeteta. Na ovakav tekst nacrta rezolucije reagirala je Marijana Petir, zastupnica HSS-a u europarlamentu i udruga Glas roditelja za djecu (GROZD),koja je poslala apel hrvatskim europarlamentarcima da glasuju protiv ovakvog teksta rezolucije. Pismo Marijane Petir prenosimo u cijelosti.

Opširnije »